Šta je novo?

Samsung Galaxy A56

Stock

Čuven
Učlanjen(a)
07.09.2018
Poena
655
Samsung-Galaxy-A56-AH-exclusive-image-1-1420x799.webp
Samsung-Galaxy-A56-AH-exclusive-image-3-1420x799.webp

No longer do we have individual mini-islands for each camera directly on the rear glass, now these are contained in a bigger black oval-shaped island.
45W wired charging is expected, as is the Exynos 1580 SoC
The Samsung Galaxy A54 launched in March 2023, while the Galaxy A55 arrived in March 2024. By that logic, the Galaxy A56 will launch in March 2025, so… not anytime soon. Who knows, though, Samsung could end up changing its release cycle.

Poslednja izmena:
Šta znam, u principu sve već viđeno :)

Zbog prašine možda i bolje rešenje nego kod A55:

gsmarena_007.jpg

Ne zna se još kolika veličina ekrana? Jer sa A55 su napravili iskorak u odnosu na A54, nadam se da će nastaviti i da će i A56 biti malo veći od A55

Kamere ostrvo, ne svidja mi se, podseća na jeftine kineske telefone. Ali dobro nešto mora da se menja.

Nesto racunam,Ako cena A56 bude kao A55,a napredak mali.Meni licno kao vlasniku trenutno A55 mozda vise odgovara S24FE.Skuplji je manje od 200e,ima ocigledan napredak.

Do sad su imali taj Samsung look and feel, sad kreću sa ovim spojenim kamerama da liče na Xiaomi, Honor itd... Not cool

Ne svidja se ni meni taj blok sa kamerama, walpaper takav ima s24 fe. Itekako je bolja kupovina s24 fe nego A56.

Meni je malo estetski ljepše kad su tako spojene kamere. Sviđa mi se kad su kamere na simetričnoj poziciji, po sredini mobitela, recimo kao novi Redmi Note 14 Pro +
Ali to mi je manje bitno.

A56 će imati nešto bolji procesor (s njim idu i mini poboljšanja kamere), a vjerovatno će i malo stanjiti taj crni rub oko ekrana (time ujedno postaje malo lakši, i uži), i ako autonomija baterije ne bude lošija, bit će to meni sasvim dovoljna poboljšanja u odnosu na A55. U današnje vrijeme znaju napraviti užas da je novija verzija lošija od lanjske zbog nekih detalja, tako da treba biti zadovoljan ako poboljšaju taj popularni A55.

Još jedna stvar koja može biti samo bolja kod novog A56:

A55 je meni najneudobniji telefon za držanje u ruci koji sam ikad isprobao. Ti rubovi su mu vrlo oštri, metalni, još je i širok, pa i meni koji imam dosta veliku šaku i duge prste predstavlja muku držati A55. Mogu slobodno reći da mi je bez maske nepodnošljiv. Valjda će mu bar malo i otupiti te rubove u novoj verziji.

• Exynos 1580
  • 120hz FHD+ Dynamic Amoled Display
  • 50/12/5 cameras + 12mp selfie
  • 5000mah battery with 45w charging
  • 8/12gb ram & 128/256gb storage
  • Aluminum frame & Glass back

Expected price of £439

Izgleda da će srednja klasa imati spojene kamere, a viša klasa razdvojene.
Izgledaju isto, ali da bi se telefon prepoznavao iz daljine.

Ovako A55 i S24 identično 🤣

20250109-093344.jpg

20250109-093347.jpg

Galaxy A54 → Galaxy A56
  • Exynos 1380 → Exynos 1580
  • 6.4” FHD+ 120hz Amoled → 6.6” FHD+ 120hz Dynamic Amoled
  • Gorilla Glass 5 → Gorilla Glass Victus+
  • 50/12/5 cameras
  • 25w → 45w charging
  • 6/8gb ram → 8/12gb ram
  • Plastic → Aluminum frame
  • 8.2mm → ~7.4mm

Po ovome videu, A54 i A56 skoro pa identični. U nekim stvarima je bolji A55, u nekim nijansama je bolji A56 i ovdje apsolutno ne vidim potrebu nadogradnje sa A55 ove godine. Čak neki nedostaci (debljina i težina) kod a55 su za mene prednost, jer volim deblje i teže telefone (to mi je nekako premium filing).

Al vidjećemo do izlaska još.

Prelazak sa A54 na A55 ,razlike su bile minimalne.Mada meni su prijale.Brzo sam zaboravio A54.A56 ce osvojiti kupce.

Ovo neka slika iz podruma, boja bzvz, pa još muljava, budža od kamera....

Ma metalni okvir je meni bila ogromna razlika. Sad i nije neka realno, ni u čipu, a pogotovo ne u kamerama, bateriji i ostalom, a izrada i materijali isti.

Nazad
Vrh Dno