Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Da, sjajno. Včrs eksperimentisao, od 23h do 7 ujutro nisam pipao tel...oko 25% bat otišlo (sve vreme na mobile data)! Tačno mi žao što ne mogu android 4.2.2. da stavim na ovaj tel pa makar izgubio sve benefite!
44d6553f370503c4e03256ade94894a2.jpg

Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Nešto ti ne da telefonu da spava valjalo bi da to središ, meni skida prosek 3% preko noći period od 2 do 10

Najlakše ti uzmi večeras ga isto tako ostavi ujutru vidiš koliko ti skine i kreneš redom apps da gledaš koja ti koliko skinula videćeš u neaktivnom korišćenju šta je pojelo.

Po svemu sudeći to su google play services

Nije ni čudo što ti loša baterija kad ti preko 50% u toku dana ode na ništa [emoji86]

Edit evo gotovo slično vreme backgrounda imamo za play services al vidi meni potrošnju v.s. sot

...uradi factory izgubi pola sata ionako ti cloud gotovo sve vrati [emoji6]

Probaj pre svega da isključiš google asistent ako ga ne koristiš vidim da ti google isto aktivan dosta voice detekciju na off osim ako koristiš ako ne nema potrebe da ti 24/7 aktivan mic

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
22a3e984321c472e757dcd1b064404a3.jpg

Poslednja izmena:
@Sava89 ako već eksperimentišemo, stavi dve kartice u telefon, nađi neko mesto gde imaš 2-3 crtice signala i ugasi wifi (ostavi net)...reci mi jel i u tom slučaju ode 3% preko noći pa da se dogovaramo za cenu tog n10+ [emoji6]
Ne sporim ja da je još negde problem osim u čipsetu ali nemam više ni godina, vremena, živaca da se igram sa tim i istražujem. [emoji2772]

Nikad nisam radio niti ću da radim. Imao sam preko 1000+ sati upaljen sad pre nego sam odradio nadogradnje. Sa google sync je sve u redu. Opet kažem, ovo se dešava kada sam na mobile data only, kada sam na wifi skroz je drugačija (i bolja) priča. Kako god sa exy sam završio...dok dođem u srb ide note u zamenu za isti ili plus sa sd i duos!...osim ako ne izbudalim u međuvremenu pa pazarim rog phone 2 512gb, ako već nosim ciglu, nek bude sa razlogom!

Okej, ti ces da se mucis sa tim, ne ja. Samo kazem sta je resenje. Verovatno se modem zabagovao (to se i meni desavalo sa S7 egde, pogotovo posle update-a na Nougat)... i factory reset je resio problem.
Exy je sasvim ok, ako onemogucis update. Kod mene na Note 9, WiFi, 7:09 SOT i ostalo jos 5%, tacno bi izvukao 7 ipo sati. To 2 sata SOT i slicno je odraz teske havarije u softveru (ako je baterija nova).

@Proday
Pa vidiš da mi je 2 crte ....toliko mi je kući signal, ne koristim 2 sima. Večeras ostavljam samo sa 4g preko noći da bude [emoji106]

Kako god 25% je previše i nije normalno pa da imaš najgori čip na svetu. Imao sam i snapdragon telefone ako imaš "rogue" app ne pomaže ti nikakav soc tu.

^^ Da napomenem još jednom da sam u sve ovo krenuo upravo zato što mi je i na prvom fw baterija bila otprilike sa istim rezultatima. [emoji6]

I ne patim se ja, koristi meni tel i ovako...daleko manje stižem da se igram i čačkam nego ranije tako da otprilike izađem na isto kao i ranije (punjenje preko noći i dopunjavanje u toku dana, oko 17h).

A da li mozes barem jedno vece da testiras sa jednom karticom? Pa sledece vece sa drugom? Mozda u tvom kraju imas problem sa signalom nekog provajdera?

U romingu su obe, signal i net su inače očajni u celoj nemačkoj.

Čovek ima ekstremni slučaj, loš signal, dve kartice, roming, bt. Ko zna kakve aplikacije još ima.

Morate imati iste stvari odnosno isto korišćenje da bi dobili njegovo vreme i naravno upotrebu.

Džabe pričate koliko kome traje. Njemu najmanje traje od svih ljudi na forumu, jer čovek jednostavno drugačije koristi telefon.

Bio to MTK, Snapdragon, Exynos ili Kirin.

@Proday čekaj, čekaj, po grafikonu ne deluje da je 25% otišlo. Ovde od ponoći do 7 izgleda po potrošnji oko 10%

Možda grešim, nego je baš čudno da je toliko otišlo.

Mene na poslu standby zeza, jer su maks dve crtice na exynosu, ali za 8 sati ne ode 25% i sa blagim korišćenjem.

Na grafiku je sa nekih 70 na 50% otišlo, ali ima i 2h od predhodnog dana što ga nisam dirao, tu računaj još jedno 5% :)

Kako god, da ne tupimo dalje, pazario sam Pixel 3 (životnu želju) da probam i oslobodim jednu karticu, a i Đilke nam već nervozan [emoji56][emoji6]

Btw kako se na a10 beše gasi ona strelica ispod tastature da spustim istu dole nazad, svako malo zabodem?!

Ma kakvi, nego ne shvataju ljudi da ti imas poseban scenario koriscenja i podesavanja i uslove. Ko ima kao ti moze da prica o punjenju 2 puta na dan. Dovoljno je samo da ljudi imaju na 50% osvetljenje ili u kuci na 30%, pa da se SOT razlikuje za 2-3 sata, kao i da imaju jednu karticu sa full signalom :)

Evo meni danas [emoji41]
dcda00bf4fdd4dd79380a835293ac4c9.jpg

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

OMG, koliko priče oko iste stvari... Ono, kupite jedan powerbank ili nosite punjač; zamenite telefon ili jednostavno pomirite se sa time da imate tu gde jeste krš signal i to je to.

Opet je tema otišla u totalno pogrešnom smeru.

Poslednja izmena:
Tako je, evo ja ispraznim telefon do popodne i mora na punjac, zasto?? Zato sto sam u kuci i po ceo dan sam na njemu! Igram igrice, gledam yt, viber video call, stalno mi je u rukama. Da li bi ijedan telefon izdrzao to? Ne verujem...

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Baterija nije najbolja na trzistu ali odradi barem ceo jedan dan. Kome je losa neka kupi drugi telefon ili power bank i kraj.

Jeste, po meni je baterija posle p30 pro najbolja ne racunajuci iphone ,doduse snap verzija u pitanju ,danas je izgurao skoro 8h sota ,nisam se skidao sa tel

Jeste, po meni je baterija posle p30 pro najbolja ne racunajuci iphone ,doduse snap verzija u pitanju ,danas je izgurao skoro 8h sota ,nisam se skidao sa tel
A zamisli jos da jw agresivan ram kao na huaveju ,zato na notu otvoris aplillkaciju posle 2-3 dana ona stoji ocitana.[emoji3]

Isti slučaj ovde na Note 9, dopunjavam ga, ali brate koristim ga za sve pare, i prezadovoljan...Hteo da pređem na N10+ , ali ću naravno sačekati u datoj situaciji, N9 završava posao, i više od toga bez ikakvih primedbi...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Evo ih rezultati zakrpe za mart!!!!
ŠUGAVI samsung kao po običaju radi isto!!!
d602df66e2358c074f40329ccdf81c4d.jpg

Znači definitivno sam našao najgore vreme nadogradnju da radim [emoji849][emoji24]
Inače sa jednom karticom stanje prilično bolje, vratio se u stan sa nekih 58% bat umesto oko 30-35% kako inače bude

Moj prvi Note 10 je prisvojila supruga da budem iskren lako sam ga prepustio samo zbog baterije razmisljao sam se sta ponovo da kupim i hteo sam da predjem cak i na Note 10 + bez obzira na velicinu , ali sam se na kraju ipak odlucio da bude obican.
Sada sam uzeo fon sa Vip mreze suprugin je sa Telenora mreze moj je i dalje na apdejtu iz 12.2019 , njen ima instaliran najnoviji firmware.
Za sada je primetno bolja baterija kod mene ali pratim za sada ga necu apdejtovati.

Ja sam uradio update na februar samo zbog novijih gestures ne odgivaraju mi one 3 cetice ovo mi je pribliznije iphonu sa kojeg dolazim, da je bilo od starta tako ne bih ga ni updatovo

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

^ tek cemo videti kakav ce karambol napraviti kad izbace sledeci update sa single shot sto ima S20 serija. Nadamo se da ce ispeglati malo bolje, ako bude velik ja cu factory reset za svaki slucaj.

Malo će da povrate bateriju i to je to, pošto se očekuje oneui 2.0 biće kao "vau" utisak, zato su ga i osakatili sad, da posle kad ga vrate na staro ljudi budu pod utiskom.... Pilićari

Ne znam što se žalite...
ce6dfb0f3e1e7a879d88ed0a17ae2722.jpg

Malo će da povrate bateriju i to je to, pošto se očekuje oneui 2.0 biće kao "vau" utisak, zato su ga i osakatili sad, da posle kad ga vrate na staro ljudi budu pod utiskom.... Pilićari

Misliš na 2.1?! ;)

@Ludak hoćeš da se menjamo [emoji23][emoji56]

Pa to [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

@Proday
Ne ne, ja sam mojim zadovoljan, do sredine 2021.
Tada kupujem novi, svakih oko 18 mjeseci.

Uvjek kupim zadnju Note seriju i uvjek pomislim kako ne znam šta će novo izbaciti jer je ovo top telefon. Zadnji put na Note 8, pa onda Note 5, ali eto uvjek bude bolje.

Nazad
Vrh Dno