Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

I ja sam misljenja da su preterali sa mastom u vezi ekrana (totalno glupa rezolucija od 1600x900) i da ostaje 720p.

Poslednja izmena:
Ma nisam se ja obazirao na one specifikacije koje pišu na sajtu, ovo je samo ono što ja želim (i sve što je sgs3 trebao da bude :))
Mislim da su skroz realne za ovaj decembar.

Volio bih da po dimenzijama i ergonomiji ostane isti tj. da ga ne mijenjaju puno sto se toga tice. 720p ekran bi bio i dalje pun pogodak. Ne bih volio veci ekran (4.8 ili 5") jer sam drzao SIII i to je za mene preveliko i glomazno.

Nije mi bitno sta ce imati pod haubom (cpu/gpu, ram), ocekujem vrlo kvalitetan senzor i mozda opciju od 32gb mada to zavisi koliko ce Google nastaviti da forsira Google Play i njegov sadrzaj. U USA i drugim srecnim zemljama ljudi sve zivo sa gplay-a skidaju/strimuju/citaju.

Baterija je od JB update-a odlicna, mozda ce je malo povecati, ali ja sam izuzetno zadovoljan.

Mozda ga vec imaju spremnog, ali da se ceka na Iphone i izmjene (minorne) u zadnjem trenutku prije predstavljanja.

Mislim da 4.8 ekran može da se strpa u ovo kućište ako koriste te nove displeje od samsunga, jedna od njihovih prednosti je što im treba manji okvir.
A predstaviće ga u decembru, kao i do sada.

Ma nisam se ja obazirao na one specifikacije koje pišu na sajtu, ovo je samo ono što ja želim (i sve što je sgs3 trebao da bude :))
Mislim da su skroz realne za ovaj decembar.

Te karakteristike su i vise nego realne i mogle su cak da budu i u aktuelnom Nexusu. O stekanju za RAM na SIII necu ni da pricam + je ruzan :d.

Vidim da niko ne ocekuje quad procesor, mozda je i bolje zbog baterije da bude neki dual ali na visem taktu.

Ovaj ubogi dual core što je u našem nexusu radi odlično na JB. Onaj snapdragon dual core što je u hox i hos radi kao quad core u s3 (negde čak i bolje), a zamisli kako će raditi A15 procesor koji je bolji i od jednog i od drugog.

Ako bude Samsung radio ubogaljiće hw u odnosu na GS3...

Možda bude quad, ali neki slabiji ili S4 što je u HOS-u, 1GB ostaje rama, jer ako nema u GS3, neće ni vamo biti, mogli bi povećati na 8mpix kameru, ali ko zna kakav će biti senzor, sigurno ne bolji od GS3... Jedino sto bi mogli da ubace i da naprave kao Wau efekat je 32gb memorije...

Baš zato se i nadam da će ga praviti motorola, ona nema luksuz da izbaci tako slab nexus. A vrhunski hw koji sam nabrojao i kevlar kućište ala razr bi vratili morotolu na velika vrata.

Malo veći ekran 720p rezolucije (ili iste kao na Nexus 7), malo više rama (ne verujem da će staviti 2gb), malo bolji gpu (možda mali 400), malo jača baterija (ali slabija od gs3), 8mpx kamera (ali slabija od gs3)... To je neko realno predviđanje. Možda iznenade, pa ubace i Tegru 3, ali ne verujem.

A zašto mislite da će samo jedan oem praviti nexus telefon? ;)
Ja bih voleo da vidim sharp, Sony, pa čak i Motorola (mada, kako su loš xoom napravili, premišljam se) nexus telefon.

Negde sam pročitao da će se držati Samsunga, ali sve je u domenu nagađanja, ne zna se apsolutno ništa o njemu. Čak ga možda i ne izbace do kraja ove godine, pošto su skoro predstavili JB, a do sada su svaki novi Nexus predstavljali sa novom verzijom Androida.

Ja ocekujem novi Nexus telefon tek sledece godine. Nema potrebe ranije.
A posto je Google kupio Motorolu, mislim da ce ona praviti Nexus telefone ubuduce. Realno je tako nesto.

Ovaj drugi koncept nisam video, lep je, ali prvi ipak vise pristaje Nexus underground :d korisnicima.

153g bi zaista bilo previse, pogotovo pri padu :rupa:

Ja ocekujem novi Nexus telefon tek sledece godine. Nema potrebe ranije.
A posto je Google kupio Motorolu, mislim da ce ona praviti Nexus telefone ubuduce. Realno je tako nesto.

Očekujem najavu za nexus u decembru.
Postoje trenutno 2 priče, jedna je da je samsung već dobio i ovaj nexus, a druga da će biti više nexusa od različitih proizvođača i svi će biti u prodaji.

Kako li ce to izgledati da vise proizvodjaca proizvodi Nexus? Ja sam mislio samo da ce biti mozda par verzija od istog proizvodjaca, sa razlicitim karakteristikama(veci/manji ekran, jaci/slabiji proc, vise/manje memorije...) pa da izabere svako kako mu godi.

Da bi funkcionisalo to sa više proizvođača, morali bi da se dogovore da svi koriste isti soc.

Kako li ce to izgledati da vise proizvodjaca proizvodi Nexus? Ja sam mislio samo da ce biti mozda par verzija od istog proizvodjaca, sa razlicitim karakteristikama(veci/manji ekran, jaci/slabiji proc, vise/manje memorije...) pa da izabere svako kako mu godi.

Ovo sigurno neće biti, jer su nexus telefoni bili high-end.

Ako nekoga interesuje hard backcover, nasao sam u radnji u Uscu doticni Teracell. Cena je 1200 dinara bez screen protectora.

Peskirana je i deluje kvalitetno. Ranije sam kupovao Case Mate Barely There i u tom je fazonu.

Evo fotkica:

@ Uros Novakovic

jesi nesto radio oko media profila?
koji sada koristis?
koliko sam primetio, nije nephodno koristiti gnex toolkit, dovoljno je preimenovati neki od profila u media_profiles.xml i prekopirati preko postojeceg u /etc, jel tako?
napravio sam backup originalnog....

pozzz

Ako nekoga interesuje hard backcover, nasao sam u radnji u Uscu doticni Teracell. Cena je 1200 dinara bez screen protectora.

Peskirana je i deluje kvalitetno. Ranije sam kupovao Case Mate Barely There i u tom je fazonu.

Evo fotkica:

Istu takvu imas za 800 i manje dinara.

@HAD
Dje, i ako je u Bg, ko li bi mi kupio? :D

Pre 4 meseca sam kupio ovaj http://goo.gl/MJnrt
Nije peskiran, već je blaago gumiran. Tada je koštao 2.39, vidim da je poskupeo u međuvremenu.

Mana je što se posle 2-3 meseca ta gumena presvlaka (da ne kažem kožica) po rubovima počela guliti, ali nije progresirala mnogo. Za te pare odlično :)

Imam i gumenu futrolu za njega (da ne kažem silikonsku), ali mi ona već nije nešto, iako nudi sveobuhvatniju zaštitu. Sa ovim hard kejsovima su dno i vrh telefona nezaštićeni.

@j sasa
'Fala! :)

HADe, pomagaj. :D

Evo fotkica:

Pa ovo ima da se kupi tamo na standu u Uscu, gdje smo jurili one druge hard cover-e. Probao sam ovo na telefonu...i jedva sam skinuo nakon toga :) Nekako je previse utegnuta, bojim se pucanju i na najmanje cukanje :p. A da fino izgleda, to stoji.

@ Uros Novakovic

jesi nesto radio oko media profila?
koji sada koristis?
koliko sam primetio, nije nephodno koristiti gnex toolkit, dovoljno je preimenovati neki od profila u media_profiles.xml i prekopirati preko postojeceg u /etc, jel tako?
napravio sam backup originalnog....

pozzz

Meni nije uspjelo to kopiranje, niti preimenovanje profila.Cak sam pokusao da izmijenim neke brojke na telefonu i sve je ok do prvog restarta,onda vraca default vrijednosti. Trenutno koristim Medium Profile i jedino preko toolkit-a kad editujem onda ostaje i nakon restartovanja telefona.

Nazad
Vrh Dno