Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

OK, sad ću to da skarabudžim :p

Taj novi franko nije radio na 4.4 romovima (radi samo na PA). Vanir 0.7.9 exp bi trebalo da radi (tako barem kazu).

Zasto nisi napisao pre, zakucao sam na SlimKat logo-u. Mislim na r394 nightly. Ovaj sto je Vojkan okacio radi, mada i ovde pise da je nightly? Mozda je bio los download...? Enivej na SlimKat-u sam sa r394 pa cu preneti utiske veceras.

@Vojkan
glitch postoji kod screenshot-a, tacnije kada ga radis, razmrlja boje ako na to mislis. Kod rotacije nema. Probao fotke sa Quickpic i sa Galery (QP brze radi ali to se ocekivalo :p ). Nema glitch-eva ni kod rotacije Browser-a. Toliko, odoh kuci.

Poslednja izmena:
jel ima glitcheva kod screenshota i rotacije? reboota? kako se ram ponaša posle npr 24h uptime (ako sastaviš toliko bez restarta :D), koliko uopšte imaš free (posebno u odnosu na 4.3)?

eto par pitanja da imaš na lageru :)

Ptico zloslutnico! :d Nisam imao (citaj nisam stigao), do reboot-a jer upravo radim restore na stari ROM. S vremena na vreme fon odradi freeze i to random tako da ne znam sta i kako a i nemam vremena da se bakcem sada s tim. Ne pomaze ni cekanje da sam ponudi close app ili slicno ili da odradi reboot samo stoji sa upaljenim ekranom. Pomaze jedino vadjenje baterije. Tako da probacu opet na novijoj verziji.

samo napred ako imaš živaca :)

ja danas baš nešto gledam, koliko blizu perfekciji je ova kombinacija koju imam, vanir 4.3 + fancy bigmem... prosto neverovatno za telefon star sad već više od 2 godine. i eto sad čekam taj n5, baš me zanima kako to radi u odnosu na ovako skockan gnex

Poslednja izmena:
N5? Porucio si ili... nisam nesto pratio sta i kako tj. ko i kada? :p Ja moram da cekam do kraja januara.

da, naručen u usa, ako ovi sa play store ne lažu 11. dec treba da krene isporuka (+2 dana da stigne na adresu), a ako drugar ne laže oko 20og-25og dec treba da je kod mene :)

i ti opet nexus, ništa s4?

Ima ga moj badzo, uzeo ga na 2 dana (razdevicio ga), i ostavio mi je mlak utisak. Sada ce odmah da skoce na mene, ali da,... MENI je ostavio mlak utisak.
Sa druge strane kum koristi N4 i primeti se promena na bolje i to ocima a ne testovima sa 4.3 na 4.4. Koristi stock ROM. A Nexus je pa...Nexus a i volim KitKat cokoladu. :D

samo napred ako imaš živaca :)

ja danas baš nešto gledam, koliko blizu perfekciji je ova kombinacija koju imam, vanir 4.3 + fancy bigmem... prosto neverovatno za telefon star sad već više od 2 godine. i eto sad čekam taj n5, baš me zanima kako to radi u odnosu na ovako skockan gnex

E sad me nešto kopka da ubacim taj fancy kernel. :p
Može neki link?
Sa ovim frankom ode baterija...

evo ti ovo što sam kačio marku
https://www.dropbox.com/s/ff7x0gv0sc0j1rj/fancy_kernel-tuna-4.3-r42-big - fixed.zip

ja sam udario -100mv undervolt na sve freq + spustio min screen on na 192, max screen off 384. content adaptive brightness na off, wifi hi-perf on, multicore PS 0, temp limit 75, vaux3 2600. i boje naravno (155 165 200 contrast -4 ostalo 0).

nemoj ovo što ti gizmoid dao, ne ide na vanir sem ako ne kopaš po temi za fixovanu verziju :)

Ima ga moj badzo, uzeo ga na 2 dana (razdevicio ga), i ostavio mi je mlak utisak. Sada ce odmah da skoce na mene, ali da,... MENI je ostavio mlak utisak.
na s4 misliš? šta ti se nije dopalo?
ja razmišljam da menjam nexus za njega kad stigne ali bih neki aosp furao svakako, ni u ludilu tačviz :)

Poslednja izmena:
Zahvaljujem
Meni su boje 175 180 190...
A do sad sam voltaže smanjivao za 50,baš ću probati sve kao ti :-D

Poslednja izmena:
Izgleda :)

ne znam od kog datuma, tamo negde od sredine oktobra čini mi se, je CM nešto promenio i od tad svi romovi koji koriste njihov kod ne rade sa custom kernelima koji su do tad bili aktuelni, dobijaš force close za phone app čim upališ tel... a pošto boypea nema useri su kačili u temi taj fix (neka glupost je, bukvalno linija koda, mislim da je i marko ovde patchovao neki kernel samo ne reče jel ga probao na kraju :D). ista priča je i za mpokangov kernel, isto u temi stoji zakopana fixed verzija. i za franca isto, njega je osmosis popravljao, samo što je on sad izbacio ovaj 394 gde je to pretpostavljam zvanično popravljeno.

Koji Gapps preporucujes - koristis za Vanir? Ili moze bilo koji? Kao Dark Slim? I kakav je ovo brko sa slemom na bootscreen-u? :d

pa može bilo koji valjda, ja koristim Banks jer je najmanji, samo one sistemske aplikacije ima, sve što može da se skida sa marketa nije ubacivao pa svako po želji skida šta mu treba. daklem core i photosphere kameru flešujem posle roma...
vidi onaj moj edit za s4 što te pitam... :)

hahaha reci što je animacija? :D

edit: https://mega.co.nz/#F!KEdCFDrB!C5xHHQ6ntj4Xoey7EfRlkw gapps...

Poslednja izmena:
Nisam probao, što da ga kvarim kad ovaj tvoj radi kako treba :)
Nego ubacio sam sinoć ovaj Vanir exp kernel, nije loš.

Našao sam jedan bug, kad otvorim QP galeriju i ako mi nije uključen auto rotate, kad ga uključim, pa se vratim na recent apple samo se smrzne. Ako pritisnem power taster samo se zaključa i to je to.

Poslednja izmena:
Zvučnik mi poludeo kako sam ubacio ovaj fancy kernel, sad mi stigla poruka, a telefon krči kao radio kad nema signala.
Telefon mi ispao iz ruke koliko je to glasno :S:
Ali evo posle reboot-a ne krči, hvala Bogu :happy:

Edit
Trt, čim sam opet namestio sve opcije u tricksteru zvučnik krči, čak i muzika ne radi nego krči kao blesav...

Poslednja izmena:
Opali Sinana da vidiš kako će da rastera ove što krče

Sad radi, ali čim nešto čačnem u tricksteru postaje jezivo...
Sreća pa vanir ima skoro sve opcije, pa sam tu podesio ono što mi treba, ne sve, ali preživeću :-D

ajde probaj da u settings/performance ugasiš ovu prvu vanir tweaks opciju, pa reboot, pa probaj onda...

Ajde :p
Isto, krči k'o lud...

Poslednja izmena:
Meni ne radi APN tj. nece da zapamti postavke. Eh mogli smo Gibo i ja da budemo testeri za Vanir ROM. ;)

kako vam bre to baguje tako. skinite onda ovaj moj matori nightly, mislim da je od 13og još :)
gizmo da ne klikneš mahinalno na back umesto na menu/save? ja ga promenio uredno.

E vala baš :d, a cataclysm uptime 8 dana i skoro 200mb free ram-a...
Vojkan odgovori sekundu pre mene :-D
Kakav ti to najtli imaš? Vanir?

Poslednja izmena:
Kliknem na save, zadnji je nightly, izgleda da on za****va.
112713 je zadnji, upravo skidam 112513 predposlednji . Bice dirty flash :mad:
Skinuo predposlednji, podesio APN, dirty flash poslednji i sada radi. :cool:

Poslednja izmena:
Ma ko ga šiša, malo ću voziti ovaj vanir dok 4.4 ne dođe u neku beta fazu, pa ću onda to testirati :-D

Vojkane, kog "guvernera" koristiš? Primetio sam na fancy kernelu da on-demand plus hoće da laguje ponekad. Kao da se zaglavi na nekoj f.

Vrh Dno