Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10.1 (2014.)

Galaxy Note 10.1 2014 Edition vs Nexus 10

[YOUTUBE]dYkc1OA4-Qs[/YOUTUBE]

Veoma interesantan video. Nexus 10 se i dalje drži jako lepo, tako da uopšte nije loša kupovina. Note 10.1 2014 jeste hardverski moćniji, ali zaista TW ume da uspori ovako moćan tablet... Ja sam prezadovoljan sa Nexus 10, u mom posedstvu je nešto više od mesec dana, tako da barem u mom slučaju neću da ga upgradujem u skorije vreme.

Ma, meni je verzija sa 16GB više nego dovoljna. Ipak mi je osnovna namena tableta konzumacija net sadržaja, pomalo knjige, dok filmove gledam na tv-u...Inače koliko god ga TW usporavao, ipak donosi neke jedinstvene stvari, meni vrlo korisne...

[YOUTUBE]dYkc1OA4-Qs[/YOUTUBE]

Veoma interesantan video. Nexus 10 se i dalje drži jako lepo, tako da uopšte nije loša kupovina. Note 10.1 2014 jeste hardverski moćniji, ali zaista TW ume da uspori ovako moćan tablet... Ja sam prezadovoljan sa Nexus 10, u mom posedstvu je nešto više od mesec dana, tako da barem u mom slučaju neću da ga upgradujem u skorije vreme.

Uvek mozes da mu stavis stock a kao sto rece djilkosh, tw moze da bude i koristan. N10 jeste odlican tablet ali poprilicno zaostaje sa hw-om. Note 10.1 mozda jeste cak i najbolji android tablet ali mislim su vise nego preterali sa cenom. Neka se ugledaju na asus malo. Ovo ne sme biti skuplje od infinity-ja nikako. Dock svakako vredi vise od tastature, t4 je skuplji soc od s800, jedino sto note ima vise RAM-a.

ima olovku doduše. ali opet... sada kada stari note tab vredi oko 150 eur odlično očuvan, tj. 100 eur sa tragovima korišćenja, nema smisla ova visoka cena

Uvek mozes da mu stavis stock a kao sto rece djilkosh, tw moze da bude i koristan. N10 jeste odlican tablet ali poprilicno zaostaje sa hw-om. Note 10.1 mozda jeste cak i najbolji android tablet ali mislim su vise nego preterali sa cenom. Neka se ugledaju na asus malo. Ovo ne sme biti skuplje od infinity-ja nikako. Dock svakako vredi vise od tastature, t4 je skuplji soc od s800, jedino sto note ima vise RAM-a.

Zaostaje poprilično na papiru, u praksi definitivno ne toliko koliko deluje. Sve je to super, možeš da mu staviš Stock, ali da budemo iskreni, custom ROM nikada neće biti toliko dobar kao Nexus stock, uvek će se provlačiti određeni bagovi. Druga stvar, zašto bi iko kupovao Note 10.1 2014 i na njega stavio stock? Potpuno gubi smisao zbog S-Pen-a i svih drugih ostalih mogućnosti. Na Note 3 nekako i uspevam da istrpim TW, ali ovde ja mislim da ne bih mogao, jedna od stvari koja bi me uvek odvlačila od kupovine, barem kada su tableti u pitanju.

Testirao sam dosta Nexus uređaja, ovo je prvi koji posedujem i posle dužeg korišćenja mogu da kažem da je to odlično iskustvo. Nexus 10 na KitKat 4.4.2 prosto klizi, ekran je bruka dobar, prešao sam sa Super PLS-a na Galaxy Tab 8.9 na Super PLS na N10, i dalje smatram da je to jedan od najboljih tipova ekrana za tablet. Ne želim ja ovde nikog da ubeđujem kako je Nexus 10 bolji tablet, on to nije, ali kada se uzme u obzir cena i šta Nexus uređaj pruža, ja mislim da je to jako dobar izbor, koji bih verovatno opet napravio u ovom trenutku. Ja mislim da mnogi otpisuju Nexus 10 previše lako kao zastareo tablet, on je daleko od toga zapravo, pa zato i ne vidim preveliki broj korisnika koji ga ovde poseduju, što je pomalo šteta.

T4 skuplja od S800? Ne znam odakle ti to, odnosno, možda i jeste, ali je S800 sveukupno uzevši, bolji...

ima olovku doduše. ali opet... sada kada stari note tab vredi oko 150 eur odlično očuvan, tj. 100 eur sa tragovima korišćenja, nema smisla ova visoka cena

Koji note tab vredi 150?

stari note tab, onaj prvi vredi oko 150 evra ako je perfektan, ali kad kažem perfektan mislim bez tufne. ako se vide tragovi makar jedna mikro ogrebotina vredi oko 100 evra. to je fakt, tržište se jako brzo razvija, mogu ljudi ovde da traže i 300 evra za prvi note tab on jednostavno ne vredi toliko. to je polovna stvar stara godinu dana. to što se kod nas i dalje traži 200 evra za s3 koji je star skoro dve godine to je problem društva ne uređaja.

Molim te da ne pričaš koješta... Tipičan primer osobe koja gleda uređaj kroz period koji je prošao od njegovog pojavljivanja na tržištu, a ne njegove upotrebne vrednosti... Problem je u tome što ti hoćeš da imaš nešto što je pre samo godinu dana neko platio 500 evra za 100 evra, e pa ne može to tako.

Baš je obrnuta situacija, danas se čak uređaji na oglasima daju za manje para nego što bi trebalo, samo da što pre ode, a razlog je ili frka sa finansijama ili jednostavno ih nije briga za koliko će da ode, samo da ga što pre prodaju. Stalno se undercut-uje najniža cena, tako da najniža cenovna tačka ubrzano pada. Da, to je super stvar za kupce, ali prodavci koji žele da izvuku normalan deo novca od svoje kupovine ne prolaze baš najslavnije kada Žika, Mika i Laza prodaju Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 za 100 evra, a neko ga je prekjuče novog platio 500...

Itekako sam svestan toga da se pojavljuju novi i bolji modeli, a da prethodni zastarevaju, ali nikako mi se ne dopada kojom se sve to brzinom odvija i na koji način se odražava na cene, barem iz ugla prodavca...

Poslednja izmena:
+1 Gizmo potpuno se slazem, par puta sam odustajao od prodaje nekih stvari zbog nerealno niske cene, bas to Ziki bila frka stavio nisku cenu i mene svi pljuvali kako ja to trazim mnogo.....

Tržište je jedino relevantno, a naše želje su druga stvar...Zbog visokih MP cena, nepostojanja rasprodaja, promocija, kupona, i niskih cena na oglasima, kod nas je mnogo povoljnije kupovati polovne nego nove stvari. Inače, Note 10.1 (2012) je i dalje odličan uređaj koji vredi više od 200, a 3G verzija i 300 eura...

stigao iz usa, da li neko zna gde se moze naci cover?
originalni je oko 50e sto je previse...
moze neka preporuka ;)

stigao iz usa, da li neko zna gde se moze naci cover?
originalni je oko 50e sto je previse...
moze neka preporuka ;)

Ja sam moj naručio preko dx.com pre nove, ali ga očekujem tek krajem januara. Ako ti treba link, potražiću...Inače tablet mi stiže danas, P600 sa exynosom...

Koju si ti verziju uzeo?

Ja sam moj naručio preko dx.com pre nove, ali ga očekujem tek krajem januara. Ako ti treba link, potražiću...Inače tablet mi stiže danas, P600 sa exynosom...

Koju si ti verziju uzeo?
koliko ce te kostati to zadovoljstvo? Tablet je isto p600 sa 32gb...
treba da pazarim i karticu 64gb c10, video par na kp za oko 4k...tako da kartica+cover= :whip:

Evo par utisaka o bateriji...
Mislim da je po pitanju SOTa na nivou prve verzije. Ja sam izvukao 8.5h ali uz 2h skidanja torrenta i 1h videa na max brightness, inače je malo iznad minimuma.
Ukoliko bi se koristilo samo za browsing, čitanje, video, ide na 10h bez problema...
yhamavez.jpg

yza4usub.jpg

Poslednja izmena:
Što se punjenja tiče, sa 0 na 50% za 2h 15 min, dakle manje od 5h za celu bateriju. Ovo me je interesovalo jer sam na netu nalazio da se exynos verzija puni i po 7h...
Kod P605 tog problema nema i vreme punjenja je kraće jer S800 ima implementiran fast charge mode...

Poslednja izmena:
Obećao sam slike futrole, i evo ih:
abu4ary6.jpg

apy6emu5.jpg

u8a6agut.jpg

Izašla je tačno 2000 dindzi, nije bilo nikakvih naplata poreza, stigla je za nekih 25 dana...

Što se utisaka tiče, nije loša, kvalitet je dobar, malo mi smeta što ima samo jedan položaj za fiksiranje tableta (ovaj prikazan na slikama). Inače magnet radi baš kako treba i TW ga prepoznaje...

Poslednja izmena:
Stigao mi je upravo na test, bela verzija. Koliko je ovo hardverski predivan tablet, a koliko ga TouchWiz unazadjuje i koci...

Izašla je tačno 2000 dindzi, nije bilo nikakvih naplata poreza, stigla je za nekih 25 dana...

Što se utisaka tiče, nije loša, kvalitet je dobar, malo mi smeta što ima samo jedan položaj za fiksiranje tableta (ovaj prikazan na slikama). Inače magnet radi baš kako treba i TW ga prepoznaje...

Mene zanima koju si upotrebu našao za olovku? Za šta je koristiš, u koji situacijama, programima, itd? Koliko je uopšte praktično za upotrebu i koliko ima smisla uzeti tablet sa olovčicom, ili je to samo reklama da privuče kupce?

Mene zanima koju si upotrebu našao za olovku? Za šta je koristiš, u koji situacijama, programima, itd? Koliko je uopšte praktično za upotrebu i koliko ima smisla uzeti tablet sa olovčicom, ili je to samo reklama da privuče kupce?

Uglavnom za beleske, i koristim njegovu default aplikaciju. Ne crtam, dakle scenario sa otvorenim browserom i kada naiđem na nešto što me interesuje, zabeležim itd. Mada, za takve stvari više koristim pocket, tako da ne mogu reći da koristim olovku previše često. Ponekad je koristim za navigaciju i ređe za isečke.
Kapiram da ako imaš disciplinu da je koristiš redovno, kao i potrebu za pisanjem, crtanjem i sl, navikao bi se, ali ako bi je uzeo za navigaciju samo, onda nemoj.

Naravno, može da bude korisna u poslovnom okruženju za pisanje beleški na sastancima i snimanjem istih, ali već imam livescribe koja je znatno praktičnija, svejedno, i to je jedan od mogućih upotrebnih vrednosti...

Ne znam meni je više olovka za tablet nego za telefon, nekako veća upotrebna vrednost, ali opet to je moje mišljenje.

Dilema

Ovaj note ili ipad air? Imao sam na par dana ipad air i zaprepastilo me je kako ima brz odziv i ne laguje. da li je takav slucaj i sa ovim tabom. Takodje apple je poznat po tome da bez obzira koliko ti je star uredjaj update stigne. Evo za note 8 osedeh. Sta mislite?

Ako su ti te nabrojane stvari najbitnije, uzmi ipad bez razmišljanja. Ako ti je bitan multiwindow feature, i note apps, onda samsung. Nema dileme :D

Ako su ti te nabrojane stvari najbitnije, uzmi ipad bez razmišljanja. Ako ti je bitan multiwindow feature, i note apps, onda samsung. Nema dileme :D

Uh i jos jednom uh.

I cena je tu takodje bitna. Imam mogucnost da uzmem note 4g od 32 gb za 430 evra. Nije mala razlika izmedju njega i npr ipad air od 128gb i to wifi.

Hvala za sajt. Porucio sam neke sitnice. Dobri su sa cenama.

Poslednja izmena:
Uh i jos jednom uh.

I cena je tu takodje bitna. Imam mogucnost da uzmem note 4g od 32 gb za 430 evra. Nije mala razlika izmedju njega i npr ipad air od 128gb i to wifi.

Hvala za sajt. Porucio sam neke sitnice. Dobri su sa cenama.

ja imam note 10.1 i ipad 4.Kada trebam nesto kompleksnije da radim uvek pre uzmem note 10.1. jer mi je android vise user friendly.

nisu ista klasa uopšte... note ima olovku i taj multiwindow, što za tab mnogo znači, povećava upotrebnu vrednost...

Nasao sam na oglasima wifi model za 450e. Kaze da se kutija malo razlikuje i da su u stvari to bili modeli za demonstraciju, ali sve je ok i radi. Prodavac na tom sajtu ima sve same pozitivne ocene, prodaje vec tri godine.
Sutra idem da pogledam. Jel vredi to i koliko je losiji wifi u odnosu na lte?

Ok je cena, ja sam moj platio pre tri meseca 500 (skinuo PDV pa je izašao na 425)...Što se tiče toga da li je lošiji, testovi kažu da je CPU za nijansu bolji, a GPU za nijansu lošiji kod Exynosa u odnosu na SP. Ali, sve su to nijanse...

Nazad
Vrh Dno