Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Tako je i sa mojim, već je duboko u trećoj godini i radio je katastrofalno. Fabrički ROM, rutovan. Još gore je počeo da se ponaša nakon ruta, ali rešeno sve sa ovim Aleksandr ROM. Ne bih otpisao softverski problem.

Tako je i sa mojim, već je duboko u trećoj godini i radio je katastrofalno. Fabrički ROM, rutovan. Još gore je počeo da se ponaša nakon ruta, ali rešeno sve sa ovim Aleksandr ROM. Ne bih otpisao softverski problem.

Oh onda to menja priču kompletno. Videću onda prvo da nabacim neki rom nego me duša boli što ću izgubiti originalni flappy bird i rekord u istom xD

Sent from neki tamo iPhone

Zar ga neće TI sačuvati?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Zanimljiva "kontraindikacija" nakon zamene ROM. Otkad sam ugradio bežično punjenje, NFC mi je pravio problem, tj. cirka 2,5 godine. Odjednom radi savršeno sve, koje prijatno iznenađenje. Koristim ga sa više uređaja i workaround je bio da prislonim uređaj i tek onda uključim NFC, a sad to nije potrebno.

Mesec dana posle, Alexandr i dalje perfektan. Nestala je svaka potreba da se menja telefon, mada će svakako da se menja početkom sledeće godine.

Oh onda to menja priču kompletno. Videću onda prvo da nabacim neki rom nego me duša boli što ću izgubiti originalni flappy bird i rekord u istom xD

Da li si možda imao sreće sa promenom ROM?

Jel moze neko da okaci link za taj Alexandr rom ili ako ima nesto jos bolje za Note 3, nasao sam neki iz 2016-te ali verovatno covek napravio neki noviji ali na XDA zahebana pretraga...
Ne bih da menjam telefon do NG ali me iskreno pocinje da nervira, ima li neki normalan MIUI da radi sve kako treba?

Da li prilikom rutovanja i stavljanja novog ROM-a treba da se izvade memorijska i SIM kartica?

Nema potrebe da ih vadis. Slobodno rutuj sa njima jer se nista ne gubi.

Za mene je bio najbolji phronesis rom v6.5 5.0.1

Послато са SM-N9100 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Nema nista od posla, ne mogu da povezem racunar i Not3 preko USB. Mobilni je nevidljiv, samo napajanje radi. Pokusao sam i Kies, i promenio nekoliko USB kablova, i nikako.

Nema nista od posla, ne mogu da povezem racunar i Not3 preko USB. Mobilni je nevidljiv, samo napajanje radi. Pokusao sam i Kies, i promenio nekoliko USB kablova, i nikako.
*#0808# i stavi sliku da vidim
Ovako treba da bude pravilno
c2d388070dbae3c5aa177a77f3cea19d.jpg

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Negde sam našao da treba MTP+ADB pa je tako postavljeno. Ono iznad je AP.
Promeniću ovo, pa javljam. Hala na savetu.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Probao si faktor reset aj stavi ga u donwload mode i vidi dali odin ke svetne plava boja

Probaj drugi kabl i drugi port. Skoro sigurno je do USBa, samo je pitanje da li kabl, port na kompu ili (najgore..) na telefonu.

Stvarno, sramota me je da priznam da sam ispao glup. Stavio sam originalni kabl u kola, gde moze da sluzi samo za punjenje, a kupio cak 2 kineska, i drzim ih u kuci. U pitanji je bio kabl, mada ne znam koliko je pomogla akrobacija sa setovanjem USB-a u mobilnom, tako da hvala obojici. Sad imam drugo pitanje, gledajuci neke tutorijale za ruting sa Odin, tamo je starija verzija Odin-a, gde se barata sa PDA-om. Ova verzija koju sam nasao ima AP i to je, cini mi se, jedina opcija koju mogu da upotrebim.
Voleo bih da mi neko sa iskustvom to potvrdi pre nego sto krenem dalje, ne usudjujem se da rizikujem, ipak ..

Stvarno, sramota me je da priznam da sam ispao glup. Stavio sam originalni kabl u kola, gde moze da sluzi samo za punjenje, a kupio cak 2 kineska, i drzim ih u kuci. U pitanji je bio kabl, mada ne znam koliko je pomogla akrobacija sa setovanjem USB-a u mobilnom, tako da hvala obojici. Sad imam drugo pitanje, gledajuci neke tutorijale za ruting sa Odin, tamo je starija verzija Odin-a, gde se barata sa PDA-om. Ova verzija koju sam nasao ima AP i to je, cini mi se, jedina opcija koju mogu da upotrebim.
Voleo bih da mi neko sa iskustvom to potvrdi pre nego sto krenem dalje, ne usudjujem se da rizikujem, ipak ..

AP i PDA ti je isto tako da nemas frke

Ok, probaću.

A oni bekap pomoćnici, TWRP i drugi, koliko je to stvarno od pomoći i ima li neke suštinske razlike među njima?

Stavio sam TWRP i uradio bekap. Sad da vidim koji ROM se pokazao kao stabilan, pominjani su aleksandrov i phronesis, pa da vidim pros i kons.

Aleksandr isti kao fabrika, samo kudikamo brže. Od mene preporuka, ako ti je telefon jedini i pouzdanost najbitnija stavka.

To mi odgovara, gledao sam dok sam se majao sa prikljucivanjem usb-a. Samo, mnogo nekih upozorenja, detaljisanja, jos to da svarim.

Da li bi neko bio ljubazan da pojasni termin 'stock ROM' i 'custom ROM'. Da li je ono prvo ono što nazivamo 'fabrički ROM', a ovo drugo raznorazne verzije ROM-ova koje se stavljaju nakon butovanja?

Da li bi neko bio ljubazan da pojasni termin 'stock ROM' i 'custom ROM'. Da li je ono prvo ono što nazivamo 'fabrički ROM', a ovo drugo raznorazne verzije ROM-ova koje se stavljaju nakon butovanja?

Stok ti je oficijalni rom od samsung, costom ti je napraven od ljudi kao sto je xda forum ali ima costom romova bazirani na oficijalni rom

To je to, hvala na objašnjenjima.

Možeš i stock ROM da ubaciš ručno, a ne preko zvaničnog update.

Ovaj Aleksandr koji se spominje je recimo rutovan stock očišćen od gluposti. Bekapuješ sve sa TI Backup, staviš takav ROM, vratiš Backup i čeka te isti tvoj telefon kao pre sat vremena, samo očišćen, ubrzan, sa tipa 7 Gb prostora na internoj memoriji više.

Odlično da se osveži zastareo model telefona. Pune 4 godine koristim Note 3, a i dalje nemam realnu potrebu da ga menjam. Ide u penziju svakako verovatno za mesec dva. Nikad duže nisam imao nijedan telefon.

Ja sam ga i uzeo baš da ne bih više uzimao neki drugi. Nisam ni do sada hteo da ga rutujem, prvo zbog garancije, posle toga nije mi bilo zapelo a nisam baš imao vremena, i tako. Siguran sam da će biti dovoljno dobar za moje potrebe bar još ovoliko koliko ga imam.
Biće Alexandr, koliko vidim parametri koje avodi odgovaraju za moj Note3.

Srecan Bozic i Nova godina!
Koji od ona dva alexandr ROM-a da izaberem? Kod mene je N9005XXUGBOJ1 a podverzija LRX21V.N9005XXSGBPL6.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno