Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

Toliko drugih boljih i jeftinijih telefona o kojima možete da pišete... Ne znam zašto trošite svoje vreme na forumu za neki krš.

Poslednja izmena:
Samsung je žrtva sopstvenog uspeha. Napravili su toliki haos sa modelima, kasnili sa kvalitetom izrade. I sad im se obija o glavu. Ja mnogo volim ovu dinamiku na tržištu, jer se plaća veoma brzo.
Dok Intel uopšte nije dovoljno kažnjen svojim postupcima, jer nema konkurenciju.
S druge strane, Apple rast je samo posledica toga što su dozvolili da se prodaje na više mesta, uključujući i nas. Što je dugoročno loš potez, ekskluzivnost tržišta im je deo brenda.

Ma đubre od telefona

Ne vidim zašto je osakaćeno bilo šta... Nema, pa nema. Šta sad... Velika tragedija. Imao sam Note 1, Note 2 i sada sam na Note 3... Nisam imao para za Note 4. Imam memorijsku od 32GB class 10 koju sam svojevremeno platio 50€. Jesam li srećan što je ne bih mogao koristiti u Note 5? Nisam... Ali da imam para uzeo bih Note 5 odmah sutra. Ovako ću verovatno sledeće godine uzeti Note 4... Ali za 2-3 godine, Note 5 [emoji2]

Toliko kukanja bez razloga... Ko neće, ne mora. Kao što ja nikada ne bih koristio iPhone... I da mi neko pokloni, odmah bih ga prodao i kupio nešto drugo. Ali ne visim na forumu za iPhone da pričam koliko je ******

Toliko drugih boljih i jeftinijih telefona o kojima možete da pišete... Ne znam zašto trošite svoje vreme na forumu za neki krš.

t155bbd_pd5358fdcf.jpg

Uzas :D Note 4 lepsi 17 puta.
S6 sa ovim staklom je lep ali Note 5 kao uvecana verzija je uzas.
S6 je skok unapred u odnosu na S5 a N5 unazad u odnosu na N4

Realno gledano ovom telefonu najviše fali veća baterija... Trajaće kao na s6 možda i kraće. Sve ovo ostalo nekako i može da se shvati, ali smanjivanje baterije je čist bezobrazluk... Staklo mi se ne sviđa ni malo ali staviš nešto preko i sve ok. Sd karticu je glupo što su izbacili i to mi je drugi malo manji minus... Najmanje mi smeta izostanak daljinca jer i na note 4 ga ne koristim... Ali baterija...Da su stavili tipa 4000mAh totalno bi drugi utisci bili o telefonu...

Poslednja izmena:
[youtube]nAhfyRCULng[/youtube]

Prva zvanicna reklama

Sacekajmo testove pa cemo komentarisati bateriju,mozda Samsung zna nesto sto mi ne znamo.

Sacekajmo testove pa cemo komentarisati bateriju,mozda Samsung zna nesto sto mi ne znamo.

^ mozda samsung placa ono sto mi ne znamo, to si sigurno hteo da napises :)

S6 u gizmo (bench) testu nije dobacio ni do 5h @ 250 cd/m2 a u anand i tweakers testovima surfa takodje na 250/200 nitsa S6 je izbacio daleko bolji rezultat sa smesnom 2550 mAh baterijicom, sve je jasno, niko nije imun na pare ;) Isto vazi i za iphone, u anand/tweakers testovima su se pokazali kao vrh sto se autonomije tice a u realnosti su losi (kao i u bench testu), placaju zuti iz JK, placa i jabuka, nije ni cudo sto se takmice i medjusobno tuzakaju, ne zna se ko je gori ;)

Poslednja izmena:
^ mozda samsung placa ono sto mi ne znamo, to si sigurno hteo da napises :)

S6 u gizmo (bench) testu nije dobacio ni do 5h @ 250 cd/m2 a u anand i tweakers testovima surfa takodje na 250/200 nitsa S6 je izbaci daleko bolji rezultat sa smesnom 2550 mAh, sve je jasno, niko nije imun na pare ;) Isto vazi i za iphone, u anand/tweakers testovima su se pokazali kao vrh sto se autonomije tice a u realnosti su losi (kao i u bench testu(, placaju zuti iz JK, placa i jabuka, nije ni cudo sto se takmice i medjusobno tuzakaju, ne zna se ko je gori ;)
Plate to korisnici, a ne samsung :D Začaran krug :D

Bolja posto je nova videcemo na duze staze i posle 10 punenja kako ce biti

Pitam se koliko li ih placaju za ovakve testove?! Mislim sa s6 koji ima 5.1 inca i 2550mAh ljudi javljaju 3-3.5h sot, nema sanse da ovaj pravi mnogo vise sa malo vecom baterijom i mnogo vecom povrsinom ekrana! Stvarno mi pada na pamet da ja pocnem da testiram baterije kod ovih novih flagship telefona da vide hard core korisnici sa cime imaju posla kad pazare iste!!

Bogami ovaj razbi i G2, 9:11 a LG 6:48 :D

Vrlo moguce da su exynos i amoled stedljivi isto kao i kod S6 (sto bi uz brzo punjenje bila velika prednost ali uz 4k mAh baterije) ali zna se sta je bilo sa N4 i S6 autonomijma u realnosti - prosek i u skladu sa ''fizikom'' dok ovi placeni testici i sintetike vise lice na naucnu fantastiku :)

Zanimljivo je to da se npr Bench (gizmovi) testovi za vecinu ostalih telefona skoro pa u minut poklapaju sa tweakers (jer testiraju na isti nacin) a kada su iphone/samsung telefoni u pitanju razlike su drasticne, i po 4-5h u surf testu :d Slicno vazi iza PA/Anand.

Npr - tweakers i gizmo su u surf testu (@250 cd/m2) za vecinu telefona dobili isti rezultat, mozda su razlike do 15 min max a kada su iphone 6 i S6 u pitanju kod gizma ti telefoni nisu dobacili ni 5h (tu negde oko 4 i po sata ako se dobro secam) a tweakers S6 - 7h43min, IP6 7h39 min :) :) I prema anandu su sam vrh, u realnoj upotrebi daleko od toga. Sve to ako nije sumnjivo ja ne znam sta je.

A najjaci mi je PA test S6/Edge, isti hw, sve isto i S6E 50 mAh vise ali i zakrivljen displej (malo vec povrsina), S6 7h14 min, S6edge 8h 14 min, logike bez.

Isto tako i Alpha sa smesnom baterijicom baca brutalne rezultate autonomije u odredjenim testovima a u realnosti raspad sto se toga tice.

Poslednja izmena:
Ja ne sumnjam previse da ce imati bolju autonomiju od N4, sasvim je logicno ako se realno pogleda.
Smanjenje baterije je svega 7%, ako sva poboljsanja donesu samo 10% ustede energije vec ce imati bolju autonomiju. Mislim da je 10% ustede vise nego realno, s obzirom na novi android koji pre svega treba da ispravi brljotine prethodnog po tom pitanju, novi procesor, mozda malo poboljsan ekran, ne vidim problem u ostvarivanju bar 10% ustede, mislim da sam Android moze vise od toga do donese.

Ali se i pored svega postavlja pitanje, zasto nisu stavili vecu bateriju? Ja sumnjam da bi se iko bunio da ima 10h SOT umesto "odlicnih" 7.

Ma kojih 7 SoT... To mozda mogu ljudi koji imaju ceo dan da ceprkaju po telefonu i da gase 3G kad im ne treba, lokacije i ostale gluposti... Onaj ko uzme telefon i koristi ga maximalno, pozivi, sms, navigacija (pricam o par desetina minuta, ne ceo dan), mail sync, socijala, taj ne moze da prebaci 4-5 SoT pa taman da se ubije... Licno ja sam kupio Note 3 jer su svi pricali o 6,7 pa i 8 sati sot-a, a onda nisam nikad prebacio 5, tj najvise mi je bilo ako se secam dobro, da ne trazim sliku sad po temi 4,5 h.. Ne znam za druge ali ja stvarno nemam zivaca da prebacujem sa 3G na 2G, smanjujem osvetljenje, to je po meni van svakog razuma.. Evo sad sa M8 izvlacim izmedju 4 i 5 h SoT, tako da se postavlja pitanje koji ce meni koji moj Note.. Imalo je smisla koristiti dvojku, jer tada nisi imao telefon koji se nosio sa tom baterijom, mogao si da biras sapunjasti S3, HTC One X, Xperia S... Sad su stvari dosta drugacije..

dobro. cenim da ce imati za nijansu bolju bateriju od s6. znaci ako s6 ide oko 4h i 30min sot ovaj ce ici oko 5h. da li je dovoljno ne znam. ko namerava da ga kupi verovatno ni ne ocekuje vise od toga.

Nisu sve baterije iste, ma koliko to izgledalo na papiru. Vrlo lako su test primerci mogli biti posebno proverene baterije.

Ali note 4 ima malu prednost, ubaciš bateriju za minut..:) Kupiš ovu veću koja ide normalno bez dodataka... Nije lažnih 3400 mAh... uploadfromtaptalk1439807016662.jpg

Ovo ima da bude 4 - 5h SOT na 50% osvetljenja maksimalno...
10-15 minuta više od S6/S6 Edge i to je to ;)

Jednostavno nema opravdanja za odluku da Note 2 ima veću bateriju od Note 5 - hoće da imaju veću zaradu po prodatom telefonu pa je zato zakinuta baterija/daljinac/microSD slot.

Note serija je totalno izgubila smisao zbog ovog gore i pojavom S6 Edge Plus telefona. Razlika je samo u olovčici, a i nju prema istraživanjima koristi manje od 20% ljudi ;)

Poslednja izmena:
Malo je dnevno 5 sati dipsleja? Prođe ceo dan buljeći u mobilni, prođe život buljeći u ekrančić. Za te višesatne maratone ipak je bolje uzeti tablet sa gsm funkciojom i ne ćoraviti. Ne branim samsung, ali ljudi, šta toliko kopate po telefonu? Odakle vam vreme, pogotovo leti.

Svidja mi se ova politika Samsunga da na opadanje prodaje i povecanje konkurencije oni odgovaraju povecanjem cena :)
Izasle cene u Ch za prednarudzbinu S6 Edge Plus telefona, najjeftinije 750e za 32GB verziju, to je nekih 100e vise nego prosle godine sto je bilo za Note 4, sad su i definitivno skuplji od Apple-a.

Sta ko radi na smartfonu ne znam niti me interesuje (ali takodje ne razumem toliku navucenost na telefone, aplikacije, surf preko telefona i ''drustvene mreze'', statusarenje svakakvih gluposti itd), meni je 3h max sot-a dnevno i previse, meni jaka baterija treba samo zbog gps-a, jakog osvetljenja, slusanja muzike, malo poziva i sms i dosta upotrebe kamere/kamkordera a sve to dok sam daleko od kuce i punjaca. U svim ostalim situacijama mi je dovoljna i manja baterija.

Ali ni to nije bitno, sustina je da su osakatili Note seriju na poljima koja je istu izdvajala od svih android uredjaja, zato Note phableti i jesu bili na vrhu po hardveru i upotrebnoj vrednosti (najbolji all in one uredjaji ), zato su se i prodavali odlicno (aj UI nikada nije bio niti ce biti najbolji ali mnogima to ne smeta).

Ovo sad je vise fensi phablet tj uvecan S6 (+ sljasteci izgled koji moze da da bude ok samo Lemiju Kiticu), mnogima ce i takva baterija biti dovoljna ali..

Poslednja izmena:
Skroz tačno. Ali lepše je doći kući posle dugog dana sa 25/30% baterije, a ne non stop da paziš da li će izgurati ceo dan...

Malo je dnevno 5 sati dipsleja? Prođe ceo dan buljeći u mobilni, prođe život buljeći u ekrančić. Za te višesatne maratone ipak je bolje uzeti tablet sa gsm funkciojom i ne ćoraviti. Ne branim samsung, ali ljudi, šta toliko kopate po telefonu? Odakle vam vreme, pogotovo leti.
Sve je to lepo i tačno samo sa tom logikom mogli bi da skinu još baterije, da izbace još nešto sa telefona i uvek će da važi to opravdanje ;)

Osim toga ne koriste svi telefon na isti način - pogotovo NOTE seriju...

5h SOT mogu da zaborave ljudi koji gledaju filmove/YouTube ili koriste navigaciju...
Još ako je priroda posla takva da su veći deo dana van kuće računaj da osvetljenje mora biti mnogo veće od 50% + loš signal (vrlo čest slučaj kod nas) idemo na 3h SoT-a...

Za YT i filmove bolji je tablet, veća dijagonala.

Ko da kupuje tablet od 7" npr pored note serije koja je skoro 6" :)
Veći trošak + tablet ne staje u džep...
Olovčica...

Prodaja tableta iz godine u godinu je sve manja baš zbog povećanja displeja telefona i dodatnih troškova...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno