Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

O yeah! :)

Ako ga brick-ujes, pozajmicu ti svoj povremeno :p:p:p

Edit:
Malo sam spustio voltaze preko SetCPU pa javljam kako se ponasa tel za koji dan...

Poslednja izmena:
Izgleda da nije dobar link, odnosno da nije za gsm verziju telefona.
Izgleda da jeste bas za gsm-maguro :), ali mi je izbacio neku gresku i ne mogu da instaliram rom.

Poslednja izmena:
Na prvu loptu ok, mada, verovatno sam ja zeznuo stvar sto sam menjao dpi iz toolkit-a i sad se gube softverski tasteri. Udjem u settings i ne mogu da izadjem :D. Sreca pa sam odradio full backup. Cekam tebe da sredis stvar, pa mozda opet pokusam :)

To sam baš hteo da napišem sinoć, ali zaboravih. Ja ću vratiti dpi na stock pa ću onda staviti rom.
Napisao je onaj lik što pravi rom da za nedelju dana izlazi nova verzija.

Dpi se sam vrati na normalu sa novim rom-om. Fora je sto sam ja posle instalacije odradio dpi na 240, pa no boot animations (mada se animacija i dalje pojavljuje) i camera fix i uz put dobio gomilu gresaka i jedino vadjenje baterije je moglo da pomogne. Iako ga novi toolkit 7.0 podrzava, kao da ne saradjuju bas najbolje.

Inace kada se pokrene prvi put sa njegovim dpi, softverski tasteri se prebace u donji levi deo ekrana a na drugoj polovini dole je status bar, tako da se dobije osetno veca povrsina na desktopu (veca za deo gde su ranije bili softverski tasteri). Kada sam stavio 240 dpi, to se sve izgubilo i vratilo se na standardnu desktop varijantu sa velikim tasterima

Poslednja izmena:
Vratio sam dpi na 320,odvratno je sada :)

Instalirao sam cmw i uradio titanium i nandroid backup.
Sada idem nešto drugo da radim, pa ću posle da stavim novi kernel verovatno i onda onaj rom.

Ne moraju zajedno da se instaliraju. Sve je stvar izbora. Ako ih instaliras zajedno, onda prvo ide ROM, prvi boot ROM-a i podesavanja i onda ide kernel...

Evo sada pisem sa ovog novog roma. Ima stvari koje mi se svidjaju , npr interfejs za kameru i onaj notification bar. Ali mi se setings nesto ne svidja, swift key nisam mogao lepo da namestim i jos neke gluposti. Vracam se na stock, ili mozda neki drugi rom :)

:)
Jesi li cackao dpi, posebno za svaku aplikaciju ili si mozda iz toolkit-a menjao na 240 dpi ? Ja jednostavno ne mogu da se vratim na standardnu vrednost. Stvarno gadno izgleda.

Nisam radio nista u toolkitu, samo sam u podesavanjima za paranoid stavio da mi sve radi u 240dpi, i sve je izgledalo kao pre samo sto su mi ikonice ostale i dalje velike sto me nervira.

Ali kamera ui je stvarno odlican.

Jeste, ali na 192dpi, bar je to pisalo u onom build prop-u.
Sada sam probao neki Apex rom, ne sviđa mi se, pa ću probati liquidsmooth. Ako ni on ne valja, onda se vraćam na stock.

Ovaj je baš dobar. Dosta stvari može da se promeni i mislim da je brži. Imam samo problem sa beckup-om od titaniuma. Kada stavim rastore missing app + data on mi sve vrati što treba, ali kamera neće da funkcioniše, stock browser isto i još neke stvari. A pre nego što uradim rastore, radi sve normalno.

Evo dva ss sa liquid-a:
b2fdc6af-9945-0ebe.jpg
b2fdc6af-9953-cbc1.jpg

Interesantan notificationa bar.

Možeš da ga namestiš kako hoćeš, da mu dodaš još neke stvari ili da mu oduzmeš.
Takođe je dobra fora da telefon zavibrira kada se uspostavi i prekine veza (telefonski razgovor).
Smanjio sam i ove soft dugmiće dole, a možeš da dodaš još neki ako hoćeš ili da im promeniš boju.
I dalje mislim da jeste brži nego stock.
Videću kakav je sa baterijom.

Da, dok sam spavao, uključen wi fi i sinhronizacija, a i ono za gps.
Pogledao sam sada onu statistiku, budio se u toku noći 3 puta i 1 se palio gps. Pretpostavljam da je to bila vremenska prognoza i Google reader widget.

Nista, javljaj utiske kako radi, koliko brzo hvata gps, da li se wi-fi gubi (ili usporava kada se ekran ugasi), da li se slucajno pojavljuju FC, itd....
Naravno, napisi i koja su poboljsanja u odnosu na stock

Poslednja izmena:
Ja sam stavio Android Revolution HD 4.0.1 i apsolutno ne primetih nista ubrzano u odnosu na stock (iako ga autor nahvalio). Ispada da je stock gotovo perfektan, jer ovi kuvani ne mogu bas da se bitnije razlikuju po brzini

Uh, nije baš. Stavi ovaj, primetno je ubrzanje. Čak su rešili i onaj bag kada telefon zaštuca pri otključavanju sa uključenim auto brightness. Bukvalno se otključava trenutno.
Takođe možeš da staviš do 8 ikonica na lock screen, vremensku prognozu i bateriju. Postoje i još 2 drugačija načina otključavanja.

Nisam primetio nikakav problem sa gubitkom interneta, i gmaps me nalazi isto brzo kao i ranije, ako ne i brže.

Ja sam stavio Android Revolution HD 4.0.1 i apsolutno ne primetih nista ubrzano u odnosu na stock (iako ga autor nahvalio). Ispada da je stock gotovo perfektan, jer ovi kuvani ne mogu bas da se bitnije razlikuju po brzini

Ma kakav ARHD, pratio sam skoro sve teme na xda forumu za ROM-ove i jedino je ovaj paradroid ili kako vec sto je sonic instalirao najkompletniji i sa najmanje "bugova"....

Za sada jedino valja staviti neki drugi kernel (ja imam bond-ov) i undervolt preko setcpu, dobija se nekih 30% batt usage vise u odnosu na stock.

Ma kakav ARHD, pratio sam skoro sve teme na xda forumu za ROM-ove i jedino je ovaj paradroid ili kako vec sto je sonic instalirao najkompletniji i sa najmanje "bugova"....

Za sada jedino valja staviti neki drugi kernel (ja imam bond-ov) i undervolt preko setcpu, dobija se nekih 30% batt usage vise u odnosu na stock.

Nisam više na paradroid (ili kako već), sada sam na liquid-u, odličan je.
Jedino ima stariji Franco kernel koji ima gpu na 385mhz što troši više, a nema poboljšanje. Razmišljam se da stavim ili novi Franco, glados, ili taj bond.

Nazad
Vrh Dno