Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Koja dva? Za Note 3 slobodno uzmi najnoviji koji ima. Imas u temi o ALEXNDR ROMu (na XDA, za Note 3) u drugom postu, link ka najnovijem ROMu.

Posto je najnoviji 5.0, za Note 3 koristiti njega. Za druge Samsunge vec nije uvek tako :(

U tom drugom postu navodi dva ROMa.
N9005XXUGBPH2_DevBase_v3.8 i
N9005XXUGPOK2_DevBase_v3.6.
Za prvi piše da je za Bxxx serije, za drugi da je za Pxxx.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Због неких апликација морам да пређем на неки новији андроид минимум 5.1. Јел има неко неку препоруку по могућности да је тачвиз ром.

To li je odgovor za mene? Znači, najnoviji, ostalo nije kritično.

Da.

Ja (tj. sestra) inace koristi neki dosta stariji, sa 4.4.2 verzijom Androida, koji se dobro pokazao. Ali nema LTE po defaultu :(

Moze se i to srediti, vrlo lako, tako sto se podesi lteon=1 (izgoogle-ajte, jako je prosto da se izmeni taj radio file, potreban je samo root). Tako da, ko je navikao na Jelly Bean, nema preke potrebe da vise trosi bateriju na 5.x (zbog bele boje vise trosi SAMOLED ekran sa belom pozadinom za dialer, settings, SMS, itd.)

Poslednja izmena:
Hvala. Kod mene je već poslednji, petica. Staviću ovaj, pa ćemo videti.

Evo da dodam, instalirao sam alexandr ROM ali ne prihvata SIM karticu. Kao da nije ubačena.

Probao restart i drugu karticu?

Nisi flesovao modem i bootloader

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Kako da flešujem i to?
Ako je mnogo za objašnjavanje naći ću već. Hvala za obaveštenje.

Uspeo sam da vratim bekapovano prethodno stanje, uz TWRP. Sva sreća pa nisam izbrisao i to.

Poslednja izmena:
Imas na onom linku sto sam ostavio, stoji da mora modem i bootloader da se flashuje.
Skines odatle, pise kako se flashuje.

Hvala, nasao sam kako se flesuje, samo nisam nasao modem i bootloader. Nisam ni citao dalje od drugog posta, odmah sam se prebacio na ROM. Sad je vec kasno, sutra cu da resim i to.

Cudi me ako uopste bootuje bez bootloadera pravog.
A ako kaze da nema kartice, naspram da nema mreze nije isto.

Izbacuje poruku da ne vidi SIM karticu. Pored toga, IMEI je izbrisan, verovatno je i to jedan od razloga. Proguglao sam malo, neki predlazu neki program, neki neke druge metode. Setio sam se da sam uradio bekap prenego sto sam poceo sa cackanjem, pa sam vratio mobilni u predjasnje stanje. Za modem i bootloader sam citao da se koristo uz Odin, da se vadi baterija...

Ne znam kakve veze baterija ima sa time, ja je ni na jednom Samsungu nisam vadio pri stavljanju bilo kog Aleksandra ;)

E to sam IMEI vec jeste do modema/BLa/EFSa. Verovatno do modema. Samo je problem verzija, nista vise.

I, kada da flešujem modem i bootloader? Odmah posle ROM-a ili pre?

Jednog su tamo nagrdili što nije vadio bateriju, zbog toga je kao izgubio IMEI i ne vidi SIM karticu

Poslednja izmena:
Pre flash-a. Instaliras TWRP/CWM, stavis ALEXNDR ROM ZIP na SD particiju (kopiras sa kompa samo), flash BL/CP (bootloader/modem), onda udjes u TWRP/CWM i flash ALEXNDR ROM-a.

Hvala na savetu. Tamo pise da su tar-ovi za flesovanje sa Odin-om. Ima ih gomila, da upotrebim najnovije?

Poslednja izmena:
Pise u linku za konkretnu ROM verziju koji da fleshnes, nemoj da biras sam "najnoviji".

Jel koristi neko neki noviji android od verzije 5.0, jel ima neka preporuka za rom ?

Evo, gotovo je sve. Hvala svima na pomoći.
Nisam radio swipe, i svi programi i postavke su kao što su i bili. Nadam se da nisam pogrešio.
bdcabace07850bef38aee674d478311c.jpg

Koristim 6.0.1 MagMa NX - Release VX kao i Phronesis Rom N7 v7.0.
Oba OK rade.
Cekam 7.0 da izadje dobar pa da stavim...

Kakva su iskustva? Ja mogu da kažem za ovaj da je bolji od fabričkog. Odziv je brz, a pre se često dešavalo da pojedine aplikacije jednostavno prestanu sa radom.

Pa, sad...
Neke aplikacije (koje telofon po difoltu i ne podrzava, npr. 360 stepeni kamera, tj. virtuelna tura) ne rade.
Baterija krace traje.
Ostalo sve radi !
Koristim 3 meseca tako da bih ostale greske do sada primetio.

Baterija krace traje i opet ga koristis?

Ja sam bas zbog baterije i promenio note 3......

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Ne menjam ga, dobar mi je. Moguće da dosta troši bateriju, ali meni je jednostavnije da je češće punim, pa i da je zamenim, nego da menjam mobilni zbog toga.
Inače, baterija Polarcell se uopšte nije pokazala, a uzeo sam je jer su je toliko hvalili. Nadula se nakon godinu ipo dana korišćenja. Ili je Note3 uništivač baterija.

Pitanje je bilo upuceno Masinisti za koriscenje ROMa koji vise srce bateriju.

A da je potrosac Note 3 - samo Stock. Mada ima nekih cudnih ponasanja.. recimo sestri jedva izdrzi preko 2-3h SoT 100-4%, a onda jos 3h SoT od 4-1% i tek tada se iskljuci otprilike.

Nazad
Vrh Dno