Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Ja sam se izmedju franco i bond kernela odlucio za bond jer mi se ne dopada ideja "nightly" kernela... Svako malo ide update preko one franco update aplikacije sto znaci svaki drugi dan novi kernel-novi bugovi. Sem toga, nisam vidio da francov kernel ima iole bolji batt usage od bonda po scr shotovima koje su ljudi postavljali u temama za ta dva kernela.

Generalno mislim da je bolja varijanta da developeri testiraju kernele i kada dodju do stable verzije to i izbace, nego da smo mi korisnici "pokusni kunici"...

Ma kakav ARHD, pratio sam skoro sve teme na xda forumu za ROM-ove i jedino je ovaj paradroid ili kako vec sto je sonic instalirao najkompletniji i sa najmanje "bugova"....

Za sada jedino valja staviti neki drugi kernel (ja imam bond-ov) i undervolt preko setcpu, dobija se nekih 30% batt usage vise u odnosu na stock.
Da li si odradio samo undervolt ili sa tim ide i smanjenje brzine procesora (zarad stabilnosti). Koje vrednosti si stavio za voltazu i daj link za bondov karnel.
Jel' to ovaj: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1414364

Poslednja izmena:
To je taj. Skinuo sam "that thae 3.1" a voltaze su mi sledece:

b294acb2-4ead-3a3a.jpg

Mozes i da smanjis max freq sa 1.2Ghz na 920mhz ili 700Mhz. Ja sam stavio na 920mhz pa cu da vidim da li ima neke razlike u odnosu na 1.2Ghz

Evo poslednji batt usage sa takvim podesavanjima:

b294acb2-4f67-a437.jpg

b294acb2-4f75-1e82.jpg

Stavljeno, sad da vidimo kako se ponasa. Nadam se da nece biti blokiranja.

@dr sonic
Kazi mi sta je ovo kod liquid-a
1) Liquid ICS Extras (GalaxyNexus Both) http://goo.im/devs/teamliquid/liquid_tuna-ics-eng.extras.zip
2) latest fix for maguro, download below http://db.tt/02Kr3hl4

Da li si ti stavljao ovo, ili si samo rom od 94mb ?

I kazi mi kako odradjujes backup sa titanium-om ? U filterima stavim da mi se vide samo programi koje sam ja instalirao i kako sad da namestim da mi sve beckup-uje odjednom (svih 43 komada) Nikako ne mogu da selektujem sve, mogu samo program po program. I da li mogu da se sacuvaju i podaci iz tih programa (tipa podesavanja u foldersync, opera....)

Poslednja izmena:
Sto se titaniuma tice ides backup/restore pa one tri tackice u cosku ekrana, pa batch... i tu izaberes full back up app + data.

Stavljeno, sad da vidimo kako se ponasa. Nadam se da nece biti blokiranja.

@dr sonic
Kazi mi sta je ovo kod liquid-a
1) Liquid ICS Extras (GalaxyNexus Both) http://goo.im/devs/teamliquid/liquid_tuna-ics-eng.extras.zip
2) latest fix for maguro, download below http://db.tt/02Kr3hl4

Da li si ti stavljao ovo, ili si samo rom od 94mb ?

I kazi mi kako odradjujes backup sa titanium-om ? U filterima stavim da mi se vide samo programi koje sam ja instalirao i kako sad da namestim da mi sve beckup-uje odjednom (svih 43 komada) Nikako ne mogu da selektujem sve, mogu samo program po program. I da li mogu da se sacuvaju i podaci iz tih programa (tipa podesavanja u foldersync, opera....)

1) izbrisao data, cache, dalvik cache, instalirao liquid, pa extras (to ti je da bi imao one efekte u video snimanju)
2) taj fix nisam ni video, a sada sam probao link, ni ne radi. Ne znam ni za šta je fix, sve odlično radi.

Čini mi se da batch operacije možeš da radiš samo sa titanium pro. Tražiš opciju beckup user app + data. Mada mislim da je bolje da probaš neki drugi program, ja se nisam proslavio sa njim. Takođe ne zaboravi da bekapuješ poruke.

Hm...da, meni na tbpro prikazuje back up apps + data...

Mislim da ces morati rucno sve da bakcup-ujes ili da jednostavno instaliras tbpro..

Hektor, sada vidim ss. To ti se nalazi u onom štikliranom papiru, prva levo od 3 tačke (settings)

Mislim da je auto brightness agresivniji, tj svetliji.

Poslednja izmena:
Izgleda da nemam dobar pacher, zato sto prepoznaje da je krekovan :D
Idem da prekopam bastu :d, pa posle da odradim koju animaciju, pa posle uspavljvanja sitne deca, lagano odradim liquidcool.

Poslednja izmena:
Izgleda da nemam dobar pacher, zato sto prepoznaje da je krekovan :D
Idem da prekopam bastu :d, pa posle da odradim koju animaciju, pa posle uspavljvanja sitne deca, lagano odradim liquidcool.

I meni je prepoznao da je krekovan, ali sam nonšalantno iskulirao to i ponovo krekovao, sve radi.

Srećan rad :)

Evo posle jednog dana korišćenja kako izgleda baterija. Samo iz nekog razloga u statistici nema youtube-a, b92 aplikacije i browser-a. Sve vreme je bio na auto brightness, koji je jači nego na stock romu.
4d69357e-9ea1-f2c9.jpg

4d69357e-9eac-f0e7.jpg

Cek cek, sonic koji kernel koristis uz taj rom?

Od kad sam odradio undervolt cini mi se da se malo manje grije pored tj. oko kamere prilikom igranja igrica ...

Cek cek, sonic koji kernel koristis uz taj rom?

Od kad sam odradio undervolt cini mi se da se malo manje grije pored tj. oko kamere prilikom igranja igrica ...

Koristim 3.0.8 Franco kernel nightly 384gpu. Taj je bio sa romom. Ali Franco je rekao da ne treba da se diže na 384 jer više troši, a ništa se ne dobija.

Normalno je da se manje greje.

Pa ok, rezultat za batt je sasvim ok...Daj mu dva-tri dana da se stabilizuje.

Malo sam sve pomerio, pa mi sad ostaje koja animacija, pa kasnije liquid. Franco karnel je ugradjen u liquid i koristis taj koji je sam kreator rekao da se ne koristi jer se nista ne dobija ? Ili sam ja to pogresno shvatio. Kakvi efekti kod kamere koje si spomenuo pre neki post. O cemu se radi. Jesi li i ti primenio camera fix iz toolkit-a? Mislim da je dovoljno i osnovno poboljsanje (2x u odnosu na fabricke postavke). Ovo ostalo je overkill.

Malo sam sve pomerio, pa mi sad ostaje koja animacija, pa kasnije liquid. Franco karnel je ugradjen u liquid i koristis taj koji je sam kreator rekao da se ne koristi jer se nista ne dobija ? Ili sam ja to pogresno shvatio. Kakvi efekti kod kamere koje si spomenuo pre neki post. O cemu se radi. Jesi li i ti primenio camera fix iz toolkit-a? Mislim da je dovoljno i osnovno poboljsanje (2x u odnosu na fabricke postavke). Ovo ostalo je overkill.

Da, tako nekako :) ali nije da ima neki problem, sve radi dobro, pa čak i baterija. Mada, verovatno ću promeniti uskoro.

Kada snimaš, imaš one fore da povećaš oči, glavi, staviš drugu pozadinu i tako neke gluposti. Bez onog ics extras to ne funkcioniše, tako da sam instalirao to.

Jesam, ali na stock romu, sada još nisam, a pravo da ti kažem ni ne vidim neku razliku kada primenim (a koristio sam ono najbolje) .

Nisam, samo stock sam koristio :) fullscreen + quick control je bio neprevaziđen.

Chrome to još uvek nema, ali je brži od stock browsera, a i lepši. Pogotovo je odlična opcija da se sinhronizuje za chromeom na kompu, pa sve što ti je tamo otvoreno možeš da vidiš na telefonu i da nastaviš na njemu.
Jedino nema flash i neće ga nikada ni dobiti.
Savetujem da ga barem probaš.

Jesu li gotove (z)animacije? :)

Gotova animacija u 4:10AM :)
Deder, daj mi shortcut za camcorder kod apex launchera :)
I sto nerece da dpi moze da se menja direkt iz settings-a

Nista, sve sam rucno odradio. Cini mi se da baterija malo zesce ide. Evo nekih desetak minuta cackam i otisla za 3-4%. Bem li ga. Po mojoj proceni jedno 10% brza kombinacija od stock+nova.
Mislio sam da mi kazes kako da mapravim camcorder shortcut iz apex launchera.

Sad bas cackam desktop. Izgleda da nije ni tih 10% brzi. Nemam pojma. Nisam toliko odusevljen ni apexom ni liquid. Napravicu backup i od ovog pa se vracam na stari dobri stock :)

Poslednja izmena:
Nista, sve sam rucno odradio. Cini mi se da baterija malo zesce ide. Evo nekih desetak minuta cackam i otisla za 3-4%. Bem li ga. Po mojoj proceni jedno 10% brza kombinacija od stock+nova.
Mislio sam da mi kazes kako da mapravim camcorder shortcut iz apex launchera.

Moguće da je zbog starijeg kernela, probaj neki drugi ako hoćeš.
Aha to. Držiš na home screen-u, shortcut, activities, camera, camcorder.

Ubacio sam mu odmah najnoviji james bond :D, ali sam trenutno u recovery-ju i lagano se moj omiljeni stock restoruje :)
Zayebi ovo kuvanije. Stock radi za sve pare. Evo sveza instalacija liquid+apex i isto radi kao nova i stock. Mozda zbog gomile widgeta. Nova ima lepsi cubic transakciju :)
Ostajem na klot stock sa ugradjenim karnelom, nista fensy ali radi.

Ma ova nova radi bolje od apexa. Sad ga muljam i bas glatko radi.

Poslednja izmena:
Trebalo je više vremena da mu daš. Ja ne bih mogao sada da se vratim na stock.

Meni apex radi bolje, pogotovo što još nisam imao problem sa otkazivanja widgeta kao na novi.

Pazi, razlika izmedju stock i ostalih romova je neprimetna. Ja sam u ova tri dana isprobao 3 razlicita roma i svi sa nekim ultra-mega-giga-smooth poboljsanjima ali od svega toga nema nista. Zasto ? Zato sto cak i stock radi savrseno i nema tu mesta za poboljsanje, bar sto se glatkoce tice. To sto neko ubaci neku zanimljivu stvar, to je druga prica, ali meni licno nije vredno trosenja vremena u sitne sate :)
Nova i dalje ostaje. Respect :)

Ne slažem se sa tobom baš :) meni liquid radi dosta brže i glatkije. Brže mi se otvaraju sve aplikacije, tranzicija home screen-ova je mnogo tečnija, lock screen, app drawer, pa čak i task manager su mnogo bolji. Plus ima dosta dodatnih opcija.
Moguće je da tvom telefonu ne odgovara ova kombinacija roma i kernela.
Jesi li probao chrome? :)

Nazad
Vrh Dno