Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Pretpostavljam da si zadovoljan kako radi ili i on nije savršen?

Šta njemu fali?

opcije :)

pazi koliko god čudno zvučalo, obzirom koliko *****m ovde, ja stvarno nisam zahtevan po pitanju romova, tako da je meni cataclysm super. ali kapiram da ima ljudi koji hoće da stave moćne rendžere u navbar, da mu promene boju, da menjaju teme u romu, da se zezaju sa onim PA hybrid properties... to nema na cataclysm, ali zato radi kao stock, bez greške

mislim nije bre da on nema ništa od opcija, samo ih ima manje u odnosu na npr slim bean...
evo tu sam kačio shotove od njegovog settingsa pa možeš da vidiš
http://forum.benchmark.rs/showthrea...Galaxy-Nexus&p=3373990&viewfull=1#post3373990

još je vremenom dodao i neke nove opcije

npr smart3G nema nijedan drugi rom

Poslednja izmena:
Ja za sada istražujem :)

ja sam probao na n4 i mnogo zeza, sporiji ucitava strane, nisam mogao gomilu stvari da uradim, tako posle 15 min mucenja sam odustao. Ali jedva cekam stabilnu verziju

Bas steta.. Mogli su makar da se potrude i osposobe ga na Nexus seriji telefona .. Cisto da se ljudi uvere u kvalitet OS-a..

Pa nije linux neki svemoguć softver koje će da radi i na bureku (mislim hoće, ali ovde niko ne želi konzolu već fancy UI u 60 fps).
Treba to neko da optimizuje.

Sa druge strane, kvalitet sistema nije toliko bitan, ukoliko nema ekosistem.

Nisam restartovao telefon, nisam primetio neka usporenja. Možda ovaj rom nema neki agresivan memory menadžment?

Ima u opcijama nešto za zRam itd. Ali ne znam čemu to služi, a uz to još i ne radi ;-)
Ako neko ima da preporuči knjigu o android os, da se malo obrazujem :)

P.S. Znam samo da mi duže traje baterija nego na stock romu.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1381136842796.jpg
    uploadfromtaptalk1381136842796.jpg
    56.7 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
mislim da ima dostaentuzijasta u linux zajednici ipak je opensource. Pa me cudi kako ga odavno nisu stavili neku linux distribuciju na mob.

Stavljan je linux bar dvocifren broj puta na mobilne telefone. Android je jedini uspešan.
Ključna reč u tvom postu je entuzijasti. To su sve ljudi koji imaju day job, a desktop linux razvijaju za dž, iz ljubavi ili šta već.

Par utisaka o SlimBean romu:
Nije savrsen ali je dobar :)
Svidja mi se sto moze da se podesi ono svetlo za notifikaciju da svetli razlicitom bojom za razne stvari (mail, sms, propusten poziv itd.). Ima jako dobar sms app, skroz crn, sa podrskom za emoji. U onaj quick bar moze da se stavi sve sto treba (ne znam iz kog razloga to nije moguce na stock romu, nije mi jasan google). Imao sam juce i dva puta, kao neki bug, poceo tel sam da vibrira random, iako sam iskljucio vibraciju, nakon toga mi je javio da je zabelezio bug report :) Jedan sam sacuvao, a za drugi sam pipnuo nesto i sad ne znam gde je. Nisam primetio neka usporenja.
Naso sam za sad jedan bug, lampica za notifikaciju, nemoguce je da se namesti za Battery light bilo sta drugo osim da svetli non stop (kad se telefon puni, prazni), tako da sam to iskljucio.

Ima jos dosta toga ali ovo mi se trenutno svidja :)

Ovako stoje stvari posle jednog restarta. U međuvremenu nisam imao nikakvih nuspojava kao prvog dana.

Koji rom mi preporučujete sledeći da probam?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1381346907254.jpg
    uploadfromtaptalk1381346907254.jpg
    56.6 KB · Pregleda: 83
  • uploadfromtaptalk1381346930179.jpg
    uploadfromtaptalk1381346930179.jpg
    31.5 KB · Pregleda: 81
  • uploadfromtaptalk1381346946352.jpg
    uploadfromtaptalk1381346946352.jpg
    60.8 KB · Pregleda: 443
  • uploadfromtaptalk1381346962079.jpg
    uploadfromtaptalk1381346962079.jpg
    70.7 KB · Pregleda: 76
Zbog raznih modova.

Iz kog razloga menjate rom?
Šta to nema tj ima u običnom pa imate potrebu da predjete na nedi drugi?
Ozbiljno pitam, nije troll niti bilo šta slično.

ja najviše zbog menjanja visine navbara
smart3G u cataclysmu mi je super opcija.
indikator baterije u %
expanded desktop
long press recents for last task

to je ono što najviše koristim. customizacija QS togglesa (ili power widget ako ga ima rom), 3way reboot na power dugme isto dobro dođu. Romovi poput paranoida i slim beana imaju još gomilu opciju, za svakog se nađe nešto interesantno...

Ok, a koliko su stabilni u odnosu na fabrički?
Ono što mene zanima je da li je moguće povećati izdržljivost baterije?
Često mi puca Skype na telefonu, ne znam da li se to dešava i kod vas, ali kod stalno puca, da li to može da se reši sa drugim romom?

kako koji. ja sam svoje mišljenje o romovima pisao više puta pa nema potrebe da se ponavljam :)

za bateriju teška posla. tu možda kernel može malo da pomogne, ali ekran je ovde ubedljivi no1 potrošač.

Ja menjam jer me sad sve interesuje kao novopecenog androidasa :)
Kao sto ti je Vojkan vec napisao, ekran je najveci potrosac.

@Gibo
Probacu i PA, samo da se jos malo poigram sa Slim-om :)

Jedan predlog, mozda ne bi lose da napraviomo jedan presek romova, ko sta koristi, koliko mu baterija traje (cisto informativno) itd.

Ma daj, pa nema od toga ništa. Evo ja prvi imam 2 ipo sata ekrana i 15 sati ukupno. Ali ja slušam muziku svaki dan preko bt slušalica i još je stream sa Spotify, ili podcast gde stavim da audio ide na 170 % brzine, a to kida bateriju, jer procesor radi non stop na visokom taktu.

De, de, ne moras da se ljutis odma' ;)

Danas, posle skoro 72h uptime, opet je poceo da mi vibrira tel sam od sebe i da kreira bug report (vec 3 u roku od 2h). Ovo nije stabilno sto se mene tice. Tako da, prelazim na Cataclysm. PA ce da saceka dok ne izadje stabilna verzija, ne mogu da se mlatim i izigravam zamorca.
Cataclysm se instalira kao i svaki drugi rom? Vidim da ima i neka tema za njega dark, jel se ona ubacuje naknadno?

Nemoj tu njegovu dark temu, okačio sam pre nekoliko postova link za universal black background, flešuj to posle roma.
ROM flešuješ kao svaki drugi. Ima nova verzija od juče...

Poslednja izmena:
Nekoliko dana koristim rom sa slike.. utisak
- Blagi uzas, za mene je pravi MIUI rom uvek bio extremno brz.. ovaj ima neverovatne lagove, do te mere da sam ovakve lagove zadnji put video na nekom telefonu sa 2.1 androidom bas bas bas sam razocaran...

Prilozi

• Screenshot_2013-10-10-16-49-06.png
    Screenshot_2013-10-10-16-49-06.png
    100.9 KB · Pregleda: 77
Nekoliko dana koristim rom sa slike.. utisak
- Blagi uzas, za mene je pravi MIUI rom uvek bio extremno brz.. ovaj ima neverovatne lagove, do te mere da sam ovakve lagove zadnji put video na nekom telefonu sa 2.1 androidom bas bas bas sam razocaran...

Generalno je los MIUI za Nexus telefone, znam da se mnogo zale svi i ovi sa Gnexom i sa N4, a ja na S2 im se smejem :d

I mi se tebi smejemo što koristiš kineske ios wannabe romove :D

I mi se tebi smejemo što koristiš kineske ios wannabe romove :D

:laugh: :)

Ne stvarno je super MIUI, secam se na Galaxy Tab 7, onaj P1000, svi romovi su bili smaracki i spori, a MIUI je leteo i njega sam dugo drzao, a za GNex me bas smorio, jer nikako da nadjem nesto sto cu da podesim kako meni odg, onaj klasican izgled androida ne volim jer su mi ikone odvratne i launcher mi nije kakav sam navikao.. Sve u svemu, sledi mi jos par pokusaja sa nekim romovima, a onda cu da po*izdim i da stavim neki Touchwizz rom, i da uzivam u TouchwizzHome not responding.. :D :D

Vrh Dno