Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Svakodnevno naidjem na redditu kako se jedan po jedan indijac zali da mu telefon laguje pri obicnom surfovanju netom. Pa cak i tokom otvaranja aplikacija. Toliko o kvalitetu koji se tamo servira. Isto kao i nutela kod nas i nutela u Nemackoj 😁

... I da li je neko poredio rad A55 / fluidnost / brzinu sa S serijom , utisci ?

Svakodnevno naidjem na redditu kako se jedan po jedan indijac zali da mu telefon laguje pri obicnom surfovanju netom. Pa cak i tokom otvaranja aplikacija. Toliko o kvalitetu koji se tamo servira. Isto kao i nutela kod nas i nutela u Nemackoj 😁
Zašto prozivaš ljude sa drugog foruma da su ind... ? Tako verovatno i za ovde slično misliš ko se ne slaže sa tobom, pa pišeš na drugom forumu? To što neko nije upućen i ne poznaje tehniku, ne znači da je to kako si ga nazvao, već da je običan korisnik i da mu telefon služi za osnovne stvari. Razmisli malo o takvim prozivkama, jer je ružno.

Što se tiče kartica od 512GB i 1TB, meni i dalje stoji ona stara, da što je veći kapacitet memorije ona malo sporije radi. To je od uvek bilo i zato se te veće memorije i prave sa bržim učitavanjem magistrale. Meni je 128GB sasvim dovoljno, jer ne koristim 4K video zapis da bih zauzeo brzo prostor, a pri tome 4K nema efekta, jer realno koliko vas u kući ima 4K televizore i monitore?

Zašto prozivaš ljude sa drugog foruma da su ind... ? Tako verovatno i za ovde slično misliš ko se ne slaže sa tobom, pa pišeš na drugom forumu? To što neko nije upućen i ne poznaje tehniku, ne znači da je to kako si ga nazvao, već da je običan korisnik i da mu telefon služi za osnovne stvari. Razmisli malo o takvim prozivkama, jer je ružno.

Što se tiče kartica od 512GB i 1TB, meni i dalje stoji ona stara, da što je veći kapacitet memorije ona malo sporije radi. To je od uvek bilo i zato se te veće memorije i prave sa bržim učitavanjem magistrale. Meni je 128GB sasvim dovoljno, jer ne koristim 4K video zapis da bih zauzeo brzo prostor, a pri tome 4K nema efekta, jer realno koliko vas u kući ima 4K televizore i monitore?
Prozivam??? Nisam rekao indijanac vec Indijac. Ne mogu reci da je Nemac kad je Indijac iz Indije. Kao sto ni ja ne mogu biti Rumun ili Portugalac vec Srbin. Osim ako ti ne znas neki drugi naziv za stanovnike Indije.
Ne prozivam nikog vec navodim o kvalitetu tehnike koja se prodaje na indijskom trzistu.
A ti pokusaj da procitas nekad tekst vise puta jer ocigledno slabo kapiras, pa napadas bez ikakve potrebe.

Brzina otvaranja aplikacija i fluidnost totalno slicni. Jedina razlika je kamera. Naravno mocniji ekran i to placas ustvari

Ekran jeste svetliji na suncu na A55, alu kućište i za 10 brži procesor. Sve ostalo isto. Vidi se kada se otvori telefon i rastavi na delove. Nema razlike u kvalitetu delova.

Meni memorija znači zbog muzike. Fotke i sve ostalo što je bitno je u oblacima.

Kako vam radi taj cloud i sta uplacujete ako nije problem da napisete da pocnem da koristim?
Ekran jeste svetliji na suncu na A55, alu kućište i za 10 brži procesor. Sve ostalo isto. Vidi se kada se otvori telefon i rastavi na delove. Nema razlike u kvalitetu delova.
A55 bolji od S23U onda?

Pa, ako je u oblaku onda ti je isto imao 128GB ili 512GB na telefonu mislim.
Bojim se da nisi razumeo.
Na telefon prebacujem muziku koju slušam. Više memorije, više muzike. Fotke ne brišem jer ih je u odnosu na muziku zanemarljivo malo.

Mislio sam da muziku slušaš preko oblaka, to jest nekog od streaming servisa. Moja greška. Svakako, onda ti treba dosta pogotovu ako se dobar kvalitet muzike koju slušaš.

Kako da znamo da li je telefon za EU tržište? Mislim po kutiji?

Prave se tamo verovatno i za EU tržište ali želeo bih takav, baš za EU (ne za UAE npr), zbog servisa i eventualno podržanih frekvencija...

I meni piše Indija. A, čitao sam nešto da su za njihovo tržište lošijeg kvaliteta delovi telefona. Koliko je to tačno, ne bih znao reći.

Teško da na kutiji gde piše Samsung ne bude telefon istog kvaliteta za sva tržišta gde se prodaje .... Mislim da sistem kontrole kvaliteta važi za sve modele nevažno od tržišta gde se on prodaje, možda je fabrika u Indiji umesto u Kini ali na kraju finalni proizvod mora da bude istog kvaliteta, da li će se on prodavati u Emiratima ili u Evropi je nebitno. Možda se telefon posebno optimizuje za to tržište ali da se ugrađuju delovi lošijeg kvaliteta mi zvuči neverovatno ...

Ja jurim za EU trziste zbog ovlascenog servisa. Mada mozda ni to nije dovoljno nego mora bas Srbija

Probao sam ja i mislim da noću najviše ima razlike u odnosu na fabričku. Samo mora da se skine određena verzija za taj procesor, jer neće sve da rade.

Meni deluje da je ok. Ono što je bitno rade i prednaj i zadnja. Na starim nije htela prednja. Vidim da ima dosta opcija, svakako je unapređena.

Nazad
Vrh Dno