Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Ajd ako neko sazna da li su zakljucani nek javi ;)

Jel se ono otkljucavanje bootloader-a odnosi na google ili htc....?

Malo su papreni :) al dobro, bice ih na oglasima brzo....

Ajde da se pohvalim, stigao je SGN. Mogu reći da sam nešto manje oduševljen od onoga koliko sam mislio da ću biti, ali svejedno veoma zadovoljan. Prva stvar, ne znam zašto, ali pored svih priča koliko je velik, pomislio sam da je zapravo ogroman, ali zaista nemam takav utisak kada ga držim u ruci, leži savršeno. Uporedio sam oštrinu teksta koju pruža moj SGS i oštrinu koju daje SGN - ne može da se poredi. Otvoriš browser i jednostavno progledaš koliko su jasna slova. Teško je uporediti dok ne vidiš lično, misliš da nije tolika razlika, a kada ga uzmeš i koristiš malo, tek onda shvatiš.

Brzina hvatanja fotki na kameri - warp speed. Nema laga kada stisnes shutter do pojavljivanja fotke. Uzo da klikćem ko blesav i fotkam po sobi, čisto iz zabave :D . Fotke su ok sa blicom, ne baš toliko ok bez njega, primećuje se šum. Telefon je neverovatno živahan u radu. ICS mi nije novost, imam ga na SGS već duže vreme. Face unlock radi zapanjujuće dobro, nije radio na SGS ICS portu, pa ga prvi put isprobavam, mislio sam da mu treba duže vremena da prepozna, ali dosta brzo otključava. Ipak, taj Face unlock je zanimljiva stvar koju ćete pokazati ortacima, ništa više. Evo par fotki čisto radi reda.

1_sgn_s.jpg

2_sgn_s.jpg

Ovaj primerak nije zaključan, ali sam dobio testni primerak, moguće je da su Vip primerci zaključani.

Baj da vej, prvi put da imam ovoliko mobilnih uređaja na jednom mestu, zatrpan sam :)

3a.jpg

Jedna od glavnih prednosti ovog posla :) . Stalni kontakt sa novim uređajima, igranje sa njima i testiranje. Mada, kada dođe vreme da se napiše sam test, sledi hvatanje za glavu, jer nije nimalo naivno kao što ljudi misle :) . Mora da se uloži ogromna količina truda i vremena da bi se tekst doveo do onog onog nivoa prikaza koji čitate na sajtu, ali ipak vredi, kada sabereš i oduzmeš :D

SGS2 vs. Note vs. Galaxy Nexus?
Koji model je najbolja kupovina, kada se gleda uporedni kvalitet displeja, izrade, baterije, grafike, procesora, zvuka?

@gizmo

kakva mu je baterija? vredi li cemu ili je tu cisto da se upali telefon :D

Zasto na drugoj slici vidim luft kod zadnjeg poklopca? Lijevo od Samsung logo-a.

Uzeh ga u VIPu. Naravno da je zakljucan. I sad nemam pojma kako da ga otkljucam...

Zasto na drugoj slici vidim luft kod zadnjeg poklopca? Lijevo od Samsung logo-a.

Zato što je poklopac nikad gore rešenje koje sam ikada video. Tanak je ko flis papir, ugiba se na sredini telefona kada ga pritisneš, a na tom delu malo i štrči, kada ga ne vratiš lepo, što nisam uradio kada sam ga vraćao, ali i sada vidim da malčice štrči. Elastičan je inače, ali kada ga skidam i dalje mislim da će da pukne. Još kada ga vraćaš mora da klikne na šest mesta pre nego što legne lepo. Nedopustivo je da stavljaju takav poklopac na ovakav telefon, al ajde... Mislim da je čak i gori od onog sa S dvojke.

edit:

Ovo je inače izakani testni primerak, vidim po ogrebotinama po ekranu, a u opcijama piše Galaxy Nexus (ENGINEERING).

Poslednja izmena:
Steta sto je tako, ovo je flagship model..e sad ako je testni onda je prodajni model MOZDA bolje odradjen...

Uzeh ga u VIPu. Naravno da je zakljucan. I sad nemam pojma kako da ga otkljucam...

Nikako dok ne dodje root. Ako si mislio da ga koristis na nekoj drugoj mrezi zeznuo si se. To se tako nikad ne radi.

Btw, da li je i tvoj poklopac ovakav kao sto ga Gizmo opisuje?

Steta sto je tako, ovo je flagship model..e sad ako je testni onda je prodajni model MOZDA bolje odradjen...

Nikako dok ne dodje root. Ako si mislio da ga koristis na nekoj drugoj mrezi zeznuo si se. To se tako nikad ne radi.

Btw, da li je i tvoj poklopac ovakav kao sto ga Gizmo opisuje?

Root vec ima ali nisam nasao upustvo za unlock.

eto meni telefona u maju kad mi istekne ugovor :)

Jel yakjuxw ili yakju ?
Ako je zakljucan verovatno je yakjuxw

Kakva je to oznaka, gde to da nadjem?

I sta kad ga konvertujem na to?

Mozes raditi update sa google-ovim verzijama firmware-a

To je ok ali mene muci kako da ga otkljucam?

Kupiš unlock code na Internetu?

Izgleda da GN ima malih problema sa kodovima, da mora da se unosi svaki put kad menjam karticu, kad flesujem ROM....

@Sir_Oliver:
pa mislim da je bolje i to nego da ti je telefon zaključan i da uopšte ne možeš da ga koristiš :)

Vrh Dno