@Xepoj87
Kada sam napisao da mi je prikaz crne najbolji na N10 naravno da nisam upoređivao ugašene displeje i kako mi je tu najbolji N10 nego na nekom delu menija koji mi je zapao za oko sam primetio da je "crna" nekako tamnija u odnosu na druga dva telefona i smatrao sam da će to tako da se shvati.Nigde nisam rekao najbolji je kad je RGB 0,0,0.
Uporedio sam tri telefona kad se sva tri stave na max brightness, uključi night mode i uđe u settings , tu bi trebalo oko slova settings da postoji "crna" boja koju sam uzeo za primer.Nadovezao si se na moj post sa komentarom da je crna ista na svakom oledu, pa sam u sledećem postu pokušao da budem jasniji o kojoj "crnoj" pričam na šta kolega nidža odgovara da to nije crna nego siva kao da do sada crna nije postojala kao boja nego nam je trebao jedan oled da se svi prosvetlimo.
Nadovezujući se na sve to pišem pod znacima navoda! da postoje više nivoa crne misleći pritom na određene nesavršenosti prikaza iste na oled panelu gde nije slučaj da obavezno ugasi piksele pri prikazu "crne", pogotovo na nekim starijim filmovima itd.Tvoj post #678 mi je bio zanimljiv kada si napisao da crna nije boja jer joj je RGB vrednost 0,0,0 pa sam u svom sledećem postu po nekoj šaljivoj inerciji nabacio CMYK jer znam da on ima neku vrednost pa ga možda prihvatiš kao boju (pokušao sam da dam šaljivi ton svemu ovome jer je sve krenulo u nekom čudnom pravcu, nadam se da me razumeš)
Posle svega komentarišeš da ne prihvataš crnu kao boju bez obzira na skale itd nego da misliš na crnu u prirodi.
Vrhunski komentar je bio da se to uči u prvom osnovne i da je opšte poznata činjenica.
Reći ću ovo samo još jednom da razjasnim šta mislim o celoj prepisci:
-Crna JESTE boja i kao takva postoji i međunarodno je priznata kao boja (laički rečeno da ne gušim sa konkretnim definicijama).Nalazi se takođe u prirodi kao i u svakom segmentu industrije, proizvodnje, svakodnevnog života.Evo ja upravo držim N10 CRNI ! Moj drugar ima CRNA kola koja je ofarbao sa CRNOM bojom koju je kupio u lokalnoj farbari.Ne znam da li je tebi toliko teško da to prihvatiš ili ćeš se i dalje držati toga da je crna samo ona kad se ugase pikseli na oled ekranu.
elem, svrha mog mini reviewa je bio da se svi bolje upoznamo sa prednostima i manama novog telefona a ne kao poziv na pametovanje o crnoj boji.Pokušaću da fotografijom pokažem na koju "crnu " sam mislio da ne bude zabune ...
I zaista ne želim da dalje ulazim u polemiku o crnoj boji .... Sve u svemu poštujem svačije mišljenje kao i tvoje ali se neki put ne slažem sa svim.Naravno da mogu da naučim neke stvari od tebe kao i ti od mene i spreman sam da nove stvari prihvatim kad mi se smisleno objasne.U svakom slučaju nadam se da nisam preterao u temi o N10 pričajući o nekim nebitnim stvarima i ako jesam izvinjavam se.Svako dobro želim ...
Vrti se oko 6 sati ekrana u proseku, upaljeno sve sto može biti upaljeno, 4g+, AOD ne koristim zato sto imam clear cover a nisam nasao da mi stalno bude sat sa desne strane, posle 10 sekundi se gasi iako je AOD postavljen na stalno.
Mislim da je opcija cover pa nešto "starija" od AOD-a pa ti zato gasi iako je AOD namešten na always .