Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

U istom trenutku, tek posle sam video tvoj post :)

Stigao OTA pre 5 min, yakju

Imam Android verziju 4.0.2. Do sada mi u system updates kao opcija nije ponudjena ni verzija 4.0.3. a kamoli 4.0.4. Jel moze neko da mi kaze razlog ili to iskljucivo moram da uradim povezivanjem preko racunara?

Da li ti je telefon yakjuxw verzija? Ako si ga kupio u vip—u i ako nisu ništa menjao, onda jeste. To je verzija vezana za region i operatera i najverovatnije će dobiti update malo kasnije (možda za nedelju, dve dana).
Ako te ne mrzi pogledaj par postova gore gde sam pisao mini vodič kako manuelno da apdejtuješ. Mislim da je sve prilično jasno i da ne možeš da pogrešiš.
Inače, 4.0.3 verzija ne postoji za gsm nexus, samo 4.0.4.

Ne znam gde mogu da vidim koja je verzija, u about phone imam samo informacije o android, baseband i kernel verzijama.

Zvao sam Vip i kazu da nemaju infomaciju kada ce biti dostupan update za nas region :(

Skini program sa marketa android system info i tu pod nekom stavkom može da se vidi. Ali kažem ti, ako si kupio kod njih onda si yakjuxw i slobodno uradi to sam, nije ništa strašno. I meni je to bio prvi put :)

Samo sto se gubi garancija ako se promeni na yakju ;)

Ajde jedno pitanjce za korisnike Nexus-a :D Imam iPhone 4 simfree, pre njega imao S2. Imao dobru ponudu za menjažu, nebitno sada. Da li mi se isplati da menjam za i9250, ako uzmemo u obzir da mi nije "baš" potreban FullHD video zapis. Iskreno, više "volim" iOS, ali ekran je mali breee :D Imam dosta iskustva i sa anroidom i ios-om inače. Voleo bih da "hejteri" Apple-a ne odgovoraju :p

Pozdrav

Nisam razumeo ovo za full hd, i nexus snima u 1080p. Ako možeš za džabe da ga dobiješ onda uzmi. Možda će ti u početku smetati malo lošiji kvalitet izrade od ip4 i verovatno malo kraće vreme trajanja baterije, ali sve ostalo je mnogo bolje.
Ako treba da daš pare, onda bolje uzmi one x.

Pa mislio sam da mi nije toliko potreban fullHD video zapis koji nexus snima u odnosu na iphone. Hm, nije da hejtujem, ali nesto nisam sklon HTC-u. Ne znam ni sam zasto. Pogledacu malo review onex-a.

Ovaj telefon najvise vredi zbog stock ICSa.

Jesam i glavni razlog sto je ostao kod mene (ako ne racunamo update koji je resio dosta stvari) je stock ICS.

Sa novim apdejtom radi poprilicno fluidno. Taj u VIPu je 4.0.2. koji je poprilicno los.

Ja ne znam sta je sa vama. Ne da je fluidno nego jos vise od onog sto je normalno. Znaci nenormalno fluidno :D

Poslednja izmena:
Telefoni kod operatera onda nisu pravo mesto za to.

Da li neko mozda zna kada ce preko operatera VIP doci update na 4.0.4? Koja je tu procedura, zašto svi ne mogu dobiti update od jednom?

Ne mora root da bi ubacio yakju, samo da se otkljuca bootloader :)

Samo meni je ogromno razocarenje sto full hd snimanje nema punih 30fps ... hardver je vise nego sposoban za to .

Ni bih baš rekao da je ogromno razočarenje, ali dobro :)
Meni više smeta to što nema stabilizaciju slike i što mi vetar (ako je duvao tokom snimanja) probuši bubne opne kada posle gledam snimak.
Mada jedini snimci koje sam ja pravio su u svrhu testiranja kamere, tako da mi ti nedostaci nisu presudni.

Sto bi bilo razocarenje? Pa moraju nesto i za sledeci nexus da ostave kao prvo, kao drugo sasvim dovoljan je i 720p @30 fps za 90% nasih potreba. Pa necete da pravite spotove sa telefonom ili gledate snimke preko projektora...!?

Novi iPad ima vga prednju kameru a vi trazite 1080p ... :p:p:p

Ma to za te pare mora da snima i da zviždi. Mada vidim da već "zviždi", kada dune vetrić :) ne razumem uopšte zašto bi neko snimao u 720p ako ima 1080p? Jedino ako je 1080p da kažem, beskoristan.

Kao sto je u ovom slucaju primer :) . Mada ja sam se lomio za Nexus pre toga sam imao SGS2 koji je imao fps dropove na kemri . I zaista posle tog gorkog ukusa koji Samsung ostavlja kada kupite glanc nov uredjaj a on eto ... nije kompletan . Npr moj drugar je imao sgs2 polovan kupljen imao je drugi modul kamere (SONY) a ja (Fujicy) . Njemu je nocno snimanje imalo 30 fps moje je bilo ocaj. Ali *** zato sam ga i prodao ... Sve je to neozbiljno od njihovih inzinjera prosli nexus nije ni imao HD snimanje a isti hardwer kao sgs1 ovaj je tu negde i opet kuburi ... Bolje je dati i 100 e vise a uzeti kompletan uredjaj... Ali velika zalost sto je vrlo malo tih kompletnih uredjaja danas .

Kao neko ko nije ultimate-platinum-advanced korisnik mogu reci da sam veoma zadovoljan kako ovaj telefon radi na jos nediranom 4.0.2. Odziv je brz i gladak , kamera i vise nego da me zadovoljava (nema sanse da se spustim sa 1080p pa makar imao i koji frejm manje :p), a jedinu ozbiljnu manu slabog zvucnika sam otklonio sa Volume+. Baterija mi dosta duze drzi od kad sam prestao da przim brightness sa max na 40%, koji je vise nego dovoljan i prijatan za oci. Po meni, ono sto trenutno uz ICS izdvaja ovaj telefon od drugih su ekran i dopadljiv dizajn.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno