Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

Poslednja izmena:
Meni licno uopste ne bi smetao taj bangavi multitasking na samsungu. Koliko primetim svaku aplikaciju otvori za manje od sekunde tako da ne vidim razlog sto kukate toliko (cast igrama, tu zaglavi duze).

Meni licno uopste ne bi smetao taj bangavi multitasking na samsungu. Koliko primetim svaku aplikaciju otvori za manje od sekunde tako da ne vidim razlog sto kukate toliko (cast igrama, tu zaglavi duze).
Nije stvar u brzini otvaranja već u tome što svaku operaciju pokreće ispocetka, lupam, zamisli igras neku igru prelazis rekord, pauziras da otkucas poruku i on ti startuje igru ispocetka. Ili nadaj boze da radis nesto bitnije.
Stvarno mnogo smesan fail za današnje vreme, da oni na flagship modelima ne znaju da naprave i gube jednu od glavnijih odlika Androida. Za ne poverovati.
Do sada note 4 sam izvalio iz teme, to me je odbilo od kupovine za s6 nisam znao. Jednostavno ne volim kad dam velike pare da dobijem osakacen proizvod.

To nije nista novo, taj problem datira od kad i S serija.. Ej pa to ide dotle da Note3 izbacuje dialer, obican smrdljivi dialer i onda ga ponovo pokrece jedno par sekundi kad pozelis da pozoves nekog.. Nego niko na to ne obraca paznju dok ne vidi neki uporedni test, kao onaj koji je Danilo okacio.. Cak se i ja celo jutro igram sa mojim M8 da vidim da li mogu da ga nateram da nesto ugasi, ali no.. Jedino B92 otvara na pocetnu stranu kad izadjes iz neke vesti, ali nema logoa B92, sto znaci da ne pokrece ponovo vec samo krene od pocetne strane..

Poslednjih 5 dana baš obraćam pažnju na ovo sa memorijom (imam Note 3, na 5.0 stock).

Definitivno postoji problem sa tim... Ali nije konstantan. Pustim nešto na YouTube, pauziram, i posle 10ak sati otvorim YouTube i stoji tačno pauzirano tamo gde sam ostavio. I uvek tako.
Igrice drži pauzirano ali mnogo kraće... Možda 10ak minuta.
Browser uvek vraća tačno gde sam stao (na istom mestu stranice), ali uvek sa učitavanjem.
Galeriju uvek vraća tamo gde sam bio bez učitavanja.
Music player vraća tamo gde stanem bez učitavanja.
Kontakte vraća bez učitavanja.
Poruke hoće da zeza.. Ali nije konstantan.. Kako mu se ćefne.
Definitivno nije sjajno, ali daleko bolje od ovog viđenog za S6.
Na G3 je definitivno bilo bolje. Uvek me je vraćao tamo gde sam stao, i to bez učitavanja, čak i posle nekoliko dana.

Malo nerealno porediti ga sa nexus 6 u multitaskingu ali..

http://www.androidpolice.com/2015/0...nd-tasks-decreasing-multitasking-performance/

Edit: tek sada vidim da je danilo kacio

Apsolutno ovo! Porede najnoviji android koji ima poboljšan ram management sa 5.1.1 verzijom, pri tom prozivajući što ovaj ima čak 4 GB. Ne kažem da je multitasking kod Samsunga sjajan, svi se ovde slažemo da je loš, pogotovo na verzijama pre 5.1.1 (pa čak i slobodna količina memorije na Note5), ali juče neko okači snimak one devojke gde se vidi da multitasking radi ok. Ovo je banana novinarstvo, a prenešenu vest od strane monda da ni ne komentarišem, dno dna, copy-paste.

Nema nikakve razlike izmedju m-a i 5.1.1. Na normalnim telefonima oba rade isto

Zato sto je to jedini mob koji puni memoriju do kraja. Ostane 30mb slobodno. U prevodu kako je jedino normalno.

Nexus 6 (ili bilo koji nexus) je liga za sebe po tom pitanju.
Ma nije jedini... Evo vidim u Z2 temi da i Sony radi tako, da ne pominjem telefone sa starijim verzijama androida tipa S3 ili G2 na kitkatu :D
Verujem da je i opt tu ok, moto x itd
Apsolutno ovo! Porede najnoviji android koji ima poboljšan ram management sa 5.1.1 verzijom, pri tom prozivajući što ovaj ima čak 4 GB. Ne kažem da je multitasking kod Samsunga sjajan, svi se ovde slažemo da je loš, pogotovo na verzijama pre 5.1.1 (pa čak i slobodna količina memorije na Note5), ali juče neko okači snimak one devojke gde se vidi da multitasking radi ok. Ovo je banana novinarstvo, a prenešenu vest od strane monda da ni ne komentarišem, dno dna, copy-paste.
Svaki Android tako radi osim 5.0 verzije. I 4.3 i 4.4 i 5.1. Samo što 4.3 i 4.4 ostavljaju nešto više slobodne memorije od 5.1 sa default podešavanjima LMK.

Dobro, puni do kraja tj do koliko je podešeno. 5.0 ne poštuje ta podešavanja a koliko vidim ni Samsung na 5.1.

Poslednja izmena:
Ali test autonomije na gsm areni opet pobedio...bas me interesuje koliko ih placaju!?!

Ma daj... Toliko ****** pronalaze, samo da bi što više pljuvali po telefonu. A brate... *****u koji će da gura olovku tako naopačke i treba da bude tako. ***, što nisu probali da li će sim kartica raditi ako se stavi naopačke kada su već krenuli sa ovim glupostima...

Ja imam Note 3 nekih godinu i po dana... Sin mi sada ima 3 godine... Ne samo da da nije gurao olovku naopačke već nije ni dirao telefon jer zna da ne sme.
Sa druge strane, ženin G2 je leteo na sve strane jer mu je ona davala da se igra sa njim :) Ali to je njen problem :)

Ma daj... Toliko ****** pronalaze, samo da bi što više pljuvali po telefonu.

Nista cudno, uvek ce se najvise docekati Samsung i Apple, jer su najjaci :) Samo dzaba sve to, kad oni se i dalje razbijaju od para.

a702abce4c905af7262dcbf6088075c2.jpg

Nazad
Vrh Dno