Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Moraš da probaš nekoliko, meni je najbolje bilo (bar što se baterije tiče) na RasBeanJelly Rom-u + Trinity Kernel kombinaciji:)
Sad na PA + Franco je dosta slabija baterija...

Triniti za vecinu ROM ova, za ovog cistunca sto ga ja koristim (Purity), koristim Anarkijin experimental. Trenutno sam na AK.255 i skinuo mi je sa iskljucenim protokom i WiFi samo 2% za 7h.

Posle instalacije poslednjeg Purity v5.4.3 ROM-a i AK v255/v256 kernela poceli su i problemi kod mene...Telefon se jednostavno zakuca na najvecoj frekvenciji i tako radi non stop. Menjao sam kernele i vracao se na starije verzije ali opet nekako nije to to. Imam osecaj da nesto nije uredu, a i vidi se jednostavno da telefon ne radi kako treba. Zakuca mi lockscreen, sporo ucitava cak i one najmanje aplikacije itd itd...Posle duzeg cackanja,sumnjam da je FB aplikacija glavni krivac za sve. Koliko sam primetio ona nenormalno jede RAM memoriju, a cini mi se posle poslednjeg update-a i CPU. Izlogujem se ja, i cak je po par puta iskljucim preko Task Killer-a ali opet isto. Koristio sam i Greenify ali bez nekih posebnih rezultata. Da li je neko imao slicno iskustvo? Uninstalirao sam sad i FB i Messenger pa cu da vidim kako ce stvari da teku...

Nop, sve ok kod mene...

full wipe? ...

Kod mene je sve u redu,...jutros sam flesnuo 256... cini mi se OK.

Nop, sve ok kod mene...

full wipe? ...

Nisam odradio full wipe. Koristio sam smart update file koji postavlja eng.stk. Uvek odradim samo wipe cache i wipe dalvik cache i nikada nisam imao problema...
Poslednjih 3-4 verzije sam update-ovao na ovaj nacin i sve je radilo perfektno. Jos uvek testiram sve i gledam sta se desava ali ako se nista ne popravi u toku dana izgleda da mi ne gine full wipe za vikend.

Kod mene je sve u redu,...jutros sam flesnuo 256... cini mi se OK.

Ma nisam ni sam siguran dal je do kernela ili Rom-a ili neke druge aplikacije pored ovog FB-a sto me *****ava. Da je kernel vec bi se na xda pisalo o tome. Znam da je na v255 bio problem sa fast charge ali to je
i onako popravljeno na v256. Telefon mi jednostavno ne prihvata komande kako treba. Kad treba da ga otkljucam nece iz prvog puta, kao da zablokira, aplikacije koje su uvek radile kako treba sad izbacuju FC, net mi isto baguje...
Ne vredi, vreme je za kompletnu reinstalaciju svega...Najgore,sto uvek vodim racuna sta radim i kako radim i nije mi jasno sta mu je sad... :wall:

eng.stk pravi dobre update skripte ali uvek postoji mogucnost da se zezne nesto,...*** cak i sa full wipe znam korisnike kojima nije upalio od prve a sve ispravno, od CWM-a, MD5 instalacije pa nadalje. Gremlini... :p

Fix permissions?

Strpi se malo, jutros sam dobio novi 5.4.4, uskoro ce zvanicni.

Hehe i ja juce dobio testnu verziju a danas mi Dario kaze da promenim na zvanicnu. Opet full wipe i Jovo nanovo ali ne mari, telefon je sve bolji i bolji. Btw jesi li probao Thyrus Holo CM10 black temu? Popravio je i Google Play, izgleda do ja**.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1369597576656.jpg
    uploadfromtaptalk1369597576656.jpg
    39.1 KB · Pregleda: 219
  • uploadfromtaptalk1369597589331.jpg
    uploadfromtaptalk1369597589331.jpg
    74.4 KB · Pregleda: 207
  • uploadfromtaptalk1369597600296.jpg
    uploadfromtaptalk1369597600296.jpg
    41.6 KB · Pregleda: 213
Nisam...Zavrsavam danas ovo sredjivanje programicica, onda ide flash na v5.4.4 koji sam skinuo sinoc, pa cu da vidim dalje sta i kako...I pored odradjenog full wipe-a nisam zadovoljan kako mi radi telefon. Izgleda da mi se procesor previse greje sa ovim AK SKL v256 pa se onda zbog toga ceo telefon i izbaguje. Cim ga ostavim malo da 'oladi sve bude OK do sledeceg malo zahtevnijeg koriscenja...Vidim da hvale ovaj poslednji Purity update da radi lepo sa AK kernelom. Nadam se da cu imati vise srece posle ponovnog flash-a...

Sve sam odradio iz pocetka...Full wipe, wipe interne memorije (sem foldera sa instalacijom ROM-a), instalirao sam Purity (ali verziju sa stock kernelom koju izbacuje DariosF), ponovo wipe cache i dalvik, pa restart, onda (sto bi se reklo) pustim malo da legne sve na svoje mesto jedno 15ak minuta pa opet restart i fix permissions, odradio sam posle restore svih 113 aplikacija sa Titaniumom (samo app bez data) i podesio sve kako je i bilo.Ali opet mi je telefon nekako sporo radio...Posto sam imao svezu instalaciju izvrsio sam novi update na Purity v5.4.4 preko smart update fajla...Video sam da je u to ukljucen i najnoviji Franco kernel.Rekoh da ga isprobam malo. Telefon je radio generalno malo bolje ali opet nije to to...Razmisljao sam da li da ponovo da fleshnem AK SKL v256 ali posto sam imao nenormalne probleme prosli put ipak sam odlucio da probam stabilnu verziju AK Kubo v46...I telefon mi se bukvalno preporodio. Sve radi kako treba i mnogo mnogo brze. Nadam se da ce tako i ostati...Ne znam sta je Anarkia cackao oko svog kernela ali izgleda da je preterao vise sa svojim optimizacijama...

Da podelim/o iskustva sto se tice kernela.
- AK.256.SKL mi je radio odlicno uz jednu manu koja je bila i na prethodnoj verziji, dve. Random reboot. Nisam ga video do juce,TricksterMod enable-ovan na set on boot pa sam video notifikaciju. Juce sam radio multitasking sa Viber-om (supruga) i Hangout-om (prijatelj) i dobio sam reboot. To poslepodne predjem na zadnji Franco nightly.
- Franco.Kernel r378 sasvim OK, podesio par stvari kako volim, boja i slicno ali mi je nakon par sati usporio? Restart i prica se nakon par sati ponovila. Sledio je flash Kubo-a.
- KUBO r46 ...procitati pod Franco kernel. Flash Fancy kernel-a.
- Fancy Kernel (r27). "Taze" je na telefonu, odziv mrvicu bolji nego na AK.256.SKL a "vidljivo" brzi od ostala dva navedena. Videcemo kako ce da se ponasa u sledecih par sati - dana. BackUp je spreman, imam u rezervi i Air Kernel Weekly #630. :smoke:

Ovi kerneli su kao kutija cokolade. :D

Samo se vi igrajte, dok 4.1.2 sa Franco Milestone 6 radi savršeno. :D

A ko ti brani da se drzis stock ROM-a sa root-om? Svako ima svoje navike i zelje. btw. Nandroid backup je uvek tu a kroz "igru" se i nauci dosta. :D

A ko ti brani da se drzis stock ROM-a sa root-om? Svako ima svoje navike i zelje. btw. Nandroid backup je uvek tu a kroz "igru" se i nauci dosta. :D

Slažem se da se nauči dosta, ali takođe i dosta problema ima sa tim raznim kombinacijama. Za ostale telefone i staviti custom, ali za Nexus-e stvarno nema potrebe.

Mada kao što i sam kažeš, svako ima svoje želje i potrebe...

Sa tim telefonom šteta je igrati se, root u redu, ali tražiti "preko leba pogaču" sa raznim kernelima i romovima...:banghead:

Slažem se da se nauči dosta, ali takođe i dosta problema ima sa tim raznim kombinacijama. Za ostale telefone i staviti custom, ali za Nexus-e stvarno nema potrebe.

Mada kao što i sam kažeš, svako ima svoje želje i potrebe...

Ma nema tu sta da se pokvari. I posle svega uvek se moze vrlo lako vratiti sve na stock.Makar sa GNex-om to nije problem...Pre njega sam imao LG Optimus 3D. On je bio nocna mora za neke stvari ali opet sam cackao sve i svasta...

Po meni je steta ne iskoristiti pun potencijal ovakvog telefona. Da sam hteo samo da zovem i saljem poruke nosio bih neki telefon kao penzioner... :D

Poslednja izmena:
Jel moguće da mi swiftkey za dva dana ovoliko megabajta razmeni preko wifi?
Ovo očigledno u pozadini beleži sve što pišem (a to ne bi bilo više od 1mb), i ko zna sta sve još šalje sa mog telefona.

hamyse4e.jpg

:mad:

Poslednja izmena:
Добро је да ти је био тел. на WiFi-ју:)

Da ti data merac ne prikazuje pogresno protok? Desava se na custom ROM-ovima, za stock ne znam.

Da nemaš neku crackovanu verziju?

I kako možeš da vidiš koliko je aplikacija potrošila na wifi? Ja nemam tu opciju.

Vrh Dno