Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Ja mislim da ce sigurno da idu na 5.3"-5.5" za S6.

Pa tu je G3 vec najavio koju dijagonalu ce imati flaghip androidi u 2015. Mnogo, bar po mom misljenju, ne znam kako onda misle da naprave razliku izmedju phableta i ''standardnih'' android telefona? Ili ce jednostavno phableti otici na 6-6,5''.

Note 4 kamera kida za taj hardver, sve deluje malo bolje u odnosu na S5 kameru (pre svega mislim na neke boje). Definitivno je to najbolja android kamera/kamkorder kada se sve racuna. Displej je takodje uz IP6/+ trenutno najbolji na trzistu.

Ovde ima samo par semplova na kraju albuma, ostalo su slike N4, sata itd. https://www.flickr.com/photos/janitors/sets/72157648539104395/

ne kapiram te inče---ja i dalje gledam u cm i tako procenjujem,,,,hebeni ameri nam uvališe svoju vrljavu metričku jedinicu-....
Nota 4 ima dijagonalu od 14.478 cm.Prilično veliko. Ali kućište mi je zanimljivije.Još je duže od N3. N4 je dugačak 153.55 mm(note 3 je 151.2 ).NA tim veličinama svaki milimetar više je ogroman.Ja imam ogromne šake pa nekako to i pasuje.Ali prednji džep-Okinava.Zadnji može dok ne sedneš_Samo bočni džepovi.
Evo koliko bi N4 štrčao iz moje šake.

Poslednja izmena:
Ovog napali fanovi jabuke pa je morao da savije i N4

[YOUTUBE]SDIu-GcX5aM[/YOUTUBE]
To je stari klip. I u pitanju je note 3
ispravljeno

Poslednja izmena:
To je stari klip. I u pitanju je note 3 :)

Eto i n4 se krivi ali bar se ne rascveta kao appleov telefon.

http://www.sammobile.com/2014/10/09/samsung-rises-to-no-7-in-interbrands-best-global-brands-2014-report/

gsmarena_002.jpg

^ Oduvao ih je! Ali G3... :S:

Poslednja izmena:
Za prvi ne znam a na drugom klipu je valjda Snapdragon.

Pa pise na kraju (3:20) da je 8core Exynos verzija. Sto se vidi i po brzini, ipak 8 jezgara melje u ovom testu, brzi je prilicno od G3. Bilo bi zanimljivo videti test sa N5, M8, Z2-Z3 koji su do sada bili najbrzi androidi ili jedni od najbrzih mada oni imaju s800-s801 i 2-3Gb rama sa 1080p ekranima a N4 2k ali i mocniji exynos. Sve u svemu ovo je definitivno najbrzi samsung android do sada.

Nije to 8 jezgara vec 2x4 i za ove radnje se ne iskoriscava ni 50% tih jezgara.
Cak se za vecinu koristi A53 na 1.3GHz. Mislim da sto se rada tice nece biti nikakve razlike Exynos/Snap.

N4 vs Z3 sam vec postavljao;

Poslednja izmena:
Taj exynos je brzi od snap s805
Exynos 5433 gets benchmarked, fares better than Snapdragon 805

Galaxy Note 4 benchmark suggests that the Exynos 5433 outpaces the Snapdragon 805

Naravno taj exynos je jos brzi od s801. Jos jedan dokaz da 2k rezolucija na s801 glupost (mada je Oppo malo sporiji od N4 i primetno brzi od G3), N4 kida sa tom rez. jer ima adekvatan cipset.

Evo isti lik je odradio test sa Z3, u prvom delu N4 je imao lepu prednost, na kraju su prakticno egal.

[YOUTUBE]qPiBPdyljeY[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Brzi je ali u krs benchmark testovima. Ne znam kad je to bilo bitno za rad i brzinu samog uredjaja, stvarno ne znam.

Ovo sam vec postavljao, N4 koci sto se Asphalt opet ucitavao inace je u prvom krugu brzi za preko 10 sekundi.

^^Samo sto z3 drzi sve u memoriji dok note 4 sve ucitava ponovo.. Tw dominira

Koliko vidim samo Chrome, YT i Apshalt.
Inace nevezano za ovo po nekim testovima Samsungov pretrazivac je duplo brzi od Chrome na Note 4, zanimljivo.

Kako god da okrenes exynos je bolji i brzi cipset od s805 a posebno od s801.

http://www.phonearena.com/reviews/Samsung-Galaxy-Note-4-vs-Sony-Xperia-Z3_id3814

-When it comes to color presentation, though, the Note 4 has a lot more going for it, as it is the most accurate AMOLED that Samsung has produced to date. Usually we lambast Samsung's AMOLED panels for having too cold hues, but in this comparison the roles are reversed. Sony has calibrated the Z3's LCD display way on the cold side of the spectrum, making whites appear blue, arguing that this helps the brain processes cold colors as brighter. Note 4, unlike previous generation AMOLED screens, comes with excellent color temperature of 6600 K, almost matching the reference 6500 K. Color error is also minimal, as you can see in the charts below, unlike the Z3's screen which resembles the older AMOLED screens.

Both phones seem to enjoy similar low screen reflectivity and are legible to read in bright sunlight. However, the Z3's whopping 713 nits of brightness make it slightly better in this aspect, although they really smash the Note 4's 468 nits. The minimum brightness of the Note 4 is excellent, though, at just one nit, but the Z3 isn't far behind at 4 nits, so both won't poke your eyes out if you receive a late night text message.

-The simple Xperia UI is no functional match for the overarching TouchWiz that is a multitasking king.

-Galaxy Note 4 shoots a bit more pleasant-looking and detailed photos than the Xperia Z3.

-Plus one for video for the Note 4, plus one for music on the Xperia Z3 – that's the multimedia consumption takeaway.

-With a great earpiece and three noise-canceling mics, Note 4 is the voice quality champ here.

Poslednja izmena:
E vala svaka cast ako su uspeli da izvuku 30% vise sa gotovo istom baterijom i vecom rezolucijom! Iskreno mi zvuci neverovatno,ali ako je istina skidam kapu!!

Pa ja rekoh da ce imati odlicnu autonomiju, ako GS Alpha sa smesnom baterijom ima prihvatljivu autonomiju imace i N4 odlicnu sa 3220 mAh, stedljivim cipsetom i najstedljivijim amoledom do sada ;) 2k ekran u ovom slucaju nije nikakva mana.

Nazad
Vrh Dno