Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Samsung nije sredio multitasking ni na note 5 telefonu...
Nisu normalni ljudi - 4GB rama a sve aplikacije učitava od nule!
LG G4 je duplo jeftiniji telefon sa manje memorije i slabijim čipset-om

Da ne pričamo o Nexusu...

Poslednja izmena:
Jednako se čudiš... To je Samsung "feature"... [emoji13]

Pa se ti nadaj ispravkama na 5.1.1 kad izadje za n4 :d

Ne nadam se odavno...
A i kad vidiš ove Samsung botove kako odgovaraju na ovaj problem sve ti bude jasno :)

Poslednja izmena:
Samsung nije sredio multitasking ni na note 5 telefonu...
Nisu normalni ljudi - 4GB rama a sve aplikacije učitava od nule!
LG G4 je duplo jeftiniji telefon sa manje memorije i slabijim čipset-om

Da ne pričamo o Nexusu...

Kada ubace 8gb ram-a i Android P,mozda rese taj problem :d

Memorija marketing :)
Morali su nešto da "poboljšaju" u odnosu na note 4 kada su već ukinuli sd karticu, daljinac i smanjili bateriju...

bbcb24cb4af918347ef272cabd667a09.jpg

Dobra fora da se napaćeni korisnici četvorke povuku za nos još 4-5 meseci do izlaska novog Androida, kako bi 5.1.1 ostao mrtvo slovo na papiru...

Dobra fora da se napaćeni korisnici četvorke povuku za nos još 4-5 meseci do izlaska novog Androida, kako bi 5.1.1 ostao mrtvo slovo na papiru...
Nešto slično. Note4 će za mnoge biti bolja kupovina od Note5 pa će namerno ostati osakaćen za apdejtove. Stara priča.

Drago mi je da je svima postalo jasno šta rade ...
Kod note 5 telefona 2GB ode na sistem :D

nikolass83 - nemaš više mesta u status bar-u :)

U pitanju je klasičan bezobrazluk jer su se oni obavezali za period od 2 godine što se tiče apdejtova. Njihov je problem što za godinu dana izbace telefon koji ima minimalne prednosti u odnosu na prošlogodišnji model ili skoro i da ih nema. Ne mogu zbog toga ispaštati ljudi koji su kupili njihov prošlogodišnji model iz premium segmenta da ih zakidaju za ažuriranje softvera. Ovo bih posebno naglasio, znači ne radi se tu o modelima iz niže klase pa mogu ili ne moraju da im puste update. Nek oni naprave za godinu tel koji će da odskoči od prošlog modela a ne ovako izbace isto ali ajde da bi nam se novi bolje prodavao nećemo da puštamo update za prošli model. Ili će toliko odugovlačiti da ni njima a ni korisnicima ništa ne znači, niti će oni imati bolju prodaju a ni korisnici neće biti zadovoljni. Note4 je odskočio od Note3 i to je dosta primetnije od recimo sadašnje situacije sa Note5 koji realno nije toliko bitno unapredio prošlogodišnji model. Uopšte gledano, interesantno mi je njihovo razmišljanje da oni sa Note serijom ulaze u trku sa Iphone, što bi inače trebao da bude posao S klase. Note neće svako kupiti i on ima određen segment svojih kupaca. I sad će kao on njih da izvuče. Stvarno imaju bisere ti Koreanci. I da se ne lažemo, Note4 je takođe urađen toliko dobro samo da bi parirao Iphone6. Bukvalno su ubacili sve najbolje što su imali u tom trenutku prošle godine. Opet im to nije pomoglo što se prodaje tiče a oni ostali bez značajnijih noviteta za Note5. Sve se svodi na neku jurnjavu sa tržištem a ustvari ne slušaju svoje kupce. A to bi trebalo da bude najvažnije i nisu ni svesni koliko bi i njima bila bolja prodaja a i korisnici bi bili zadovoljni. Rezime, onaj ko hoće kupiti najnoviji model on će to i uraditi, ništa neće promeniti zakidanje kupaca starijeg modela sa apdejtovima.

Slažem se. Mislim da ce Samsung izgubiti klijente zbog Note5 koji će radije ostati na Note 4.

Ne brini se,nece
Videces kada se pojavi koliko ce njih pohrliti da ga kupi,zatim dize u nebesa i pored brdo mana koje ce imati i prevelike cene
Tako je to,ne samo ovde nego sirom sveta [emoji6]

Kit Kat Vs Lollipop ???
Kad sam kupio Note 4 dosao je sa apdejtovanim sistemom i nisam imao priliku da koristim stariju verziju Androida pa sam u dilemi da li da ga instaliram? Multitasking, trajanje baterije, ostale stvari... da li to bolje radi na Kit Kat?

Isto ti je sve... Nemoj da se cimaš bzv... I onako do Nove godine treba da izađe 5.1.1...

Nikakve prednosti nijedan android nije doneo na samsungu. Isti problemi i bagovi prisutni su vec 5 godina.

zagorsky, moj savet ti je da mu obavezno staviš K.K, i ništa ne diraj dok ne izađe 6.0 (jer sa 5.1.1 se takođe leba nećemo najesti).
Ako ništa drugo, nećeš imati onaj tupavi bug od 2sec pri razgovoru!:mad: Drugo, ma šta ovde drugi pričali, po meni baterija duže traje na K.K.

Nikakve prednosti nijedan android nije doneo na samsungu. Isti problemi i bagovi prisutni su vec 5 godina.
Realno, na samsungu je kao sa kinezima, totalno nebitno koji je android ispod tw-a. Meni poslednjih 6 verzija tw imaju potpuno isti osecaj, ne u pozitivnom smislu.

Bogu hvala bar alternativa ima. Probao, video, otisao dalje...kad poprave nedostatke mozda se i vratim na isti...do tada bar necu gubiti zivce sa autonomijom, nedostatkom sd slota itd.

Bogu hvala bar alternativa ima. Probao, video, otisao dalje...kad poprave nedostatke mozda se i vratim na isti...do tada bar necu gubiti zivce sa autonomijom, nedostatkom sd slota itd.
kaži ljudima lepo koja je to alternativa, nema razloga da krijes...Sony, i ja sam sam bio prijatno iznenađen, posle Note4 uzeti z seriju deluje kao s konja na magarca, ali je u realnosti u mnogo čemu suprotno..

kaži ljudima lepo koja je to alternativa, nema razloga da krijes...Sony, i ja sam sam bio prijatno iznenađen, posle Note4 uzeti z seriju deluje kao s konja na magarca, ali je u realnosti u mnogo čemu suprotno..
Ja sam sa n4 presao na s6 edge, gotovo da nema neke velike razlike. Pa sam onda uzeo i g4 koji je ruku na srce napravio razliku. Lg je dosta poboljsao software, iako je sa slabijim procesorom obavljao je brze procese od samsunga, a i kamera je vrhunska. Nakon toga sam poceo i sa kinezima da se druzim, huawei p8 da pojede samsung u svemu osim kameri gde ne moze ni s2 da pridje. Pa onda meizu koji me je prijatno iznenadio. Sve u svemu ima alternativa. Inace note 4 je vrhunski telefon, ne vidim svrhu prelaska na note 5 ako nece da se pozabave software-om.

Sony poštujem jer nije jajara ko ostali. Jeste da su se pogubili sa HW ali UI im je fenomenalan.

Ne volim da namecem svoje misljenje i postujem tudje; nekima je to sony, nekima iphone, nekima lg!! Poenta je da ne razumem ljude koji non stop kukaju na nesto, a i dalje su na istom tom, pa cak idu jos i u gore. Takodje ne razumem ni one koji posto poto moraju da imaju poslednju verziju softvera, zalecu se na istu i onda kukaju i ponavljaju na sto strana kako ne radi dobro.
Bitno je da shvatite da savrsenog nema i da nece nikada ni biti kada je tehnika u pitanju.

Meni ovaj android 5.0.1 sljaka super isto kao i ona cokoladica pre ove nove lizalice ... nemam zamerki na note 4 ... tw je i dalje njesra , ali zato launcher-i zavrsavaju posao ... sto se tice samsunga ima tu puno bezobrazluka , lazi i prevara , samo se setim bade i wave serije ... ko nije zadovoljan telefonom nek menja , ali se svakako treba dobro informisati pre nego sto se izabere model , klasa i marka ... jesu tu dobri kinezi i japanci koje sam planirao da uzmem , ali meni licno ni jedan drugi proizvodjac telefona ne nudi olovku koja je izradjena u saradnji sa Wacom-om ... ostao sam veran Samsungu ... inace svi telefoni koje sam imao pre ovog sa logom Samsunga (Wave S8500 , Galaxy SII i SIII) i dalje sluze svoje vlasnike koji su zadovoljni njihovim radom bez obzira na verziju softvera na kojima su zakucani .... i tako ... 8)

Ajde ljudi,ne pljujte po n4 tako :) Ne kazem da je savrsen, ali dosta ljudi ce gledati ovaj forum sa ciljem da uzmu n4 koji je sad odlicna kupovina i niko ga nece uzeti haha :).Telefon imam 3 mjeseca,prije imao htc m8.Htc je savrsen hardverski,n4 po meni isto + zamjenjiva baterija.Procesor odlican,ram-a dosta (multitasking ne bas najbolji).S Pen odlicna stvar,ekran FENOMENALAN,kamera po meni savrsena.E sad tw je sam po sebi tezak,pun opcija od kojih su neke potpune nebuloze,ali ima za svakog nesto.Mene nervira sto nema double tap to wake (ima home dugme,ali opet) i to je ukratko to.Koristim Nova launcher pro, i do sad nisam vidio NIJEDAN lag.U recent apps mi ne ulazi 2 sekunde,i bas radi odlicno.Po meni su mane taj multitasking,sto ima malo slobodnog rama pa otvara app od nule (meni i nepotrebno posto gasim aplikacije,navika).Ako nekog nesto interesuje za ovaj tel i hoce odgovor na pitanje od vlasnika telefona neka se javi :).PS. prporuka za s view cover.I da,nemojte da ovo neko pogresno shvati,pisao sam svoje utiske o radu telefona.

Zašto misliš da je N4 odlična kupovina, baš sada? Nit mu je, niti će mu pasti skorije cena sa ovih 400-450, pobogu, svaki telefon u tom cenovnom rangu mora da bude savršen. Ja sam ga koristio takođe 3 meseca, ali sam očekivao više. Note3 je svojevremeno ostavio boji utisak, o dvojci, a posebno kecu, neću ni da govorim. Većina ovde se slaže da je stvar u tome da je koncept tu, već 4 godine, i umjesto da maksimalno ispeglaju SW, oni ga vizuelno ulepsavaju, ne baveći se suštinom koja je "ispod haube"... Zaista volim Note seriju i bio sam joj veran, ali mislim da ću preskočiti peticu...

Pa realno do 390 € ja ne vidim bolji telefon? Napiši ako znaš :)

Najpoznatiji sajt koji se bavi Android softverom o problemu Samsung TW ubijanja aplikacija - i to na boljim (sa boljim softverom) i novijim telefonima od našeg :)

Brži Nexus iako ima 1GB RAM-a manje, lošiji procesor, sporiju memoriju i sve to radi na Marshmallow sistemu koji je u beta fazi...

http://www.androidpolice.com/2015/0...nd-tasks-decreasing-multitasking-performance/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno