Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Pa to nije nužno krivica telefona već neadekvatne mrežne infrastrukture na poslu. I koliko je tačno udaljen ruter? U kakvoj zgradi ,kroz koliko zidova i kog tipa prolazi sigral? Koji tip mreže je u pitanju, kolika je jačina signala, koliko klijenata ima oko tebe?

Ruter je udaljen prilicno, stara je zgrada, i dosta ljudi se nakaci, tako da moguce da je zbog toga, cim kod mene u stanu nemam problem, ali koleginica koja sedi sa mnom nema taj problem sa njenim telefonom (Xiaomi Redmi) kod nje ne puca, kod mene se stalno gubi, svako malo vidim prebaci se sa wifi na mobilne podatke, pa mi je zbog toga bilo cudno. Na kraju sam se povezala preko hotspot na laptop. To me i ne nervira toliko koliko losa baterija, al Samsung je poznat po tome. Sve drugo mi je vrh kod ovog telefona, od dizajna, do funkcija, brzine itd. Svakako mi ugovor u mts istice u februaru, pa sam planirala novi da kupim.

trebalo bi proveriti da li je uključena opcija da se prebacuje na data protok kada je "loš" wifi signal....samsung svaku i najmanju oscilaciju signala tumači kao "loš" wifi signal i prebacuje na data protok...i meni je tako prebacivao dok to nisam isključio...

trebalo bi proveriti da li je uključena opcija da se prebacuje na data protok kada je "loš" wifi signal....samsung svaku i najmanju oscilaciju signala tumači kao "loš" wifi signal i prebacuje na data protok...i meni je tako prebacivao dok to nisam isključio...
Onda je sigurno to u pitanju. Sad cu da pogledam. Hvala
Onda je sigurno to u pitanju. Sad cu da pogledam. Hvala
Bila mi je ukljucena ta opcija, ne bih se nikad ni setila to da pogledam. Iskljucila sam sada, nadam se da ce biti bolje. Hvala jos jednom. Pozz

Poslednja izmena:
Koliko god branili ovaj telefon, mada mislim da nije konkretno do njega nego do wifi modula koji Samsung ubacuje u telefone, činjenica je da low end telefoni poput Xiaomi, Honor i sl. od po 150-200e bolje hvataju wi-fi mreže kod mene na poslu od eto mene sa Note 10 trenutno, ranije sa S9. Kolega ima Poco F3 koji hvata daleko više mreža od mene, koleginica neki žaomi star 3 godine, isto...

ne znam da li je poenta da hvata što više mreža ili da dobro radi sa mrežom koja ti je potrebna za rad i zabavu? to što će šjaomi da uhvati ( ili samo vidi) zaključanu mrežu komšije u podrumu nekoliko spratova ispod bar mene ne fascinira previše...

Poslednja izmena:
Fascinira kada sediš u kantini u kojoj nema rutera, a kolega pored tebe sa žaomijem hvata (i uspešno koristi) signal sa rutera na trećem spratu, a ti si osuđen na svoj 4g. :)
Moguće da ima veze sa materijalima, njihov je plastikaner Note10 ima alu lajsnu... ali svejedno, lajsna mi neće pomoći da obavim neki posao kada mi treba više megabajta. Sve ima svoju cenu. Naravno da ne pristajem na te "alternativne" telefone kao višedecenijski korisnik premium Samsung telefona, ali malo bude krivo kada se nađeš u takvoj situaciji. 😄

Vidi, ja sam se namenjao telefona , iPhone, Samsung (S i Note serija) i svojevremeno HTC M linija ,su mi najlosiji WiFi domet imali. Ali takodje je specificno za sva 3 da su u pitanju telefoni sa najkvalitetnijim materijalima. Skoro sam sa Mate 20 pro koji je takodje vrhunski uredjaj, presao na Motorolu G100.. A onda shvatis da sva ta fama oko zavrsne obrade i kvaliteta materijala uopste nije lazna, samo kada prvi put uhvatis parce reciklirane plastike..

Nakon zamenjene matične ploče i baterije u garantnom roku, u pro mobi servisu, sot time je katastrofa 🙄 Izdrži 3 sata, i to je max što mogu da izvučem. Kako se vama ponaša Note 10+ što se tiče baterije? Screenshot_2021-11-01_174317.jpg

Nešto tu ne valja, meni običan N10 izvuče 5h bez problema. GoSmS i taj Tuner ti žderu bateriju u pozadini, GoSMS je opšte poznato smeće od aplikacije iz mnogo razloga, makni to. A ovo drugo ne znam šta ti je ali ti je pojelo više baterije u pozadini od poziva...

Vrati ti to lepo njima na proveru. Nema ovo veze sa realnim.

Telefon više nije u garanciji, međutim piše da imam 6 meseci garancije na zamenjene delove. Po ovome ispade da su mi stavili još goru bateriju nego što je bila Screenshot_2021-11-03_110439.jpg

"Based on 174 sessions"

Kada su ti zamenili bateriju i matičnu, pre koliko?

Meni kada je ProMobi menjao bateriju na S9+ modelu imala je manji kapacitet nego ova koja nije valjala. Odmah sam uložio prigovor, ali avaj, takve su navodno baterije.

I to je tačno, ništa nije kao prva. Ali ovo je baš malo, sa druge strane vidi se da je punjena 174x znači da nije baš skoro menjana ali opet to je polovina od minimalnog lifespan-a baterija, trebalo bi da je još uvek u punom kapacitetu koliki god on bio. Smrducka ili na lošu matičnu ili neke loše aplikacije jedu previše. Možda hard reset, par dana sa čistim telefonom bez instalacije dodatnih aplikacija, proveri pa ako je isto nosi na reklamaciju, imaš 6 meseci garanciju na popravku.

Evo paralela,
Običan Note 10 kupljen u martu 2021, Exynos, skoro isti SOT kao tvoj a ostalo još 49% baterije.

Prilozi

• Screenshot_20211104-194339_Device care.jpg
    Screenshot_20211104-194339_Device care.jpg
    68.4 KB · Pregleda: 23
Apsolutno nikakva paralela...upali spotify par sati npr u pozadini pa stavi opet sot ;)

Odlično je to, ja ne mogu da doguram na 4 sata sot na dual sim Note 10. A iz iskustava sa foruma vidim da se baš i ne isplati menjanje baterije. Šteta, baš mi se sviđa ovaj telefon, dimenzije, displej, memorija...jedino kamera nije nešto. O kom narednom telefonu razmišljate posle Note, danima tražim nešto sličnih dimenzija i karakteristika...i ne vidim ništa zanimljivo osim S21 koji je preskup.

Apsolutno nikakva paralela...upali spotify par sati npr u pozadini pa stavi opet sot ;)
Aaaaa, sada shvatam šta je ovaj Yo kada mi postavljaš Spotify kao zadatak 😄 nisam znala da je online radio, zato mi je čudno bilo zašto pobogu ždere toliko u pozadini.
Moguće da si u pravu, ako budem zaludna baš ću probati jer stvarno nemam generalno problem sa baterijom, doduše ni posao koji mi dozvoljava da slušam radio u pozadini. 😁 Ja kidam bateriju sa Asphalt 9 u slobodno vreme, on mi je zadužen da "upropasti" bateriju malo pre isteka garancije, da mi je zamene 😄

@budjoni
Ja iskreno nemam u planu da ga menjam, polažem mnogo na estetiku meni je ovo i dalje najlepši Samsung ikada i dovoljno dobro mi radi posao za sve što mi treba, od kada je kamera krštena precvikavanjem MSR na SEE, nemam nikakvih zamerki.

Onda uzmi bežični punjač za sto i za auto i nećeš brinuti o bateriji 🥸

@NecaBG Valjda kad zamene delove oni urade fabricki reset tel? Secam kad su meni menjali ekran, maticnu i bateriju i obavezno ide fabricki reset i instaliranje starog (istog) softvera. Sve je bilo okej i baterija je bila kao kad sam ga uzeo.
Mozda ti je losa baterija ubacena ili su aplikacije zahtevne ili igras dosta igrice ili te npr zeza signal ako koristis vise mobilne podatke.
Imas garanciju na nju 6meseci, ako ti ne odgovara prilozi zalbu.

"Based on 174 sessions"

Kada su ti zamenili bateriju i matičnu, pre koliko?
Zamenjene su 23.08.2021, ali šta da mu radim kada se stalno prazni, pa moram da ga držim na punjaču bar 3x u toku dana 🙄
Ja sam naručio sada Huawei mate 40 pro, malo da promenim Note seriju, jer ovaj Note 10+ imam 26 meseci već, a da čekam Mart za s22 daleko mi je :D Makar ću Mate puniti za 30 min :D

ajd i ja malo oko zamene baterije....telefon je u mts garanciji do maja sledeće godine....baterija strašno brzo padne sa 100 posto na 90, ali nakon toga se poanaša manje više normalno...sad ne znam da li nakon ovih iskustava gore da uopšte menjam bateriju ili šta da radim? iskoristio bih da je ipak zamenim dok je u garancij, ali ako je lošija od originalne ne znam koliko je pametno...

@Note10

ma dilema mi je da li to uopšte da radim, jer ta zamenska možda bude i gora od ove originalne...a verovatno će mi telefon uskoro biti backup telefon, jer ću do maja verovatno kupiti neki nov telefon...

@dule2303

ono što ovde ljudi pišu govori drugačije...žale se ljudi da nisu kao original i da su i u servisu rekli da su baterije eto "takve"....?

Odes u promobi i sigurno dobijes original bateriju,nema sanse da stave bilo sta drugo

Odes u promobi i sigurno dobijes original bateriju,nema sanse da stave bilo sta drugo
hm, evo par postova gore šta ljudi pišu:

"Meni kada je ProMobi menjao bateriju na S9+ modelu imala je manji kapacitet nego ova koja nije valjala. Odmah sam uložio prigovor, ali avaj, takve su navodno baterije."

Nazad
Vrh Dno