Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

@hsv
Ima jos par meseci do kraja godine. Tada se svode racuni :)

Naravno sa tvojom listom se ne mogu sloziti ;)

Ja moram da pitam ali sta u tom testu ti sati u crvenom pravougaoniku oznacavaju? Cega izdrze toliko sati?

To niko ne zna.. Gsmarena test baterije je u najmanju ruku smesan

Uvek sam se pitao sta to oznacava, ako oni hoce da kazu da ti telefoni izdrze 80 sati na bateriji samo cu da :d :d

Da nasao sam u medjuvremenu. Mada i dalje ne razumem "test"

Poslednja izmena:
Uvek sam se pitao sta to oznacava, ako oni hoce da kazu da ti telefoni izdrze 80 sati na bateriji samo cu da :d :d
Ajde to i nekako. Ali razgovori 20h,gledanje videa 12h. Vazi.
A iskreno me mrzi da ulazim u detalje tog njihovog smesnog testa..

Ne nego po njima odredjeni telefoni kao da imaju akumulator, a onda ovde na bencu naletim da ne mogu da bace preko 6 SOT, nesto tu ne stima.

Ja sam odavno pročitao to njihovo objašnjenje i dan danas mi ništa nije jasno. Šta, ako koristiš telefon jedan sat dnevno za pozive, jedan sat da surfuješ i jedan da puštaš video, obe stvari na 50% osvetljenja, naravno ugašen ekran dok pričaš, telefon ima da izdrži 87 sati bez punjenja? Važi. Druga stvar koja me je uvek zanimala, kako uopšte testiraju Talk time, zovu sa jednog broja na drugi i razgovor traje ukupno 18 sati? Odakle im toliko minuta, ili imaju besplatne pozive na mreži? :)

Ja mislim da oni to rade statisticki. Napune ga do kraja, razgovaraju 30min i onda pod pretpostavkom da se baterija linearno trosi (logike bez) samo izracunaju okvirno koliko bi izdrzala do nule.. Ma boze

Kada smo vec kod razgovora,ja od kada koristim android minut razgovora je priblizno minut sot-a. Npr 1h razgovora dobijem 40ak min manje sot-a. Mada je to verovatno do nase mreze

Poslednja izmena:
Nije ti palo na pamet da racunaju od 100% do 90% recimo i onda na osnovu toga izracunaju od 100% do 0%. Ili da postoji neki test/besplatan broj za to. Imas pakete u kojima biras 3-5-10 besplatnih brojeva.

Kada smo vec kod razgovora,ja od kada koristim android minut razgovora je priblizno minut sot-a. Npr 1h razgovora dobijem 40ak min manje sot-a.

To ti je definitivno do signala. Npr. ja nekada pricam u cugu pola sata i ne potrosi se puno baterije.

Poslednja izmena:
Ako ti smeta mts razmisli jos jednom, vip je raspad u odnosu na mts/telenor van BG/NS.

Sto se arena testa tice jeste ret.ardiran ali to ne menja cinjenicu da N4 ima odlicnu autonomiju, sad koliko ce ko ''izvuci'' zavisi od upotrebe ali je ocigledno N4 u samom vrhu android ponude.

Meni licno najbitnija cinjenica na osnovu svih testova do sad je da je baterija oko 25-30% bolja u odnosu na Note 3. Kad se zna da je kapacitet baterije gotovo isti a da N4 ima skoro duplo vise pixela ovo sve jos bolje zvuci. Treba znati pa izvesti tako nesto.
Telefon se napuni za 90-ak minuta, ne znam kome ista bolje treba. Note 3 ima dosta dobru bateriju i dan danas, Note 4 jos bolju.

šta znači ovo "malo šljama"? :)

Pa malo djubra od bespotrebnih aplikacija koje samo zabijaju telefon,sta bi drugo bilo!
upravo tako matori ;) ...SOny kastomizacija androida je daleko blaži bloatware nego kod Samsungovog TW.
Meni licno najbitnija cinjenica na osnovu svih testova do sad je da je baterija oko 25-30% bolja u odnosu na Note 3. Kad se zna da je kapacitet baterije gotovo isti a da N4 ima skoro duplo vise pixela ovo sve jos bolje zvuci. Treba znati pa izvesti tako nesto.
Telefon se napuni za 90-ak minuta, ne znam kome ista bolje treba. Note 3 ima dosta dobru bateriju i dan danas, Note 4 jos bolju.
To je meni prosto neverovatno, jer sam bio skeptičan oko baterije(skoro isti kapacitet).Ako su to stvarno tako odradili onda je to vrh!

Poslednja izmena:
Sve jasno;zato i gotivim motorolu i sony...i zalim sto svaki tel nema u pure google izvedbi!

Sve jasno;zato i gotivim motorolu i sony...i zalim sto svaki tel nema u pure google izvedbi!
Tačno ali postoji jedan izuzetak, zbog koga sam samo jednom prešao na Samsung.To je Note serija i jedan deo njihovog bloatware-a tj. TW u sekciji opcije olovke.Ja koristim olovku obilato i bez tog dela TW tj. olovke,Snote,scrapbook..... ja ne bih ni pomišljao na Samsung ,jer imaju ružan dizajn i jeftino deluju( moj ukus moja stvar) .Sony je po meni vrh u svakom smislu ,ako ne gledam produktivnost aparata, jer tu ipak Note i njegov mali office sa Stylusom nudi zaista kompletnu ponudu.Takođe opcije olovke čine Note više user friendly jer sa manje koraka možeš mnogo lakše mnoge stvari da odradiš uz pomoć olovke (scrapovi tj.isečci,grafikoni,digitalni postpis,S note).Zaista je pravi poslovni telefon.

Poslednja izmena:
To su informacije za open market, za pakete još nemam info ali kako je Telenor opet podigao cene za Samsung high end modele i stavio Full cenu za Alfu 90000, Note 4 opušteno ide na 100000. I izgleda da Edge uopšte neće biti za naše tržište, Gear S se još razmatra...

Note 4 ће бити 115000дину Теленору, пуна цена.

Meni ovaj TW uz default wallpaper deluje daleko bolje i lepse od S3 ili S4 recimo, ne znam to je moje misljenje i ne smeta mi uopste. Cak mi i iOS na i6 deluje vise sljastece i bljak. Dosta bloata su sklonili takodje.

Sony UI mi se ne svidja ali razumem i to da se mnogima svidja i da im odgovara. Sense je definitivno najbolji od svih ali opet nema tu funkcionalnost koju TW ima.

Tačno ali postoji jedan izuzetak, zbog koga sam samo jednom prešao na Samsung.To je Note serija i jedan deo njihovog bloatware-a tj. TW u sekciji opcije olovke.Ja koristim olovku obilato i bez tog dela TW tj. olovke,Snote,scrapbook..... ja ne bih ni pomišljao na Samsung ,jer imaju ružan dizajn i jeftino deluju( moj ukus moja stvar) .Sony je po meni vrh u svakom smislu ,ako ne gledam produktivnost aparata, jer tu ipak Note i njegov mali office sa Stylusom nudi zaista kompletnu ponudu.Takođe opcije olovke čine Note više user friendly jer sa manje koraka možeš mnogo lakše mnoge stvari da odradiš uz pomoć olovke (scrapovi tj.isečci,grafikoni,digitalni postpis,S note).Zaista je pravi poslovni telefon.

Znam druze,procitao sam jos pre nekog vremena da si hvalio note upravo zbog toga,zato me i zacudilo kad sam video da razmisljas na z3c da predjes. Ja sam note 3 bio uzeo kad sam intenzivno gledao filmove u slobodno vreme na poslu pa mi znacili veliki ekran i dobra baterija...ali dzabe mi sve to kad ili moram da nosim torbu sa sobom zbog istog ili da pazim kroz klub dok prolazim da me neko kukom ne okaci dok mi je tel u dzepu inace pozdrav displej!

Znam druze,procitao sam jos pre nekog vremena da si hvalio note upravo zbog toga,zato me i zacudilo kad sam video da razmisljas na z3c da predjes. Ja sam note 3 bio uzeo kad sam intenzivno gledao filmove u slobodno vreme na poslu pa mi znacili veliki ekran i dobra baterija...ali dzabe mi sve to kad ili moram da nosim torbu sa sobom zbog istog ili da pazim kroz klub dok prolazim da me neko kukom ne okaci dok mi je tel u dzepu inace pozdrav displej!

Ja sam ga prodao samo zato što olovku i njene funkcije imam na tabletu note 10.1 lte 2014 edition(tablet je došao dosta posle NOte 3).Ako već to imam, mislio sam da ne moram da imam i na telefonu.I hteo sam fon sa manjim dimenzijama.Umalo da kupim blackberry q10 ali odustadoh kada sam video da z3c ima jaču bateriju i od njega.Inače da ne spamujem preterano u temi, ali z3c u odnosu na Note ima premijum osećai i izgled.Odličan je u ruci i po performansama.Bem li ga...Za 10 ak dana biće dža ili bu...Postoji i šansa da dobijem na poklon Note 4 do kraja sledeće nedelje.Onda neću pucati pare na z3c nego ću opet da idem raskrečen sa ciglom u džepu ;)

Ili da ga prodas i pazaris sony...jos ti ostane para a ucinices uslugu ovima sto kukaju po forumu kako ne mogu nigde da nadju n4 da pazare ;)

Po kakvim se ti to klubovima smucaš kad ljudi imaju kuke? :d

Ili da ga prodas i pazaris sony...jos ti ostane para a ucinices uslugu ovima sto kukaju po forumu kako ne mogu nigde da nadju n4 da pazare ;)
Ako dobijem biće ljutnje ako prodam odmah... :( Videću šta će biti još...NA xperia z3C sam se nameračio. A ako padne N4 neću preterano da kukam. :) A za prodaju: Pa onaj Laza će svisnuti..Možda mu ponudim...Samo ne znam po kojoj..On tvrdi da ima za 650 eu.I još me izrezili :D A ja mu pisao da će biti oko 800 i da treba sačekati malo da ljosne na 600. :eyebrows:

Poslednja izmena:
Realno ce telefon vec oko Nove godine biti oko 600e, u martu vec biti ispod toga. Moja slobodna procena. Brzo telefoni dodju na rralne cene ( ako je ip6 vec toliko pao, pasce i ostali)

Tako da LAzo, kada ja napisah oko 800 eu ti si počeo da lupetaš-----I koliko košta kod nas? 825eu.I lepo napisah da treba malo sačekati i pada to na oko 600 eu.Ali ti skačeš sa infantilnim sarkazmom.:wall:

Evo genije samo za tebe.

http://m.techmania.ch/product/show/4612052/1210

Super je sto poredis babe i zabe, kupi ga ti u istoj prodavnici za 400e za nekoliko meseci, koliko na istom mestu kosta sada N3? Nego malo poredis cene novog u najskupljoj radnji pa onda malo svercovanih...

Realno ce telefon vec oko Nove godine biti oko 600e, u martu vec biti ispod toga. Moja slobodna procena. Brzo telefoni dodju na rralne cene ( ako je ip6 vec toliko pao, pasce i ostali)

iPhone je pao zato sto se prvih par nedelja prodaje skoro pa duplo, dakle totalno nerealno. I sad ce da drze tu cenu od oko 700e, mozda padnu na 650 ali 6+ nema sanse.

Note 4 ce kod operatera i u zvanicnim radnjama da bude preskup ali na oglasima ima da ide na 600e do kraja godine to se slazem. Ali tesko ispod 500e do izlaska S6.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno