Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Narode evo skidam ovaj slim kat ocu da instaliram, pa da pitam jel moram imati instaliran cwm recovery ili mogu oni sto sam instalirao preko toolkita, i kako da uradim backup, jeli isto preko recovery-a?

Radiće i sa twrp 2.6.3.1, vidi koji ti imaš.
Može backup i uradi ga obavezno, teška posla da ćeš ostati na 4.4 :) mada koliko čitam, sredili su glitcheve sem kod rotacije, ali restarti zezaju...

Sad ispade da sam te odgovorio, bedak :)
Ma flešuj, vratićeš backup za 3 min :)

nisam nikad flesovao neki rom pa sam malo kontao da vidim kako i to ide, al kontam da cu zeznuti sa beckup-om pa moram sve ponovo instalirati.

Nije nikakva nauka, evo ukratko.
Za backup u twrpu izaberi boot, data i system, ja radim i efs zlu ne trebalo. Swipe i sačekaš da odradi.
Za nov rom prvo ideš na wipe pa advanced wipe, čekiraj system, data, cache i dalvik cache, swipe, kad odradi ideš nazad, install, nađeš rom.zip, add files to queue, nađeš gapps.zip, swipe i sačekaš da instalira.
Kad radiš restore izabereš backup koji hoćeš da vratiš, on prepozna koje particije sadrži, ja ovde uvek deselektujem efs, nema potrebe da prčkam po njoj ako nije ništa zeznuto, vraćam samo ove 3. Swipe i čekaš. Ja pre restora odradim wipe isto kao da instaliram rom ali mislim da nema potrebe, no svakako ne škodi.

Nije instaliralo, pisalo faild, mozda nisam skinuo dobar rom. Odradio sam restor sad je sve kao sto je i bilo. Pokusacu sutra ponovo.

Kad provjerim rom preko chekera pocrvene mi oni brojevi i slova.

pa bre :D

Radiće i sa twrp 2.6.3.1, vidi koji ti imaš.

MD5 checker koristiš tako što prvo ubaciš u clipboard md5 checksum sa sajta, onda u checker ubaciš .zip roma a u donje polje klikneš paste i onda vidiš jel se slažu checkum zipa koji je app izračunala i onaj koji si ubacio sa sajta sa kog si skinuo rom.

Poslednja izmena:
pa nadji na sajtu flashable zip i samo iz te verzije flesni noviju, trebalo bi da moze tako

Nemaju na sajtu, moraće da juri na xda.

Radamele jel imaš instalirane drajvere koji lepo vide tel?

Aj skini goo manager sa play store pa instaliraj iz njega, mislim da je to najlakši način

ja samo tako protumačio post #7153 :)

Aloo zbunjeni narode.. :) Sta velite Vanir + koji kernel rekoste da radi fino ?

Onaj što sam okačio marku par strana unazad :)

Fancy, stvarno je dobar i voli se sa baterijom :)

Uh konačno sam uhvatio vremana da flešujem Vanir rom, za sada sve radi super :D
Samo mi još ostaje da ubacim drugi kernel, to će verovatno biti franco :p
Screenshot_2013-11-28-20-47-50.png

Treba drugu da ubacujem 4.3 na ovaj telefon. On nema opciju OTA. Da mu stavljam rom neki ili stock sve, dajte predlog neki? :)

Post iznad :D
Šalim se, možda je bolje da mu bude sve stock, ako već sam ne zna ništa oko toga...

Nazad
Vrh Dno