Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Ma nikako na KK. Google izbacio neki update, kad pokrenes recent, telefon zabode i zakljuca se. Nakon toga radi normalno, ali cim probas opet ista prica. Drugo, pojavljuje mi se neki mdnsd koji zdere bateriju. Nestane nakon restarta, ali onda restart mora da se radi svakodenvno.

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Tapatalk

Sestra koristi KK 4.4.2 na Note 3, i nema nikakvih problema. A za sve ostale telefone svaku sitnicu se pozali:)

Tako da - sta li vi radite na tim jadnim telefonima?

Sta je Recents?

Jedna molba.
Rootovan Note3 sa 4.4.2
Uskoro ga menjam a ovaj telefon trebam da dam sestri.
Pošto je prepun ko zna kakvog krša hteo bih da uradim factory reset ali s obzirom da je root odrađen, da li bi to izazvalo nekav problem?

Ne bi trebalo da se ista desi pa ni root da izgubis. Ja sam bas prosle godine u ovo vreme rutovao pa resetovao na fabricki note 3 kada sam ga prodavao pa se nista nije desilo.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Nikakav problem, mada je bolje da non-savvy osobi ne ostavljas Root cisto :)
Ja sam isto ostavio kod sestre, ali to je zbog Xposed-a. Mnogo bolje radi sa nekim dodacima.

Ma fora je što je root radjen sa vraćanjem kernela da bi radio Geohotov one click root (vratiš kernel ali ne radi ništa na telefonu, rootujes i onda vratiš originalni kernel), pa me tu buni da ne bi došlo do problema kada bi prilikom factory reseta sistem upao u nekakav bootloop jer tehnički ima root za drugi kernel...

Ubaci joj najlakse ALEXNDR-ov ROM za Note 3. U pitanju je obican debloated Stock ROM, dakle identican inace, a stvarno nista nisam nasao da ne radi sa njime (dakle bas pravi skart je samo izbacen).
I ne brines se ni za sta, ima root, ima Xposed.

Za ovo sto pitas, mislim da factory reset ne menja kernel i boot.img, vec samo brise data partition. Jer znam da ne brise System partition, ostaju mi aplikacije koje se naknadno ubace na /System.

Za ovo sto pitas, mislim da factory reset ne menja kernel i boot.img, vec samo brise data partition. Jer znam da ne brise System partition, ostaju mi aplikacije koje se naknadno ubace na /System.

Puno hvala za pomoć, takvom logikom sam se i ja nosio ali bolje da pitam ljude koji imaju više iskustva u tome od mene.

Prvi put se desilo pre skoro godinu dana da se telefon zablokirao i izbacio ovo sto pise na slici,,restart i radi ko nov, medjutim desilo se od tada jedno 20tak puta,,a u zadnjih 10 dana svaki dan po makar jednom ili dva puta,,telefon je u garanciji jos nekih mesec dana-sta mislite da ga posaljem na servis???
20170402_110550.jpg

Prvo probaj drugu karticu jedan dan. Ako ne radi nosi u servis.

Ima li inace ovaj fon da se kupi negde jos?

Nema :( Samo jedan Dual SIM sam nasao, ali meni bi znacio single-SIM ovog puta. Otkacujem MTS broj (tj. prelazi na prepaid), pa mi vise ne treba dual SIM.
A onda bi vec uzeo opet Note 3 umesto S5.

Heh, od juce/prekjuce >30 komada note 3... ali sa nekim toliko suludim cenama, da nemam reci ;) Mene je manje, za sestru, Note 3 kostao u VIPu sa Nova 1 zajedno nego vecina sto ga prodaje sada ;)

E kad vredi telefon :D (ili ne vredi valuta - eur ;))

Kolko traže i koliko su stari?
Elem ima li neko polarcell viška, ne mogu sa ih nađem u prodaji...

Sent from my SM-N900V using Tapatalk

Za nove (neotvorene, zapakovane) traze preko 250e, a neki i preko 300e :)
Za polovne ima i za 200e.

Po meni telefon itekako vredi toliko, kada se uporedi sa bilo cime danas. Uz ALEXNDR-ov stock ROM, milina je rad.
Jedino sto nema dual SIM LTE verzija mi je krivo :( Ali mozda cu prezaliti to sada, imam na VIPu dovoljno svega :)

Reci nešto više o tom ROM ako može. Da li je 100% pouzdan?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Jeste, ALENXDR pravi samo obican stock, debloated ROM, nista posebno ne menja sto moze izazvati probleme. Plus out of the box moze root, xposed i jos ponesto (bira se, ne mora nista od toga, moze i cist debloat, bez modifikacija daljih).

Ja koristim 5.0 ALEXNDR na S5, sestra 4.4 (.2 ili koji vec je Kitkat) na N3, keva isto 4.4 na S3 do skora (sada je na L730), minimum 2 godine svaki od tih telefona.

Molim za pomoc,imam note3 9006 i nema zivota od reklama.... vratim na fabricki podeseno i za 20 dana opet se nakupi virusa i reklama i ne mogu da ga koristim! LUDIM vec!!!
Zna li neko resenje za ovaj problem?

Odes na sammobile i skines firmware za tvoj model, i za region recimo "see", flesnes ga preko Odina, tamo imas upustvo, samo to odradi i uzivaj, naravno brise se sve iz telefona, ne zapitkuj puno. Pozdrav

Ajde nemoj da se brukas, kucaj na yt, imas i na sammobile uputstvo i to snimljeno kao klip, samo prati fabulu radnje i uradices ga, odgledaj klip dva tri puta, sto da bacas pare bezveze.
Ako negde zapne vici pa cemo resiti

Moraću i ja da 'obradim' moj N9005, po uputstvu sa sammobile. Ako nešto ne bude jasno, računam na pomoć prijatelja, tj. vas. Imam utisak da je 'hakovan' jedne noći, ujutro je bio baš vruć a internet od par Gb potrošen.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Jeste, ALENXDR pravi samo obican stock, debloated ROM, nista posebno ne menja sto moze izazvati probleme. Plus out of the box moze root, xposed i jos ponesto (bira se, ne mora nista od toga, moze i cist debloat, bez modifikacija daljih).

Ja koristim 5.0 ALEXNDR na S5, sestra 4.4 (.2 ili koji vec je Kitkat) na N3, keva isto 4.4 na S3 do skora (sada je na L730), minimum 2 godine svaki od tih telefona.

Da se zahvalim na preporuci. Stavljen je pre nekoliko dana ovaj ROM iz poslednjeg 5.0 koji je i išao na Note 3, tačno prema uputstvima sa XDA. Telefon se promenio do neprepoznatljivosti, a dan pre sam hteo da ga razbijem.

Uglavnom, kupio sam TI Backup PRO verziju, bekapovao apsolutno sve aplikacije i sistem (sistem nepotreban). Nakon instaliranja ROM, BL i CL, kompletnog wipe svega, vratio sve sa TI i doslovce me je kroz sat vremena sačekao 95% moj stari telefon, čak je svaka ikonica bila na svom mestu u homescreen, svaka poruka i svaka konfiguracija aplikacije kakva je i bila pre. Jedino što sam ručno morao da ubacim su Chrome i Hangouts, iz nekog razloga nije sačuvao gugl aplikacije, widgete da vratim na svoja mesta (bili su već instalirani sa sve svojim sadržajem) i ukucam poneku WiFi šifru.

Sve u svemu, prezadovoljan. Telefon kao ispod čekića, a sve je vraćeno kao što je bilo netaknuto još od 2014. godine.

ALEXNDR je car, a Note 3 caruje sa njime ;)

Na dragom Note3 wifi čip izgleda da crkava posto se ne može uopste upaliti bez obzira na sve. Ako neko moze da javi na pm koji servis bi mogao da zameni isti.

Sent from neki tamo iPhone

Da li si otklonio mogućnost da je do ROM?

ALEXNDR je car, a Note 3 caruje sa njime ;)
Ja sam stavio nx rom pre par dana, za sada skroz sam zadovoljan - ima više s8 portovanih fazona, a i magisk umesto supersu mi je odlična stvar. Pre toga sam imao arya rom koji nikako ne preporučujem - često mi zakoči mob i samo restart pomaže.

Sent from my SM-G950K using Tapatalk

Da se zahvalim na preporuci. Stavljen je pre nekoliko dana ovaj ROM iz poslednjeg 5.0 koji je i išao na Note 3, tačno prema uputstvima sa XDA. Telefon se promenio do neprepoznatljivosti, a dan pre sam hteo da ga razbijem.

Uglavnom, kupio sam TI Backup PRO verziju, bekapovao apsolutno sve aplikacije i sistem (sistem nepotreban). Nakon instaliranja ROM, BL i CL, kompletnog wipe svega, vratio sve sa TI i doslovce me je kroz sat vremena sačekao 95% moj stari telefon, čak je svaka ikonica bila na svom mestu u homescreen, svaka poruka i svaka konfiguracija aplikacije kakva je i bila pre. Jedino što sam ručno morao da ubacim su Chrome i Hangouts, iz nekog razloga nije sačuvao gugl aplikacije, widgete da vratim na svoja mesta (bili su već instalirani sa sve svojim sadržajem) i ukucam poneku WiFi šifru.

Sve u svemu, prezadovoljan. Telefon kao ispod čekića, a sve je vraćeno kao što je bilo netaknuto još od 2014. godine.
Wifi šifre si mogao da backupuješ kroz titanium. Chrome i ostale gugl aplikacije ti nije backupovao verovatno zato što su ti bile sistemske na starom romu.

Sent from my SM-G950K using Tapatalk

Da li si otklonio mogućnost da je do ROM?

nema šanse, fon je samo rootovan zbog par appova i radio je besprekorno. Tek kada je ušao u treću godinu života počeo je sve sporije da se pali, do sada kada vise uopste nece da se ukljuci :S

Sent from neki tamo iPhone

Nazad
Vrh Dno