Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Tacno me terate da opet kopam one shotke od 6+h sot kad sam pazario tel :p

Vikend u roamingu lagano 2 dana... Nista prenos podataka samo wifi non stop, posto je nakacen na hotspot na drugom telefonu

Nova originalna baterija radi odlično. Toliko sam čitao da je baterija loša na note 4, a ona razbija. Tako je to kada piše neko o telefonu ko ga je video u izlogu ili YT klipu.

Istina. Ali je kod mene brzo degradirala, za manje od godinu dana...

Ja sam imao note 4 nov, i stalno me je *****avala baterija, punjac gotovo dva puta dnevno. Odradjivao hard reset, odradjivao preko kiesa, probao sve i dalje je bila ocajna.

Meni degradirala baterija skroz za manje od godinu dana. Imao sam ispocetka 8 sati sot-a(postavio sam i slike ranije u postovima), zatim 5-6, pa od 3 do 5, a sada jedva od 2 do 3 sata max.

Bas los kvalitet baterije na note 4. Na s4, sasvim druga prica...

Videcemo kako ce se ove pokazati, koliko se secam uz bateriju isporucenu sa telefonom daju garanciji 6 mes., a na ove 12

Tako je.

Juče se držao vrhunski. 4G uglavnom (gde ima), autoosvetljenje (slajder na sredini), dosta razgovora preko 3G i vibera, GPS uvek upljan, Runtastic nekih 30min dok sam trčao + muzika, dosta tapatalk (ne znam što se ne vidi), nikakve app za uštedu. Ovo je odlična baterija.

Poslednja izmena:
Ja sam naručio juče. Isto iz Promobi, samo iz BG centrale.

2370 rsd. Danas čekam kurira.

Da, to je to, nema smisla uzimati neke druge baterije pored ove njihove ponude... Ko bi rekao...

Pozdrav svima, trazio sam po forumu ali nista konkretno nisam nasao tj nisam nasao info koji bi meni konrketno znacio. Kupio sam polovan note 4 i od samog pocetka koriscenja baterija mi se cinila slaba. Kupio sam novu, ne znam da li je original, ista je kao i ova sto je bila u telefonu. Printscreen ce vam sve dalje reci.
Hvala na odgovorima

Edit: moje pitanje je da li je ovo normalno, ako nije sta mi je ciniti?

uploadfromtaptalk1457533026846.jpg

Poslednja izmena:
Sa te slike ne može ništa da se vidi, a normalno je da ekran bude prvi po potrošnji ...

Da li ovo ista vise pokazuje? Odnosno da li je normalno da to sto mi pokazuje da ce baterija da drzi narednih 9h? Iskreno, nemam iskustva i meni to deluje da je malo
uploadfromtaptalk1457533361837.jpg

Poslednja izmena:
9.5h ako nastaviš da ga koristiš tim tempom
pogledaj koliko si koristio telefon do sad (klikneš na screen na onom prvom ekranu).
signal ti je isto jadan
a i awake si imao deluje mi :)

Poslednja izmena:
@Vojkan Mislis na ovo? uploadfromtaptalk1457533758887.jpg

Stavi network mode na WCDMA/GSM jer ti je loš signal ...
Osvetljenje ekrana AUTO (5)...
Sve zavisi šta sve imaš instalirano na telefonu i kako ga koristiš ;)

Network tako i stoji, osvetljenje ekrana isto :)

Od apikacija imam sledece:

Facebook i messenger
Viber, skype, whatsapp, linkedin
tapatalk
Monster, Job Search, Adverts, donedeal, daft.ie ( ovo su Irske aplikacije za pretragu poslova i iznajmljivanje stanova i oglasi kao nas kupujem prodajem)

I to je to, i fingerprint koristim :D

Najvise u toku dana koristim viber

Signal je inace slab u ovom stanu gde sam trenutno, cim izadjem napolje bude pun signal. Ne, necu da budem ceo dan napolju ako je to razlog da baterija duze traje :D

Poslednja izmena:
Evo jos jedne situacije. Sinoc je baterija bila na 19% krenem nesto da gledam na netu, u momentu padne na 14% da bi za nekih 30 sec pala na 4%. Citam da su neki clanovi imali problem sa note 4 softverske prirode. Da li je to ovo sto se meni desava? Jer meni se cini da brzo ali bas bas brzo potrosi bateriju. Evo dok sam vam ovo napisao, 5 min, sa 100% vec se baterija spustila na 98%

Ma to ti je kao kod mene sto je bilo, baterija oslabila... Meni je u od 100 kad krene dobro drzala, ali kada dodje do 20 onda naglo pada... Ali i pored toga ona je gurala oko 4h sot-a, al dzaba kad tih 20% pojede za 5 min i nikad niai nacisto koliko ti jos ostalo samo recimo odjednom sa 15 padne na 7,pa se izgasi kroz minut

^^
Crkava ti baterija, samo zamena pomaze.

Normalno je da prva polovina baterije traje duže - od 100% do 50% veći SoT u odnosu na 50% - 0 ...
Ali nije normalno da od 20% padne na npr 4 za kratko vreme :)
Tu već jedino pomaže kupovina nove baterije ...

Network tako i stoji, osvetljenje ekrana isto :)

Od apikacija imam sledece:

Facebook i messenger
Viber, skype, whatsapp, linkedin
tapatalk
Monster, Job Search, Adverts, donedeal, daft.ie ( ovo su Irske aplikacije za pretragu poslova i iznajmljivanje stanova i oglasi kao nas kupujem prodajem)

I to je to, i fingerprint koristim :D
Najvise u toku dana koristim viber
Signal je inace slab u ovom stanu gde sam trenutno, cim izadjem napolje bude pun signal. Ne, necu da budem ceo dan napolju ako je to razlog da baterija duze traje :D

Sve te aplikacije koristim i ja tako da bi ti SoT trebao biti ~ 4h na auto5 osvetljenju (baterija stara 16 meseci kod mene) ...
Signal ***, vidi menjaj mrežu, stan, grad, zemlju :D

Prilozi

• Screenshot_2016-03-10-14-24-39.jpg
    Screenshot_2016-03-10-14-24-39.jpg
    1,009.4 KB · Pregleda: 124
Poslednja izmena:
Baterija je ganc nova *** :( i identicno se ponasa kao i stara, opet ponavljam nisam kupio original jer nije u originalnom pakovanju... Probacu firmware da mu instal, ovu "novu" bateriju cu da vratim i narucicu online novu sa samsungovog sajta i videti da li ce biti promena

U svakom slucaju nesto vuce a ne znam sta, instlirao sam sada i onaj GSam battery monitor pa cu videti sta kaze. Inace awake mi je konstantan i kada mi je zakljucan tel, nesto krlja konstatno

Poslednja izmena:
Što kaže Dača, bez root-a dzabe instaliraš sve te aplikacije. Probaj HR, pa ako je isto onda je baterija rikavela.

Poslednja izmena:
Nema od BBS-a bez ruta neke koristi :)

Vidi odradi bekap (copy-paste sa telefona na komp) i odradi factory reset iz rikaverija ...

Ok probacu HR

@Danilo Pantelic

Ne razumem se bas toliko u te resete iz recovery kao ni kako da root tel. Ima negde neko uputstvo?

Poslednja izmena:
Uradio sam update firmware, factory reset i root. Testiranje ce biti veceras pa cu znati ujutro kakva je situacija.

Hvala svima na predlozima, savetima

Factory reset the Galaxy Note 4: method 2 (hardware buttons)

1. Turn off your Galaxy Note 4.

2. Press and hold Power, Volume Up and the Home button until you see Recovery booting in blue at the top of your screen. Release the buttons.

3. You'll now be in Recovery Mode. Use the volume buttons to scroll up and down and the Power button to confirm. It's not a bad idea to wipe the cache partition while you're here, but it is not essential.

4. Scroll down to Wipe data/Factory reset and press Power to confirm.

5. Scroll down to Yes and press Power to confirm.

6. You'll see a notification in yellow at the bottom of the screen to confirm the reset has been completed. Scroll to Reboot system now and hit Power to confirm.

7. Your Galaxy Note 4 will now reboot. Once it has rebooted, you can restore your apps and data.

@MladjaNS
Nadam se da znaš da si rutovanjem izgubio garanciju :)

Instaliraj BBS za bateriju - slobodno zadnju verziju (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1179809) i AdAway (https://f-droid.org/repo/org.adaway_55.apk) da skineš reklame kada si već rutovao ...

Ovde u prvom komentaru imaš dobro objašnjenje kako BBS radi i šta treba da se ispoštuje :

http://forum.benchmark.rs/showthrea...attery-Stats-**OBAVEZNO-pročitati-prvi-post**

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno