Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 8

Smanjio ga za 1cm za početak po dužini, podebljao ga za 2-3mm koliko treba da se konačno turi 4000mAh u njega, quad zvučnike (i da su svi aktivni prilikom slušanja u oba pravca i loudspeaker modu), fp ispod ekrana, 8/128gb osnovni model, vratio ic port, izravnao ekran, kamera kao sa pixela + druga za wide opciju kao lg v30, fm radio (što implicira svi snap 845 da budu), izbacio i active varijantu...eto onako za prvu što mi pada na pamet

Sent from my Mate 10 Pro
Misliš sve kao i ja. Mada sve što si napisao je i logično...
A ta baterija na tom SS, tim tempom, oko 30%za godinu dana.

Sent from Note 8.
a276b21e04e3dc786a982a8d80d9ad7a.jpg

Poslednja izmena:
Od novembra 2017. Godine...
4bac4989baeda9fd6f2f5fc460a8e485.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Svaka vam cast ako verujete aplikacijama o proceni izgubljenog mAh.

Evo jedan lični test koj sam sproveo još sa s7e ( koj nema ove novije tipove baterija gde samsung tvrdi 5% gubitka za 1god. )

Telefon star oko nedelju dana SOT prosek 7h u nekih 20h korišćenja.

Accubattery kaže oko 3550 mAh.

1m kasnije nešto ja za*mjau**mjau**mjau**mjau*m fon sa aplikacijama meni SOT nmz da predje 5h ..Wtf.

Accubattery kaže ispod 29xx mAh o_O

Uradim factory reset meni opet SOT oko 7h ..

Accubattery kaže oko 35xx mAh

Ajd sad vi sto verujete aplikacijama objasni ????
Jel se to meni baterija izlecila ???? Ili aplikacija procenjuje mAh prema DRAINU ???

2gi test sproveli rodjak i ja.
Obojica uzeli isti dan s8+ išli zajedno uzeli od 1 čoveka 2kom čak nam i serijski broj različit tipa krajnji 4 njemu 6.

Baterija gotovo ista na oba slično korišćenje obojica oko 8h SOT idemo ( negde u avgustu to bilo )
Uzme on masovno da igra igrice 5h mu plafon prosek trajanje baterije max 12h meni oko 20 i oko 8h SOT.

Bacimo oko na accubattery meni piše 34xx njemu 30xx ....objasni ?

Uradi covek factory jer sam mu rekao da laže app i posle factory će pisati drugačije kad ako skonta koliko navodno ima mAh na bateriji.

Zamisli prestao igrati igrice SOT opet kao meni ....o_O ??? Prvi dan kako uradio factory posle nekih nedelju dana pokazuje njemu isto kao meni 34xx mAh ...čekaj jel se nama ćelije oporavljaju ??? Naravno da NE !

zaključak ne verujete *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*nim aplikacijama, kapacitet baterije se drugačije meri.

Sem toga sam rekao u avgustu ja išao oko 8h SOT ? Jesam ? Evo rezultat pre neki dan ;)

P.s. dnevno igram svaki dan 1-1:30 NFS no limits.

Dali verujem samsungu za tih 5% ? Naravno da ne, ne verujem nikome ništa dok oko lično ne vidi, dal mi baterija skoro pa ista kao u avgustu ...dokazano da jeste ;)

Verujem samo SOT-u u istom korišćenju ničemu više što piše na tarabi. Jedini uticaj na bateriju može imati Android OS verzija, kao što i jeste na Oreo beta5 sam jedva gurao 6.5h SOT MAX . Na CRAP prosek 6.5-7h, na CRC7 lagano 7:30 prosek max 8h.

32df46cac2db3879a4a1ce8a7b3020cd.jpg

@fkloznica

https://youtu.be/wwijjQ8xuuQ

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ovi testovi nemaju nikakve logike ako brajtnes nije na istom nivou. A rekao bih ovde da nije..
I ne može se tako gledati baterija kroz konstantno prženje , ima tu potrošnja i na 4g, slab signal , dok je ugašen ekran itd itd.

Ovi testovi nemaju nikakve logike ako brajtnes nije na istom nivou. A rekao bih ovde da nije..
I ne može se tako gledati baterija kroz konstantno prženje , ima tu potrošnja i na 4g, slab signal , dok je ugašen ekran itd itd.
To što ti spominješ je više u "real world usage" testiranju. U real world usage samsung ti može biti i 30-40% svetliji od huawei sa Boost sto slozices se opet nije meredovno testiranje ;)
Svakako huawei je bar 1h više morao izgurati.

P.s. ja prepisujem krivicu MALI-u g72 na huawei, dokazano da više troši od G71 iliti u heavy korišćenju sa igricama lošiji. Dok ako je ovaj s9+ s845 ti je to to, da je g72 u s9+ verujem da bi bio lošiji mada ne mora da znači jer su ove igrice dosta CPU bazirane e sad dal exynoss 9810 i dalje manje troši sa CPU od snapdragona...

Takodje obrati pažnju na XZ2(s845) koj ti je 5.8 3180mAh baterija iliti proporcionalna ovima od 3500 sa tom veličinom pa opet se medju prvima ugasio ;)

Prost primer toga je da recimo XZP sa s835 ide nekih 35-40 SOT manje na istom korišćenju od s8+ (exynoss ) ( bez igrica ) takodje istom osvetlenju, dok kad se udje u igrice s835 znatno više troši od exynoss te exynoss bude znatno bolji.

Zaključak je da temperatura huawei-a i xz2 je sigurno veća nego na s9+ Iliti exynoss throtluje na 36c dok sony na 40c a kirin ako se dobro secam isto negde na 40c === veća im temperatura = brže se prazne.

Poslednja izmena:
Ma nema tu mnogo priče , dosta se Samsung steka sa baterijama(pogotovo ako se u obzir uzme debljina telefona) ali je to i očekivano.

Skrecemo sa teme ali očekujem bolju bateriju na p20 pro nego na s9+ , u realnom korišćenju naravno

Poslednja izmena:
Ma nema tu mnogo priče , dosta se Samsung steka sa baterijama(pogotovo ako se u obzir uzme debljina telefona) ali je to i očekivano.

Skrecemo sa teme ali očekujem bolju bateriju na p20 pro nego na s9+ , u realnom korišćenju naravno
Jača je svakako i uvek će biti sa tim gabaritom, nego eto krivo mi sto nije jači [emoji85]

Ne mislis li da je ekran ta dva modela poprilicno neuporediv i da se iz aviona vidi da ce na p20 vise trajati zbog nekoliko klasa slabijeg ekrana...voleo bih samo testa radi da ugrade ekran iz recimo s9 pa da vidimo...verujem da bi odjednom procurela i ta baterija

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Sava je definitivno u pravu, kakve aplikacije kakvi bakrači.
Gubljenje vremena čisto.
Jel se dešava još nekom da mi prijavi da druga sim card nije detektovana, restart radi stvar.
Francuski je 8.0 a nisam otvarao slot da pomeram samu kraticu

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Moguće da se pomerila kartica malo.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Keva se žali na to, već nekoliko puta joj se druga kartica ne prikazuje, restartujem i sve OK, ali ipak... Deluje kao da "šeta" malo SIM u slotu, videću da ga fiksiram nekako.

Nekada nije bilo potrebno da SIM legne toliko precizno. Danas sa ovim nano sim karticama, malo li mrdne odmah problem. A pogotovo na ip68 watter proof telefonima gde su SIM fioke "tehnika"

Sent from Note 8.

Jedna zanimljivost ... 2x ubacio Telenorov ROM i 2x Multi CSC OXM (Francuski), nije me mrzelo, hard reset wipe cache sve,sve ....
Na Francuskom Multi CSC lepše radi i boje su jače .... kao da je kontrast bolji pre bih rekao, mislio sam da sam se prevario pa sam namerno flashovao kroz Odin uzastopno i jedan i drugi. Definitivno bolje odrađen Francuski.Nema mikro zastajkivanja pri otvaranju raznih aplikacija i određenih stvari koje svaki dan koristim ....
Zaključak : Na mom N8 definitivno bolje radi Francuski Oreo nego Telenorov i ima lepši prikaz boja ....

Eto, sad uživaj u n8 i zaboravi na s9+ još neko vreme :)

Sent from my Mate 10 Pro

Ne staj mi na muku, taman sam se smirio [emoji14]

Sent from my Mate 10 Pro

A đe smirio, dosta si zadržao na tom [emoji23]

Kako se kreću cijene u Srbiji, koliko košta novi Note 8?

Ma kakvi p20 i s9, od pixel 2 xl se hladim ;)

Sent from my Mate 10 Pro

Jel ima jos neko mozda problem da na Oreu ne moze da doda Tapatalk shortcut za bilo koji od foruma na Home Screen?

Ja deinstalirao prethodnu verziju i normalno svi shortcuts su mi nestali sa Home Screena medjutim nakon ponovne instalacije nema sanse da ih ponovo dodam - ni sa zvanicnom free verzijom a ni sa narodnom VIP verzijom...

Prvo sam pokusao sa Apex launcherom koji koristim vec godinama ali posto nije funkcionisalo onda sam instalirao i Nova Prime medjutim ni sa njim to ne funkcionise...

Sinoć mi zakucao telefon tokom Whatsapp poziva, u stvari tokom uspostave poziva. Morao sam da gasim telefon da bih prekinuo pozivanje...

Pozeleneo sam... Zvao sam šefa u Australiji koji je vozio u datom trenutku, kapiram da me je psovao na mrtvo slovo što mu telefon zvoni 30 sekundi.

Verovatno fejk , priča se da će možda imati i novi exynos.

Ako je ovo pored njega S9 a ne S9+ ispade da je manji od N8 ....

Немам тренутно времена да прочитам целу тему може нека препорука за квалитетну облогу (не на преклоп) и фолију или стакло за екран за Ноте 8 а да има да се купи код нас?

Ja uzeo sad skoro kevi za Note i meni za S8 ultra tanke Cafele, odlične su

Sent from my S8 using Tapatalk

Ima li neko problem sa stavkom android sistem, izvuče mi 20% baterije!

Sent from my Note 8

Vrh Dno