Šta je novo?

Samsung Galaxy A56

Što se tiče hardvera najbolja je u svojoj klasi:

Global midrangers | Main Camera:

• Samsung Galaxy A56 - 50mp 1/1.56" f/1.8
  • Google Pixel 9a - 48mp 1/2" f/1.7
  • iPhone 16e - 48mp 1/2.55" f/1.6

A56 ima iste kamere kao A55.Meni A55 je imao dobru kameru.

Juče polupao svog vernog A71, ostao na krovu. Vidim da ima A56 po 370 na kp, jel to realno da ih imaju na stanju ili samo drže tako da bi rekli da nemaju kad ih zovem i da treba da stigne? Sačekao bih i koju nedelju da ne kupujem sad A55 kad je već ovaj izašao.

Мислиш да вреди 100 еур више?

Pazi, gledam kp cene, a55 8/256 340e, a65 8/256 370e ???

sa trenutnom verzijom one ui 7 i galaxy a56 i galaxy a36 prave nešto lošije fotografije od a55 i a35. nadamo se da će neki od narednih apdejta rešiti taj problem.

ali veći problem je što su izgleda svuda po evropi dostupni osim na prostoru ex yu. i ne znam zašto je to tako, nikad ali nikad ovoliko galaxy A serija nije kasnila u prodaji kao ovogodišnja.

Verovatno će uskoro biti u prodaji, već su se A56 i A36 pojavili u ponudi operatera A1

Mislio sam da će biti veća startna cena A56 , baš ih dosta ima na oglasima po 370e i to sve 256gb verzije . Definitivno mnogo bolja kupovina od A55 zbog male razlike u ceni novih , a što se tiče softvera - to je tek prva verzija i verujem da će se "upeglati" narednim apdejtima ... Moj utisak da je sve manja razlika između A i S serije .

Pa cena bi trebalo da je ista kao kad je izašao A55.
Ako je za S seriju tako, bilo je za očekivati i za A seriju

Što se tiče hardvera najbolja je u svojoj klasi:

Global midrangers | Main Camera:

• Samsung Galaxy A56 - 50mp 1/1.56" f/1.8
  • Google Pixel 9a - 48mp 1/2" f/1.7
  • iPhone 16e - 48mp 1/2.55" f/1.6
Prošlogodišnja Motorola Edge 50 Neo ima podjednako dobar senzor primarne kamere (s tim što u GSMA testu više zamerki imaju na A56 foto kvalitet), sličan ultrawide modul, ali i upotrebljivu telefoto kameru, za razliku od manje-više beskorisne 5 MP macro na A56 - https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=13603&idPhone2=13224

Samsung se toliko opustio, da čak jedan Nothing Phone 3a ima bolji kamera setup od A56, a sudeći po foto semplovima/GSMA testu, i bolji kvalitet fotografija - https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=13672&idPhone2=13603

Sve to stoji, ali Samsung ima metalni ram i nekako je pravljen da može da ga koristi i ženska osoba :) ( 7.7mm tanak )
Kako devojci/ženi uzeti npr nothing phone sa onakom geek providnom poleđinom ? :)
Ja čekam da padne a56 na 300e pa da ga pazarim kao poklon, cenim za oko mesec dana

Poslednja izmena:
Pa dobro, ovde pričamo o tehničkim karakteristikama, nismo na Ani :D
A što se poklona tiče, slažem se da su Nothing telefoni nekako neozbiljni, da ne kažem tinejdž fazon. Ali, pre x meseci sam isto tako birao poklon, i izabrao Edge 50 Neo umesto A55 (ili Xiaomi-a iz te klase), i nisam pogrešio. To što Samsung u ovoj klasi (A56) i dalje ne nudi telefoto kameru, to je posebna nebuloza.

upravo sam malo testirao sva tri modela, i a56 i a36 i a26.

prvo da kažem da je kvalitet izrade odličan, sva tri deluju skuplje u odnosu na prethodne generacije. novi dizajn kamera je isto osvežavajući i uživo bolje izgleda nego na slikama. takođe, mislim da je i radi zaštite od eventualnih oštećenja ovo bolji izbor nego semafor konfiguracija gde se svako sočivo, odnosno svaki ram oko sočiva mogao posebno oštetiti, dok sad to nije slučaj.
a36 je neznatno širi od a26 i a56, ali sva tri modela deluju tanje nego prethodne dve generacije.

a26 i a36 dolaze sa februarskim patchom out of box, dok iz nekog razloga a56 dolazi sa januarskim. trenutno ni jedan od tri modela ne nudi nikakvo ažuriranje softvera.
novi one ui 7 je zaista lep (xiaomi treba da uči šta znači nova verzija softvera, a ne kao sa hyperos gde je sve skoro identično sa miui). i svidelo mi se što kao kod s25 serije aplikacija kamere nudi 2x, 4x i 10x zoom bez da morate ono pinch to zoom.

Hoce li se kod nas u regionu pojaviti verzija od 12Gb rama? Ako već nude 6-7 godina update sotwera, onda mislim da ovih 8 Gb sto sada ima , jednom neće biti dovoljno.

A56 sa memorijom od 128GB je kod nas 55 hiljada. Nisam siguran da je 20 hiljada bolji od prethodnika (videh reklamu u Nišu u Samsungovoj pop-up radnji - A55 za 35 hiljada)

Jedno pitanje za iskusne korisnike A serija, kako se pokazao virtualni proximity sensor na ovim serijama ? Da li radi približno kao fizički ili uglavnom baguje ?

Neverovatno mi je da se godinama već stekaju za tih 1$ troška po telefonu..

Na A55 radi dobro, još nisam primetio da nije ugasio ekran kod razgovora. Desi se nekad da nakon razgovora ne upali ekran posle dolaznog poziva, ali retko. Kada se to desi restartujem telefon i onda par nedelja sve bude ok.

Napokon se pojavio u G radnji. Tako da verujem da je došao i kod provajdera.
8/128 55k 8/256 60k din

Upravo sam to hteo da kazem. Prilicno velika razlika u ceni.
Ovaj tel po meni sasvim moze da prodje kao sekundarni.

Čemu služi sekundarni telefon?
Razumem da neko kupi nov, pa mu ostane stari za ne znam šta, ali da kupi nov da bi u startu bio sekundarni, kad su većinom dual sim?

Što se tiče prvih utisaka, najupečatljiviji je dizajni i izrada. Uzeo sam graphite verziju, gde je okvir neke neutralno sive boje a leđa tamno siva, i mogu da kažem da izgleda fenomenalno, a takav je i sećaj kad se uzme u ruku. Pošto sam prešao sa A71, a supruga ima A52, mogu samo sa njima da upoređujem. Ekran je odličan, malo širi nego na A71, što je sjajno. Boje nisu onako samsung napucane već blago isprane čak i u vivid modu što je meni super, mada je kvalitet ekrana očekivano na visokom nivou. Novi exynos je brz, ne igram igre ali u standardnom multitaskingu vidim da sve lepo fercera, ali nisam zahtevan i nikad nisam nosio flagship pa možda i nisam kompetentan. Kamere su ok, mada vidim da je to najslabija tačka ovog modela, ali uglavnom u odnosu na konkurenciju. Meni su prilikom kupovine bili prioriteti baterija, ekran i stabilan OS, pa nisam zato hteo da menjam brend. Videćemo koliko će baterija trajati ali generalno utisci su vrlo pozitivni. Ako neko ima pitanja neka pita.

Nazad
Vrh Dno