Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

^Odlicno! Nista me vise ne zanima :) Samo da ga dovucem nekako iz inostranstva :)

A sto se baterije tice, ovih 15h je odlicno s obzirom da ti je osvetljenje na max...racunaj da i to zdere bateriju :)

Aleksej, trebao si da screenshotuješ Screen On vreme, ovako možemo da nagađamo koliko je zapravo sati ekran bio uključen. Po grafiku i crticama, vidim da je tih 15h bilo sa čestim, ali kratkim čačkanjem telefona.

Poslednja izmena:
Aleksej, imam jos jedno pitanje, ali ne tice se toliko telefona, vec vipa. Kakva su ti iskustva sa dometom kod njih? Sada sam guglao i mnogo vise ljudi pljuje po vipu nego sto ih hvali, pa me to malo plasi.

tesko da ce biti tog nexus plus..mozda izadje malo bolja verzija za neko trziste-operatora..nisu ludi da kvare sebi u buducnosti prodaju s3..

dr.sonic,tako ti je to u Srbiji, mogu da uvedu i 4g sada i ne znam kakve usluge i cene, ljudi nece biti zadovoljni dok ne bude dzabe:) u odnosu na druge stvari koje nas okruzuju i sa kojima zivimo, usluge koje nam pruzaju operateri nisu tako lose..a sto se tice signala, pokrivenosti, to zavisi od mesta (gde se kreces) gde ces koristiti usluge (voice i data), jer u nekim slucajevima - mestima bolje se pokaze jedan u drugim drugi operater..

Poslednja izmena:
Aleksej, trebao si da screenshotuješ Screen On vreme, ovako možemo da nagađamo koliko je zapravo sati ekran bio uključen. Po grafiku i crticama, vidim da je tih 15h bilo sa čestim, ali kratkim čačkanjem telefona.

Pa je l' to ono gore na prvoj slici ili ima nesto drugo?

Edit: sad sam skontao gde sam trebao da pogledam, ***, nemam to, mozda neki drugi dan.

Aleksej, imam jos jedno pitanje, ali ne tice se toliko telefona, vec vipa. Kakva su ti iskustva sa dometom kod njih? Sada sam guglao i mnogo vise ljudi pljuje po vipu nego sto ih hvali, pa me to malo plasi.

Vip onako, tamo gde imaju postavljene nove repetitore tu im radi ekstra, tamo gde ih jos nema tu zna da pravi problem.
Recimo sa desireom sam imao rupu na putu izmedju Banatskog Novog Sela i Panceva, kao i izmedju Panceva i Bograda, danas sam probao sa Nexusom i radilo je na mestima na kojima sam siguran da sa desireom nije, ali to ce mi trebati jos par dana da istestiram kako treba. Inace mislim da su mts i telenor bolje pokriveni (imam jos jedan tel sa mts brojem) ali kazem ti, to igra ulogu samo u nekim zabacenim i nenaseljenim mestima.

Izuzetak je nasa kancelarija koja je u Bulevaru gde nemamo signal ne znam na koju foru

Poslednja izmena:
Aleksej Vasic, signal ne dolazi do vas zbog orjentacije ili polozaja objekta u odnosu na baznu stanicu (koja ka vama emituje signal) ili zbog konstrukcije objekta ili zbog nekog drugog objekta koji moze da ometa signal..

Najbitnije mi je da mi radi u Bg-u i Novom Sadu, kao i na putu izmedju. Valjda ce biti ok :)

idem cesto auto putem za novi sad (2-3 puta nedeljno) i mogu da ti kazem da tu radi ok
3g radi jako lose, to znam po tabletu, a fon radi bez problema

jel neko zna, znacajno slabija baterija od s2 ili su tu negde?

Jel moguce mozda da je u pitanju neki softverski problem, i da ce biti poboljsana kroz neki period?

Najvise baterije ide na ekran i mislim da tu nema puno pomoci, ipak je ekran veliki i sa ogromnom rezolucijom. A drugo sto sam procitao jeste da ne smanji dovoljno takt procesora kada je telefon u idle stanju i da onda trosi baterije vise nego sto treba. Ovo drugo moze da se resi nekim updateom, a verovatno ima tu jos nekih sitnih poboljsanja da se odrade, tako da se moze ocekivati da ce baterija biti bolja.

ocigledno da ova rezolucija i amoled tehnologija nije bas stedljiva pri web browsingu..note (2500mAh) i nexus su najgori, a to sam primetio i kod s2..

To je i logično. AMOLED tehnologija (i njene podvrste) troše najviše struje dok prikazuju belu boju. A web browser je uvek sa dosta bele.

To je i logično. AMOLED tehnologija (i njene podvrste) troše najviše struje dok prikazuju belu boju. A web browser je uvek sa dosta bele.
U tom slucaju:
screenshot2012013020364.png

Inverted rendering in browser -
Enable in Browser settings > Accessibility > Inverted Rendering
Saves battery and makes night-time reading easier

I ovo deluje bas fino:
screenshot2012013020094.png

Browser quick controls -
Enable in Browser Settings > Labs > Quick Controls
Removes the top bar and lets you access controls by sliding your thumb in from the side of the screen, great feature!

Ovaj kontekstualni meni je odličan. Podseća me na onaj First Else telefon, koji nikada nije izašao u prodaju.

Da li ce da izbaci HTC neki model pandan Galaxy Nexus-u sad u Barseloni? Najavljuju neke modele ali mi sve izgleda traljavo nesto.

Ville nema 720p ekran. Jedini HTC sa takvim ekranom je verizonov Rezound, ali pošto taj qualcommov čip ima podršku gsm standard, čačkanjem po servisnom meniju, telefon se može podesiti da radi i na egde, 3g, hspa i to bez otključavanja.

Pozdrav svima. Kupio sam ovaj telefon u VIPu 26.01. I ja sam kao i vi čekao da izađe "pravi" telefon, ali od toga nema ništa, nov hardver se pojavljuje takvom brzinom da je besmisleno juriti ga. Moj izbor je pao na Galaxy Nexus jer će pre svega imati update za sve što Google osmisli, što mi je i najbitnije, da budem up to date. Hardver je jak, što garantuje da će sve što Google skuva, moći da se pokrene u naredne 2 godine minimum.

Pre ovog telefona sam imao HTC Magic :) Možete zamisliti kako mi je izgledao Nexus kad sam ga otpakovao. Još uvek mi je nekako glomazan u ruci, ali se privikavam polako, sve bolje i bolje "leži". Nemam problema sa baterijom, nisam neki heavy user, isključujem 3G kad ga ne koristim, kao i Wi-Fi. Najlepši je naravno displej, sve je kristalno jasno što se gleda, svaki video, slika, tekst, pravo je uživanje gledati u displej. Sve radi savršeno brzo, odziv je trenutan, otvarao sam puno aplikacija u isto vreme, ali je odziv i dalje fantastičan.

Svaki svoj telefon volim da čuvam, da nema ni jednu ogrebotinu, pa bih tako i ovaj. Tu nastaje problem, nisam u Novom Sadu uspeo da nađem dovoljno veliku futrolu za njega. Kupio sam kao privremeno rešenje futrolu za HTC Desire HD, ali u njoj telefon viri oko 2cm, što naravno nije ok. Da li neko od vas zna gde u Srbiji može da se nabavi hard case, ili silicon case, ili bilo kakva futrola namenski pravljena za Galaxy Nexus? Ne bih još uvek ništa naručivao preko neta, nemam kad da se bakćem sa našom carinom i birokratijom.

Ako vas interesuje još nešto o telefonu, pitajte...

Hvala u napred na odgovorima.

Poslednja izmena:
Sta imas da se ti bakces sa carinom? Nadji sta ti treba na ebay-u i posalji link Alexa021 (na ovom forumu). On ce ti to poslati na vrata, ako ima vremena od devojcice

Ja kupio onu obicnu silikonsku. Sad jurim folije....

Vrh Dno