Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Uf 1.5Gb.
Moraće da padne Factory Reset...

Evo meni baterija, uopšte nije loše...

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk
1ceaac9a96e14018b972fe32be87acac.jpg

Poslednja izmena:
Sa nekih pola sata igre posle ubacivanja DBT, mogu reći da je N10+ dobio neke lepe kozmetičke promene, poput tastature i još boljih animacija, ali i predikcije teksta.

Kamera je napredovala, noćni režim je znatno bolji, ali i dnevne fotografije su na oko oštrije. Single take opcija radi super i stvarno se može izvući dosta. Klasično video snimanje nisam stigao da probam.

Ono što me izuzetno raduje je baterija, koja u prvi mah deluje znaaaatno bolje u standby režimu.

To su prvi kratki utisci

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Neko mi je trazii da podelim utisak za koznu futrolu.
Ja sam prezadovoljan, telefon je doata udoban, prvog dana klizi, a onda je super.
Dugmici bolji nego bez futrole.
I zaista lepo izgleda.

E sada, rekao bih da je preosetljiva, jer evo, posle nedelju, dve, vec ima tragova koriscenja.
ebb1444b4b444cf8cb964365d4a1f8e4.jpg
b1dd249b4ef114da184956b73fc3981e.jpg
80070564c842afa265a7899a2d5e32dc.jpg
f782c8976db7c3f9c2198549ccd0661a.jpg
2554f34e3822317bd6ffb21403165676.jpg

Sa nekih pola sata igre posle ubacivanja DBT, mogu reći da je N10+ dobio neke lepe kozmetičke promene, poput tastature i još boljih animacija, ali i predikcije teksta.

Kamera je napredovala, noćni režim je znatno bolji, ali i dnevne fotografije su na oko oštrije. Single take opcija radi super i stvarno se može izvući dosta. Klasično video snimanje nisam stigao da probam.

Ono što me izuzetno raduje je baterija, koja u prvi mah deluje znaaaatno bolje u standby režimu.

To su prvi kratki utisci

Znaci apdejt objasnio jednom recju.[emoji3]Kazem ja jos 120hz da nam otkuljucaju i ostade najbolji i u 2020 hehehe[emoji3]

Trebao si da lupis na preklop led cover ili clear view bas su kvalitetne i lepe.

Jedva sam i ovo podneo, te na preklop bi neko morao debelo da me plati da koristim.

Dodatno, danas sam prvi put doziveo pregrevanje telefona i zamislio se da li bi na snapdragonu bilo bolje...

Pustio sam Dex preko kabla na pc i preko Whatsapp-a imao video poziv.
Onda mi je Dex izbacio poruku da mi Whatsapp pregreva telefon i da ce biti iskljucen za 20s.

Ukupno je pricano malo preko 2 sata na WA video, a pre toga je telefon bio punjen tim kablom sa PCa i bezicno screen castovan na TV.
Pa sam onda prebacio na PC Dex i izbacio mi za pregrevanje posle nekih 15ak minuta.

Poslednja izmena:
Kako mogu da otklkucaju 120hz na Note 10+?

Note 10+
Pa mogu da hoce jer sam citao da panel od n10+ podrzava 120hz samo je zakljucan.Al nam to sigurno nece dati.Cak mi je drugar pricao da su dosta stariji neki modeli sonija na primer podrzavali 120hz osvezavanje nego su tada verovatno chipovi bili slabiji pa nisu mogli da guraju.

Hahaha Darko odakle vadiš te gluposti čoveče. :d
Pa jel ti citas sta sam napisao,cak sam na poznatom forumu da ga ne reklamiram ovde bilo primera gde su ljudi preko kernela sa 60hz otkljucavali osvezavanje na 90hz a nigde nije pisalo da telefon poseduje hardverski 90hz kapiras sad.

Pa mogu da hoce jer sam citao da panel od n10+ podrzava 120hz samo je zakljucan.Al nam to sigurno nece dati.Cak mi je drugar pricao da su dosta stariji neki modeli sonija na primer podrzavali 120hz osvezavanje nego su tada verovatno chipovi bili slabiji pa nisu mogli da guraju.

Ovo za sony je tacno, na xda su otkrili da vecina sony-a u poslednje 2-3 godine ima 120Hz panele (cak i neki mid-range modeli), zakljucane na 60Hz (navodno Xperia 1 120Hz mod se sam aktivira samo u malobrojnim igrama koje podrzavaju takvo osvezavanje). Tako da je itekako moguce i na Samsungu, odnosno Note 10/+.

Poslednja izmena:
Ovo za sony je tacno, na xda su otkrili da vecina sony-a u poslednje 2-3 godine ima 120Hz panele (cak i neki mid-range modeli), zakljucane na 60Hz (navodno Xperia 1 120Hz mod se sam aktivira samo u malobrojnim igrama koje podrzavaju takvo osvezavanje), Tako da je itekako moguce i na Samsungu.
Pa da a kolko sam citao nova xperia navodno nema hardverski 90hz nego softverski osecaj kao 90hz to mi nista nije jasno.

Pa jel ti citas sta sam napisao,cak sam na poznatom forumu da ga ne reklamiram ovde bilo primera gde su ljudi preko kernela sa 60hz otkljucavali osvezavanje na 90hz a nigde nije pisalo da telefon poseduje hardverski 90hz kapiras sad.

Je l si to pročitao od nekog indijca koji ima 20 sprženih telefona? Ajde pusti mi link na pp onda da pročitam. Ako je tako onda nema potrebe kupovati S20 seriju.

A i ako nije, isto nema potrebe kupiti s20 seriju [emoji41]

Izgleda da ćemo u budućnosti dobiti i ažuriranje grafičkog procesora (GPU), ali mislim da neće značiti mnogo

Instaliran novi N975FXXU3CTC9 firmware, još juče krenuo fon da se sam restartuje, odrađen factory reset, danas opet kreće restartovanje (tri- četri puta i to kad su stizale poruke na viber koji je instaliran u bezbednom folderu), ugasio sam bezbedan folder i stalo restartovanje. Imali još ko ovakav problem?

Ko zeli da ubrza otkljucavanje otiskom prsta, nek iskljuci ovu opciju. Dosta brze radi.
a56b742fab1fd39c00732c5a07087526.jpg

Aristotele, ljubim te u tuki za ovo. Čitač radi kao zmaj na S10. Na 100 upisa "exy vs sd", dodje jedan ovakav upis koji ti spreči kidanje živaca.

Ne mogu da verujem da Sljamsung dozvoljava sebi da softverski s*mjau**mjau**mjau**mjau* čitač. Ja sam nikad ne bi našao ovo.

Pa sigurno taj servis nije tu za džabe :)
Verovatno sada otisak nije secure kao ranije ?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Samo prenosim šta sam pročitao na nekom sajtu, nije moje otkriće.
Pitanje je šta zapravo znači optimizacija za otisak.. Verovatno dok je uključena optimizacija, on "spava" pa kad se prislone papilarne linije, treba mu neko vreme da se aktivira i počne da očitava. Ne znam, možda grešim. Sve u svemu, moguće je da ima neki uticaj na bezbednost.

Gde da nadjem ovu opciju da ugasim. Idem aplikacije>sistemske ali tu nemam mogucnost da je disejblujem.

Послато са SM-T719 уз помоћ Тапатока

Koliko vidim ovo rješenje će ostaviti servis biometrics da stalno bude upaljen.
Rezultat te biti povećanje potrošnje baterije, jer će servis za senzor uvjek biti aktivan.

Sada treba testirati koliko troši baterije ovaj servis...

Meni otisak radi savrseno.

Evo snimka kako mi radi...moze i brze, ali sam gledao sta snimam.

https://youtu.be/SraRNZX8L8g

Iz dosade tako listam na youtube se dosta preporucuje app good lock koja je dostupna na galaxy store ali samo valjda u americi . Skinuo sam je sa sammobile ali nece da se pokrene.
Da li je neko uspeo i da li vredi se zezati oko te app.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Iz dosade tako listam na youtube se dosta preporucuje app good lock koja je dostupna na galaxy store ali samo valjda u americi . Skinuo sam je sa sammobile ali nece da se pokrene.
Da li je neko uspeo i da li vredi se zezati oko te app.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Za Eu skines NiceLock (+NiceLock downloader) sa Play storea i to ti je isto kao GoodLock. Sve zajedno je dobar paket tweakova. Osobno koristim samo nekoliko. Recimo One hand operatio je dostupna na Galaxy storeu i kao samostalna apk. Nema sanse da vise bilo sto radim bez nje :), vrlo jednostavna i korisna apk.

Dobra je i ona za multitasking da se zadrzi app i prevuce, vrhunska stvar ali mrzi me da krenem u te pustolovine oko instaliranja itd

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh Dno