Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

ajd da te jos malo smaram...:)
malo sam poceo da citam, ali ti ces mi bolje reci...
jel stvarno besplatno slanje?
da li ima nekih troskova kod nas, carina, postarina i sl?
koji nacin placanja si koristio?

posto kod nas stvarno je slab izbor opreme, a cene su bas korektne...

Poslednja izmena:
Nema carina ispod 70$ koliko znam, ja sam naručivao uvek do 40ak $ i sve je bilo ok. Platio sam preko Vise Electron, besplatna je poštarina, besplatno slanje. :)

Meni se svidja. Jedino sto je nemoguce i nepotrebno je RAM, 8GB hahaha cista glupost, kao i kapacitet baterije uz ovako tanak telefon, ali mozda bi uspeli na ovu sirinu da ubace.

Ja mislim za oko 330e nov. E sad da li sa mreze ili ne to je pitanje...

Edit:
Ima li ko da mu radi iGo Primo na nexusu, pa da mi posalje link? Konacno sam se dokopao brzeg neta pa sad da update-ujem aplikacije, instaliram nesto novo....:)

Poslednja izmena:
Meni se svidja. Jedino sto je nemoguce i nepotrebno je RAM, 8GB hahaha cista glupost, kao i kapacitet baterije uz ovako tanak telefon, ali mozda bi uspeli na ovu sirinu da ubace.

Stvarno izgleda (pre)lepo, narocito ovaj ekran od ivice do ivice.

Ipak, specifikacije - narocito upravo pomenuti RAM i baterija... yeah right.

Izvinjavam se što "upadam" u ovu temu, ali pošto su ovde pretežno korisnici Nexus-a, smatram da ću ovde dobiti najbolje odgovore na moja pitanja.

Da li se isplati menjati Motorolu Razr za Nexus uz moju doplatu od 50€? samo da naglasim da su oba telefona skoro nova (Razr dve nedelje sa ICS 4.0.4., Nehux sa JB 4.1.1., 1 dan star, tako bar prodavac kaže)? Fabrički je sim free (može li se ovo proveriti, sumnjam, ali ipak da pitam)? I ono što me malo koleba, bele je boje, ima li neko ovde beli Nexus? I da li ima JB 4.1.1 oficijelni za Nexus ili je to neki custom rom (nisam ga još pitao).

Sve u svemu, vredi li?

Poslednja izmena:
Pa... ja iskreno sumnjam da je oficijelni 4.1.1 na njemu i da je 1 dan star (jedino ako ga iz USA nije donio, mislim da u EU jos nema da se kupi Nexus sa JB-om)... to su im uvijek iste fore.

E sad da li vrijedi mijenjati to je vec teze pitanje... Gledah specifikacije te motorole od Nexusa je slabija po pitanju ekrana (manja rezolucija) i max brzine data konekcije a da je sve ostalo na njenoj strani (kamera, prosiriva memorija, kevlar.... ). Bem li ga, ta motorola jeste zahebana na papiru al opet, Nexus je isto odlican telefon.

Sto bi mijenjao motorolu? Dosadila?

Sto se Nexusa tice, da postoji bijeli i ima ga par ljudi ovdje (Tetsuo ili ko vec, ne mogu da se sjetim) i ne brini za to da li je ili nije otkljucan to ne treba da ti bude prepreka za kupovinu. Lako se i otkljucava i zakljucava.

Poslednja izmena:
Jeste, ja imam beli. :D
Zaključan je za Telenor. Da bih dobio jb, morao sam da ga prebacim na yakyu.
Kao što su ti rekli, lako se otključava. Ne znam kakva je kamera na moto, na nexus je to jedna od loših stvari. Druga je speakerphone.

Zasto je Nexus 82500 preko mtsa, da li je moguce, ubedljivo najskuplje, a njegova cena se krece oko 50000 kao i s2, ima li neko odgovor ili njihov sajt nije osvezen :D

Imam ja odgovor - zato sto su kre*encine. :D

Ne znam sta im je sa cenama telefona - proslo leto normalne, cak medju nizima (znam, tad sam ja uzimao) a sad - zlol i naopako.

Pa stvarno neverovatno, s2 ima priblizno istu cenu kod svih, pa i ostali telefoni, ali ovo u vezi Nexusa blagi uzas, pa da li cuvaju te modele za sebe, da li je uopste neko kupio taj telefon kod njih, nista sacekacu jos malo, ako ne spuste cenu s2 mi ne gine

Pa... ja iskreno sumnjam da je oficijelni 4.1.1 na njemu i da je 1 dan star (jedino ako ga iz USA nije donio, mislim da u EU jos nema da se kupi Nexus sa JB-om)... to su im uvijek iste fore.

E sad da li vrijedi mijenjati to je vec teze pitanje... Gledah specifikacije te motorole od Nexusa je slabija po pitanju ekrana (manja rezolucija) i max brzine data konekcije a da je sve ostalo na njenoj strani (kamera, prosiriva memorija, kevlar.... ). Bem li ga, ta motorola jeste zahebana na papiru al opet, Nexus je isto odlican telefon.

Sto bi mijenjao motorolu? Dosadila?

Sto se Nexusa tice, da postoji bijeli i ima ga par ljudi ovdje (Tetsuo ili ko vec, ne mogu da se sjetim) i ne brini za to da li je ili nije otkljucan to ne treba da ti bude prepreka za kupovinu. Lako se i otkljucava i zakljucava.

Menjam ga isključivo zbog nemogućnosti lakog menjanja baterije i naravno redovnog apdejta i veličine i rezolucije ekrana.

Što se tiče specifikacija, poznate su mi sve prednosti i mane jednog i drugog. Nisam ga ni koristio, samo sam ga probao da li mu je sve ispravano, kameru sam samo jednom probao, ali sliku nisam prebacio na računar, pa ne znam kakva je?

Preko računara stavio ICS 4.0.4, probao kako radi i to je to.

@Dragan
Sad sam malo i ja pogledao cene na sajtu mt:s-a, konkretno za Nexus, i ono je stvarno neverovatno. Uz Mix Net L, koji sa 3G pretplatom izadje preko 2k mesecno (dakle, nije neka sica) je telefon nepunih 47k dinara! A znamo svi za online-radnju u kojoj se kupuje za manje, sa garancijom u full pakovanju.

Stvarno su idio*ine. Da nemaju dobro balansirane Mix Net pakete i taj popust od 50% mislim da bi ih svaki iole inteligentniji korisnik napustio. Ipak, ta dva oruzja su im jaka...

Minco v1 + franco 225 512
4faf50df-163c-e62e.jpg

Sta je ovo, 'lebaru ti iz'em? :D

Bio ukljucen na crnoj pozadini preko noci, na min brightness? :D

Čitao je knjigu ;)

Digitalnu tvrdjavu? :p

Haha, dosadno mi je, pa reko da se našalim malo :)
To je normalno korišćenje, ali sa 3 delimična punjenja.
4faf50df-1811-0320.jpg

Je l' si undervoltovao ili sve default sa franco kernela?

Sad ću staviti franco, ionako sam planirao ovih dana.

225 je najnoviji, mada ima i neki eksperimentalni 228.
Kada bih spustio max na 1ghz i koristio neki manje agresivan governor (sada mi je interactive), verovatno bih izvlačio 5h screen on time sa jednim punjenjem. Bar tako kažu ljudi koji su to uradili.

Doplati mu još 30 i uzmi, nemoj za 50 :)

Ne mogu, ne bi bilo fer, momak dolazi kolima iz Beograda za Kulu (očekujem ga za sat vremena) po telefon. Nego recite vi meni, da li se ekran grebe, odnosno u kakvom je stanju posle duže upotrebe, pošto nije GG? Moraću da uzmem silikon i foliju za svaki slučaj.

@dr.sonic

Ima fast USB charge, ne znam šta si istripovao. :)

Vrh Dno