Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Kod mene na A54 je zelene. Sačekaj nekoga ko ima iskustva sa A55.
Zelena je i kod mene, a trebala bi biti tirkizna na 25w original punjaču. Softver prepoznaje ispravno punjač kao "super brzi punjač", a krug zelen, kao kod 15W punjača. Moguće da su nešto mijenjali u animaciji i ako je baterija iznad 60%, tad ne puni sa svih 25W i onda krug bude zelen. Malo ću više isprazniti bateriju pa spojiti na punjač i da vidim kako će onda pokazati.

Meni jedino zao zasto A55 nema Dex...
Da to ima za mene bi bio top! Oprostio bi mio bi mu i sporo punjenje

Ali mora oni da napreve razliku da uzimaju sto vise para

vi koji imate telefen malo duze ima li kakvoga usporavanja sistema kad instalirate malo vise aplikacija

Zamolio bih ako neko može, dok vozi, da upali gmaps i uključi navigaciju, da ga mapa navodi do cilja.
Treba mi provera, da li plava strelica ide glatko po ekranu?
Meni se periodično pomera, kao da izgubi signal pa na svakih 50-100m pokazuje tacnu lokaciju. Ali glas navodi tačnu putanju i stoji znak da sam povezan sa GPS signalom.

Npr treba da skrenem u ulicu, ulazim u raskrsnicu, glas kaze skreni desno, a strelica zaostaje 50m iza raskrsnice...

Jako je iritantno, pokušao sam da uradim kalibraciju navigacije, ukljucena mi je i precizna navigacija ali nece da proradi kako treba... Nešto je u samoj aplikaciji ali ne znam kako da rešim.

Meni radi glatko... Probaj da očistiš keš aplikacije pa onda odradi force stop pa disable, restartuj telefon pa vidi onda...

Izbrisao sam sve nadogradnje i vratio na fabričku verziju 11.102.0101
Moguće da se meni nešto zabagovalo pri instalaciji. Sad su mi mape baš potrebne pa neću da ažuriram.
@Optimus Primal @xygo da li ste u međuvremenu ažurirali aplikaciju na najnoviju verziju?

Kupio sam adapter usb mikro c na 3.5 za slušalice, ali uopšte telefon ne registruje. Slušalice klasične velike, rade na starom telefonu, da li one prave problem ili adapter sada? Ako ne mogu one, šta uzeti a da nisu ni bubice, ni bežične i da ne koštaju više od 20e? Idem u bolnicu i ne trebaju mi ništa posebno, tek da se čuju.

Kupio sam adapter usb mikro c na 3.5 za slušalice, ali uopšte telefon ne registruje. Slušalice klasične velike, rade na starom telefonu, da li one prave problem ili adapter sada? Ako ne mogu one, šta uzeti a da nisu ni bubice, ni bežične i da ne koštaju više od 20e? Idem u bolnicu i ne trebaju mi ništa posebno, tek da se čuju.
Da bi koristio usb c za slušalice preko usb c-3.5 mm adaptera na Samsung telefonu, taj adapter mora imati ugrađen DAC . Ako nema, neće ni raditi, a kod tebe je vjerovatno to slučaj.

Nađi adapter ili slušalice sa DAC-om i radiće.

Hvala, u međuvremenu sam to saznao. Upravo tražim po netu gde bih sutra lično mogao da kupim, ali neku jeftiniju varijantu.
Bolje uzmi skuplji. DAC ako je jeftin i loš, zvuk je katastrofalan. Nije to skupo koji god da uzmeš, ali preporuka je da ne uzimaš najjeftiniji.

Meni preku USB type c audio adaptera JH-022 rade žičane sluške, možda kvalitet zvuka nije kao kada bi direktno povezao sluške na telefon ali ok je radi posao. Taj adapter sam u radnji platio oko 800 din.

Danas sam probao neki adapter koji ima DAC, na S21 radi, na A 55 samo tiho krklja. Potom sam probao neki Hamin, radi tiho i nedovoljno kvalitetno, vrlo blizu meljanju i na kraju kupio bežične sluške, Philips za 3.500 Din, sad su na punjaču pa za 2 sata ću ih probati.

Stigao je novi sistemski update. Sigurnosni patch + optimizacija sistema.

Meni jedino zao zasto A55 nema Dex...
Da to ima za mene bi bio top! Oprostio bi mio bi mu i sporo punjenje

Ali mora oni da napreve razliku da uzimaju sto vise para
Ko još koristi to u 21 veku? Mislim, da si ti jedini. Imaš gomilu drugih programa koji to odrađuju wifi da ne moraš ni kabl da povezuješ...

Danas sam probao neki adapter koji ima DAC, na S21 radi, na A 55 samo tiho krklja. Potom sam probao neki Hamin, radi tiho i nedovoljno kvalitetno, vrlo blizu meljanju i na kraju kupio bežične sluške, Philips za 3.500 Din, sad su na punjaču pa za 2 sata ću ih probati.
Zar ne bi trebalo da radi i adapter bez DACa ,onda telefon koristi svoj DAC,a adapter samo prenosi zvuk do slušalica.
Jedino ako nije do tog modela telefona .
Možda si izabrao baš loš model ,najjeftinij,adapter pa je to problem

Ove provereno rade, oko 1500 dindži u radnji koja počinje sa T a završava se na edia.

Prilozi

• Screenshot_20240626_105351_Viber.jpg
    Screenshot_20240626_105351_Viber.jpg
    66.2 KB · Pregleda: 39
Ko još koristi to u 21 veku? Mislim, da si ti jedini. Imaš gomilu drugih programa koji to odrađuju wifi da ne moraš ni kabl da povezuješ...
Sta odradjuju wi-fi?DEX je pretvaranje telefona u android kompjuter na tv-u i funkcionise i preko kabla i preko vajfaja...Nije da se ne moze bez njega ali shvatam ja ljude kojima je to zgodan dodatak.Pogotovo kada se slabije koristi telefon,bukvalno dobijes komp na kucnom televizoru...

Gledam jedan na kp daje fiskalni ali ne i ugovor sa A1 gde je i kupljen. Da li moze kasnije ako zatreba da se ostvari garancija samo sa fiskalnim računom?

Ako je kupljen za kes, kao sto moze sat onda ide samo fiskalni racun. Ako je drugacije i ima ugovor pored fiskalnog racuna onda bi bilo logicno da ide i ugovor uz racun.

Imam s9 od kako je izasao, sada je vec stvarno vreme da uzmem nesto drugo baterija mu je bukvalno mrtva 🤣
Sta je najbolje uzeti za nekih 350e max A55 ili nesto drugo?
Takodje vredi li uzimati 12gb ili standardnih 8?

Izasao jos jedan apdejt.
Jun ili..? Ja sam juce majci instalirao maj i bas brzo instalira abdejt. Kod nje je bila zakrpa maj i gp servisi isto maj 2024.
@Kyoshiki imas temu sta da kupim pa postavi pitanje ili napisi u nekoj temi sta te zanima.
A konkretno za a55 uzmi slobodno 8/ 256gb, cackam povremeno tel i radi za divno cudo odlicno.

Nazad
Vrh Dno