Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Ja ne znam ni sta je to, od prvog Note-a ja to vidjao nisam, a imao sam Samsung telefona...
Inace ne znam ni sta konkretno pokazuje taj "test" tj. te slike.
Jel ovaj post onda treba da shvatimo kao da se hvališ neznanjem ili kao poziv da ti se pojasni...?

Poslednja izmena:
Ne moras jer me iskreno i ne zanima, kad nesto ne vidim ja ne vidim dakle nemam taj problem.
Jedini problem koji sam imao i na S4 i na N3 i na S5 i na Tab S je smearing, tj. ghosting kod brzog skrolovanja posebno izrazeno kod jarko crvene boje i u mraku kad je osvetljenje slabo, na crnoj pozadini.
Ali softverski su ovo "ispravljali", tj. ublazavali.

Poslednja izmena:
Po meni i dalje najbolji displeji na trzistu ip6>m7,m8>>>>>>>>>>> svi ostali

Ne kapiram kako moze biti bolji ekran na iphoneu 6 sa 326 ppi i na Noteu 4 sa 515 ppi ali hajde,svako ima svoje misljenje ali ekran na Note 4 je najbolji ekran trenutno na mobilnim telefonima.
A ta slika bas ne pokazuje nista,to je mozda bilo tako na pocetnim amoled ekranima ali da je tako na Note 4 nema nikakve teorije.To moze pricati smao neko ko nije koiristio Note 4.

Poslednja izmena:
Ne moras jer me iskreno i ne zanima, kad nesto ne vidim ja ne vidim dakle nemam taj problem.
Jedini problem koji sam imao i na S4 i na N3 i na S5 i na Tab S je smearing, tj. ghosting kod brzog skrolovanja posebno izrazeno kod jarko crvene boje i u mraku kad je osvetljenje slabo, na crnoj pozadini.
Ali softverski su ovo "ispravljali", tj. ublazavali.

ali rekao si da ne znaš šta je to... kako onda kažeš da ne vidiš kad ne znaš ni šta treba da vidiš?

A ta slika bas ne pokazuje nista,to je mozda bilo tako na pocetnim amoled ekranima ali da je tako na Note 4 nema nikakve teorije.To moze pricati smao neko ko nije koiristio Note 4.
na koju sliku misliš?

Poslednja izmena:
ali rekao si da ne znaš šta je to... kako onda kažeš da ne vidiš kad ne znaš ni šta treba da vidiš?

Pomenuo si black clipping pa sam pretpostavio da je to u pitanju.
Kad crnu ne prikazuje kao crnu vec sa drugim nijansama.

Eto ti mozes da objasnis kako se to primecuje u normalnom koriscenju i kako da vidimo taj "problem" sem sa ovih slika sa brojevima koje postavljas.

Pomenuo si black clipping pa sam pretpostavio da je to u pitanju.
Kad crnu ne prikazuje kao crnu vec sa drugim nijansama.

Eto ti mozes da objasnis kako se to primecuje u normalnom koriscenju i kako da vidimo taj "problem" sem sa ovih slika sa brojevima koje postavljas.

ove slike jesu test black clippinga ali black clipping nije to što si rekao. black clipping je odsecanje crne, odnosno kada umesto finog gradijenta tamnih nijansi ka crnoj displej "prerano" prikaže 100% crnu.

kako to u praksi izgleda (na 41:08, ako ne premota video automatski):

EDIT link za tapalk: https://www.youtube.com/watch?v=F7BMSwlewTU#t=2468

Na ovu sa prethodne stranice,sa dropboxa.
pa šta slika ima da prikazuje? slika ima brojeve od 0 do 21 i takva je kakva je, na displeju je da to prikaže kako može, a evo prijavili su ljudi kako prikazuju S5 i Note 4. ima tu na dropboxu i kako stari amoledi to prikazuju, S3 i Galaxy Nexus, davno sam to slikao kada su bili aktuelni.

Poslednja izmena:
Ja koliko vidim opet je Note 1 u pitanju, svi znamo za taj problem koji je imao, ne znam sto se uopste raspravlja o ovome u N4 temi.

Zakljucak: Ova Erica je totalni freak, ja ne znam ko normalan moze da izdrzi jedan njen "review".

S3 je u pitanju ali nije ni bitno, nisam okačio zbog uređaja nego da bih pokazao šta je black clipping i kako se u praksi manifestuju one brojke sa test slika.

Danas sam se malo igrao sa note 4 i mene taj alu ram nije odusevio, ocekivao sam bolji osecaj u rukama. Bolje od prethodnih njihovih modela, ali nista specijalno.

A ja mislio tebe ce da odusevi nesto kod Samsunga... damn. :d

Zato sto???
Nije to pravi aluminijum i nijansa nije dobra, ofarban je, previse sljasti i mek je? :d

Ja taman pomislio odusevice te Samsung, hajde cekam da vidim koja je sledeca stvar koja ti je ostavila meh utisak...

Alu ram je fenomenalno uradjen na Note 4,bolji sigurno nego na iphoneu 6 sto je uradjena cela maska.Ko hoce jabuku neka uzme i neka se divi prosecnom telefonu.Ko hoce kvalitet,najbolji ekran,najbolju kameru uzece Note 4,jako prosto.

uuuuuu emix vidi šta reče za kameru... :D

Kako ti ne dosadi sa raznim slikama, testovima, teorijama, trazenjem dlake u jajetu ja ne znam.
Erica dobila konkurenciju definitivno.

Ala si zapenio,opusti se,neka pise ko sta hoce ,ovo i jeste forum za to
Samo ih hranis objasnjavajuci

Zato sto???
Nije to pravi aluminijum i nijansa nije dobra, ofarban je, previse sljasti i mek je? :d

Ja taman pomislio odusevice te Samsung, hajde cekam da vidim koja je sledeca stvar koja ti je ostavila meh utisak...

Nisam se dugo igro sa njime, ali na prvu loptu alu ram me je razočarao, ne znam, ne osećam ono kao kada npr. držim htc m7,8, iPhone, nekada moj stari legend.

One linije koje prelaze preko dugmića ne izgledaju profesionalno.

Tačviz je sa dizajnerske strane užas džindžerbred ga traži nazad, da može da ode u penziju, ali dobro to svi već znaju, radi ok pošto je telefon nov, mada i dalje ima onaj prepoznatljivi samsung osećaj korisćenja, skrol i sve mi je nekako čudno posle mog telefona.

Pa nemam u kancelariji potpuni mrak, ali na plavom sam video do 3, na nekom drugom i do 1. Kad sam na prvu loptu pogledao video sam 10 na plavom, onda malo zamracio koliko mogu i brojevi poceli da iskacu :)

^ To je ono što sam rekao. Sve zavisi prvo od vida, a drugo od uslova u kojima si.
Taj tj takav test nikako ne može biti objektivan, a još manje merilo kvaliteta nekog displeja.

U svakom slucaju, i da se vidi do 1, moraju oci da mi ispadnu da bih video. :D

Никад нисам капирао фанатичне фанове једног или другог бренда:). Опуштено људи не радите за Самсунг, јабуку или друге.

+1
Treba biti realan. Cinjenica je da Note nudi vise od iPhone-a kada se sve sagleda ali daleko od toga da je bez mana.

+1
Treba biti realan. Cinjenica je da Note nudi vise od iPhone-a kada se sve sagleda ali daleko od toga da je bez mana.
Retko korektan post od vlasnika note uredjaja. Sanse da se ovakav post vidi ovde na forumu i to od vlasnika note-a su ravne nuli.. :)

Tesko je ponekada biti realan kad te ubedjuju da je 3x losiji telefon bolji od ....
Naravno da ti dopizdi da slusas gluposti,narocito kada se doje na ovu temu da se prosipa pamet

Vrh Dno