Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Posle par "near heart attack" situacija, evo me na novom unbranded FW :D

Mali tutorijal "za buduca pokolenja" ;)

• skinuti Odin 3.14.1 3B patched - ne moze stock
  • skinuti Frija zadnji
  • par kablova(izbegavati type-c -> type-c, jedno mi je usb -> type-c zavrsio posao)

U Frija uneti model telefona za koji zelimo da skinemo fw. Za note10+ iz USA(N975U) to je N975U1(unbranded) i staviti XAA csc (to je USA (unbranded/unlocked/default) csc) primeti se da je 3GB manji od carrier branded csc-ova. Pustiti da se skine i raspakovati.
Poterati odin kao admin na win10, uneti fajlove po redosledu (csc ako hoces da se sve obrise, home-csc ako ces da cuvas apps i data)
Restartovati mob, vol+ & vol- odjednom pa ubaciti kabli
Prekrstis se :D
Sacekas oko 4-5 minuta i restart na PASS odina.

hvala @Proday i @zoreli_

Odrađen update na UI 3.1, ali Photo editor i dalje nema najavljeni Object eraser.
Note 10+ ne podržava ovu funkciju ili...?

To je bio odgovor na zadnji post na strani125
Nijesam vidio da postoji i 126.

Još jedan plus za Tapatalk...

614 ciklusa od kada sam kupio telefon.
Nikakve razlike u trajanju baterije

Prilozi

• Screenshot_20210317-082728.jpg
    Screenshot_20210317-082728.jpg
    77 KB · Pregleda: 39
Trece punjenje. N975U1. Ovo je skoro pola na 4g.
Screenshot_20210317-162007_Device care.jpg

Odličan rezultat.
Nakon update na A11 dobio sam januarsko ažuriranje. A onda sam prije 10ak dana dobio opet ažuriranje koje je bilo 200mb i dalje sam na januarskom. Malo su usporili sa ažuriranjem.

Ja sam flesovao preko odina zadnji iz februara ali sam i dalje na ui3.0. Tek sada vidim sta oni nama ovde prodaju sa ovim exynosom, kakva je to prevara. Da ne pominjem da mi je 4g i brzi istabilniji i mnogo bolji signal imam u stanu. Imao sam S20+ pre ovog.

Možeš da biraš da se žališ svaki dan sa Exynosom ili da možda jednom zažališ (zbog garancije) sa Snapdragonom.

Ne znam jeste li znali ali ovo je poslednji model sa dual pixel sistemom.

Inače kolege sa foruma se žale da na S20/S21 ne mogu da snimaju duže videa.
Juče snimao 38 minuta u 4K rezoluciji. Telefon mlak ništa strašno 😎

Ne znam jeste li znali ali ovo je poslednji model sa dual pixel sistemom.

Inače kolege sa foruma se žale da na S20/S21 ne mogu da snimaju duže videa.
Juče snimao 38 minuta u 4K rezoluciji. Telefon mlak ništa strašno 😎

Jeste poslednji,u note 20 je totalno drugi senzor,pa je pritom i dodat laserski fokus bas zbog toga jer je na s20 fokus bio spor.Sto se tice snimanja nisam primetio neku razliku u grejanju u odnosu na n10+,neki prijavljuju za s21 ultra da se greje dosta al vecini se greje u normalno da kazem nekome zapadne felerican model.

Izašao novi update...

Prilozi

• Screenshot_20210323-132142_Software update.jpg
    Screenshot_20210323-132142_Software update.jpg
    68 KB · Pregleda: 26
Sa novim updateom smo dobili ONEUI 3.1.
Sada mi Dex ne radi već samo mirroring.

Ima li još ko ovakav problem?

Jel moze neko da mi kaze koliko ce jos updatova da dobije Note 10 plus i jel se isplati kupiti ga sad?

N10+ svakako,imao sam ga godinu dana odlican telefon nista mnogo losiji od note 20 ultra koji sada imam.
Ali svaki od njih ima razlika, svojih prednosti i mana. Prosto da ne mozes da se odlucis koji da uzmes.
Bas je tezak izbor. Note me ono vuce da kupim, s20 fe i ne bas zbog izgleda. Ali opet kad pogledas 3x zoom nije toliko za bacanje znaci u nekim situacijama. Ekran mi nije toliko bitan dal ima osvezanje ili ne. Tako da nisam vise ni siguran sta je pametan izbor. Baterija za jedan i drugi mogle je sigurno oko 7h SOC sa 50/50 wifi/mobile data.

Ali svaki od njih ima razlika, svojih prednosti i mana. Prosto da ne mozes da se odlucis koji da uzmes.
Bas je tezak izbor. Note me ono vuce da kupim, s20 fe i ne bas zbog izgleda. Ali opet kad pogledas 3x zoom nije toliko za bacanje znaci u nekim situacijama. Ekran mi nije toliko bitan dal ima osvezanje ili ne. Tako da nisam vise ni siguran sta je pametan izbor. Baterija za jedan i drugi mogle je sigurno oko 7h SOC sa 50/50 wifi/mobile data.

Pa sta ti znaci 3x zoom naspram 2x sto ima note 10 plus.Generalno je n10+ bolji uredjaj nema tu razmisljanja.😀

@Pandora994
S20 FE 5G (tj. Snapdragon verzija, nikako Exynos), nov kupis i miran si duze vreme.
Sto se tice N10+, da kupujes nov, ne bih nista rekao, ali davati tolike pare za polovan telefon kome je baterija vec pocela da odumire... Nova baterija je oko 50e, a dosta njih se zali da nije kao prva fabricka, iako je iz ovlascenog servisa. Jedino ako naletis na neki provereno star 2-3 meseca, a opet i to je pitanje, mozda ga je vlasnik stalno punio i praznio do kraja...

Uf tesko mi je naci novi S20 FE sa Snapdragonom, samo Exy sam nalazio, bar u mom gradu. Uzeo bih neki telefon bar na dve godine da budem miran i da ne razmisljam.
N10+ koji sam nasao je star 6 meseci, ali sto ti kazes pitanje je kakva je baterija. Mozda je uredu mozda i njje. Ali ono to je pitanje sve.
Razmisljam o A72 ali ni to mi kad gleadam nije nesto bas ni dobra, a ni losa opcija, ali kad gledam rang 55k to je ono sto mogu da uzmem.
Drugo imam i opet opcija za polovni S10+ koji je jeftiniji od N10+ ali opet polovno i pitanje kako je ustvari.

Uf tesko mi je naci novi S20 FE sa Snapdragonom, samo Exy sam nalazio, bar u mom gradu. Uzeo bih neki telefon bar na dve godine da budem miran i da ne razmisljam.
N10+ koji sam nasao je star 6 meseci, ali sto ti kazes pitanje je kakva je baterija. Mozda je uredu mozda i njje. Ali ono to je pitanje sve.
Razmisljam o A72 ali ni to mi kad gleadam nije nesto bas ni dobra, a ni losa opcija, ali kad gledam rang 55k to je ono sto mogu da uzmem.
Drugo imam i opet opcija za polovni S10+ koji je jeftiniji od N10+ ali opet polovno i pitanje kako je ustvari.

Stace biti bateriji posle 6 meseci,jedino ako ga bas nije pazio tipa da ostavi telefin celu noc na punjacu to je "smrt" za bateriju.Moj je bio star godinu dana jos sam dosta igrao COD mobile baterija bila skoro pa ko nova.

Nema to veze sto je baterija celu noć na punjaču. Moj svaki telefon je u 90% slučajeva po celu noć na punjacu i ni na jednom baterija nije degradirala.
Isto važi i za suprugin Samsung J5 star 3 godine.
Sin njegov S20 puni i danju i noću i koristi ga dok je na punjaču, a baterija mu odlična evo već skoro 13 meseci.

Nema to veze sto je baterija celu noć na punjaču. Moj svaki telefon je u 90% slučajeva po celu noć na punjacu i ni na jednom baterija nije degradirala.
Isto važi i za suprugin Samsung J5 star 3 godine.
Sin njegov S20 puni i danju i noću i koristi ga dok je na punjaču, a baterija mu odlična evo već skoro 13 meseci.

Meni vala nije,note 9 mi je to unakazilo bateriju,pa od tada to uopste ne praktikujem.

Mislm da to sto se tice baterije i nema nekog pravila. Zavisi i od punjaca, obicno ovi originalni lepo pune, ali kad taj original prestane da radi pa posle kupis neki random bzv onda to pocinje da pravi problem. Bar moje vidjenje i iskustvo.
Sto se tice N10+ ok je to telefon 12gb/256gb procesor nije los, kamere su verujem mozda jos konkurentne verovatno bolje i dalje od mid segmenta mozda i gresim. Olovcica kome treba, ekran visoke rezolucije. Baterija solidna i na exy i snap. Ali pitanje sto se tice da li se isplati kupiti njega sad, ne znam kad je predvidjena zadnje azuriranje sistema za njega? To me malo brine i kako ce se ponasa godinama u napred kako bude vreme odmicalo.

Ako ti nesto znaci, kupio sam nov N10+(SD855) i u svemu je bolji uredjaj od S20+(nov, sa VIP-a, Exy) koji je sada kod supruge.

Nazad
Vrh Dno