Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Vidi, snapdragon, duos i oboje znamo da nećeš pogrešiti [emoji6][emoji847]

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Duos ne mora, ali snap obavezno, na exynos ne idem opet. Ako ode pixel... [emoji3]

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk

Kako resiti freeze aplikacija iz multitaskinga kad ih vadim,otprilike svaki 3-4 put kad udjem u MM i izvucem jednu od recimo 6kom u MM-u samo sve stane na otprilike 4sec i onda je vrati u full screen i naravno da uradi refresh,na optimizaciji baterije pod special access glavne app su izuzete od spavanja i dopusten im je background activity,pored danas onog bug-a sa osvetljenjem ovo su vec sad ozbiljniji problemi

Meni se to desi ako ga 10 dana ne gasim.
Restart telefona i 10 dana sam miran.

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Kako resiti freeze aplikacija iz multitaskinga kad ih vadim,otprilike svaki 3-4 put kad udjem u MM i izvucem jednu od recimo 6kom u MM-u samo sve stane na otprilike 4sec i onda je vrati u full screen i naravno da uradi refresh,na optimizaciji baterije pod special access glavne app su izuzete od spavanja i dopusten im je background activity,pored danas onog bug-a sa osvetljenjem ovo su vec sad ozbiljniji problemi
Ja nikada nisam imao bilo kakvo štucanje i stajanje par sec pogotovo, a nedavno mi je tel bio 1000+ sati on (testirao nešto za galeriju).

Pa ko mu šta konkretno može reći za rešenje ovoga? Zna se, factory defaults pa iz početka! Ja nisam bez razloga na prvom fw [emoji6]

Nov N10 upaljen pre 3 dana,odma dosao update od par giga odradio,i odma posle uradjen factory reset,i sta sad opet da radim 🙂

Ništa, uživaj u telefonu, ako se nastavi i nervira te nosi reklamiraj

Samo je rekao da kod njega nije tako i time iskljucio mogucnost da se radi o generalnom problemu.[emoji6]

Pozdrav društvo!

Imam dilemu, polovan Note 10 Snapdragon za 580e ili nov Note 10+ Exynos za 650e.
Šta biste mi preporučili? U toj postavci, šta su prednosti/mane jednog a šta drugog telefona?
Da li neko zna koliko je bolja baterija na Note 10 Snapdragon u odnosu na isti telefon ali Exynos verzija?

Ima i n10+ za 600 snapdragon

Ja bi ga uzeo al opet svi znamo situaciju sa snapdragon kod nas.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Prednosti Exynosa garancija, prednosti SD sve.
Ako si spreman da nosiš telefon bez iste, dobijes bolje performanse, signal, bateriju, čak i kameru malo.
Ako nisi, svakako je vrhunski telefon, samo malo lošiji u svemu.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ja sam bio na exynosu, sad trazim snapdragon verziju iako imam ponude za ex... Samo da molis boga da se nesto ne pokvari , ali koje su sanse? 50-50[emoji3] Takodje na SD imas bolji google camera port(jer su i sami pixeli na sd-u).

Jos jednom dobro razmisli o kupovini SD verzije. Već sam pisao o tome, al ajd da ponovim...
Ja sam pre par godina kupio S6 Active sa SD-om i pokvario mi se. Platio sam ga 300€, a prodao ga tako pokvarenog za 100. I to je jedini telefon koji mi se pokvario, a imao sam sve S i Note serije(osim Note 7 i 10).

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Znaci sad si siguran, 2/2 se neće pokvariti sigurno [emoji56][emoji847]

Ja ubuduće samo snap, rekao sam već!!

Ne kazem ja da ne bih kupio Samsung sa SD-om, ali da ga nadjem 50% jeftinije od cene Exynosa 😉

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Kupiti telefon tako skup da bi imali 10% bolju autonomiju ali bez garancije, +svaki kvar je papren, +teze ga je prodati. To je besmisleno po meni. Ja bih ga kupio recimo da je 300e jeftiniji od ovog sa garancijom.
Kad je vec tolika razlika kako vi kazete. Vama se isplati da platite avionsku kartu i odete po SD [emoji1787]

Note 10+

^+1

Kupiti telefon tako skup da bi imali 10% bolju autonomiju ali bez garancije, +svaki kvar je papren, +teze ga je prodati. To je besmisleno po meni. Ja bih ga kupio recimo da je 300e jeftiniji od ovog sa garancijom.
Kad je vec tolika razlika kako vi kazete. Vama se isplati da platite avionsku kartu i odete po SD [emoji1787]

Note 10+

Svaki kvar je papren, a ako ode npr. matična ploča - srećno, verovatno može u kantu, jer u Srbiji nemaja tih delova. "Manje legalni" servisi ne mogu da legalno kupe matičnu ploču i upišu u nju IMEI, već ugrađuju ploče iz drugih pokvarenih telefona. Koliko je verovatno da će neko uspeti da nađe pokvareni Note10+ i da vam iz njega "presadi" ploču to zaključite sami.

Nepotrebno loženje i rizik, zbog malo bolje autonomije.

Note 8, Note 9 i sada Note 10 + svi bili SD, svi dosta korisceni za gaming nista crklo nije. Pa pre ce Exynos grejalica da rikne nego SD. SD je oko 35 - 40 C max a Exynos ide i do 47 C. A to je velika razlika, tj komponente se habaju usled duge i velike temperature. Temperatura utice i na dugovecnost vecine stvari i kod racunara i kod telefona i vecine drugih uredjaja. Razlika je i u hardveru ogromna (ne mala vec ogromna) opet kazem u GAMING u. A ovako za prosecno koriscenje kome nije bitno to malo razlike u bateriji, kameri i mrezi bolja je opcija Exynos svakako 🙂

Kakva je situacija sa promenom baterije u garantnom roku? Da li mora da ima neki vidljiv problem (gašenje, da ne može da se puni i sl) ili prolazi i kraće trajanje? Promobi konkretno

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ljudi, preuvelicavaju se razlike, neko ko normalno koristi telefon nece to ni primetiti.

Ne verujem da se ljudima preporucuje da uzimaju tako skup telefon, sa vec paprenim cenama popravki, bez mogucnoscu zvanicnog servisiranja.

Uzimajte za sebe sta hocete, ali ne preporucujte ljudima da povlace tako glupe poteze zbog 10% jedva primetne razlike.

Evo prezivesmo sa exy note-om, ne stuca, ne baguje, svi update-i instalirani, preko 100 aplikacija...sve sljaka super, baterija drzi duze od dan.

Da, trosice vise bateriju na 4g i imace malo slabiji signal na dual simu...
Ali to nisu tolike razlike da bi se ovde svima preporucivao telefon bez ikakve podrske zato sto neki izdvojen primer po 10 sati dnevno slusa muziku na 4g ili sta vec...

Iskulirajte se malo sa tim snapdragonima.

Sve je istina sto kaze Xeroj87 samoooo je najveca i ogromna razlika u gaming u 🙂 tu je ipak razlika od oko 30 ak % :-D

Ko hoce da igra igre na telefonu, bolje da kupi Iphone.
Em je jaca baterija, em su i performanse mnogo bolje cak i u odnosu na sd Note.
Kako se ljudi tek igraju na slabijim telefonima?

Dodatno, nevezano za sd exy, ko se igra, neka to radi na fhd obavezno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno