Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Je l` bolje onda uraditi OTA update ili skinuti ovaj fajl od 1.8GB pa preko Odin-a, konkretno za telenor pitam ili je svjd?

Poslednja izmena:
Isti tuki :)

Pa i ja bih to rekao Odin ili OTA+factory reset da je to isti :-devil-: ali reko` mozda ima jos nesto sto ja ne znam

Ma jok, sta ti lakse. Mada, kako Danilo kaze, odradi FR posle.

Nisam ni rekao da je to bug vec mi je cudno da to niko nije primetio :O

Mozete li da postujete vase rezultate u antutu benchmark-u posle prelaska na 5.1.1

Imaš stranu nazad moj rezultat.

Iz BiH sam,imao mtel garanciju :) Sad sam imao ajfon 6 za 450e kao nov,ali odustao i sutra ujutru uzimam 3. po redu lg g2 (kao trenutni mob) do izlaska nexusa,pada cijene notea 5 itd,itd...nekako je sve trenutno u raskoraku i sa cijenama i sa modelima.

Da, bio je bug. Nije prelazio 30.

Ne bre, za 5.1.1 ti pričam :) Pre toga ne znam, nisam radio antutu test do sad.

af7a81b32ff47d61c0581c6ca79b82b1.jpg
Kome je to merilo, definitivno bolji rezultat na 5.1.1, na 5.0.1 sa izvlacio skoro 10k manje a u toku ovog testa sam jos dobio 10 poruka na Messangeru i sve popaljeno kao kad normalno koristim tel :)

imao si 10K manje jer je u 5.0.1 bio prisutan GPU bug, najbolje se vidi u antutu u detaljima testa za gpu(3d graphics), ako je rezultat oko 7K i ukupan skor je nizi za 10-ak hiljada a ako je oko 15K onda je ukupan rezultat oko 50K. Verujem da je to bio jedan od razloga povremenog stucanja animacija u menijima.

Poslednja izmena:
Cim sam uzeo tel odradio sam Antutu i dobio jedva 44k kasnije kada sam aktivirao UPSM jedva je prevacivao 40k dok je G3 32GB na kit kat isao 40k a na LP 45-46k. :)

Ja sam odradio sa build fajlom i preko Odina 3.0 ili 3.2, nisam siguran - mislim da je bolji metod jer imas vise opcija da selektujes pre fleshovanja.
5.1.1 kod mene ima oko 51500k, koji bod preko u svakodnevnim aktivnostima:
Screenshot_2015-09-11-00-54-01[1].png

Primetio sam na netu zanimljiv detalj oko Note 4/5. Vezano za ekran, oba imaju istu rezoluciju i velicinu ali razlicit dpi. Na Note 4 je 640, ako nisam pogresno video - dok je na Note 5, valjda, 560. Samim tim Note 5 vise prikazuje na istom ekranu, sto je meni bolje po funkcionalnosti za ovoliki ekran. Da li je neko probao da promeni dpi, mozda na dpi od Note 5, vidim da to sad moze i bez root-a? (Nemam Note ali ga planiram)

Nije mi bas jasno kako mogu imati razlicit dpi ukoliko je ekran istih dimenzija i rezolucija identicna...verovatno je pogresena informacija za N4 ma tom sajtu gde si gledao.

Da li je moguće - moguće je. Da li je istina u ovom slučaju, ne znam iz prve ruke, video sam na par mesta, npr :

http://www.androidcentral.com/10-things-know-about-galaxy-note-5#slide7

http://pocketnow.com/2015/08/26/galaxy-note-5-review

"And this year we’re finally treated to software that intelligently utilizes the high-definition hardware it’s mated to: the Note 5 display uses a higher dpi setting than earlier Notes. That means the Note 5 can pack more text and graphics onto its screen than last year’s Note 4, despite its boasting the exact same size and resolution."

http://pocketnow.com/2015/08/19/galaxy-note-5-vs-galaxy-note-4

" First of all, while the displays feature identical Quad HD resolution, the out-of-box dpi setting is higher on the Note 5, allowing for more information to be squeezed onto the screen. "

Poslednja izmena:
Hm, fizicki je sve isto, samo su softverski modifikovali prikaz dpi i velicinu stvari na ekranu... to mozes na custom romovima takodje

Slažem se, i sam sam često menjao dpi na svojim telefonima preko custom rom-ova. Moje početno pitanje je bilo samo da li je ovde neko menjao dpi, možda na dpi od Note 5, pogotovo što vidim da sad postoje načini da se to uradi bez root-a?

Vrlo verovatno je neka softverska modifikacija posto fizicke mogucnosti ekrana da prikazu piksele su iste, 518ppi iliti piksela po inchu.

Dobio kolega juce update na telenoru, ja odavno stavio poljaka.

Ja dobio preko telenora jos pre nekoliko dana u Obrenovcu. Zadovoljan sam, baterija skoro kao na KK(oko 5h SOT-a), touchwiz po prvi put radi glatko, recent taster skoro trenutni odziv, multitasking malo bolje, nema halo halo bug, antutu oko 50K, cak i senzor otiska prsta radi kao i pre iako se mnogi zale.

Ja dobio preko telenora jos pre nekoliko dana u Obrenovcu. Zadovoljan sam, baterija skoro kao na KK(oko 5h SOT-a), touchwiz po prvi put radi glatko, recent taster skoro trenutni odziv, multitasking malo bolje, nema halo halo bug, antutu oko 50K, cak i senzor otiska prsta radi kao i pre iako se mnogi zale.

Koji CPU ima tvoj note?

Nazad
Vrh Dno