Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Potrebna pomoć hitno:

Tražim A55, naišao sam na 8/256 koji je EU verzija, i 12/256 koji je azijska verzija. Ima li neke suštinske razlike između ta dva modela tj verzije? Na poleđini azijske piše SouthEast Asian sim card only, ali prodavac tvrdi da to nema veze i da rade i naše, i da niko do sad nije reklamirao zbog toga.

Inače, za 8/256 je 335e, a za 12/256 je 360e.

Potrebna pomoć hitno:

Tražim A55, naišao sam na 8/256 koji je EU verzija, i 12/256 koji je azijska verzija. Ima li neke suštinske razlike između ta dva modela tj verzije? Na poleđini azijske piše SouthEast Asian sim card only, ali prodavac tvrdi da to nema veze i da rade i naše, i da niko do sad nije reklamirao zbog toga.

Inače, za 8/256 je 335e, a za 12/256 je 360e.
Par odgovora pre tvog pitanja sam napisao da preskocite 12/256 verziju. To je verzija za indijsko trziste.

Uvek bila i bice. Svi telefoni koji su radjeni za indijsko trziste su kriticni. Potrazi malo po netu evo npr. Redmi note 10s indijsku verziju pa ces videti koliko problema ima i koliko kukaju.

S23 ima dosta manju bateriju, sve ostalo je na strani s23. I mislim da je i ekran manji.

Posle mesec dana korišćenja moram da priznam da mi ne prijaju ove ostre ivice.
Mnogo bolje u ruci leži kada telefon ima zaobljene ivice.

Ja sam prodao a55 i dodao 70e za s23(nov isto).Sto se mene tice,sekund jedan se nisam pokajao.A55 uz iphone pro max 14 je telefon sa najgorim dimenzijama koji sam drzao u ruci.

Svako ima drugaciji ukus. Ja npr koristim crnu silikonsku futrolu i osecaj u ruci je odlican. Osecam da drzim telefon i nema sanse da mi isklizne ili bilo sta. Meni licno smetaju zaobljene ivice i pretanki telefoni. Nekome to odgovara... ali da je odlican telefon sa vrhunskom baterijom to stoji. Nijednom mi se nije desilo da zastuca, igram gomilu igara, gledam hbo i netflix, youtube, stremio, surfovanje po netu, za sada cista desetka.

Resio sam da uzmem jedan za poklon. Uzeo bih 256gb verziju i naravno preko KP. E sad, da li su ovi 256 prodavani kod nas preko mreza i da li su ovi "iz" Subotice evropski ili UAE ili jos gore Indija!? UAE mi smeta samo zbog toga sto ovlasceni servisi nece da ih popravljaju (za slicaj loma ekrana npr). Da li to vazi i za ove "Madjare" iz Su?

S23 je manji telefon ,manji ekran.To ima prednosti i mana.Za pretrazivanje interneta bolji je veci ekran.

Šta će vam toliki gigabajti kao da će te ih nekad popuniti do kraja? 128GB je sasvim dovoljno, sem ako niste profi fotograf, a niste.
Govori u svoje ime, a ne u ime svih, kada nešto ne znaš.
Poznajem ljude kojima je 512 GB malo i ne razmišljaju da uzimaju telefon sa manje od 512 GB interne memorije.

Šta će vam toliki gigabajti kao da će te ih nekad popuniti do kraja? 128GB je sasvim dovoljno, sem ako niste profi fotograf, a niste.
Kameru ne koristim, nisam profi fotograf a opet imam slobodno oko 60gb. Cini mi se da je to ne bih mogao sa 128gb verzijom. I ne znam koji bi profi fotograf koristio a55 za fotografisanje.

Znam samo jednog lika koji je pazario karticu od 1TB za mobilni, platio ludacki nedavno, to je moj burazer, koji stalno fotka gluposti, salje na Social Network!:)
E to su ti napunjeni telefoni. Ja stalno slikam, deca , zabave i na p20 pro imam 70-80gb zauzeca od 128
A sto se tice Samsunga, vidim kako oni rade, burazer ima S7, pazario S20 Ultru i ja doneo P20 Pro. S20 Ultra najgori, jedina prednost je taj brzi ekran, osvezavanje sta god. S7 je najbolji tel od Samsunga ikada, tvrdim to i dalje.
Zato je bolja kupovina novog A55 nego neki iz S serije.

Ja slikam dosta šta radim, ali prebacujem na računar, jer je to sigurno a to što je urađeno, nije više potrebno da stoji na telefonu, takođe klijentima šaljem na Viber i tu stoji neograničeno, tako da nemam potrebe za većom memorijom. Za neka duga putovanja ni tih 256 neće nekome biti dosta, pa je kartica rešenje kome treba. Bilo je reči ovde da nema razlike u brzini između 256 i 128 opcije, a i da ima, za halo i uobičajenu upotrebu telefona je to i nevažno.

I umesto na cloudu od 200 dinara mesečno čuvaju na mobilnom koji mogu da izgube??
To se i ja čudim. Ili priča napamet ili možda koriste i cloud pored ovih 256GB. To su izmišljotine. Nije upućen, već oni kada zamene telefon iz starog sve kopiraju i već posle trećeg telefona ti treba 512GB, a ne 256GB, jer je tu sve iz prethodnih. Sasvim dovoljno 128GB ako ćeš da vodiš računa i kopiraš slike na komp posle nekog vremena. Ako ćeš da držiš sve u telefonu, onda 512GB i 1TB. U tome je stvar, samo on nije objasnio kako treba.

A zašto vama smeta što nekome treba više memorije? Zašto se vi nalazite pogođeni time? Pustite ljude da žive kako oni žele.
Evo ja imam telefon od 256 GB i već mi je na granici popunjenosti i sada kad budem uzimao ne pada mi na pamet ispod 512. Nemam puno slika, imam svakakvih dokumenata iz raznih izvora. Tačno je da mogu da očistim memoriju i da je smanjim na pola ali mi ne pada na pamet da gubim svoje vreme na prebiranje fajlova po telefonu. Jednostavno želim komoditet da ne razmišljam o tome.
Ja npr ne mogu da shvatim ljude koji svakodnevno prebiraju po telefonu, bekapuju fajlove i slike ali svako ima svoje navike i treba poštovati to a ne napadati zato što se neko ne ponaša identično kao ja

Poslednja izmena:
A zašto vama smeta što nekome treba više memorije? Zašto se vi nalazite pogođeni time? Pustite ljude da žive kako oni žele.
Evo ja imam telefon od 256 GB i već mi je na granici popunjenosti i sada kad budem uzimao ne pada mi na pamet ispod 512. Nemam puno slika, imam svakakvih dokumenata iz raznih izvora. Tačno je da mogu da očistim memoriju i da je smanjim na pola ali mi ne pada na pamet da gubim svoje vreme na prebiranje fajlova po telefonu. Jednostavno želim komoditet da ne razmišljam o tome.
Ja npr ne mogu da shvatim ljude koji svakodnevno prebiraju po telefonu, bekapuju fajlove i slike ali svako ima svoje navike i treba poštovati to a ne napadati zato što se neko ne ponaša identično kao ja
Promeniće mišljenje posle prvog gubitka fajlova izazvanih tipa, kvarom telefona.

Uzmi 1TB ko moj burazer da te ne boli glava:)

Nazad
Vrh Dno