Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Da nisam probao i note 3 i s5 ja bi vam poverovao to sto govorite, ovako nema veze sa vezom, samo nerealno pisanje kako ni jedan samsung nema ama ni jedne mane. Od prozivanja apple fanbojeva, neki su na tom putu postali jos vise zaslepljeni nego oni.
Nema potrebe da se siri ova prica dalje, sve je super.

Šta reče?
Ne mogu baš da te povatam bez znakova interpunkcije. Ako bi mogao da koristiš velika slova, tačke, zareze (gde trebaju da stoje), upitnike, uzvičnike...sve bi imalo mnogo više smisla, a i nama ostalima bi bilo lakše da čitamo.
Hvala u ime svih.
Nemoras da me citas, ja kolko mogu se trudim da pisem na srpski a ti tako nc nc nc

Закувало се:). Зашто сам рекао да изложени Note4 лагује? Зато што мене не занима да ли има тону bloatware или не, мене интересује како ради у том тренутку. Не волим Apple али поред Note је био iPhone 6 & 6+ који су радили беспрекорно. Не улазим у то шта су имали инсталирано али очигледна разлика. Нисам нека цепидлака ало за ту лову брате мора да лети. Имао сам iPhone 3g & 4 али затвореност система ме убијала и поред JB. Када сам прешао на Андроид и ѕ3 било је као да сам прогледао:). Али већ после рецимо месец-два боза тотална. Note 3 аам исто пробао од ортакиње и шта знам као да увек нешто кочи мало у позадини мада је одлична и камера и екран и све.

Zar tamo na zapadu ne mozes da uzmes telefon i da ga vratis bez ikakvog razloga ako ti se ne svidi? Bar ovde neki prodaju tu pricu.

Можеш првих 10 дана ако се не варам. Али проблем је што ће он тада радити сјајно познавајући мене :).

Pa i iPhone ce da laguje kad odradis JB i nabacas gomilu gluposti. Ako koristis proverene aplikacije Note radi savrseno.

Pa i iPhone ce da laguje kad odradis JB i nabacas gomilu gluposti. Ako koristis proverene aplikacije Note radi savrseno.
A koje su to proverene app???
Uvek ce biti ljudi koji ce ce biti ubedjeni da odredjeni uredjaj radi perfektno, sto se tice note-a, skoro da je blizu da radi tako, ali NE RADI! Imao sam note3 skoro godinu dana i desavale su mi se razne gluposti i dok ga nisam rootovao, sto ce reci bilo je sve fabricko i " provereno" i tamo(N3 tema) su pojedini pisali da N3 nikada nije stucnu ili zabagovao. . Veze s mozgom, desavalo se cesto da se nesto izbaguje, a ulazenju po par sekundi u dialer ili kameru necu ni da pricam.. Probao sam N4 ali me nekako nije uverio, sem ekrana tu skidam kapu, ali ovako ostalo mi sve deluje kao blagi restyle N3....

Poslednja izmena:
Najbolje je da krenes da skidas sve zivo sa play store-a i kukas kako laguje. Gde sam ja rekao da mora da bude fabricki da bi sve radilo ekstra? N3 je imao par problema na fabrickom koji su nestajali instalacijom custom roma. I da, radio je odlicno.
Par sekundi ulazenja u dialer je jedino moguce nakon restarta, drugacije nikako.
Slabo si to to gledao ako to je displej jedina razlika.

Od ortaka sam koristio Note 4 i svako ko kaze da koci i baguje telefon nema veze sa telefonima.

Ako već poredite note 4 sa nexus 5, onda na nexus ubacite olovčicu, povećajte ga (displej), ubacite metlni ram, veća baterija, ubacite u nexus sve što ima u TW (lično gotivim tw, imam u njemu gomilu stvari koja mi dosta znači i olakšava svakodnevno korišćenje telefona, ne moram da lutam i isprobavam šta radi a šta ne, dok sa druge strane na nexus nemam niša, ružan mi je skin, dosta izgubim vremena da sve ubacim šta mi treba i opet to nije to, opet nešto fali, veći displej ili olovka ili dobar zvuk ili dobra kamera... a sve to ima u note 4 bez popravljanja novog telefona). Nexus 5 nije humano staviti pored note 4, uživo meni to izgleda kao igračka pored note 4. Imam S5 i planiram da zamenim za note 4 sa wolfson dac, ko je čuo kakav zvuk ovo ima... kakav nexus ljudi, dajte budite realni, meni go skin bez ičega nije nikakva prednost... Peonta je da ova dva modela uopšte nisu za poređenje, da su im iste cene, baš da vidim ko bi izabrao nexus ;)

Ja bih izabrao Nexus ;)

To sto ti imas potrebu za olovkom ne znaci da svi imamo, to sto ti se svidja tw, ne znaci da se svima svidja. Mozda ti treba veci ekran, ja mozda ne mogu veci od 5''.
To sto ti guraju aplikacije je tebi plus (ima korisnih aplikacija koje olaksavaju rad na S seriji, a na Note i da se ne govori), ali to meni mozda nije plus, mozda ja hocu cist sistem i da ja instaliram sta se meni svidja i da koristim app koje se meni svidjaju.

Itd, itd, ono sto hocu da kazem je da svakako ta dva uredjaja nisu za poredjenje. Oba uredjaja su vrh i bitno je da ima izbora, da svako moze da uzme sta se njemu svidja i sta mu se cini najboljim. Nekom nexus, nekom note, nekom lumia.. :)

Poslednja izmena:
Poređenje sa neksusom je bio odgovor isključivo na Vojkanovo pitanje, ja nisam nikad rekao da su note IV i N5 ista klasa.

Nije uopste poenta nexus, ne znam ni zasto su ga neki spominjali ovde. Poenta je da samsung napokon napravi ui koji ce da radi lepo

U prevodu da se ugleda na htc. Kopirali su toliko raznih proizvodjaca u proslosti neka sada kopiraju htc skin :)

Nexus 5 je 285e, mislio sam da i note 4 toliko košta :)
A, ako nemaš potrebu za olovkom (nemam ni ja potrebu realno, ali nije fer da se ne spomene), ako ti se ne sviđa tw, ako ti ne treba veći displej, ako ti ne treba sjajan zvuk, sjajna kamera... nema ni jedan razlog opet za poređenje nexus 5 i note 4. zašto komentarisati u ovoj temi? Možda neko sam sebi opravdava da sve to ima za duplo manje para, da je njegov izbor najbolji. Jeste, aha, promenih boga oca telefona i ne nađoh takav model. Kome ne treba masa stvari koje sam naveo, od zvuka, kamere, displeja, baterije itd. neka gleda drugi model. TW na note 4 radi sjajno, TW radi od S5 odlično, tako da ne stoje neke stvari koje ovde pišete, ako je neka stvar za deo seknude sporija na S5, neke stvari uopšte ne možete da nadoknadite kao što su baterija, kamera... sa S5. Imao sam nexus 5, napisao sam već da je najbrži android i to je to, nikakvo oduševljenje nije izazvao, baterija potpuno razočarenje, osećaj u ruci kao igračka (tu možda nisam baš merodavan jer sam ga uzeo posle iphone 5s, možda bih bio blaži da sam dolazio sa samsung, lg. itd.).
Nervira me što ovde svi sve znaju o telefonu koji nemaju, niti su isti koristili neko vreme, videli su negde u izlogu na par min i to je to. Na osnovu takvog bogatog ličnog iskustva, komentari su kao i uvek objektivni.

Poslednja izmena:
To si koristio dosta toga ali si nub nhf kada jesi. To sam ti rekao jos davno na mobilnom svetu, plus toga ne razumem tu tvoju unutrasnju borbu izmedju iphonea samsunga i nokie, jedan dan je ovaj najbolji, sutra dan ovaj, i tako u krug.

Poslednja izmena:
Al si dosadan ko kratko ćebe!

Добро онда Note 4 има скоро па савршено ћебенце:). Не знам како особе са мањим шакама могу уопште да користе ово чудо? Ја дохватим врх екрана на ѕ3 и имам мало луфта значи 5" би мени било сасвим ок. Онда цена. Па ако морам да рутујем да би радило глатко онда није то то. То је та предност јабуке.

Зато што сам рекао да после 4-ке не желим очима да је видим:).

Ako hoces Samsung, Note je serija koja nudi najvise i najbolje i oduvek je tako bilo.
Po mom misljenju, a koristio sam Note 4 jedno 10-ak minuta to je odlican telefon, lagove, usporenja i slicno NEMA. Dakle iz mog iskustva sve je radilo glatko i to je definitivno android koji nudi najvise tranutno, ja ne znam sta jos taj telefon treba da ima da bi se manje pljuvao.
Ali posto ti je velicina problem a Note 4 NE MOZE da se koristi jednom rukom onda uzmi nesto drugo. Ako mora da bude android, Z3 recimo. Jer su i G3 i M8 po mom misljenju fail. Plus G3 je opet 5.5" skoro pa Note.

S5 i Note4 su funkcionalno najbolji, sagledavajuci aparat kao celinu, ali im je sw u svakom drugom pogledu (osim funkcionalnosti) sr.nje :)

Poslednja izmena:
Meni ne smeta. Ako znam sta osim toga dobijam, e sad... ima nas raznih.

Mislio sam zasebno, svaki u svojoj kategoriji..
Slazem se sa Emix-om, meni takodje ne smeta i brzo se naviknem na tw (sto ne znaci da ne bih voleo da bude lepsi i fluidniji u radu)

Не знам да ли због Note да узимам друге фармерке јер ће у џепу мало да вири:). Да Андроид само, затвореност Apple-а ме савршено не занима. Ма ко пљује човече мене савршено заболе који је бренд небитно само да испуњава критеријуме. Највише ме одбацује цена, величина и потенцијално успорење услед кога бих морао да рутујем и да се зајебавам на xda са којекаквим буџењем јово наново што сам прошао са ѕ3. Наравно можда од тога не би било ништа са Note 4 али...:)

Nazad
Vrh Dno