Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Mislim da je bolje strpiti se, preskociti 4-ku i preci na sledeci Nexus kad se pojavi. Taman, krajem godine, kada bude izasao novi android 5.0 eto i novog Nexusa... :cool:

Za GNex ima toliko dobrih ROM-ova i kernela da telefon moze ladno i dalje da parira mnogim novijim modelima koji su se pojavili na trzistu. Svaka cast ljudima koji su ovaj hardver doveli skoro do perfekcije... :thumbup:

+1

Sad sam ubacio onaj najnoviji franco r378.
Nadam se da će bolje da traje baterija, ovih dana mi je trajala oko 3 i po sata, a znala je da traje i preko 4...

Слободно не убацујте овај Franco r378, још краће траје батерија:(

Mislim da svako treba posebno da proba ROM, posebno kernel... Svakome nešto drugo odgovara... Ako jedna kombinacija tebi odgovara, ne mora da znači da će i meni odgovarati, jer nema niko identičnu upotrebu... ;)

Хех, па теби неће одговарати сигурно:p

Znam da 2 ROM-a kod mene mi nikad nisu odgovarali, a obi tamo na XDA pišu hvalospeve na tim ROM-ovima. Par puta sam pomislio da je napravljeno toliko lažnih account-a da bi hvalili ROM :D

Ко зна можда и јесу:D

Пази ја сам генерално веома задовољан Franco kernel-oм, али неке верзије једноставно нису добро оптимизоване што се тиче батерије...

Данас ми се десило нешто баш чудно.

Слушам музику у бусу и добијем позив, извадим слушалице да бих се јавио и телефон "забоде", уопште не реагује на додир.:eek:
И што је најгоре пишти к'о луд:banghead: Невероватан звук, као да ће експлодирати и морао сам извадити батерију...

Данас ми се десило нешто баш чудно.

Слушам музику у бусу и добијем позив, извадим слушалице да бих се јавио и телефон "забоде", уопште не реагује на додир.:eek:
И што је најгоре пишти к'о луд:banghead: Невероватан звук, као да ће експлодирати и морао сам извадити батерију...

Sto bi rekli...SHIT HAPPENS! :D

P.S. Kombinacija Purity v5.4.2 + SKL v250 radi ekstra! :thumbup:

Videću baš da ubacim taj purity kad budem imao vremena, sad sam u gužvi u sredu kraj skole, počeo pripreme za fakultet... Ma haos :d

Ma ko još ide na fakultet :p

i ja i ja...

ne mogu trajanje baterije da procenim, stalno ga flashujem nikako jedno 2-3 ciklusa da proteram baterije :))

Greskom napisao post ovde

Poslednja izmena:
Radi li neko nesto pametno sa tim telefonima ili vam sluze samo za flesovanje kojekakvih romova? :)

^ Puno puta sam to hteo da pitam, al' nisam hteo da budem zakeralo. :)

Па да би могли да радимо нешто паметно морамо прво да flash-ујемо:D

Preuzeo je oko 90% surfa umesto kompa, svu proveru mail - ova, glumi fotoaparat, budilnik, podsetnik, mp3 player, fotoalbum, remote access i da,... telefoniram. :D
Sluzbena kartica mi je u njemu a radim u telekomunikacijama (razapece me) :cool:, sluzbena mail korespondencija ide dobrim delom preko njega. Btw potpuno podesavanje sistema (full wipe + vracanje aplikacija i ostalo) traje manje od 1h.

^ Kad si uvezban! :) Za mene je stavljanje ROM-a stres uz puno provera ček-liste da nisam nesto zaboravio, da bih mogao da vratim malobrojne apps ali njihova brojna podesavanja. Pa update odlazem mesecima. :(

Full wipe + instalacija + TB restore (104 apps) oko 15-20 minuta. Ostalo ide na "stimanje" sistema. :D
Ali da si brz - jesi. :thumbup:
Edit: upravo sam menjao kernel (sa AK.250.SKL na AK.255.SKL). Download + instalacija + mali tjuning = 3minuta.

Poslednja izmena:
Dobro imaš 100+ aplikacija, ja imam oko 50-60 ;)

Inače da ja stimam kernel svaki put, poludeo bih, imam neki program za ove moje na S2, pa samo opalim restore, inače bi i tu imao 5-10 minuta dodatnih...

Najjače mi je na XDA kad me neko pita jesi odradio full wipe, dodje mi da mu olupam glavu :) Nikad ne radim dirty flash, baš zbog nekih bubica

Preuzeo je oko 90% surfa umesto kompa, svu proveru mail - ova, glumi fotoaparat, budilnik, podsetnik, mp3 player, fotoalbum, remote access i da,... telefoniram. :D
Sluzbena kartica mi je u njemu a radim u telekomunikacijama (razapece me) :cool:, sluzbena mail korespondencija ide dobrim delom preko njega. Btw potpuno podesavanje sistema (full wipe + vracanje aplikacija i ostalo) traje manje od 1h.

Mozda ako nisi picajzla za izgled i raspored, tako i ja mogu da se vratim za 25 minuta. Ali da sve instaliras od nule, ulogujes se na 200 mesta, sve podesis kako treba, izmenjas ikonice... treba mi ceo dan da postanem operativan.

Kada smo vec kod naloga, vecinu mi vrati TB kada radim restore ali ne vrati svaki a ne mogu da provalim zasto? Zar backup (app+data) ne obuhvata i UserID sa password - om? Recimo vrati mi Bench a nece neki drugi forum.

Meni vraća i xda i bench... Neke aplikacije stvarno ne vraća sve login, npr Dropbox...

@kutija ikonice doduše ako menjas ponovo da, jeste moraš da ideš ispočetka, ali npr koristim Novu L. i odradim backup u app i vrati mi i custom ikone i sve kako je bilo i sva podešavanja launchera...

Full wipe + instalacija + TB restore (104 apps) oko 15-20 minuta. Ostalo ide na "stimanje" sistema. :D
Ali da si brz - jesi. :thumbup:
Edit: upravo sam menjao kernel (sa AK.250.SKL na AK.255.SKL). Download + instalacija + mali tjuning = 3minuta.

Mene taj TB restore zeza...
probao i da mu naapravim onaj instalabilni update.zip i to nikad ne prodje kako treba :(
uglavnom sve aplikacije idu na reinstall, generalno sacuvam settings za par aplikacija, a sve ostalo ponovo... zato i ja izbegavam full wipe..

Koji je sad najbolji kernel za 4.2.2? Vidim da ima Trinity Stable.

Nazad
Vrh Dno