Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Tek danas vidjeh da je izasao Gnex ToolKit 7.0....Novo je da se moze raditi nandroid backup i sacuvati na kompu,da se iz programa mogu skidati oficijelni .img, instalacija busybox-a itd....

Tek danas vidjeh da je izasao Gnex ToolKit 7.0....Novo je da se moze raditi nandroid backup i sacuvati na kompu,da se iz programa mogu skidati oficijelni .img, instalacija busybox-a itd....

Prerastao sam toolkit, sada sve radim ručno :)

Hektor, jeste malo bezveze što nema flash, ali šta da se radi. Tendencija je da se više radi sada u html5, tako da ni ne gubiš mnogo. A uvek je tu stock browser ako baš nešto moraš da vidiš u flashu.

Franco kernel r181 nightly. Stavljam ga danas :)

Meni je sada min 192,a max 1344mhz. Noćas je za 4 sata izgubio 1%.

Poslednja izmena:
Kako nije? Šta ti imaš?

Greškom sam stavio r181 sa 512mhz gpu, a podesio sam i cpu max na 1536mhz :D
Videćemo za koliko će se spržiti :)

Poslednja izmena:
Greska, jeste stock, previdio sam u mom telefonu nesto ...

Elem, sto se franco kernela tice, provjeri u vezi one update aplikacije, cini mi se da sam procitao da kada sa ona instalira, prepisuju se i neki fajlovi u telefonu koji tu ostaju sve i kad stavis neki novi kernel nakon franco i moze doci do "problemcica". Ne mogu sad da se sjetim koja je to strana bila ali znam da je pisalo nesto na tu temu ...

A ok ok, aj postavi rezultat za batt usage nakon jednog ciklusa, bas me zanima. Ja sam prije neki dan stigao do 4:30h ekrana.

Cek, pa to bi moglo da se odradi i sa bondovim karnelom, i u njemu mogu da se menjaju MHz ? Napisi i koje si napone koristio za koju brzinu.

Cek, pa to bi moglo da se odradi i sa bondovim karnelom, i u njemu mogu da se menjaju MHz ? Napisi i koje si napone koristio za koju brzinu.

Napone sam ostavljao iste, negde sam ranije na xda pročitao da to nema veliki uticaj na bateriju.
Za sada radi skroz stabilno, ali video sam da dosta ljudi ne može da ostvari 1,5ghz. Izgleda da ipak u Srbiju nd stiže potpuni škart :)

Verovatno bi moglo i sa bond kernelom.

Inače, prava frekvencija ovog procesora i jeste 1,5ghz, ali su ga samsung i Google snizili iz nekog razloga. Takođe, prava frekvencija za gpu je 384mhz, ali su i to bili smanjili.

Koristiću ovako par dana, ali mislim da ću se vratiti na 384mhz za gpu, čisto iz sigurnosnih razloga, a cpu ću ostaviti na 1536mhz.

Hektor, ne mogu da verujem da nisi ostavio liquid, meni telefon leti, a plus ima gomilu stvari za personalizaciju. Mislim da radi brže,ili barem kao hox i sgs3 (ono što sam video na snimcima)

Poslednja izmena:
Snizavanje voltaze vredi, ali naravno da ne vredi kad se spusti za 25mvm, ali kad se spusti 100 to je vec nesto drugo... Nije puno, ali 10-15% vredi + sto se manje greje cpu&gpu, a nema neke razlike u brzini... Meni na SGS2 je cak cpu spusten na 1000mhz i to su milisekunde u razlici sa 1200mhz...

Da, nema uticaja na brzinu ali ima na grijanje i kao i za svaki cip, manja degradacija vremenom.

Ja sam spustio jos 50mV na vec undervoltovan bond (on preporucuje max 75mV dodatni undervolting). Skoro da uopste nema grijanja oko i pored kamere sto nije bio slucaj kad sam uzeo telefon.

Ako sa franco kernelom moze da se dodje do 5-5:30h ekrana i 19-20h usage onda cu mozda preci na njega...

Ono gore 6h i kusur je sa aokp rom-om a rom ne planiram da mijenjam jos uvijek...

A šta znači opcija kada npr piše za frekvencije i voltažu set on boot?
Znam šta znači bukvalno, ali ne razumem šta to radi :)

Da li spustiš voltaže za sve frekvencije ili samo za najveću?

Poslednja izmena:
Znaci da se pri svakom restartu ili paljenju telefona primenjuje voltaza i brzina koju si TI postavio, u suprotnom bice postavljene fabricke vrednosti.
Inace, kad vec moram da crtam, evo kako izgleda stock rom+nova.
http://youtu.be/QxKXreJ9Nko

Preterao sam sa undervoltom, restartuje mi se telefon, a ispao sam ***** pa sam jos stavio set on boot bez razmisljanja :)

kako sada da povecam a da ne butujem sistem? :)

Takodje mi dajte ss sa default voltazama :)

Imam nandroid od pre stavljanja ovog 512gpu kernela. Da odem u recavery i uradim restore? Takodje imam jos 27% baterije, da radim sa time, ili da cekam da se napuni? :)

Poslednja izmena:
Ako mozes da udjes u sistem, primeni Uroseve voltaze sa predhodne strane. Ako ne mozes, onda iz recovery-ja wipe data.
Mozes i to, samo ga rokni na punjac i odradi, za svaki slucaj, mada bi realno trebao da izdrzi.

Poslednja izmena:
Pa mogu da udjem ali mislim da nisam toliko brz da stignem sve da promenim, restaruje se jako brzo. A onda cu izgubiti podatke sa aplikacija ako idem wipe data?
Ako uradim restore nandroida jel cu imati data od aplikacija ili cu morati ponovo da se je*em sa titaniumom? :)

Ako si odradio iz Recovery-a backup, onda imas KOMPLETAN sistem kao sto je bio pre. Velicina je kod mene nekih 800mb
Sa wipe odradjujes factory reset, znaci ostaje ti liquid pa sve polako instaliranje svega.

Poslednja izmena:
Da, to sam radio, i meni je cini mi se tolike velicine. Evo dopisujem se na xda pa cu videti da li ima neko drugo resenje.

Ipak se desio neki corrupt, mora nandroid.

Vratio sam ga u zivot, sada da stavim r181 384mhz kernel :)

Poslednja izmena:
Ajde ostavite dva dana telefone na miru :) da vidim usage nakon toga sa franco kernelom...

:D
To ovaj dr sonic stalno dize frku sa nekim nekim kvazi romovima i karnelima. Stalno nalazi nesto nenormalno dobro, nesto divlje :D

Prošli put sam smanjio sve voltaže za po 100. Da probam sada za 50?

100mV??? Pa jel pise na xda da si smio toliko da ides ispod...? Za 50mV ili 75mV smanji i to je to....Ne mogu sve voltaze za frekvencije da idu sa svakim governorom takodje. Nije to bas klik tu klik tamo i sve da radi...

Nazad
Vrh Dno