Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Snap ili Exynos?

Exynos imaju u mts-u, a rekoše mi sinoć da imaju samo bele. Za crne ne znaju kada će ih biti.

Kako sad ovo? Moj je N910C Octa Core a ima Sony senzor?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1417092111609.jpg
    uploadfromtaptalk1417092111609.jpg
    55.3 KB · Pregleda: 194
Pa uvalili ti Sony...:p Zali se.

Vjerovatno zavisi od trzista do trzista....

@ R GTI ^ to sam vidjao po netu.. iste takve primere. Mozda zavisi od trzista kom su namenjeni uredjaji ili im je ostala zaliha isocell od S5 jer prodaja nije isla po planu.

Postoji li primetna razlika za korisnika izmedju ova dva .

Nema tu vece razlike osim u reprodukciji boja, isocell ima zasiceniji prikaz nekih boja, npr vegetacije, crvene boje (primer S5) mislim da je to jedina razlika koja moze da se primeti.

Ta razlika u senzorima objasnjava zasto u nekim testovima S5 i N4 imaju bukvalno isti kvalitet fotografija i boje a u nekim primerima N4 ima malo realniji prikaz boja. Postavljao sam odavno, na samom pocetku neki test.. ali za prosecnog korisnika to je nebitno, prakticno je svejedno koji senzor je u pitanju.

Poslednja izmena:
Na xda je jos ranije bila prica da Samsungov senzor daje bolje nocne slike, e sad ne znam koliko je ovo tacno.
A i ako je Samsungov senzor u nekim Note 4 verzijama to nije isti senzor iz S5 jer Note 4 ima hardverski OIS.

Na xda je jos ranije bila prica da Samsungov senzor daje bolje nocne slike, e sad ne znam koliko je ovo tacno.
A i ako je Samsungov senzor u nekim Note 4 verzijama to nije isti senzor iz S5 jer Note 4 ima hardverski OIS.

To je senzor iz S5 (ili malo novija verzija) sa dodatkom OIS-a tj hardvera koji valjda radi proracune preko ziroskopa. Ima jos primera gde telefoni dele isti senzor a da nemaju svi OIS.

Oba senzora su 1/2.6'', imaju slicne karakteristike i OIS tako da razlika moze da bude samo u reprodukciji boja, bar bi tako trebalo. Mada mozda su i to soft. sredili pa nema nikakvih razlika.

Poslednja izmena:
Svrno do telenora danas i kazu dobili su crne ali ne dovoljno pa zovu ljude s liste cekanja tako da opet izvisih, na kraju cu da odustanem od N4...:(

Ljudi jel ima neka caka sa ovom verzijom četvorke ?

Nisam baš ispratio ovu temu, ali znam da ima više verzija ovog telefona i da bi ova trebala da bude jača ?

drmr.jpg

Ponuda je baš dobra ...

Kakva caka?
Skoro su isti, ovaj ima malo manje romova od snapdragon verzije, ali zato ima volfson čip. :)

Kakva caka?
Skoro su isti, ovaj ima malo manje romova od snapdragon verzije, ali zato ima volfson čip. :)

Cake je bila u ceni, pa sam se začudio kada mi je rekao da je ovo najjača verzija :D

Splaslo oduševljenje kada sam skontao i video ovo ...

cipsetcpugpu.png

Poslednja izmena:
Što? Maltene isti telefoni, nijanse su u pitanju..

Plus naši provajderi ionako imaju exynos u ponudi

Danilo, ako je dobra cena i sviđa ti se telefon, uzimaj.
Razlika u brzini između exynos i snapdragon verzije ne postoji, a opet, ne škodi imati najbolji audio čip. ;)

Koliko ja vas razumem vi kažete da nije toliko lošija ova C verzija od bolje S ?
Vidim da se razlikuju najbitnije komponente ...

EDIT: gledam oglase i vidim da baš ova N910C verzija košta 600-650 € , što je odlično jer mi daje za manje para ...

Što ne volim kada ovako iskrsne nešto privlačno....
Sutra ću da odem da se vidim sa njim pa ću znati tačno šta i kako!

Poslednja izmena:
Te benchmark rezultate i ne gledam, samo da nema razlike u svakodnevnom radu, a koliko vidim skoro je sve identično.
Kamera je ista, displej, 3GB RAMA i baterija što mi je najvažnije :)

Kako me sad ovo kopka, a i zeza jer je ovako izletelo...
Da sam bar znao pa da stavim G2-u na oglase nego ***.
Ništa, videću sutra.

EDIT: I ove slike mi je poslao :

1.jpg 2.jpg

Poslednja izmena:
Imas 2 polovna na ms... Po, 570...do duse ovo je bomba cena

Ima i novih za te pare tamo! I sta bi sa onom pricom da exynos i snapdragon nemaju istu verziju kamere (isocell vs sony)?!

Vrh Dno