Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 7

Jedan off, gde da kupim foliju pozadi za s7e?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Mislim da su svi loši komentari na račun Snapdragon verzije ako se ne varam. Treba videti exynos, i na s7 je bila poveća razlika (možda i neobjašnjiva), a sve ovo na šta se žale (lagovi, grejanje, baterija) može biti do soca i optimizacije.

Koliko god da je kostao,s7e je i bio neki upgrade u odnosu na prethodni model,dok je note 7 skoro nazadovao u odnosu na s7e.

Sent from my iPad using Tapatalk

+1

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Mislim da su svi loši komentari na račun Snapdragon verzije ako se ne varam. Treba videti exynos, i na s7 je bila poveća razlika (možda i neobjašnjiva), a sve ovo na šta se žale (lagovi, grejanje, baterija) može biti do soca i optimizacije.

Moguce da SD verzija opet radi losije ali ovde je fazon sto cak i Exynos N7 ima te probleme - za sada :) Zato ga odrase i OP3 i iP6s u cuvenim speed testovima.

Opsti zakljucak je da S7e (Exynos) za sada radi bolje od N7 sa tim cipsetom ali moguce da je to vec ispravljeno kroz manji apdejt, ako nije onda verovatno takav perf.fix spremaju za Nougat.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
hsv.stoned;4770893 Opsti zakljucak je da S7e (Exynos) za sada radi bolje od N7 sa tim cipsetom ali moguce da je to vec ispravljeno kroz manji apdejt je napisao(la):
Upravo se i plasim samsungovog apdejta ,majstori su da us**u jos vise.

Kad se ociste aplikacije samsung drzi 100 procesa, op3 duplo manje. A i onaj test sa xda nije dobar. Ispade da htc 10 duplo brze otvara apk, a u uporednom testu ce svaki samsung da ga odere zbog brze memorije. I ram menadzment je bukvalno isti.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Brža interna memorija ne pravi razliku ako softver ne valja i može da bude sporiji u realnom testu u odnosu na sintetiku koja meri brzinu memorije.

Brža interna memorija ne pravi razliku ako softver ne valja i može da bude sporiji u realnom testu u odnosu na sintetiku koja meri brzinu memorije.
Pogledaj ti testove prvo, a razliku pravi i to veliku. Govorim o realnom radu.

Kacio sam ti rendzija ,čak se u njegovom review vidi seckanje kada spusti not bar.
Exynos verzija.
Moraju što pre krenuti od 0 što se tiče tw ,možda najbolji pristup stock + par Samsung opcija koje su jedine bitne. Nešto kao što fura oneplus

Kacio sam ti rendzija ,čak se u njegovom review vidi seckanje kada spusti not bar.
Exynos verzija.
Moraju što pre krenuti od 0 što se tiče tw ,možda najbolji pristup stock + par Samsung opcija koje su jedine bitne. Nešto kao što fura oneplus
A jesi cuo da kaze da cim iskljuci ili smanji na 0.5 animaciju, onda nema problema. To ce update od 50mb da sredi.
Ja se sad opasno razmisljam mada mi je lep u pm :D
Htc mi nije nesto samo zbog kamere inace bih njega odavno.

Ljudi moji, ovo je prosto neverovatan osećaj. Juče sam bio u oficijelnoj Samsung prodavnici u samom centru Frankfurta i gledao šta imaju sve.

Već im je pre 4 dana stigao Galaxy Note 7, u svim bojama kojih ima. Držao sam ga neko vreme u ruci i osećaj je prosto NEVEROVATAN. Toliko veliki ekran a toliko malu masu ima, i još je izuzetno lak za držanje u ruci, leži super. To uopšte nisam očekivao, baš sam oduševljen.

Košta 849 evra i dobija se uz njega upgrade-ovana varijanta 3D naočara.

Pitao sam prodavca može li da se naruči verzija koja se prodaje u Južnoj Koreji samo, on reče da tada nema garancije jer za Evropu se nudi ovo. Sudeći po njegovoj reakciji, izgleda da bi bilo moguće da se naruči i južno-korejska varijanta sa 128 GB interne memorije.

Poslednja izmena:
HTC sad ima sasvim OK kameru. OP3 ima istu UFS 2.0 memoriju više RAM i bolji softver za duplo manje para. Zato je N7 kako god se pogleda fail. Što ne znači da neće da se prodaje.

Istina je da note vise nije to sto je bio. Al covek pomisli da je rec o nekom krs telefonu. To sto je rekao vec je 100 puta ponovljeno. Samo je razvodnjio pricu i ucinio video meni nezanimljivim. Daleko da sam samsung fan cak naprotiv ali mora postojati neka doza objektivnosti. Jedino sto se zamera je previsoka cena. Da je recimo 650€ verovatno bi pricali drugu pricu.
Za toliko koliko kosta, jeste krs.Neprihvatljivo je telefon koji kosta toliko, sa takvim hardverom, uopste pomisli da stucne(podsecaju me na Ducati u Motogp, godinama ali godinama, imaju po snazi najbrze i najjace motore, a nema u vrhu niti su skoro osvojili titulu).Kao sto rekose, lestvica kvaliteta je odavno podignuta.

Jako je smesno da telefoni od 100-150e, sa siromasnim hardverom, na duze staze rade mnogo stabilnije i bolje.

Ali opet..ne sumnjam da ce oboriti rekorde.Jednostavno, ko je navikao na njih, volece ih i dalje, makar morali da ga restartuju svaki treci dan.

[youtube]pBIPU8aCCgE[/youtube]

Sent from my D6503

Za toliko koliko kosta, jeste krs.Neprihvatljivo je telefon koji kosta toliko, sa takvim hardverom, uopste pomisli da stucne(podsecaju me na Ducati u Motogp, godinama ali godinama, imaju po snazi najbrze i najjace motore, a nema u vrhu niti su skoro osvojili titulu).Kao sto rekose, lestvica kvaliteta je odavno podignuta.

Jako je smesno da telefoni od 100-150e, sa siromasnim hardverom, na duze staze rade mnogo stabilnije i bolje.

Ali opet..ne sumnjam da ce oboriti rekorde.Jednostavno, ko je navikao na njih, volece ih i dalje, makar morali da ga restartuju svaki treci dan.

Ducati nije kompletan bajk, isto kao sto i ovo bez jakog sw dela i prejake baterije nije kompletan fon. I cuj, sve je u redu kad se pogase animacije... Lol

Pitanje je kakva je razlika u bateriji više, nego u brzini...

M2 Note

Zanimljivo. Ako je ovo realno i legitimno, onda izgovor visoke rezolucije u poređenju sa iphone pada u vodu.

Naravno da pada u vodu. Slicna situacija kao HDD vs SSD. iPhone 6s ima brz storage kao SSD (NVMe) i zato mnogo brze otvara aplikacije. Rezolucija nema nikakve veze sa tim.

Poslednja izmena:
Uporan si. Hoćeš da kažeš da od procesora koji može da podrži 720p pa do danas, džabe je sve to razvijano i sva ta snaga je uzaludna i neiskorišćena i da su telefoni zaglavljeni na nivou od pre par godina? Ne bih rekao da se procesori ne pitaju, zašta je onda sav taj RAM.

Uporan si. Hoćeš da kažeš da od procesora koji može da podrži 720p pa do danas, džabe je sve to razvijano i sva ta snaga je uzaludna i neiskorišćena i da su telefoni zaglavljeni na nivou od pre par godina? Ne bih rekao da se procesori ne pitaju, zašta je onda sav taj RAM.

Ako sam dobro razumeo, ti mislis da je procesor razlog (usko grlo) zbog cega su performanse iste nezavisno od rezolucije? Ako pogledas sequential read testove na primer, Note 7 izvuce oko 240 MB/s, iPhone 6S 400 MB/s. Mislim da je ocigledno zasto iPhone brze ucitava aplikacije, pogotovu igre. Nije to do procesora, nego do storage-a sa kog se podaci ucitavaju u RAM.

@monarch Jasno je da to nisam mislio. U ovom retkom primeru da na istom hardveru, vrlo kvalitetnom, gledamo preformanse u razlicitim rezolucijama, meni je samo dalo naznaku da rezolucija u ovom slucaju ne opterecuje/olaksava onoliko koliko se ocekivalo i kako se inace mislilo. Verovatno iz iskustva iz PC oblasti. A to je jedino logicno pomisliti, jer je jedina razlika izmedju dva moba samo u rez.
Ako su performanse iste zbog nekog uskog grla, onda je Samsung napravio veliko $ranje :)
edit:
Da, u pravu si, ovde je u pitanju samo pokretanje aplikacija, a ne i sam rad aplikacije u okviru razlicitih rezolucija. Dakle, dok pricamo o samom pokretanju app, stoji to za brzine storage-a. Ali mi sad ovaj video skroz bezveze.

Poslednja izmena:
@monarch Jasno je da to nisam mislio. U ovom retkom primeru da na istom hardveru, vrlo kvalitetnom, gledamo preformanse u razlicitim rezolucijama, meni je samo dalo naznaku da rezolucija u ovom slucaju ne opterecuje/olaksava onoliko koliko se ocekivalo i kako se inace mislilo. Verovatno iz iskustva iz PC oblasti. A to je jedino logicno pomisliti, jer je jedina razlika izmedju dva moba samo u rez.
Ako su performanse iste zbog nekog uskog grla, onda je Samsung napravio veliko $ranje :)

Ali je bitno shvatiti zasto rezolucija ne opterecuje/olaksava u ovom testu. Ucitavanje aplikacija zavisi uglavnom od brzine storage-a i nema veze sa rezolucijom, pa su zato performanse iste. Kad bi uradio graficki test, razlika u performansama izmedju 720p i 1440p bi bila ogromna, a takodje i baterija bi trebala da traje malo duze na 720p.

Edtitovao/shvatio sam verovatno dok si sad to pisao. Smetnuo sam s uma da je ovde bilo iskljucivo u pitanju pokretanje aplikacija. Sigurno da na kraju ima i razlike u bateriji u korist manje rezolucije. Video je bas bezveze, naravno da rezolucija nema bitnu ulogu u samom pokretanju app.

Poslednja izmena:
Razumi coveka, ima Note 5 i nece da ide sa 16mpx na 9.2...jednostavno vredjanje psihe ti samsung potezi i ja to postujem. Sto bi kod nas rekli sa konja na magarca. E sad, ja sam poredio i nisam primetio toliko veliku razliku ali eto covek ima drugacije misljenje i zna sta mu odgovara vise.

Nego mene interesuje da li je iko naisao na krsten review od a9 pro telefona da vidim sot sa 5k baterijom i hd ekranom...to ako nije bar 8-9h onda no comment...jos da su ubacili exynos iz nota 5 u njega i kameru al bi to bio win!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Evo razlike u pikselima
http://cloud.tapatalk.com/s/57c2f0b6daf10/Screenshot_2016-08-28-15-27-03.png?

Sent from my Note Pro 12.2

2fc962c8260e1ff7af399159cadcba22.jpg

Sent from my Note Pro 12.2

Tako da hebes tu njihovu pricu o vecim pikselima kada i corav vidi da note 5 ima detaljniju fotku od note 7.Inace, citam neka iskustva, ova 500 milki veca baterija dajeoko pola sata do 45 min vise SOT. Radio je test i detroitborg na yt... http://youtu.be/H_7vS-Y0dHI

Sent from my iPad using Tapatalk

Vrh Dno