Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Pa normalno, imao sam N10+ i EXY i SD. Iako nije velika razlika kao kod N20, i dalje SD dominira, posebno pri gejmingu, ali je 855 sećam se bio hladan čak i pri početnom instaliranju aplikacija. Plus veliki displej.. Ako nije problem 60Hz, po meni je N10+ SD bolja kupovina od S20+ Exy.
Post automatically merged:

Skoro pa nikakva,malo bolja baterija i to je to.
Hladniji je i značajno bolji za gejming. Baterija je samo malo bolja, možda kod standby draina.
 
Jel moze neko da mi kaze koliko ce jos updatova da dobije Note 10 plus i jel se isplati kupiti ga sad?
Do kraja 2020 godine su predviđeni uodati za njega. Ima najave da će biti i za 2023.
Stace biti bateriji posle 6 meseci,jedino ako ga bas nije pazio tipa da ostavi telefin celu noc na punjacu to je "smrt" za bateriju.Moj je bio star godinu dana jos sam dosta igrao COD mobile baterija bila skoro pa ko nova.
Telefon mi je u zadnjih 600 i više noći stalni na punjaču po 10 i više sati. Ne vidim da je baterija oslabila značajnije nego što bi nakon 600 punjena. Tako da ova priča nema neke veze...
 
Još jedan update.
Bio sam i prije njega na martovskom, instaliran ali ne donosi ništa da ja vidim. Screenshot_20210407-001314_Software update.jpgScreenshot_20210407-001314_Software update.jpgScreenshot_20210407-001314_Software update.jpg
 
Koliko je pametno videćemo ali posle višemesečnog vaganja na šta preći posle S9 a da nije osakaćeno, ružno, ogromno i nerealno skupo za osakaćenost, pade izbor na Note 10.
Čekala sam s21 kao ozeblo sunce zbog flat ekrana i malenosti i "konačno dobrog procesora" ali ne vredi, nema ni on SD karticu, nema crne boja u osnovnom modelu, plastika, taj Exynos opet ništa značajnije bolji, onaj semafor iza mi je nepodnošljivo ružan... splaslo oduševljenje odmah. Tražila s20 da nađem u Snap varijantu po cenu toalet papir garancije, ne dočekah, osim Ultra varijante koja ne dolazi u obzir zbog ogromnosti. Note 20 mi je ružan i opet plastičan i opet nema crnog tako da pade izbor na Note 10, po meni najlepši uređaj ikada koji će izgledati postati evergreen i poslednji "mali" telefon koji nije načisto oskrnavljen. 23 meseca Telenor garancije za 400e, okej, Exynos opet, ali bar da znam da ne gubim izgled, lepotu, premium izgled, ne nosim cigletinu i imam validnu garanciju. Ne mogu više da čekam. Za te novce mislim da je bio best buy pa će vreme pokazati, već imamo jedan AuraGlow u kući i jasna mi je ta "slaba" baterija, ja i sa S9 imam već naviku da dopunim telefon tokom dana, dobru eksternu sa QC3 za putovanje kada nekada bude opet moguće i to je to, ništa novo i odbijajuće.
Nadam se da je izbor dobar, ako ništa biće najlepši, vraća mi se olovka, kamera ništa mnogo lošija od novih a mnogo bolja od S9, mnogo više memorije i nadam se da će biti okej, eto mene ovde. :)
 
Da li može da se flešne SEE na telefon iz Telenora sa MSR a da se ne pobune u Promobi prilikom eventualnog nošenja u naredne dve godine, ima li neko iskustva?
 
Mozes slobodno, svakom sa mreze sam ubacio SEE i nosio par puta u servis i za to ne prave problem, bitno da nije rutovan.
Jedino da li moze da ostane SEE, sad su to onemogucili, na N20 Ultra ubacujem rucno SEE update al u telefonu ostaje i dalje da pise MSR.
 
Šta to znači, stiže OTA update za MSR ili SEE? Ima li razlike uopšte osim što mene nervira prvi non SEE Samsung u životu? 😳😄
 
Stize OTA za MSR jer vidim da izbace da je stigao OTA za SEE a kod mene nema kad proveravam, odmah skinem i ubacim rucno. Znam kako ti je, mene nervira sto za SEE izbace 3 update na nekim i ispravku za kameru a Telenor izbaci tek jedan update i to sistemske ispravke, van svake pameti.
 
🙄 znači nerviraće me. Mada me to ručno ubacivanje baš smara i nema šanse, to ne radim još od Samsung Galaxy SII i xda firmvera, od kada je upeglan Touchwiz-OneUI to ručno baktanje mi baš ne pada na pamet. Smarači neviđeni kao da oni nešto pametno urade pa zapeli da imaju svoj kod...
 
Odradio sam prvi format poslije 15 mjeseci korišćenja.
Sigurno mi je dan trebalo da sve prebacim na PC, formatiram i izbrišem sve foldere ručno (jer se neki nijesu brisali sami), veštim nazad sve app (njih oko 300), vratim sms poruke (oko 70.000), vratim call logove, namestim dupli viber, Google Drive sync na 10ak foldera....

Ali isplatilo se, baterija je počela da mi bude na oko 4 SATA SOT. Sada je opet na preko 5 sati.
Nije mi SOT toliko smetao koliko što telefon punim 20% više, odnosno bateriju trošim 20% brže nego što bi trebalo.
 
Nemam 300 aplikacija ali bluetooth uključen sve vreme za pozive i muziku i povezivanje sa autom, stalno na 4g u ne baš tako sjajnom području pokrivenosti i meni je standardno sot 5.5h. Koliko se načitah o lošim utiscima za telefon i bateriju, ne vidim da je išta toliko baš strašno. Doduše ja dolazim sa S9 pa mi je ovo ni napred ni nazad, dopunim ga uveče pred spavanje za sutra i ako ne igram igricu izdrži ceo dan komotno. Jedina loša stvar koju imam da kažem za telefon je odvratan zvuk iz slušalice, zato i ne razgovaram preko telefona više uopšte, isključivo buds, i odvratan zvuk generalno, kao iz neke šerpe. Spigenova maska ima neki zvučni "kanal" pri vrhu pa je kao malo bolje, ali u odnosu na S9 očaj živi. Ako je ovo budućnost zvuka iz telefona onda neka vrate gornji bezel zarad krštenog zvučnika, neću da se bunim.
 
Odlično je 5.5 sati.
Moj na dual sim je nekad mogao toliko, ali nakon 640 punjenja ne može više..

Zato sada na kraju ljeta ide zamjena baterije za novu i još koja godina gaženja ovoga uređaja, sve dok ne naprave manji telefon boljim karakteristikama (nebitan brend)
 

Prilozi

  • Screenshot_20210503-161137.jpg
    Screenshot_20210503-161137.jpg
    83.4 KB · Pregleda: 30
Pozz društvo.
Na Note 10+ sam dobio SOT od samo oko 5h 30 min.
Telefon sam kupio polovan,probao sam 3 programa za čitanje wear level,discharge cycles te health,ni jedan mi ne prijavljuje te podatke.
Pokušao sam sa cakom allow permissions i ništa,i dalje nemam uopšte tih tabova u programima.
Programi su AccuBattery,DevCheck i PhoneInfo.
Jutros sam prvi put nakon kupovine napunio telefon do 80 % i evo šta sam dobio što se tiče zdravlja baterije (slika ispod).
Sad ne znam jel ovo tačno ili ne,ne bih rekao da jeste ali volio bi.
Inače jako brzo mi vuče bateriju,oni procenti samo nestaju pri upotrebi ekrana a o WiFi da ne govorim.
Inače prebacio sam na režim rada u crnoj boji,smanjio rezoluciju na fullHd+,punim kad je telefon u airplane mode,isključio sam gestove,ne znam šta još da uradim da bi baterija potrajala barem malo duže?
 

Prilozi

  • Screenshot_20210513-085745_AccuBattery.jpg
    Screenshot_20210513-085745_AccuBattery.jpg
    97.9 KB · Pregleda: 33
Odlično je 5.5 sati.
Moj na dual sim je nekad mogao toliko, ali nakon 640 punjenja ne može više..

Zato sada na kraju ljeta ide zamjena baterije za novu i još koja godina gaženja ovoga uređaja, sve dok ne naprave manji telefon boljim karakteristikama (nebitan brend)
Ja uopste ne vidim battery discharge cycles.
U čemu je problem?
 
U jedinoj iole validnoj aplikaciji za Samsung "Phone Info" u odeljku "PERSONAL" tapni nekoliko puta na tekst "USAGE HISTORY" i izbaciće ti u procentima battery health level. Moj telefon je star 2 meseca, pokazuje 98.7% deluje da je korektna procena.
 
U jedinoj iole validnoj aplikaciji za Samsung "Phone Info" u odeljku "PERSONAL" tapni nekoliko puta na tekst "USAGE HISTORY" i izbaciće ti u procentima battery health level. Moj telefon je star 2 meseca, pokazuje 98.7% deluje da je korektna procena.
Meni u istoj app piše da sam obavio oko 650 ciklusa i da je baterija na 97%. Nije sigurno tačno.
Ja uopste ne vidim battery discharge cycles.
U čemu je problem?
Skink AccuBattery ili GSAM Battery
 
Meni u istoj app piše da sam obavio oko 650 ciklusa i da je baterija na 97%. Nije sigurno tačno.

Skink AccuBattery ili GSAM Battery
AccuBattery mi prijavljuje 96 % health nakon prvog punjenja,ne zam koliko je i to tačno,ne vjerujem jer telefon je kupljen polovan i sigurno star preko godinu dana.
 
Kupio si polovan telefon koji je korišćen, urađen factory reset ko zna koliko puta, napunio ga jednom i očekuješ da ti neka aplikacija kaže kapacitet baterije i broj ciklusa od prvog dana? Pa baš teško... uživaj u telefonu i ne misli na bateriju, kad vidiš da ne traje, nosi, zameni i gotovo.
 
Ok hvala.
Danas sam sjeo u centar grada i uključio WiFi na telefonu.Ni jednu ali ni jednu mrežu nije pronašao,dok je moj telefon od 200 eur našao 5 mreža a laptop od 100 eur njih 100.
Resetovao sam telefon više puta i tek možda tam peti put nađe samo jednu mrežu i jedva se konektuje na nju.
Pa kakvo je ovo smeće od telefona,jer ne vjerujem da je samo problem u mom telefonu,Samsung odavno ima probleme sa Wifi isto sam imao i na S7 edge te na njegovom starijem tabletu...ali na telefonu koji kad je izašao imao je cijenu 1000 eur a danas 600 je neoprostivo.
Kako da riješim ovaj problem?Android je 11.
 
Pa evo na mom nije,i šta da radim sada?
Ti si možda kupio nov telefon.
Očito ovo nije problem samo sa mojim modelom:

Sad sam otišao u drugu sobu koja je udaljena možda 10 m od rutera:
Test S7 edge,S5e,Galaxy Note 3 te Galaxy Note 10 +.
Svi prikazuju istu jačinu signala jedna crta do punog,ali:
S7 edge fata najbolje,i prijavljena je sljedeća brzina:
S7 edge 115 MBps (puni signal)
S5e 65 MBps
N10+ 43MBps.
Note 3 33 MBps.
Znači da S7 edge ima bolji prijem od Note10 +.
Tačno ne treba kupiovati ništa novije,svi stariji telefoni tableti i laptopi su kvalitetniji i bolji.
Sad bi ja razbio N10+!!
 
Ili lepo kupiš telefon sa garancijom pa nosiš u servis. Kupio si mačku u džaku, nije kriv telefon. :)
 
Evo ti screenshot ovog momenta napravljen kod mene na poslu gde imamo 2 zgrade sa po 2 sprata.
Prvi ruter je sprat iznad mog u kancelariji vazdušnom linijom udaljen oko 20ak metara.
Drugi ruter na mom spratu 2 kancelarije od mene.
Treći ruter četiri kancelarije od mene.
Četvrti ruter u kancelariji do moje ali je za njega vezan video nadzor pa je slab.
Peti je u zgradi preko puta moje, bar 50 metara od mene.
Šesti je neki komšijski nije naš.

Dakle o lošem wifi prijemu na Note 10 nema ni govora, kupio si feleričan telefon, prosto.
 

Prilozi

  • Screenshot_20210514-163527_Wifi Signal Meter.jpg
    Screenshot_20210514-163527_Wifi Signal Meter.jpg
    91.5 KB · Pregleda: 21
Ja nemam problema u zatvorenom prostoru nego na otvorenom,evo postavljam video gde se jasno vidi da je ovdeu mojoj sobi okej, a sutra ću testirati na istom mjestu gde sam danas bio,feleričan ili ne,to je teško dokazati,može biti i softverski problem ali ja nisam ekspert za telefone,šta je tu je,džaba mi to postavljaš,niti nam je isti telefon niti isti ruteri niti iste mreže.
Ja telefon mogu vratiti i uzeti nazad pare,ali ne dok sutra ne testiram na otvorenome signal.
 
evo kako izgleda vani,meni se čini da je sve okej,možda grešim a možda buncam,pa bi molio za odgovor sve vas,testirano sa WiFi Analyzer
 
Teško da neko može bilo šta da sudi prema ovakvom video snimku. Prosto je, testiraj, radi, ne radi, sviđa ti se zadrži, ne sviđa ti se prodaj. Ono što ja kao korisnik Note 10 telefona kupljenog u martu u zvaničnoj prodaji mogu da ti kažem jeste da nema nikakvih problema sa WiFi prijemom, nemam nikakvih problema da bilo gde uhvatim mrežu, čak mogu i da biram. Kod kuće imam SBB-ov neki Cisco modem koji nažalost ne mogu da prebacim na 5Ghz, iz nekog razloga su onemogućili pa mi se zbog previše povezanih uređaja a pogotovo kada slušam muziku preko Buds Pro desi da se na kratko otkači WiFi pa moram da ga resetujem, ali nam se to dešavalo na svim telefonima u kući pa i na laptopu kada su povezane bežične slušalice za isti, dakle, nije do telefona nego nas smatra da tražimo drugi modem. Previše drame čini mi se, ako ti se olupava telefon olupaj ga i kupi sebi taj super od 200e i gotovo. To je parče tehnike. Na kraju krajeva, Note uvek možeš da prodaš za iste pare. ;)
 
I dalje sam na martovskom patch-u.
Izgleda da update malo zaostaje...
 
Nazad
Vrh Dno