Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Gnex radi sasvim pristojno obzirom da ga je vreme prelazili. A Lumie ne bi komentarisem, btw imao sam tu sjajnu 630-ku dva dana u kući...

Off: juče sam se igrao sa lumiom 630, to je odličan telefon, a džabe je. Ni jedan Android za slične pare nema tu sta da traži po upotrebljivosti itd.
Ja gnex od kad sam uzeo nije bilo nedelje da mu nisam nesto menjao ili da mi bar neka app nije zapucala itd.
Meni je svaki telefon odličan za to kratko vreme dok se igram sa njim i dok mi je sve to novo i interesantno... Problemi se obično javljaju malo kasnije...

I ja baš malopre stavio stock 4.3 na moj stari gnex. Ono bre skroz lepo radi :) biće frka s memorijom ali ko nema puno aplikacija, ili koristi greenify sasvim prihvatljivo

Ma radiće ekstra, evo ja se sad igram sa xposed-om, da i to probam. :D

pre ovoga je bio vanir 4.3, onaj koji sam i ja koristio, i tako godinu dana radio jadan :D i seckao je, ali sam mislio da sam navikao na nexus 5 pa da mi zato sad svi telefoni seckaju... međutim kad sam stavio na skroz čist telefon stock 4.3 druga priča skroz, da ne poveruješ da telefon koji vredi ~100€ tako radi

Pa da, i ovaj moj radi brže sa 4.3 :)
Evo sad sam ga sredio cakum-pakum, samo još da nađem modul da se fon budi na volume dugmiće i onda je to to :D
Screenshot_2014-12-25-21-29-13_dsegnexus20141225_213043.png

Ima ta opcija u gravitybox-u :)
Nalazi se u navigation keys actions.

Samo još da pohvalim bateriju, 12h uptime i 3h sot na 3g only. Ovo je super za razliku od 4.4.4 gde ne može tako da izdrži ni na 2g.

Da nisi menjao bateriju? Koji kernel koristiš?
Ja to nikad nisam koristio, inače.

Na officilnom slimu sam koristio Fensy kernel, sad nisam ništa stavio, samo sam stavio novi rom, video da ne radi, promenio rom, i pogledao da li radi, i dalje ne radi.

Mogu da stavim i neki kernel

A baterije imam dve, pa menjam kad mi se potroši jedna....

Originalna baterija ima antenu za NFC, dok ostale uglavnom nemaju. Ako ti je radilo do sada, onda stvarno ne znam do čega je.

auuu ladno je do baterije, nisam znao ovo za NFC antenu na bateriji,
a da li je moguće da kad kod sam probao da li radi NFC, pogrešna baterija je bila u telefonu, da me oće tako loto...

Mare Care hvala puno.

Sad ne znam da li da se vraćam na Slim ili da ostanem na ovom Omni-u, a što se tiče Kernela da li ima potrebe da se stavlja, i šta bi preporučili da se proba?

Poslednja izmena:
Nema na čemu, izvol'te i drugi put :)

Ja koristim franco kernel(synapsed verzija), svidja mi se i fancy.

Trenutno koristim omni rom, probao sam i slim ali mi se nije svideo.

Poslednja izmena:
Jeste, taj je. Ne treba ti zip, možeš preko flashify aplikacije da ubaciš ili preko skripte (baciš npr. u isti folder skriptu i kernel, i iz twrp/cwm flešneš tu skriptu). Vodi računa, da imaš stock kernel (napravi backup boot particije ili iz recovery ili iz flashify app).
Sve parametre vezano za kernel menjaš iz synapse app.

Skripta: https://www.dropbox.com/s/rv1pq2jlzyjdx8b/cwm-Flashify.zip?dl=0

Uđeš u gravitybox i deseta opcija je navigation keys actions tu uđeš i nađeš 11-u po redu opciju volume rocker wake...

Eh, da je tako, našao bih... verovatno je do verzije GB, moja je 2.7.6
To što si napisao ne postoji, najsličnije je u "Hardware key actions", pa pod "Volume keys" je "Disable volume rocker wa...", a ispod piše da je za Jiauy i sl. kod kojih volume tasteri otklj. ekran itd. Koja je tvoja verzija, da je menjam i kako?

Kod mene je 3.5.0.
Pa menjaj ako hoćeš.
Probaj da apdejtuješ, a ako neće obriši i instaliraj ovu 3.5.0

Aj` će da probamo.

EDIT:Uspeo update na 3.5.0 (dobro je što nudi starije verzije, jer je najnovija 3.5.2) iz Xposed-a. Proradio wake na volume dugmićima posle restarta, a tebi danke schon;)

Poslednja izmena:
Cist stock 4.3 poceo da mi pravi probleme i vreme je da ubacim novi rom. Sta mi preporucujete da radi brzo i stabilno?
Da li da ubacim ponovo isto cist 4.3?

Ja sam sestri stavio slim 4.4 i lepo radi, ako se oduzme da se njen telefon usporio zbog drugih stvari.

Od mene preporuka za omni i franco kernel.

Meni već "dugo" stoji 4.3 + xposed i radi onako, kao da ima 1GB rama :)

Probao sam Omni rom i osetno je sporiji od zvanicnog 4.3 roma, sve secka. Vratio sam se na zvanican 4.3 jer ne mogu da podnesem kada ne radi glatko telefon.

Treba da dam telefon ženi. Podesio sam sve, fercera lepo, tako da ga ne bih "sobaljivao":D skroz, nego samo nalog i lične podatke, slike, poruke i sl. a da ostane osnovni sistem sa sve Xposed i modulima. Izvodljivo i kako? Reset na fabričko ili iz Recovery wipe ovo-ono... davno sam radio, pa zaboravio bolju proceduru.

Meni je telefon progledao, Omni rom je odličan, veoma brz, uvek ima slobode memorije, baterija razbija kako radi, još ima opciju da dugmiće stavi na "Auto Hide" pa telefon koristi ceo Display, ko bi rekao da update može da donese veći ekran ;p

jel postoji mogucnost da se otkljuca ovaj telefon? da bude simfree? naravno bez servisa

Vrh Dno