Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Ja sam kupio Android telefon jer imam mogucnost da sa svojim uredjajem radim sta pozelim - pocev od dobijanja i koriscenja root pristupa koji meni treba (i nevazno je sto nekome ne treba, jer meni treba) do mogucnosti da probam alternativne ROM-ove koji su specificni na ovaj ili onaj nacin. Da sam hteo zatvoren, nepromenljiv sistem kupio bih nesto sto ima iOS u sebi. Umesto toga, imao sam prilike da probam i AOKP i CM i MIUI i da, prosto, kroz diverzitet saznam nesto vise.

Ne volim TW. Odvratan je. Ruzan, nefunkcionalan, lose dizajniran. Natrpan glupostima koje ne zelim da imam, nikad ih necu koristiti. I telefon jeste spoj hardvera i softvera, a ja sam moj kupio samo zbog HARDVERA; i kao sto mogu da ubijem novokupljeni laptop marke XYZ koji dolazi sa bloatom UIOP i da stavim Linux, Mac OS ili neki drugi Windows, tako zelim i da koristim svoj telefon. Mene kao naprednog korisnika, KNOX limitira u tome, a ja ne volim da budem ogranicavan bez preterano pametnog razloga. Da radim u nekoj jako velikoj firmi - razumeo bih to, ali ovako kao krajnji korisnik - ne razumem.

Sreca je u tome sto postoji jos proizvodjaca koji su malo pametniji, ali se iskreno bojim da ni to nece dugo potrajati.

Verujem da će svi veliki proizvođači uraditi nešto slično. Prosto zato jer to prolazi, a sigurno će sniziti troškove garancije.

Zato ce sve vise ljudi prelaziti na nexuse ako hoce da kontrolisu skroz svoj mob a ako hoce poluzatvoren sistem onda ios,sto i nije toliko lose :)

Ja sam kupio Android telefon jer imam mogucnost da sa svojim uredjajem radim sta pozelim - pocev od dobijanja i koriscenja root pristupa koji meni treba (i nevazno je sto nekome ne treba, jer meni treba) do mogucnosti da probam alternativne ROM-ove koji su specificni na ovaj ili onaj nacin. Da sam hteo zatvoren, nepromenljiv sistem kupio bih nesto sto ima iOS u sebi. Umesto toga, imao sam prilike da probam i AOKP i CM i MIUI i da, prosto, kroz diverzitet saznam nesto vise.

Ne volim TW. Odvratan je. Ruzan, nefunkcionalan, lose dizajniran. Natrpan glupostima koje ne zelim da imam, nikad ih necu koristiti. I telefon jeste spoj hardvera i softvera, a ja sam moj kupio samo zbog HARDVERA; i kao sto mogu da ubijem novokupljeni laptop marke XYZ koji dolazi sa bloatom UIOP i da stavim Linux, Mac OS ili neki drugi Windows, tako zelim i da koristim svoj telefon. Mene kao naprednog korisnika, KNOX limitira u tome, a ja ne volim da budem ogranicavan bez preterano pametnog razloga. Da radim u nekoj jako velikoj firmi - razumeo bih to, ali ovako kao krajnji korisnik - ne razumem.

Sreca je u tome sto postoji jos proizvodjaca koji su malo pametniji, ali se iskreno bojim da ni to nece dugo potrajati.

Ne znam kako to tebe limitira...pa nije zakljucan bootloader, pa da ne mozes nista da promenis...ovde se povela polemika oko toga sto ljudi nece vise moci da reklamiraju uredjaj kao fabricki crknut ako ga uniste flesovanjem jer ce se sada videti da je cackan telefon...
Ja ne verujem da ce u buducnosti proizvodjaci potpuno zakljucati telefon za korisnika..

znaci hoces da kazes ako ga ne unistis flesovanjem a flesnuo si neki custom rom na njega mocices da se zoves na garanciju ako rikne ili .. ? koliko ja pratim ovde se ljudi bune jer moze da im crkne zvucnik a to nema nikakve veze sa fleshom roma i onda ne mogu da iskoriste garanciju

Poslednja izmena:
Meni nije jasno kako se ljudi ne bune za HTC ili Sony ,kome jos aplaudiraju jer je otvoren prema zajednici, a oba proizvodjaca nude otkljucavanje telefona uz uslov gubitka garancije preko njihovih dev sajtova? A ne mozes nista da flesujes pre nego sto to odradis...i sta sada, odjednom je Samsung kriv, a ostala dva proizvodjaca?
Ne branim Samsung, ali zapitajte se jel imate iste standarde prema svim proizvodjacima...
Za sada jedino jos LG to ne radi, od velikih firmi...ne racunam Oppo, Meizu i Xiaomi

Evo sa HTCovog sajta: http://www.htcdev.com/bootloader

It is our responsibility to caution you that not all claims resulting or caused by or from the unlocking of the bootloader may be covered under warranty.Our devices have been designed with our hardware and software specifications in mind and unlocking the bootloader will change the software and may cause unexpected side effects. It is impossible for HTC to ensure the proper functioning of your device after this.
We strongly suggest that you do not unlock the bootloader unless you are confident that you understand the risks involved.

Sony: http://unlockbootloader.sonymobile.com/

We’re supporting the open developer community

Please note that you may void the warranty of your device and/or any warranty from your operator if you unlock the boot loader. See your device's warranty statement for details. Additionally, due to the modified device software, Sony’s repair network will likely have to replace key components before it can properly test, repair and verify your device using our repair tools and software. Consequently, if Sony performs a warranty repair, Sony will likely charge you a significant service fee for the additional costs caused by your modification of the software.

Sony can no longer guarantee the full functionality of your device, and will not be responsible for any unsigned custom software being flashed to the device after the boot loader is unlocked. Certain functions in your device might cease to work, and performance might not be ideal. You might also damage your device permanently. In the worst case, unlocking the boot loader will cause physical injuries or material damage, for example, due to the device overheating.

Poslednja izmena:
Ne znam kako to tebe limitira...pa nije zakljucan bootloader, pa da ne mozes nista da promenis...ovde se povela polemika oko toga sto ljudi nece vise moci da reklamiraju uredjaj kao fabricki crknut ako ga uniste flesovanjem jer ce se sada videti da je cackan telefon...
Ja ne verujem da ce u buducnosti proizvodjaci potpuno zakljucati telefon za korisnika..

Dakle, ja uzmem i fleshujem GE ROM, recimo, koji je inace Samsung approved jer je to njihov ROM i dobijem 0x1. Onda mi crkne kamera ili mi, prosto, umre zvucnik, crkne home taster ili senzorski taster. Posto mi je setovan 0x1 flag, oni ce me odbiti najverovatnije. Objasni mi relaciju izmedju GE ROM-a bez roota i crknutog home dugmeta?

Dakle, ja uzmem i fleshujem GE ROM, recimo, koji je inace Samsung approved jer je to njihov ROM i dobijem 0x1. Onda mi crkne kamera ili mi, prosto, umre zvucnik, crkne home taster ili senzorski taster. Posto mi je setovan 0x1 flag, oni ce me odbiti najverovatnije. Objasni mi relaciju izmedju GE ROM-a bez roota i crknutog home dugmeta?

Moracu da trazim posao u Samsungovom PRu nakon svega ovoga, majke mi :D

Koliko sam citao to je jos nerazjasnjeno i ne bi trebalo da se desava..toliko mogu da ti kazem :D I tu se slazem sa tobom...

Moracu da trazim posao u Samsungovom PRu nakon svega ovoga, majke mi :D

Koliko sam citao to je jos nerazjasnjeno i ne bi trebalo da se desava..toliko mogu da ti kazem :D I tu se slazem sa tobom...

Slusaj, ja ne osporavam da postoje ljudi koji suu nistili svoje telefone nepaznjom, fleshovanjem kojecega i sl. I slazem se da takvima treba ukinuti pravo na ostvarenje garancije, ali ne treba zbog 10% nepazljivih ljudi kazniti sve power usere. Prosto nema smisla.

I sta sad tu nije u redu?

Mislim da update-i osim ispravljanja bugova nisu ni potrebni.
Ovako ako novija verzija Androida bude naprednija, mocnija i zahtevnija stucace na starijem telefonu pa cete zato kukati. Jaooo ni dve godine ne radi kako treba, to je cena brzog napretka i treba da smo srecni zbog toga. I posle dve god on ce identicno raditi ako od njega ocekujete idebticne kao i pri kupovini dve godine ranije.

Moze da stuca na fonu sa 256 ili 512 mb rama i jednojezgarnom procesoru...ali ovo su high end uredjaji.a identicno bez problema da radi dve godine, onda ne bi bilo ovoliko custom romova.
A vidimo da dosta ljudi iako uzima samsunga, jednostavno ne voli touchwiz(oni koji ne rutuju ili ne koriste romove, jednostavno batale, popizde i traze nesto drugo), koji jede memoriju, prema njima ovo nije fer.

Ako im smeta ceprkanje, sto su se uhvatili androida.ja ne vidim da njima pada prodaja ili da su u krizi zbog pisljivog roota ili custom roma, pa da je ovo sad mera zastite, nego mi smrdi na-mi smo lideri, vladamo trzistem, pa cemo malo da udarimo po monopolu.....Napravi svoj sistem kao Apple, pa teraj po svom.

@zechs
ali opet zaostaju....ok na nekom slabijem samsungu, srednja ili niza klasa, ali premium model nije jeftin pa da trcim i kupujem svake godine da bi bio miran.Uostalom vidimo da cist android nije toliko zahtevan da mu trebaju okta procesori, 3 giga rama i sl....evo novi neksus 10 dolazi opet sa 2gb, petica najverovatnije isto(ili druga generacija cetvorke, kako li ce ga krstiti) i takav ce naredne dve godine raditi bez problema, dok ce ovi zbog touchwiza morati da gruvaju do te mere da cu na kraju ranac sa fiokama za ram, skladistenje i grafu nosati, samo da bi uspeo da pokrenem dve napredne funkcije koje su smislili tad.

Ma ja od sad kupujem bez garancije. I onako je diskutabilno postalo sta podleze garanciji. Bar jednom ce mi ispasti I cao garancija. Hocu da fleskam I hebe mi se za garanciju. Plati cu telefon manje bar 150e manje taman toliko da imam za nedaj boze opravku :D

Slusaj, ja ne osporavam da postoje ljudi koji suu nistili svoje telefone nepaznjom, fleshovanjem kojecega i sl. I slazem se da takvima treba ukinuti pravo na ostvarenje garancije, ali ne treba zbog 10% nepazljivih ljudi kazniti sve power usere. Prosto nema smisla.

Ja iskreno ne znam sta su tu uradili i ujebali da i flesovanje njihovog oficijalnog GE ROMa ponistava counter..to nema smisla svakako..jedino ako te teraju da kupis bas GE ediciju tog telefona, ali nije kao da je ima na svakom koraku

Ajde mi molim te objasnite zasto bi neko premium telefon sa svim naprednim funkcijama flesnuo GE romom. Sta da bi mu brze otvarao imenik I pozive ?

Kojim naprednim funkcijama? Ja ne lakiram nokte niti sam domacica da mi trebaju sve one gluposti koje dolaze uz SGS4 ili N3. Treba mi kamera i pristojan interfejs, a standardni ROM to ne zadovoljava, bar ne vizuelni deo mojih zahteva. Neko voli AOSP, poput mene, zato i postoji GE ROM. Izgleda normalno, nema bloata koji nicemu ne sluzi, nema TW koji je ocaj i radi kako treba, bez zastoja. Kad su mi vec dali izbor, zasto ga ne bih iskoristio?

A uuuuu brate. Nije za tebe note 3. A ni sgs4. Ti kupi neki Huawei pa ga modifikuj. Hoces note 3 da ostavis bez brdo mogucnosti da bi dobio nexus ciglu od 5.7 inca I njegovom jadnom kamerom. A uuuuuu...

tu4ygajy.jpg

Evo screen shot iz videa.
Brate koliko detalja :)
u7ehynu8.jpg

Poslednja izmena:
Jes bas si naso sta ces da snimas...kome trebaju ovi "pozadinski" detalji..oslepeh :p

Moze li nekako da se ubije skroz? Nema download-a, nema recovery-ja? :) 220V??

Haos na XDA, haos ovde, a jedino Zechs-u sve normalno. PA KO JE OVDE LUD? :d

Sad *****avaš... Čovek nigde nije rekao da je njemu sve normalno, već da je to sasvim razumljivo ponašanje velikih proizvođača.

Da nasalih se, ali ovde je on jedini koji ih brani...

Jee, ali koliko halabuke oko knoxa...pa i da je pola od toga bilo kad je Samsung odbio da otvori drivere za Exynos...eee, sad bi imali stable aosp romove :)

*** ih Exynos... Bolje mi je i to, nego ovo. A toliko sam bio srecan kad sam video da kod nas dolaze Qualcomm-ovi, a ne Exynos i taman sve odlucim gotovo, samo jos da sacekam decembar i shebe mi citavu koncepciju :d

Ja lepo rekoh...cekaj S5 :D (ako nista, bar zbog tih najavljenih premium materijala) :D

To bi sve bilo lepo da oni ostave opciju da korisnik moze da izbrise njihove nepotrebne preinstalirane programe. A takvih programa je dosta,bar na tw

Dobro, doduse na 4.2 ili novijem androidu mozes da odradis "disable" neke aplikacije, sto je slicno kao "freeze" u titaniumu. 90% ljudi ionako rutuje telefon da ga ocisti od bloata.

Meni nije jasno kako se ljudi ne bune za HTC ili Sony ,kome jos aplaudiraju jer je otvoren prema zajednici, a oba proizvodjaca nude otkljucavanje telefona uz uslov gubitka garancije preko njihovih dev sajtova? A ne mozes nista da flesujes pre nego sto to odradis...i sta sada, odjednom je Samsung kriv, a ostala dva proizvodjaca?
Ne branim Samsung, ali zapitajte se jel imate iste standarde prema svim proizvodjacima...
Za sada jedino jos LG to ne radi, od velikih firmi...ne racunam Oppo, Meizu i Xiaomi

Evo sa HTCovog sajta: http://www.htcdev.com/bootloader

Sony: http://unlockbootloader.sonymobile.com/

Ne znam za ostale, ali kad sam ja imao Neo, mogao si da otkljucas tim (zvanicnim) metodom, a mogao si i nezvanicnim, kojim ne gubis garanciju ako ti nesto hardverski ode. Pored toga, ja sam se zacudio kad sam na Nexusu 7 (koji sam posle Xperije kupio) da moras da otkljucas bootloader da bi odradio root, to kod Xperije nisam morao, a mogao sam lako i unroot da odradim. I kod LG-ja koji sada imam mogu da odradim root bez otkljucavanja bootloadera, a mogu i lako da zakljucam bootloader. Takodje, i kod LG-ja i kod Sony-ja, mozes da flesujes zvanicne romove (u .kdz ili .tft formatu) koliko ti volja, bez otkljucavanja bootloadera. Cak je i Gizmo radio update Z1 preko flashtool-a na najnoviji fw pre testiranja. Na Note 3 to ne bi mogao, ako je tacno ovo sto se pise

Za HTC nisam upucen, njega nikad nisam imao, i nikad do kraja nisam shvatio onu zezanciju sa s-off i s-on

Jeste, kod Sonyja mozes...to je tacno...flesovao sam tako oficijalne ROMove na XU...Samsung je tu nesto zeznuo jer neki prijavljuju da im se nije menjao knox counter flesovanjem oficijalnih romova, dok drugima jeste.. Niko zna sta se tu zapravo desava, a Samsung se jos nije zvanicno oglasio po tom pitanju..

*** ih Exynos... Bolje mi je i to, nego ovo. A toliko sam bio srecan kad sam video da kod nas dolaze Qualcomm-ovi, a ne Exynos i taman sve odlucim gotovo, samo jos da sacekam decembar i shebe mi citavu koncepciju :d

Ali zato Exynos ima Wolfson.. mada je zvuk i sa S800 odlican.

Nazad
Vrh Dno