Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Problem je u tome sto pojedini kada puknu malo vece pare za uredjaj nikako ne priznaju mane istog.
Od mana, za sada, sam primetio neujednaceno osvetljenje ekrana, smearing je i dalje prisutan na niskom osvetljenju (istina mnogo manje od N3), ram menadzment i dalje nije bas kako bi trebalo da bude i to je to za sada. Problem sa IR-om je softverske prirode pa mu to i ne racunam.
Sa druge strane, radi sjajno (ponekad malcice stucne animacija pri izlasku iz stock browsera), lagova nema, kamera je odlicna (N3 je smesan kada se uporedi), olovcica je fantasticna (ona na N3 deluje veoma neprecizno i neosetljivo posle N4), izrada je odlicna, zvucnik je poboljsan, zvuk u slusalici cist i jak. Ekranom sam bio odusevljen ali mi je problem sa osvetljenjem malo ubio euforiju. To bi otprilike bilo to. :)
P. S. Baterija je u rangu N3 iz vremena 4.3 Androida.

Sto ne vratis telefon? Nije mi jasno kako si tek posle par dana provalio to za ekran? Vrati i trazi drugi.

I kod mene je tako sa ekranom za sada i nemogu da ga vratim isto je i na note 3 i s5 i tako knox mi je na 0x1 i sam sebe sam ja garancija hehe

Na mom je sve ujednaceno. Bila bi bruka da je ovakav displej sa tom manom normalna stvar. Vracajte to odmah i od glave im ga dajte :)

Nema teorije da bi bilo ko uvazio reklamaciju za ovo. Prvo sto je izuzetno tesko primetiti (samo u veoma mracnoj prostoriji i to bas ako znas gde da gledas), drugo sto je vecina (ako ne i svaki) Amoleda sa istim problemom. Jos nisam video ni jedan kome nesto nije falilo.
Da ga reklamiram, samo bih gubio i zivce i vreme i nista ne bih uradio.
Pancho, nije valjda da imas problema sa crnom pozadinom? To mora da bude skroz crno, nema sta da isijava.

Poslednja izmena:
Onda si ti jedan u milion koji ima ujednacen Amoled. :)

http://www.maccetera.com/screen/r.html
Na crvenoj boji se najlakse vidi da nije ujednaceno osvetljenje. Javite kakva je situacija kod vas.
http://forums.androidcentral.com/sa...547-note-4-slight-screen-color-variances.html
U normalnim zemljama menjaju ljudima ovo, a kod nas nema teorije. Inace, lik iz teme je 2 telefona vratio zbog ovoga. Sramota za Samsung.

Sad sam bas gledao, pojacavao svetlost, smanjivao, isao u totalni mrak... Sa bratom gledali. MOJ PRIMERAK NEMA TU RAZLIKU :D

Ili ti je zapao odlican primerak ili vam oci nisu toliko osetljive. :)

Da kucnem u drvo vidim perfektno :D Ma, mozda je vasa neka prva serija... Stancovalo se to, sto pre samo...

Super, znaci nikada me ne zaobilaze losi primerci. :D
Nego, gde ste pazarili telefone? Vijetnam ili Koreja?

Poslednja izmena:
Registrovao sam se samo zbog ove teme :)
Nema ni kod mene neujednacenosti.U telenoru sam ga uzeo.

Neznam kod mene je snapdragon verzija, ja san reko da imam taj ajde da recem problem i na note 3 i na note 4 i na s5 i sve od levo strani je posvetlija od desni i to je amoled takav, ima modele koji je amoled tocan ali sa tek na vreme opet se pojavu te damke meni to ne smeta to se jedino primecuje u temnoj pozadini i potpuni mrak da je i svetlos na 0 izvinite malo na jezik macim se mali srpakom malo makedonskom hehe

Mene sad nervira kad znam, inace slucajno i videh sinoc u potpunom mraku. :D

Evo vam rejalan test spustite sliku i zumirajte sve dok ne postane sve crno soba da vam je mrak i svetlos na 0
d8f021e29026b02f4aaa230f0ceedfe4.jpg

Telekom, exynos, 28 dana korišćenja...

Što se tiče onih brojeva vidim ih do 3 ili 2 sem crvene koju vidim do 5 mada što je vreme više odmicalo polako su se oči navikavale na mrak
u kupatilu pa su i brojevi počeli da se pojavljuju...Ja sam neznalica i zaista ne vidim šta to predstavlja, meni je display savršen, bolji video nisam a nek se javi ko jeste.

Što se tiče one crvene i bilo koje druge boje nema nikakve razlike u nijansi na bilo kom delu ekrana na ovom komadu kod mene.

Šta ko misli ili pretpostavlja da će biti apsolutno me ne zanima kao ni oni koji su telefon "probali" , zanima me iskustvo nekoga ko je koristio neki aparat duže od mesec dana pa iznosi svoje zaključke i mišljenja (čisto da se ogradim).

Neko je pitao da li je zaključan na Telekomu.......jeste zaključan je kao i na Telenoru kao i iphone 6 mts i telenor.

Uporedjivao sam ga sa iphone 6 što se brzine tiče onako laički kao normal user i ne vidim da je naročito brži note 4 u odnosu na iphone 6.
Mislim na otvaranje browsera,YT,FB,kamera,poruke,kontakti.....po onome što sam video u 20% slučajeva je bio brzi N4 u 60% isti i u 20% sporiji od ip6.
Da ih razdvojim na metar nikad to ne bih primetio niti mislim da bi većini bilo bitno tako nešto mizerno....

Lagova za sada nema a da li će ih biti ostavljam vrhunskim prognozerima, baba vangama i onima koji su poučeni prethodnim iskustvima da kažu jer ja ne znam niti
imam pojma o tome.

Fluidnost u korišćenju nigde nisam video tako dobro kao na iphone telefonima za sada (i dalje ne znam šta će biti u budućnosti)
Kada sam aktivirao developer opciju stavio sam one tri stavke za animaciju na 0,5x umesto 1x kako je bilo, tako da sam dobio fluidniji (brzi )
odziv po ekranu koji je skoro identičan kao na ip6.

Na prijem signala nemam nikakvu zamerku kao i na zvuk u samoj slušalici.Dizajn samog telefona mi se dopada (konačno, S5 nemogu da svarim nikako!)
Kamera je najbolja do sada koju sam imao na mob. uredjaju (imao S2,S3,S4,S5 na nedelju dana) mada sam vidjao izuzetne fotke kod kolega i prijatelja sa Sony i Nokia aparata.Kamera i snimak iz ruke na 4K me oduvao kad sam ga pustio na 105" UHD Samsung TV-u tako da 1080p nisam ni probao.

Sve u svemu izuzetno sam zadovoljan aparatom pa čak i dimenzijama za koje sam se kleo da nikada neću koristiti, osećaj pod prstima mi je odličan u poredjenju sa ostalim telefonima S serije pa čak i sa Note-ovima koje sam kratko imao prilike da koristim (N2 i N3).Kuku 1:17 a ja se raspričao.....pozdravvv

Realno, hvala na opisu. Još me zanima kakav je zvuk sa nekim boljim slušalicama na exynos, trebao bi da imaš wolfson čip?

Primetio sam da mi zvuk u slusalicama krcka.Probao sam druge i sve je ok,sto znaci da je do slusalica.Jel ima neko iskustvo,ne bih da nosim ceo telefon na servis da bi utvrdili da su slusalice neispravne.Inace tel je uzet pre 4 dana.

One tri slike sa prethodne strane i reci do kog broja vidis, i skini ovu poslednju sto je okacio Pancho i vidi da li negde sija vise. I da, skini onu crvenu sto sam ja okacio. ;)

Nazad
Vrh Dno