Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Ljudi el ovo po vama normalno trajanje baterije u zadnje vreme sve ovako ne sastavim ni od ujutru do uvece?

b6384af9-ea24-4727-b66a-724b273416be.jpg
d35b4f17-5717-486e-aca3-bfe831990100.jpg

Jel sve stock ili custom? Screen on je odlican, std by i ne bas... Ovo Maps 6% mi je sumnjivo. Disable-uj aplikaciju ako ne koristis pa vidi onda.

Stock sve, evo motam film i ne secan se da sam ni juce ni dans koristio mape.

Мени се батерија распада ових дана, 10 сати on battery, а screen on 3h :(
Мораће да падне full wipe, па ћу пробати тај purity rom :D

Edit:
Како се оно решавао проблем са media scаnner service wakelock-oм

Poslednja izmena:
Stock sve, evo motam film i ne secan se da sam ni juce ni dans koristio mape.

Nema veze da li si je palio ili ne...Imao sam i ja takav bug sa maps, do aplikacije je. Samo je disable-uj i onda vidi kako ce se ponašati tel. Meni je jedan raniji update Maps-a pojeo 60% baterije u std by-u za noc (dok sam imao gnex...)

Мени се батерија распада ових дана, 10 сати on battery, а screen on 3h :(
Мораће да падне full wipe, па ћу пробати тај purity rom :D

Edit:
Како се оно решавао проблем са media scаnner service wakelock-oм

Kad već menjaš ROM, probaj Slimbeam i nećeš više menjati 100% ;)

Imas na slimroms.net i na xda.

Ako ne veruješ meni, pročitaj komentare na xda.

Sigurno jedan od prva tri najbolja, a inače se 'pravi' još za 30+ različitih uređaja.

Pozdrav :thumbup:

Мислиш да пробам тај? Па хајде видећу:p
Мислио сам да променим ром у уторак, јер тад полажем матуру па сам у Зрењанину...Немам кући WiFi па се гребем код друга...:rolleyes:

100% siguran. ;)
Nećeš posle njega na drugi rom :p

Skoro baš sam probao razne ROM-ove, namerno sa istim kernelom da bi uporedio, i najbolje performanse, battery life i lag free rom se pokazao slim.

Btw, ko voli inverted apps, developeri slim ROMa prave svoje GApps, koji su uvek up to date, i jednim klikom u settings menjate između običnih i inverted svih google apps.

Ја волим inverted apps :d

Pa inverted apps je napravljeno samo zbog SAMOLED ekrana, da bi bila crna pozadina i manje trosili bateriju ;)

GiBo2pac, ako se odlučiš za Slim, izašla je zvanicna verzija 6, medjutim za Gnex je 6.2 Nightly kako kažu developeri najstabilniji slim ikada, ali pošto prave za 30 uređaja paralelno, ne mogu da je nazovu 'stable'.

Па хајде кад је толико добар тај slim :d
Него гледао сам мало на оном њиховом сајту и видим да има нека арома и нешто AIO Addons за оне gapps.
Па ми реци шта је боље од то двоје?

Па хајде кад је толико добар тај slim :d
Него гледао сам мало на оном њиховом сајту и видим да има нека арома и нешто AIO Addons за оне gapps.
Па ми реци шта је боље од то двоје?

Aio aroma, je gapps i pri instalaciji biras šta ćeš da instaliras.

Imas objašnjenje na sajtu šta sadrži gapps a sta Aio aroma, pa izaberi. Gapps je dovoljan. Ja inace uzmem AIO aroma pa dodam šta mi treba.
A ako koristiš maps skini iz downloads sa sajta pa i to flesuj.

Slim koristi 240dpi, pa ako ti ne odgovara u settings, interface, lcd density promeni na 320dpi. Prati uputstvo na ekranu.

Ма не користим ништа осим gmail-a play и store-a...Онда ћу оно друго скинути.

А то за dpi, јел могу да мењам као на РА, како за коју апликацију ми одговара или је то за цео систем?

Pa onda nemoj AIO, vec samo njihov GApps fleshuj, nista drugo.
Ja koliko znam za ceo sistem vazi promena dpi-a.

Axel, koji kernel koristiš uz Slim?
Jel njegov stock ima mogućnost kalibracije boja? :)

Slim u sebi ima valjda Lean 6.7, nisam probao da li ima podesavanja za boje, jer odma predjem na AK (Ima za boje.,.) .. Inace koristim AK.248, jer mi daje 2d standby i 3h+ OST.

Aj baci link za taj kernel. :)

Da, koristi Lean 6.7 i moze preko Trickster MOD da "popravi" boje.
Btw. Nimalo nije los ovaj SB....nimalo, hvala na predlogu.

@GiBo2pac: Evo, poslednji je 256SKL, ja koristim 248 i predlazem ti taj jer sam probao sve moguce AK i meni ovaj daje najbolji rezultat. Uredjaji se razlikuju, pa moguce da tebi daje druge rezultate. Inace poslacu ti da trickstera izmenis par stvari za better battery life.

@Gizmoid: Po meni najprofesionalnije odradjen ROM, kad pocnete da koristite shvaticete zasto.
Momci prave ovaj rom za preko 30 uredjaja, i dobro je to sto su bukvalno 24h dostupni za pitanja na xda, dok na sajtu mozete da pratite najnovije vesti. Takodje u sebi ima SlimCenter gde pratite update i sl.

Poz

Hajde mi pomozi, kako da promenim velicinu softkeys? Trazim ali ne nalazim? :what:
Ovo bi trebao da bude zbunjeni smajli ali TT4 "odradjuje" stvar.
Edit: Nadjoh, ali mi je jos sitno, samo 48.

Poslednja izmena:
Jesi li promenio u ROM-u sa 240dpi na 320dpi?
Na 320 ce ti biti normalno kako i jeste stock na gnexu.

Ja sam navikao na 'stock' 320dpi.. i ne idem nista sitnije ispod toga.

Poslednja izmena:
Jesam ali nije kao na stock-u, sitnije je....hmmm....pasce jedan wipe cache pa da vidimo...
Nego kada sam vec tu, kako da ubacim - nadjem da mi Power ima opciju reboot u CWM?
Edit: Evo par fotki. Na 1. su manja dugmad nego na stocku (iz nekog razloga na SS su malo veca). Na 2. i 3. su opcije za reboot ali ne postoji za reboot u recovery.
Screenshot_2013-06-09-22-59-00.jpg
Screenshot_2013-06-09-22-59-20.png
Screenshot_2013-06-09-22-59-24.png

Poslednja izmena:
Developer Options > Advanced Reboot ... pa stavi always recimo.

A za softkeys, ne znam stvarno. Nikad nisam menjao velicinu, evo kako je kod mene:

jMc56Zr.png

Poslednja izmena:
Resio za velicinu, smanjio pa povecao i prihvatilo je promenu,... malo nagovaranja i uvek upali. :)
Nisam znao ovo za reboot, hvala. A ROM je ludilo, okean podesavanja a radi odlicno. Videcu jos par dana kakav je sa baterijom sa sadasnjim kernelom.

Poslednja izmena:
Не могу више да чекам, идем у Зрењанин да убацим slim :D

GiBo2pac - samo da napomenem da sam ubacio zadnju stable verziju (build 6), nisam weekly (6.2). Navodno zeza oko boje MMS.apk-a?
Eh da, flash- nuo sam zadnji Leankernel 6.8 stable koji je izasao danas. :) Searching bugs...in progress... :p
@Axel - drugar odavno nisam dobio bolji predlog za ROM. Trenutno se zezam sa "precicama na desktopu" ako mogu tako da kazem - napisem. :D A i ova mogucnost ubacivanja "svega" u Quick Settings Tiles je opcija do ja*a. ,) Nego ako te put nanese u Doboj, javi se da platim pice, da si zasluzio - jesi! Pozdrav. :wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno