Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Kad sam uradio update sa 4.4.4 na 5.0.1 izgubio sam otprilike ceo sat SOT-a, sa 4h na 3h sa istim aplikacijama i podesavanjima, posle sam vratio i dan danas koristim 4.4.4 i tu sam na oko 4h SOT, pa me zanima da li se ista poboljsalo u odnosu na 5.0.1 da znam vredi li raditi update?

Ako si već na 5.0.1 obavezno idi na 5.1.1 - mnogo je bolje ...
Kad se setim 4.4.4 (142 aplikacije instalirane i baterija je išla 0.2% za 1h), sada na 5.1.1 (45-50 instaliranih i 1% baterije ode na 1h)

Poslednja izmena:
Ne znam sta da ti kazem. Ono, za**** se, izgubi malo vremena, flesni 5.1.1, testiraj, pa ti nama kazi :) To ti je sat vremena da sredis fon i 2-3 dana da testiras.
Ne znam da li je neko uopste odavde prelazio za 4.4.4 na 5.1.1.

Kad sam uradio update sa 4.4.4 na 5.0.1 izgubio sam otprilike ceo sat SOT-a, sa 4h na 3h sa istim aplikacijama i podesavanjima, posle sam vratio i dan danas koristim 4.4.4 i tu sam na oko 4h SOT, pa me zanima da li se ista poboljsalo u odnosu na 5.0.1 da znam vredi li raditi update?
Samo da znas da posle 5.1.1 nema vise nazat na 4.4.4

Znači ne može Odin-om da se flešuje nazad sa 5.1.1 na 4.4.4 posle ako mi se ne svidi?

OK, a kasnjenje u javljanu na poziv da li je još prisutno? Da li normalno funkcionise "direktno pozivanje" kad primakneš tel uvetu ili i tu i dalje ima kasnjenje od 2 sec., desavalo se koliko se secam da taj proximity sensor brlja i tokom poziva(pali ekran) pa se obrazom ili uvetom ispritiska stosta po ekranu

Meni taj senzor nikada nije zezao... Ni na 4.4.4 ni na 5.0.1...

^ potvrđujem

Mnogo bolje radi telefon na 5.1.1, ja ga koristim evo vec nekoliko dana, dosta je brzi fon, nema vise nikakvog laga sto se tice pozivanja i halo buga, mnogo brze reaguje. Takodje recents app je drasticno brzi i jos neke sitne ispravke sirom sistema, animacije su takodje tecnije i aplikacije startuju malo brze. Za mene je problem rut i custom kerneli, koji ne rade bas totalno bugfree..
Inace preporuka za sve koji su na 5.0.1 za prelazak napred..
Baterija je slicna, mozda malo bolja, nista primetno

Ja sve čekam da izbace naši 5.1
1.. Očigledno neće skoro... [emoji3]

Prvi utisci su dosta pozitivni. Brže sve radi, malo više aplikacija zadžava u ramu, nema halo halo bug... Ovako je trebalo da radi od početka... E sada jedno čudno zapažanje i pitanje za @hsv.stoned i ostale, da li je moguće da se poboljša zvuk posle update na noviju verziju? Gotovo sam siguran da je zvuk bogatiji u svakom pogledu. Kao da je neko poboljšao zvučnik za 20%... Čudi mi da sam to samo ja skontao, ali skroz sam ubeđen...

Poslednja izmena:
Ljudi sta preporucujete 4.4.4 ili 5.1.1 ? Znam da ako predjem na 5.1.1 nema nazad... Trenutno sam na 5.0.1 i ne mogu vise da se borim sa halo bug-om, baterija je cini mi se dosta slabija nego na 4.4.4 kao i slow motion snimak ne radi kako treba.

Prikacio sam telefon na Kies da vidim da slucajno nije stigao update za moju ulicu (srecom nije), kad iskace predlaze da instaliram novi Smart Switch unesto Kiesa...
Reko aj da probam... Da zanemarim sto software ima tri dugmeta, da li je moguce da nisu mogli da nadju logo koji manje lici na Skype logo?

uploadfromtaptalk1441708571040.png
Evo i ja da odradim ovo. 7 dana je uptime pa se nadam da je ovo ok rezultat :)

Da li je resen GPU bug na 5.1.1 , kad se uđe jednom u power saving mode gpu ostaje zaglavljen u njemu i umesto napr. u antutu benchmark-u gpu score da bude oko 15k on bude oko 7k, kao i ukupan score bude daleko ispod 50K u kojem se obicno kreće?

Da li je resen GPU bug na 5.1.1 , kad se uđe jednom u power saving mode gpu ostaje zaglavljen u njemu i umesto napr. u antutu benchmark-u gpu score da bude oko 15k on bude oko 7k, kao i ukupan score bude daleko ispod 50K u kojem se obicno kreće?
Ja nemam taj bug mada sam i na 501 i 511 bio na wanamovom adam kernelu, na 501 je bio problem sa powersavingom da mozes da ga ugasis samo iz togglesa a bogami i ovde je neki problem ali drugog tipa, ne glavi na powersaveu, uredno ga pali i gasi, ali u powersave modu zna da radi cudno, kao neki lag sa touchom... mozda nema na stocku..

Sto se tice pitanja da li 444 ili 511, po meni ipak 511, s tim sto baterija nije nesto mnogo bolja od 501.. kome je baterija presudna neka ostane na KK..
Ja sam na Note 3 posle par pokusaja da budem na LP uvek se vracao na KK, ali mi note 4 nekako mnogo bolje i brze radi na LP...

Poslednja izmena:
Nije loša baterija - kod mene trenutno 5.5h SoT na 50% osvetljenja samo sa mnogo manje aplikacija u odnosu na 4.4.4.

Meni valjda jedinom 5.1.1. ide losije nego 5.0.1. Sve one probleme oko 2 sekunde kasnjenja i ne fluidnosti nisam imao. Na 5.1.1 ram status izgleda za nijansu bolji, ali otvaranje programa, se po prvi put, "primecuje" tj. zelim reci sporije mi radi telefon. Bug oko javljanja kako ga ranije nisam imao nemam ga ni sada. Ono sto mi se sada na 5.1.1. desava jeste zapucavanje programa od muzike do fejsa barem jednom dnevno. To nije nesto sto mi preterano smeta ali ja to nisam imao ranije, mozda jednom mesecno hajde... I po prvi put, a ni sam ne znam kako sam izasao iz problema, jeste da mi nije prepoznao finger niti pattern za lock vec sam morao uci preko pina i onda se zapucao telefon i onda odjednom - nemam ni paterna ni pin zapravo ponasa se kao da mu nisam nista dao za zakljucavanje. :) marshala... moji prvi problemi sa note 4 dolaze na 5.1.1. bas cudno. :) Inace do tada apsolutno nikakve zamerke, pomno pratim temu vec par meseci.

5.1.1 radi kao zmaj - fleshovao pre neki dan, osetno brze radi sistem, generalno deluje dosta tecnije i baterija mi traje efektivno screenon barem sat vremena duze.
#thumbsup

edit: presao sa 5.0.1 btw

Poslednja izmena:
Najbolje da sacuvas podatke i da flesnes ceo rom ponovo preko odina sa factory resetom i brisanjem svih podataka, desava se na samsungu da update ne legne dobro preko stare verzije i onda tako zezaju neke stvari...

Nazad
Vrh Dno