Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Meni nije jasno kako ne shvatate da sam ja u principu zadovoljan telefonom i da ne mislim da trenutno ima bolji za 390€...

Kukam na stvari koje su realno tužne za flagship telefon i na te iste stvari svi živi kukaju samo su ovde ljudi zadovoljni kada im telefon laguje 2 sekunde prilikom poziva...
Nikome ne smeta multitasking, bagovit recents meni i to što Samsung namerno ne pušta update iako je gomila mnogo slabijih telefona dobila 5.1.1 Android...

To su činjenice, e sad što neko ne vidi ili češće NE ŽELI DA VIDI nije moj problem ;)

Fakat je da obozavam da se nasalim sa nasim Danilom dezurnim kukavcem, al fakat je da je momak u pravu za vecinu stvari, iz te neke perspektive hard modera svog aparata. Takodje je fakat, da vecini od nas ne smeta u tolikoj meri, pa da primecujemo ili da smeta to na dnevnoj bazi. Tako je recimo kod mene. Nisam klinac, a realno od s3 nisam ni stavljao custom romove, jer mislim da je u dovoljnoj meri ispeglan tw od s4 pa na dalje. Opet, moje misljenje. Takodje, od tad ne koristim ni Apex lancer niti ostale. Kad vidim ikonice kao kod Danila i slicnih koji se zamlacuju sa tim, ne bude mi dobro :) Meni zaista za posao a i privatno zavrsava kako treba, i posle s4 ovo je drugi fon sa kojim se ne igram sa romovima, i to mi prija. Kad se setim mucnom HTC HD2 sta sam sve radio... :)
Note 5 nemam nameru da uzimam, jednostavno mi se ne svidja trend kojim su krenuli od S6.

A 5.1 ce nam stici, sigurno do novaka ^^

Fakat je da obozavam da se nasalim sa nasim Danilom dezurnim kukavcem, al fakat je da je momak u pravu za vecinu stvari, iz te neke perspektive hard modera svog aparata. Takodje je fakat, da vecini od nas ne smeta u tolikoj meri, pa da primecujemo ili da smeta to na dnevnoj bazi. Tako je recimo kod mene. Nisam klinac, a realno od s3 nisam ni stavljao custom romove, jer mislim da je u dovoljnoj meri ispeglan tw od s4 pa na dalje. Opet, moje misljenje. Takodje, od tad ne koristim ni Apex lancer niti ostale. Kad vidim ikonice kao kod Danila i slicnih koji se zamlacuju sa tim, ne bude mi dobro :) Meni zaista za posao a i privatno zavrsava kako treba, i posle s4 ovo je drugi fon sa kojim se ne igram sa romovima, i to mi prija. Kad se setim mucnom HTC HD2 sta sam sve radio... :)
Note 5 nemam nameru da uzimam, jednostavno mi se ne svidja trend kojim su krenuli od S6.

A 5.1 ce nam stici, sigurno do novaka ^^

Zanimljiv neki poslovni čovek :)
Što je zamlaćivanje kupiti ikonice za 1 $ (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vertumus.rewun&hl=en) i za 15 sekundi ih instalirati ?
Pa lepše su jedno 10 puta nego ove tw - bar meni...
Nisam ni ja klinac, ali volim da prilagodim telefon kako meni odgovara, a ne da se ja prilagođavam njemu.
Zanimljiva pojava na forumu koji se zove benchmark :D
Osim toga poslovni korisnici uzimaju blackberry, koliko ja znam, najviše zbog sigurnosti, a i ne vole da im laguje telefon 2 sekunde prilikom javljanja na poziv ;)

Ostali samsung botovi kojima sve radi savršeno, kada vide ovakvu sliku - nikako ne trebaju to instalirati !

sprint-galaxy-note-4-update.png

615 MB krpljenja multitaskinga i recents menija - stvari na koje kukaju svi koji nisu na note 4 došli sa galaxy grand uređaja ...
http://forums.androidcentral.com/sa...-not-edge-stuff-performance-observations.html

Poslednja izmena:
Lol, kad te covek pohvali, opet se nesto grcevito branis :)

Blekberi bold 2008
Blekberi storm 2009
HTC Hd2 2010

Ostalo je istorija, BB je jednostavno postao nekonkurentan. Meni kao IT Direktoru sasvim ok zavrsava posao, a tih 2 sekunde, ne kontam, desi se ali nikako ne deluje na mene kao na tebe :)

Koje si god ako nije tajna?

A to sa sarenisom i menjanem ikonica, pa ne bih dalje zalazio u to :)

Inače baš za TW kažu da je šareniš, a ti tvrdiš suprotno :)
87" godište ako je to uopšte bitno - nema to veze sa godištem već sa navikama korišćenja telefona...
Meni je neverovatno da neko kupi telefon i da od tada ništa živo ne instalira ili promeni.
Imam jednog takvog druga koji je još na 4.4.4 - isto kaže sve radi savršeno osim cimanja kod javljanja (naravno druge bagove i da hoće ne može da uoči) ...

Ne znam, meni je android baš zbog toga zanimljiv - sve može da se prilagodi korisniku ...
Osim toga SMARTPHONE se valjda tako zove zbog aplikacija na njemu - nema poente koristit ga sa 15 aplikacija i puniti bateriju svaki dan.

Poslednja izmena:
Hahah, kako menjas fokus. Ko je majke ti spominjao aplikacije i broj istih? Ja ih imam preko 100 instaliranih, no ne vidim vezu sa predjasnjom temom. Dosta si mladji od mene, pa se zato ne nalazimo ovde. U tvojim godinama i ja bih se verovatno zamlacivao i opterecivao ovim glupostima :)

A to za kupovinu i ne menjanje, pa masu ljudi sa kojima svakodnevno sastancim upravo tako to i koristi. Vecina ima samsung i muka mi kad vidim one difolt vidzete, difolt pozadine, i onaj hebeni zvidzuk za notifikacije. A to su realno 95% kupaca samusnga i ljudi vole to da koriste out of box, hebe im se da bilo sta menjaju ili ne daj boze koriste od naprednih funkcija. Ja jos nisam zastranio toliko (tj jos nisam presao na IP, samo ipad), prilagodjavam sta mi treba, ali se ne opterecujem sa hebenim smartfonom kao ti :)

Ja imam drugare i poznanike koji ni aplikacije ne updejtuju a kamoli sistem. Ne daj boze, kad im to sve odradim, posle ide pljuvanje da nista ne valja, pre je blo super i etc...

Poslednja izmena:
Dobro je, znači 28 godina nije mnogo - to mi se sviđa :)
Imaš 100 aplikacija i ne smeta ti što multitasking na ovako skupom telefonu ne radi ?
Samim tim zbog toga telefon radi sporije, a baterija se brže troši, ali ti verovatno ni baterija nije bitna :)

A to za kupovinu i ne menjanje, pa masu ljudi sa kojima svakodnevno sastancim upravo tako to i koristi. Vecina ima samsung i muka mi kad vidim one difolt vidzete, difolt pozadine, i onaj hebeni zvidzuk za notifikacije. A to su realno 95% kupaca samusnga i ljudi vole to da koriste out of box, hebe im se da bilo sta menjaju ili ne daj boze koriste od naprednih funkcija. Ja jos nisam zastranio toliko (tj jos nisam presao na IP, samo ipad), prilagodjavam sta mi treba, ali se ne opterecujem sa hebenim smartfonom kao ti :)

Ja imam drugare i poznanike koji ni aplikacije ne updejtuju a kamoli sistem. Ne daj boze, kad im to sve odradim, posle ide pljuvanje da nista ne valja, pre je blo super i etc...

Za taj deo si na žalost u pravu, a to sa zamlaćivanjem, *** svako ima neku razonodu...
Moja je tehnika, interesantno kao i 90% ljudi na ovom forumu :D

I moja je tehnika naravno, ali ti si skoro dostigao level 99, opsesivni nivo :)

Opet ti i taj multitasking, ***, slazem se sa tobom oko toga ali ja u relanom radu to ne primecujem. Umes biti naporan majke mi, kako li je tvojoj zeni :) Znaci niti vise idem na xda, niti na onaj sammobile da se infomisem kao ti, niti imam vremena a niti me vise zanima, te nemam taj uticaj procitanog i naucenog. Zbog toga mozda i ne primecujem te stvati tako katastrofalno kao ti. Fakat je da svake godine menjam fon, i realno od ovog bolji nisam imao. POnavljam, mozda je fon i ***** kao sto ga predstavljas, ali je ovo ipak samo moje subjektivno misljenje bazirano na realnom koriscenju sto u poslu sto privatno. Do sad, od decembra kad sam ga uzeo, nije bilo stvari da nisam mogao da odradim ili da je zakazao u nekom momentu, ako to nije dobvoljno, onda ne znam sta bi ti mogao da trazis jos od aparata koji se naziva smartphone.
Baterija korektna, istuce ceo dan, sto je jedino i bitno, zar ne?

Inace, svi smo ovde godinama i zanimamo se za tehniku i novotarije, ali ti postajes kao bachi ili igorica, zelis da tvoje misljenje bude ujedno i jedino ispravno. Jednostavno, to tako ni u real life-u a ni na forumu ne prolazi, ljudi te nece shvatati ozbiljno.
Svako koristi, bilo koji aparat na svoj nacin i samim tim ima svoje subjektivno misljenje. Ne kontam, zasto ides protiv toga i svoje ocene i razmisljanja postavljas kako jedina relevantna i ispravna?
Ja volim da se nasalim malo sa tobom, delujes kao ok momak, al kad te ponese tastatura umes malo da se zaneses.

Dobro direktore ako je tako :)
Nikad nisam rekao da je telefon ***** nego da bi samsung softver morao biti bolji (mislim da sam u ogromnoj većini kada to kažem).
Svoje mišljenje zanivam na poznavanju androida više od običnog korisnika i korišćenjem https://play.google.com/store/apps/details?id=com.devhd.feedly aplikacije sa ovim izvorima:

feedly-izvori.png

Sve što sam do sada izneo o manama i prednostima ovog telefona je SAMO MOJE mišljenje - nikome ga ne namećem...
Jednostavno vidim nedostatke/prednosti i to iznesem.

Poslednja izmena:
E sad si konverzaciju upristojio i doveo na pristojan nivo :)

Slazemo se oko azuriranja softvera i dodavanja novih funkcija, djubrad definitivno kombinuje i osakacuje "starije" modele u nameri da prisili kupce da kupe nove aparate. Koje ce pritom, uskoro stancati na mesecnom nivou. Zbog toga i rekoh da je ovo verovatno moj poslednji samsung. Plus sto ubacuju hebeno staklo kao na s6, to mi tek ne treba u zivotu :)

Poslednja izmena:
Eto, na kraju komenatar sa kojim se slažem 100% !
Neka tako ostane :)

Samo to oko ikonica mi nije jasno,
:D

.ebali vas više multitasking i ram keširanje!!! Tih 0.02s kašnjenje u odzivu su zaista od suštinske važnosti, ali zaista...
Jedina prava mana Note 4 je onih 2sec odziva prilikom javljanja (retardi...) na 5.0.1, ali toga nema na 4.4.4, tako da...

Dobro to za lag recent apps jeste problem jer nije 0.02s vec 2s+ ali osim toga manje vise sve na telefonu je skoro perfektno , neverovatno koliko ljudi preteruju.

.ebali vas više multitasking i ram keširanje!!! Tih 0.02s kašnjenje u odzivu su zaista od suštinske važnosti, ali zaista...
Jedina prava mana Note 4 je onih 2sec odziva prilikom javljanja (retardi...) na 5.0.1, ali toga nema na 4.4.4, tako da...

Kod mene i na 4.4.4 i na 5.0.1 ista situacija sa kašnjenjem - SM-N910C je verzija...
Videćete kada dođe 5.1.1 koliko niste bili u pravu oko multitaskinga - sve će raditi brže i baterija će bolja biti ;)

Jednostavno RAM menadžment na androidu ne funkcioniše kao na windows-u ...
http://www.androidcentral.com/ram-what-it-how-its-used-and-why-you-shouldnt-care

Poslednja izmena:
Pustite ovo sto Danilo prica kad dojde 5.1.1 bice jos gori a i baterija jos nikakva ovo je prvi telefon samsung koji Danilo koristi pa ne zna kako stoje stvari sa samsungov softver i nivne programere i politike :D

Kod mene i na 4.4.4 i na 5.0.1 ista situacija sa kašnjenjem - SM-N910C je verzija...
Videćete kada dođe 5.1.1 koliko niste bili u pravu oko multitaskinga - sve će raditi brže i baterija će bolja biti ;)

Jednostavno RAM menadžment na androidu ne funkcioniše kao na windows-u ...
http://www.androidcentral.com/ram-what-it-how-its-used-and-why-you-shouldnt-care

nemoj da budeš toliko siguran :D
npr
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?342991-Samsung-Galaxy-S6&p=4273856&viewfull=1#post4273856

Čitajući komentare korisnika koji su kod sprint operatera verujem/nadam se da su sredili...

Mada... :)

Poslednja izmena:
pusti komentare, ima li screenshotova? :) dok ne vidim ne verujem, pola njih ni ne konta šta ih pitaš :)

Druze ja sam gotovo siguran da ni sa 5.1.1 nece resiti ta dva problema koji te toliko muce.

Poslednja izmena:
LazaNS ma o kakvih 2+sec vi govorite!? Pritisneš recent menu taster i čekaš 2+sec da ti se pojavi!?
Ne razumem. Kod mene se to startuje za manje od 1sec!?

Na tom klipu se vidi samo da brzo ulazi u recent, ali za ram management ništa...

LazaNS ma o kakvih 2+sec vi govorite!? Pritisneš recent menu taster i čekaš 2+sec da ti se pojavi!?
Ne razumem. Kod mene se to startuje za manje od 1sec!?
Da.
Nekada ga startuje za manje od sec, nekad za dve, a kad zabicikla zna i po 5 sekundi da otvara.

Ok to izgleda ali ni on nije okačio koliko ima slobodne ram memorije, da li koristi svu ili uvek ostaje 300 ili 400mb free...

Nazad
Vrh Dno