Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Da, prevideo sam ovu fotku, hvala :)

@marinac, misliš problem u smislu što mora da bude otvoren preklop da bi se fotografisalo?
Pa mislim kada slikas moras da drzis kao otvorenu knjigu.
A evo i primer iste slike sa presavijenom futrolom i sa otvorenom.
798a22b76447fe48f075d99c9f242b6b.jpg
e5211a0a303a57883c1d1d470c2cda7d.jpg
3db28fbf59cdc99441c723640b5109a5.jpg
11338a39d361f8d44afbd8b98bc87a46.jpg
73b90dc0da07b34b56959dc75e76f054.jpg

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Ne znam za vas, prethodni apdejt(mart il april nzm) mii je unistio sot, dva puta sam.mora puniiti....sad odem na spavanje sa 60-70, imam ceo dan do vece...jednom da rese kako treba...necu ni apdejtovati vise....

Na kom si apdejtu sad ovaj veliki jel 2.1?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Aprilski je veliki sa 2.1 dok je u martu bilo 2 update

Priliko pokusaja instaliranja good lock app sam iskljucio location i rezultat baterije je neverovatan.
871bf95eda4e753409d03748f6f22f95.jpg

Samo lokacija i nista vise.
2 sima
I naravno da napomenem u pitanju je obican note 10.
Power mode nisam menjao stoji na optimized i iskljucen je adapitv power saver

Ja sam na ovaj OneUI2.1 i sot je, za sad najbolji....reko malopre...obicno ga naounim oko 8,9 do 80-90 dopisujem se do 1-2 ujutro na poso od 9 do 4 pa nazad kuci, i opet dopisivanje, chrome, neka fotkica yt malo i taman uvece ostane na 20-15%....sto je biko nemoguceeeee...dobro ipak je sve vreme na wifi, ali opet je neverovatno u odnosu na prethdni apdejt gde sam gurao sa isto to- dobro malo manje dop itd jer sad nema sta da se radi, ali do 3-4h preko dan u vr....sot mi u ovo vreme nije ispod 7h(od 90 do 15%)... n10+

Poredio sam N10+ sa svojim S9+...šta znam...nije me kupio nečim što bi me nateralo da menjam postojeći uređaj (a baš sam se zagrejao za N10+). Ekran jeste veći, fluidan i jedan i drugi, baterija bolja na N10+ svakako, ali ono što me je iznenadilo je ponašanje kamera. I jedan i drugi po mom ličnom mišljenju jako jako slični. Drug je prešao sa N8 pa mu je ovo upgrade i on je baš oduševljen.

Ako ti ne treba olovka, preskoči ga...
Meni je sa N9 popriličan upgrade (X2 RAM I Storage, bolji SOC, brži Storage, veći ekran) Kamere mi nisu bitne, ali me cena i dalje koči...Prošle godine sam pazario vakuum za 570, ove godine nema ništa ispod 700...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Da ne bude reklama ali plavi operater od danas smanjio cenu uređaja za 200 evra, pisao sam i tamo u temi. Baš su se za N10+ ispružili ovaj put. Ističe mi ugovor pa me je to povuklo, ali kako sam se poigrao malo sa uređajem podeljeno mi je mišljenje. Posle N4 mi jedan N uređaj mi nije prirastao srcu.

Da ne bude reklama ali plavi operater od danas smanjio cenu uređaja za 200 evra, pisao sam i tamo u temi. Baš su se za N10+ ispružili ovaj put. Ističe mi ugovor pa me je to povuklo, ali kako sam se poigrao malo sa uređajem podeljeno mi je mišljenje. Posle N4 mi jedan N uređaj mi nije prirastao srcu.
N10+ je itekako vredan zamene sa s9 plusa,imao sam i note 8 i s9 plus i opet mi je nekako note 8 bio bolji uredjaj sem stereo zvuka sto nije imao.

Sta znaci ovo u vezi lokacije. Dozvoljena lokacija "Samo dok se app koristi"? Da li i kada iskljucim lolaciju "te" aplikacije koriste lokaciju ili ne?

Note 10+

Jako su slični S9+ i Note8 ako gledaš specifikacije. Malo prednjači S9+ pa je samim tim i nazvan Note9 bez olovke. Ono što mi je kod N10+ svakako prednost su veći ekran i veća baterija ali kada pogledam proporcionalno ta razlika mu dođe na isto. Baterija je veća ali je i ekran veći pa samim tim troši više baterije u zavisnosti od konzumacije uređaja. Mene ničim posebnim nije kupio N10+ u odnosu na ovo što sada imam što ne znači da mi neće kliknuti da ga uzmem, ali kada znam da će sledeća serija doći uskoro (nadam se usled svih ovim problema koji su prisutni u svetu), radije bih nju sačekao da vidim šta će ponuditi i šta će to N10+ imati slabije u odnosu na N20+ ili kako ga već budu nazvali, osim kamere i baterije verovatno.

Sta znaci ovo u vezi lokacije. Dozvoljena lokacija "Samo dok se app koristi"? Da li i kada iskljucim lolaciju "te" aplikacije koriste lokaciju ili ne?

Note 10+

Kada koristiš određenu app samo tada aplikacija ima pravo da koristi lokaciju. Kada nisi u istoj, location service se ne koristi za tu aplikaciju.

Poslednja izmena:
Poredio sam N10+ sa svojim S9+...šta znam...nije me kupio nečim što bi me nateralo da menjam postojeći uređaj (a baš sam se zagrejao za N10+). Ekran jeste veći, fluidan i jedan i drugi, baterija bolja na N10+ svakako, ali ono što me je iznenadilo je ponašanje kamera. I jedan i drugi po mom ličnom mišljenju jako jako slični. Drug je prešao sa N8 pa mu je ovo upgrade i on je baš oduševljen.
Ja sam bio na s9+ 1god i 10 meseci, prelazak na note mi je veliko osveženje najviše zbog kockastih ivica i Što je primetno veći ekran, sem toga bukvalno je sve u korist nota i vredi prelaska po mom mišljenju, jedina mana je udobnost u ruci, pri pisanju mi lakše sa n10+ jer je veći al i skkrolovanju itd 1 ruka korišćenje je definitivno s9+ bio mnogo udobniji.

Svakako s9+ je odličan sada sa ovim android 10 update pre toga je note bio daleko ispred ...i dalje je al je cena prelaska velika, ako cena nije problem nema šta da se suzdržavaš gotovo sve sem udobnosti su ti planovi šlag na tortu olovka.

Mene na S9+ izludjuje baterija samo. Ostalo mi je sve kako treba. Note 10+ po tom aspektu verovatno gura dan bez problema. Preko 1/4 svakako ne drzim osvetljenje na ekranu.

Mene na S9+ izludjuje baterija samo. Ostalo mi je sve kako treba. Note 10+ po tom aspektu verovatno gura dan bez problema. Preko 1/4 svakako ne drzim osvetljenje na ekranu.
Dobra je baterija sa obzirom da nije neki veliki kapacitet na ovoliki ekran i jos exynos.

Čekaj april za n10 redovno stigao?...zanimljiva činjenica obzirom da ni za pixel3 još nema

@proday za pixel ne znam ali za N10+ ima.
@lates pogledaj na sammobile mozda ima za SD

Koji operater je pustio?! Sumnjam da je izašao za 10+ a ne i za 10 običan...ili grešim; možda konačno počeli da diferenciraju još više [emoji57][emoji849]

Ni meni na mts nije stiglo nista.

Nije stiglo kod nas. DBT i valjda Švajcarska su dobili u prvoj turi. To bilo pre nedelju dana

Izasao je dbt ali me cudi sto je @proday rekao da nije dobio pixel. Ja sam ubacio tako da ne znam da li je stigao redovnim putem.

Jako su slični S9+ i Note8 ako gledaš specifikacije. Malo prednjači S9+ pa je samim tim i nazvan Note9 bez olovke. Ono što mi je kod N10+ svakako prednost su veći ekran i veća baterija ali kada pogledam proporcionalno ta razlika mu dođe na isto. Baterija je veća ali je i ekran veći pa samim tim troši više baterije u zavisnosti od konzumacije uređaja. Mene ničim posebnim nije kupio N10+ u odnosu na ovo što sada imam što ne znači da mi neće kliknuti da ga uzmem, ali kada znam da će sledeća serija doći uskoro (nadam se usled svih ovim problema koji su prisutni u svetu), radije bih nju sačekao da vidim šta će ponuditi i šta će to N10+ imati slabije u odnosu na N20+ ili kako ga već budu nazvali, osim kamere i baterije verovatno.

Kada koristiš određenu app samo tada aplikacija ima pravo da koristi lokaciju. Kada nisi u istoj, location service se ne koristi za tu aplikaciju.
Ako ti nije bitno sto ima 4x vecu internu koja je mnogo brza, nije bitno duplo brze punjenje baterije, nije bitno 2x vise ram-a, nije bitna bolja kamera, nije bitna prednja kamera, ako ti nije bitan bolji cpu, gpu, nije bitna olovka, TJ ako ti nista nije bitno vec samo sto na oba uredjaja pise Samsung onda su skroz isti uredjaji.

Note 10+

Ako ti nije bitno sto ima 4x vecu internu koja je mnogo brza, nije bitno duplo brze punjenje baterije, nije bitno 2x vise ram-a, nije bitna bolja kamera, nije bitna prednja kamera, ako ti nije bitan bolji cpu, gpu, nije bitna olovka, TJ ako ti nista nije bitno vec samo sto na oba uredjaja pise Samsung onda su skroz isti uredjaji.

Note 10+

Sve držim na oblaku uglavnom, i ovde imam sada 128GB interne memorije, brzo punjenje nikada nisam koristio niti ću :), sa 6GB ram-a nikada nisam osetio štucanje, kamera...da li je bolja i vredi li doplate od skoro 300 evra? Ipak je to kamera iz starije generacije S serije, slična mojoj, igrice svakako ne igram na uređaju :).

^ pa dovoljan ti razlog što je generaciju mladji bolji u svakom aspektu pritom meni plus što je veći a baterija mi je inače znatno bolja nego na 9+.

Trenutno je n10+ verovatno best buy uzimajući u obzir s20+ i njegovu cenu ...licno a mi neko stavi na što s20+ i n10+ uzeo bi n10+ samo iz razloga sto mi se zaobljeni ekran smučio.

P.s. I ekran je dosta bolji nego na s9+ koj ionako ima brutalno dobar ekran ( i dalje imam i 9+ pa nije subjektivni osećaj )

Jao momci, sta mi radite :). Na korak sam da ga pazarim posle ovih postova.

Pa pazari, ako ti veličina ne smeta pogrešiti nećeš sigurno! [emoji6][emoji2772]

Vrh Dno