Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Hajde sačekaću možda bude na happy hour ovog utorka, ako je tako onda je suđena 😁
Hvala!

Je li ovo stvarno SVE što kamera Note 10 telefona može da uradi na koncertnim uslovima?! Imam još 20ak pokušaja, svi podjednako loši...
To je to ili je nešto do mog primerka, pošto je od ovoga s8, s9 pa i prastari Note 4 pravio neuporedivo bolje fotografije, ovo je beskorisno

Prilozi

• 20210703_021701.jpg
    20210703_021701.jpg
    205.3 KB · Pregleda: 85
Pa što nijesi ponio neki od tih telefona, uplodivao obje slike pa da uporedimo?

Zato što nikada do sada nije bilo potrebe da nosim dva telefona, svi su obavljali dužnost i više nego odlično, izgleda sa ovim smećem više neću imati uspomene sa večernjih dešavanja, a volim. I posle se pitam što pobogu ljudi nose kineze.......kad' im vidim ekrane dok snimaju i slikaju nije mi dobro, a ja sa ovim pokušavam da napravim jednu sliku celo veče. Katastrofa.

Do mog primerka je...
Nosili smo oba telefona sinoć na koncert, moj iz Telenora MSR, drugi iz Tehnomanije SEE. Da li je moguće da je do softvera? Meni je zadnji patch 1. maj, kamera očajna, zaista, do neupotrebljivosti, sa drugog SEE snima i slika koncert kao zmaj. 😑
Dajte recite kako da ubacim SEE da probam da vidim možda je do toga, ili da ga nosim? Jel stvarno može softver toliko da u***e stvar?

Skineš SEE i odin. Mali milion puta po Samsung temama napisano kako. Iskoristi pretragu u Samsung temama, pretraži Odin i videćeš uputstvo

Znam ja odlično kako funkcioniše Odin i sve to, ovo je specifično da je telefon u garanciji pod drugom kodnom oznakom, samo sam htela da neko kaže kako da ne upropastim garanciju, znam da ne mogu MSR da izmenim u potpunosti, nešto ostaje... al' ono, nije frka za nervozne 🙄

Ja sam jedan TOP, N9 je bio nosio na neki servis kamere U ProMobi. Tom prilikom upisali mi novi softver - SEE.

Možeš da ideš i da tražiš novi softver.

Nakon 2 godine, moj Note 10 ide dalje.
Uzima se Z Fold 3...

Jel moguće da onaj Samsung Free, nije moguće zameniti Google-ovom alternativom ili makar ugasiti ?

... ili nešto propustam ?

Mislim da će uz Z Fold 3 powerbank biti obavezan dodatak.

Danas mi se desilo da voda prodre u kamera sistem na Note 10, kamere su ostale zamagljene. Telefon je u garanciji. Da li je neko možda imao iskustvo sa reklamiranjem Samsung telefona u slučaju oštećenja usled kontakta s vodom?
20210817_222624.jpg

Jel moguće da onaj Samsung Free, nije moguće zameniti Google-ovom alternativom ili makar ugasiti ?

... ili nešto propustam ?

Možeš da ga ugasiš da se prosto ne prikazuje, pošto mu drugo ne možeš ništa.

Nakon 2 godine, moj Note 10 ide dalje.
Uzima se Z Fold 3...

I ja razmišljam isto, doduše posle nešto više od 3 meseca. Telefon mi je super kao telefon, stvarno nemam zamerki uopšte čak i baterija meni sasvim dovoljna a za zahtevnije dane (putovanja) tu je powerbank. Kameru u noćnim uslovima ne mogu da svarim i tačka... a ne znam koliko ću sa drugima baš bolje da se provedem čitajući iskustva ovde po forumu i za 21u...

Jel imas neku predstavu kakav ce biti SOT na ZF3? Ima manju bateriju od Note-a dosta vise ekrana. Jedino ako ima manji PPI.
Trenutno imam između 4 ipo i 5 sati.
Ali ići će to na više, kada krenem manje da ga maltretiram.

Nisam nezadovoljan, naročito jer sam dobio i 3 godine garancije, što znači da sam (teorijski) miran makar 30 mjeseci.

Verujem da je bar 80% SOT-a sa veceg ekrana?

MSR "precvikan" na SEE, telefon potpuno druga dimenzija nakon toga a stižu i OTA ažuriranja uredno. Neverovatno šta softver uradi od telefona, blagi užas. Nikad' više telefon sa "brendiranim" softverom.

Zdravo. Imam obični Note 10 već godinu i po dana i čini mi se da je baterija počela da slabi, jedva izvučem 4 sata sot i to na wifi. Razmišljao sam da promenim telefon (Pixel 4a ili OP Nord 2) ali nisam još siguran. Zanima me da li je neko od vas menjao bateriju na ovom telefonu, koliko je veći sot, i gde ste to radili, u kom servisu?

Mislim da je Promobil, ali to ce vec neko drugi da ti kaze. Ono sto ja hocu da kazem je da moj Note 9 (koji je kod mene 2 godine, a kod predhodnog vlasnika godinu dana) izvlaci 6 sati SOT na WiFi bez problema, ali ni ja ni predhodni vlasnik nismo koristili brzo punjenje, a baterija je ocigledno punjena preko 1100 puta. Brzo punjenje definitivno ubija bateriju (ukoliko si je tako punio).

Uveče ga ostavim na sporom punjaču a uglavnom usred dana dopunim brzim, što znači da je bilo baš dosta ciklusa punjenja.

To dopunjavanje baterije najvise ubija bateriju, mozda i vise od brzog punjenja

Verujem, ali šta ću kad moram. Primetio sam da u toku dana potrošim oko 125% baterije, za četvrtinu je manjeg kapaciteta nego što meni treba. A telefon mi se zaista sviđa, odgovara mi veličina i to što je dual sim (još jedan razlog za veću potrošnju, verovatno). Jedino sam razočaran kamerom jer sam pre njega imao Pixel 3.
Zato me zanima sta bih dobio sa zamenom baterije i da li to uopšte vredi ili da tražim drugi telefon.

Verovatno bi dobio malo promenom baterije, ali vise ces dobiti nekim "vecim telefonom" veceg kapaciteta baterije. E sad dimenzije, ako ti ne prave problem...ja sam sa S8 presao na S10+ i jedan dan je trajalo privikavanje :) ali, ne bih mogao na S20/21 Ultra, to mi je vec "ogromno"

Naravno da ćeš dobiti zamenom baterije u ovlašćenom servisu. Moj Note 10 je aktiviran u martu 2021. još uvek naravno na prvoj bateriji, izvlačim oko 5-5.5h sa njom. Bluetooth non stop upaljen zbog narukvice i slušalica, osim kada igram igricu bude manji sot naravno. Nisu iste zamenske kao originalne, činjenica je, ali na prethodnim uređajima uvek je zamena donosila boljitak.

Pozdrav ljudi, imam problem sa zvukom dolaznih poziva i zvukom notifikacija.

Kada je telefon položen normalno na leđima na ravnoj površini, dolazni pozivi se lepo čuju, međutim, čim ga uzmem u ruku, utiša se strahovito sam od sebe. To znači da kad sam u pokretu i kad je u džepu, gotovo da ga i ne čujem, često imam propuštene pozive zbog toga. Svi zvuci su podešeni na maksimumu.

Zvuci notifikacija (SMS, viber) se uopšte ne čuju! Kad odem u opcije da promenim zvuk notifikacija i probam opcije, takođe se ništa ne čuje, ali npr ako surfujem na YT, cujem u pozadini kad stigne npr viber poruka.

Skroz sam zbunjen, nema šta nisam radio, restartovanje, brisanje keša, fabrički reset čak, ništa, sve isto. Da li neko ima ideju šta je u pitanju?

Da li je neko imao ovakav blesav problem i šta bi moglo da bude uzrok?
WiFi prolupao :D
Zanima me gde bih mogao u Bg da nađem orginalnu bateriju za ovaj telefon?

U Pro Mobiju

Da li se neko u poslednjih par dana susreo sa problemom nemogućnosti povezivanja Note 10 telefona na bluetooth uređaj u automobilu? Radilo je sve najnormalnije dok odjednom nije prestalo da radi, auto vidi ostale uređaje, imamo 2 Note10 telefona i ne vidi nijedan da se poveže na njega. Obrisana memorija u uređaju auta, pokrenut postupak pretrage bluetooth uređaja iz početka, sve ostale vidi, Note10 ne vidi. O čemu se radi da ne zna neko? Brisan cache i data iz aplikacije telefona, ne pomaže...

Jel zna neko moze li nesto da se uradi povodom wifi signala, a da ne nosim telefon u servis. Generalno sam zadovoljna telefonom, osim baterije koja uglavnom ne izdrzi ceo dan, i wifi signala. Na poslu mi se stalno prebacuje sa wifi na mobilne podatke, cim je signal malo losiji i cesto mi ne stignu odmah poruke na viber. Inace sam fan Samsunga, svaki telefon mi je bio Samsung, mislila sam sad da uzmem S21, posto je 2 godine kako imam Note 10, ali se plasim da ce biti isti problem, pa sam pocela da razmisljam o prelasku na Xiaomi, Redmi Note 10 pro, ili da sacekam Redmi 11.

Ok hvala.
Danas sam sjeo u centar grada i uključio WiFi na telefonu.Ni jednu ali ni jednu mrežu nije pronašao,dok je moj telefon od 200 eur našao 5 mreža a laptop od 100 eur njih 100.
Resetovao sam telefon više puta i tek možda tam peti put nađe samo jednu mrežu i jedva se konektuje na nju.
Pa kakvo je ovo smeće od telefona,jer ne vjerujem da je samo problem u mom telefonu,Samsung odavno ima probleme sa Wifi isto sam imao i na S7 edge te na njegovom starijem tabletu...ali na telefonu koji kad je izašao imao je cijenu 1000 eur a danas 600 je neoprostivo.
Kako da riješim ovaj problem?Android je 11.
I ja isti problem imam sa mojim Note 10, na par mesta kad sam pokusala da se nakacim na neki wifi, kod mene ga ne nalazi, a osoba koja je sa mnom i ima neki drugi telefon (Huawei, Xiaomi) se opusteno konektuje. U stanu nemam problem, jer je jak signal, na poslu mi stalno puca. Znaci problem je samo kad je signal slabiji, kad je udaljen ruter.

Nazad
Vrh Dno