Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

^^ Odeš do mts-a i zatražiš seobu broja sa Telenora.Posle par dana zvaće te iz Telenora da te pitaju koji je razlog prelaska a ti do tada smisli nešto tipa ostao sam bez telefona a u mts-u su mi ponudili dobre uslove za kupovinu novog aparata a da mesečno ne budem iznad 5.000 din jer je to maksimum koji mogu da podnesem ... ubaci svoje varijacije ali u osnovi eto jedna ideja.

^ tek kod telenora je to tesko, 30 dana pred istek ugovora sam imao teska dopisivanja i razgovora pri cemu su mi rekli slobodno predjite kod drugog operatera. Broj koji je prenesen u vip pri prenosu niko nije niti poslao e-mail a kamoli nazvao iz telenora.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Ja mislim da je solidno najjeftiniji Note u mtsu, sto me je iznenadilo, jer sam bas zbog telefona planirao prelazak u Vip.

@Zava1974
Nesto ti nije ok sa tim S10, kod mene je na S8+, S7e i ss na LG B8 tvu, svuda crno, svuda pogaseni pikseli kao tu kod tebe na Noteu, jer to i jeste zaista crna pozadina, a tebi se oled na s10 ponasa kao led i drzi upaljene piksele, pa daje neku sivu.

Edit:
Evo ti kako na S10 to treba da izgleda, znaci isto kao i na Note:
0134255ddda5fad0c0bb37a14797afe0.jpg

Ono gde je Note bolji je veci brightness sa manje ispiranja boja, preciznije boje, kao i dinamicki opseg , da kazemo da je nekako vise hdr izgled ekrana.

Poslednja izmena:
Mts ti je najpovoljniji,telenor dere, Vip nisam ni gledao

Sent from my phone using Tapatalk

Jeste mts najpovoljniji ubedljivo.

Inace cackao sam note10+, veoma sam zadovoljan i konacno sam naisao na neki uredjaj koji je dostojan prelaska sa s9. Kamera je bolja podosta i zadnja i predja. Baterija neuporedivo. Ekran ostar naravno, veoma lepo izgleda. Bolje nego na S9. Zvuk i jos neke sitnice nisam testirao. I deluje veoma premium u ruci.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

@Xepoj87

Pa zar misliš da bih tek tako okačio mini review i lupetao po forumu, imam veliko poštovanje prema svim članovima ... jedan od njih mi je postao kum pre 6 god :d:d:d
Anyway ... nemam pojma u čemu je fora ... zato sam i napisao da je N10 najcrnji :D
Evo fotka ženinog S8+ i N10 : S8+ i N10.jpg

Lepo ti ja kažem da ima više nivoa crne :smash: :d
Pogledaj ti u mraku lepo pa ćeš videti da nisu ugašeni pikseli

Mts ti je najpovoljniji,telenor dere, Vip nisam ni gledao

+1

Poslednja izmena:
^ na slici se vidi da je crna na N10 ima jacu nijansu to jest da je tamnija ili crnja

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Mislim da je neko pisao pre mesec dana otp,da ta crna u meniju nije uopste crna nego neka tamnija nijansa sive,i da su to zeznuli jednim od update-a tada,a da je pre tog update-a bila crna-crna.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Zanimljivo, bas cu nocas da testiram to......

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ma ne bi ni meni palo na pamet da proučavam ali je nekako primetno da su i ove lamele dole (Connections, Sounds an vibration, Notification ...) nekako jasnije/ tamnije, a i hteo sam da što bolje opišem šta sam sve video i kakvo mi je korisničko iskustvo jer svaka stavka koja se prenese iskreno može da spase nekog od uludog davanja XY € pa da posle žali zbog mana koje nije video odmah ili nije imao gde da pročita.

Ljudi to je apdejt siva nijansa boje,ja sam mislio da se vi ratumete al tanko bogami.Stavi night mode i spusti notifikaciju tu je crna,to jest pogaseni pikseli,dok su od s10 stavili softverski tu nijansu sive.:)

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

@Darko_Note9

:d Evo za još jednog tvrdoglavog znalca i njihovo gašenje piksela :d :
N10.jpg

... stavljen night mode i spušten not. bar

Poslednja izmena:
U pravu je Zava, ipak je sivo, ali jako tamno, deluje crno zbog boja okolo.
Svasta, da Samsung, kome je poenta da stedi bateriju, stavi takvu glupost.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ima li tacnih informacija za n10 model,koliko gura nita na manuel a koliko na auto

Poslednja izmena:
Kako da napravim onaj scrnsh dugačak?

Ne zanima me plus verzija,osim ako plus i non plus imaju iste

Aod jede bateriju bukvalno ma svakom modelu....

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

IZBEGAVAJTE MTS U SIROKOM LUKU! Povoljniji jeste ali samo uz kontrolu troskova 500 i nikada ne daju fiskalni racun :D

Poslednja izmena:
Ne znam uz kakvu kontrolu, ali sam za 7k dinara mesecno dobio telefon i paket sa:
Neograničeno Viber + Facebook + Instagram + WhatsApp + Twitter, 10 GB Interneta za YouTube i Twitch, 25 GB + 1 GB za online kupovinu, mts Disk 30GB besplatnog memorijskog prostora, 1 GB roming internet dodatak mesečno uz ugovornu obavezu od 24 meseca.

Ne vredi, ne mogu da nađem .... na S8+ ima u meniju pod advanced features a na N10 nema te opcije

Kucaj u search gore kada udjes u settings smart capture, moguce da su je samo izmestili.

Mislim da se sada zove SCROLL CAPTURE.

Poslednja izmena:
Ne znam uz kakvu kontrolu, ali sam za 7k dinara mesecno dobio telefon i paket sa:
Neograničeno Viber + Facebook + Instagram + WhatsApp + Twitter, 10 GB Interneta za YouTube i Twitch, 25 GB + 1 GB za online kupovinu, mts Disk 30GB besplatnog memorijskog prostora, 1 GB roming internet dodatak mesečno uz ugovornu obavezu od 24 meseca.

Kucaj u search gore kada udjes u settings smart capture, moguce da su je samo izmestili.

Gigabajte

Koje nećeš potrošiti :)

Poenta je da je u Vipu skuplje da uzmes 12GB i telefon i to solidno skuplje, oko 200e na taj period( i to sada, kada je u mtsu 7.5k sve to, mene izlazi 300e skuplje), a o Telenoru da ne trosim reci :)
A desice se da potrosim nekada i 25GB, ako mi nestane neta u radu, a i ne moram vise u vikendici da placam vip kucni net recimo...

Poslednja izmena:
@Alister & Xepoj87

Screenshot capture.jpg

@Predrag

Uključeno ...

Edit: Pojavljuje mi se screenshot toolbar ali ne daje uvek opciju sa strelicama na dole za smart capture, svašta
Za home screen kad uradim capture nema strelica i opcije da produžim ali u baterry meniju kad uradim capture onda ima :

scrnsh veliki.jpg

Uspeo, hvala svima.

Poslednja izmena:
EC-GwZHUEAADfF0.jpg

EC-GyyxVAAA1sJV.jpg

acmilan

Vrh Dno